Hep uykum var..

iyi dilekleriniz için tşk ederim bu arada

Benimde minumum 8 buçuk 9 saat uyumam gerekiyor uykumu alabilmek için, aksi halde ofiste sürekli esniyorum sade kahve bile fayda etmiyor.. Bununla ilgili ne gibi tahliller yapıyorlar dr a gittiğiniz zaman??

bende öyleyim de 8-9 saat yetmiyorki bana
daha fazlada uyuyamam çünkü zaten eve gidiş saatim 8.00-8.30, yemek yiyene kadar duş alana kadar 9 oluyor.

TIROID YETMEZLIGI-HIPOTIROIDI BELIRTILERI:

Tiroid bezi yetmezligine ait sikayetler hastaligin siddetine göre degisir. Bazen hiçbir sikayet yok iken bazi hastalarda çok siddetli belirti ve sikayetler ortaya çikar. Bazi belirtiler özellikle yasli kisilerde yasliliga baglanir ve hastalik akla gelmez ise atlanir. Tiroid bezi az çalisan ve tiroid hormonlari kanda azalan bir kiside su belirtiler olabilir:
•Kolay yorulma, yorgunluk, bitkinlik, enerji azligi (yaygin)
•Hatirlamada zorluk, unutkanlik, yavas düsünme, konsantre olamama
•Hareketlerde yavaslik
•Sabahleyin uyanmada zorluk, daha çok uyku istegi, gün içinde uyuklama
•Üsüme veya kendini soguk hissetme
•Terlemenin azalmasi
•Kuru, soguk, kalin ve kasinan bir deri
•Sari veya portakal renginde bir deri
•Kuru, kaba ve kolay kirilan tirnaklar
•Saç dökülmesi, saçlarda azalma, kaslarda dökülme
•Istah kaybi
•Kilo alma ve kiloyu verememe
•Horlama baslamasi
•Kas kramplari ve eklemlerde agri olusmasi
•Kaslarda igne batmasi hissi veya karincalanma
•Kabizlik olmaya baslamasi
•Göz etrafinin ve göz altinin sismesi
•El, ayak ve eklemlerde sislik
•Karpal tünel sendromu denilen el bileginde sinir sikismasi ve agri
•Adet kanamalarinin daha fazla miktarda olmasi, adetlerde kramp olmasi ve adet öncesi dönemin kötü geçmesi
•Bazi kadinlarda adet sikliginin azalmasi veya adetlerin kesilmesi
•Depresyon gelismesi ve hiçbir seyle ilgilenmeme
•Sesin kalinlasmasi ve ses kisikligi
•Isitmede azalma olusmasi
•Guatr olusmasi (Hashimoto hastalarinda olur)
•Tiroid bezinin küçülmesi (tiroid bezi iltihaplarina veya Hashimotonun son evresine bagli olarak)
•Kalp hizinin ve nabiz sayisinin azalmasi
•Kan kolesterol düzeyinde artma
•Gebe kalamama (kisirlik)
•Libido (Cinsel istek) azligi ve empotans
•Reflekslerin yavas olmasi
•Kekemelik

usumen,halsiz ve enerjisiz olman cok normal cunku hicbirsey yemiyorsun,vucudun vitamiinsiz kaliyor..birde cok erken kalkiyorsun gercekten nasil ayakta duruyorsun?vucudun direnc kaybediyor..kendine beslenme programi cikarttirmalisin.

bende olanları kalışlaştırayım

acaba olabilirmi bu bende?
çok az yememe rağmen ve iştahım olmamasına rağmen mesela hiç kilo vermiyorum, hatta kilo bile aldım sayılır.
eskiden 48 kiloydum bu 3-4 sene içinde 55 oldum

usumen,halsiz ve enerjisiz olman cok normal cunku hicbirsey yemiyorsun,vucudun vitamiinsiz kaliyor..birde cok erken kalkiyorsun gercekten nasil ayakta duruyorsun?vucudun direnc kaybediyor..kendine beslenme programi cikarttirmalisin.

