Hep ver hep ver versemde cimriyim vermesemde.

Asla değilim başkalarına karşı. Kv gelip 100 tl istesin vermek istemem ama geçen büyük görümceme ev hediyesi fırın yanında başka birşeyler aldım 500 tlye. Gayette kendi içimden gelerek. Eşim gerek yok dediği halde en iyilerini aldım çünkü bu ailede bana haksızlık yapmayan tek kişi o görümcem. Ama diğerleri okadar şeyler yaptı ki... cok konum var burada. Biz yeni ayrıldık onlardan. Maaşı kv ye veriyodu eşim. Bi gün Çocuğun ıslak mendili bittiğinde Bu evimden çıkmayan görümce benim fabrikammı var daha geçen verdim size ıslak mendil diye çıkıştı. Önceki konularımda hepsiii var.
Eşimde birsey demiyor cunku zamanında onlarda bana az yapmadı..

Ben az çok hatırlıyorum bu ıslak mendil muhabbetini dönüp bakmayacağım açıkcası

Seni haklı buldum şöyle ki ben hatırlıyorum annem tüp kullanır iken çok dikkatli olurdu Bi tüp şuan 80 90 lira sanırım doğalgaz kullandığım için bilmiyorum
Yazın doğalgaz biz