bilmiyorum
doktorada gitmiştim oda bana sen nasıl ayakta duruyorsun demişti
demir hapları vermişti bana ama tatları çok kötüydü, vitamin falan vermişti, ama hiçbirini almadım çünkü beğenmedim tadlarını
sonra annem efervesan vitaminleri aldı ve şurup şeklinde demir, onun tadı daha güzeldi, karamel gibi, onları aldım bi süre sonra onlardanda sıkıldım.
doktor kırmızı meyve sebze tüket demişti o yüzden eşim hep nar alıp sıkıp bana içirmeye çalışıyordu ama tadı çok kötü beğenmedim ve bi iki defa içtim sonra onuda bıraktım
artı hiç kırmızı et yemiyorum.
balıkta hiç yemem, kuru ekmek yerimde balığı ağzıma sürmem çok kötü kokuyor

bendede benzer sorunlar var ama nedenini bilmiyorum. ama bende kansızlık var ondan olduğunu düşünüyorum. ellerim ve ayaklarım hiç ısınmaz ve uykuya hiç doymuyorum.sürekli yorgunluk ve halsizlik. bu ara bi de dikkatsizlik ve unutkanlık başladı.. öyle çok iştahsız değilim beslenmeme dikkat ediyorum aslında ama yine de düzenli beslendiğim söylenemez. uzun zamandır tiroidime ve kan değerlerime baktırmayı düşünüyorum bende bakalım bi fırsat bulabilirsem.. :26:

geçmiş olsun
demek ki kansızlıktan olabilir
ben en son 2 yada 3 sene önce baktırmıştım kan değerlerime ve doktor çok ama çok düşük demişti o zamanlar.
hormonlarıda baktırmıştım hatırladığım kadarıyla ama sorun yoktu, yoksa yanlış mı hatırlıyorum bilmiyorum, bendede unutkanlık başladı, ama işime gelenleri hiç unutmuyorum

Son düzenleme:
bu arada şimdi aklıma geldi
bazen sanki birisi boğazımı sıkıyor gibi geliyor bana
şu anda bile sanki, hani erkeklerin adem elmalarının olduğu yer varya, sanki birisi oraya dışardan parmak basıyor gibi hissediyorum
çok kötü bi duygu

sağol canım sana da geçmiş olsun..
baktırmak gerek yine kan değerlerine. şu an ilaç ya da vitamin takviyesi almıyorum bende. bi kontrole gitsem iyi olacak.
çünkü bu unutkanlık çok canımı sıkıyor. hem benim öyle işime gelen ya da gelmeyen değil, herbişeyi unutur oldum bu ara

Bence yemem sevmem dediğiniz şeyleri yemediğiniz sürece her zaman halsiz,yorgun ve uykulu olacaksınız.Çünkü besinlerle aldığımız vitaminleri hiç bir şekilde ilaçlar bize sağlayamaz.Onlar sadece ek olarak verilir.Gerçekten sağlıklı olmak istiyorsanız bunları bir an önce azar azarda olsa yemelisiniz...

fırsatım olmuyorki, sabah ofise giriyorum akşam çıkıyorum, sadece pazar günüm var, bu dönemdede izin alamıyorum baya yoğunuz

eve gittiğim zaman zaten çok az da olsa yiyorum onlardan, annem mahsus onları yapıyor çünkü mecbur kalıyorum ama işyerindeyken hiç yemiyorum

en iyisi en kısa zamanda bi doktora gidip tekrardan tahlilerimi yapmak.. ama dediğiniz gibi keşke yiyebilsem

büyük ihtimalle kansızlıktan uykunuz geliyor bendede var kansızlık sürekli uyur gezerdim bir ara kan ilaçları kullandım geçti gibi önceki kadar kalmadı

büyük ihtimalle kansızlıktan uykunuz geliyor bendede var kansızlık sürekli uyur gezerdim bir ara kan ilaçları kullandım geçti gibi önceki kadar kalmadı

o kötü demir haplarından mı aldınız? bordo rengi

bencede troidlerine kesinlikle baktir.sakin ihmal etme.bende b12 vitamini eksikligine baktim senin belirtilerin var.istersen oku 'B12 eksikliği belleği bozuyor' baslikli gazete yazisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…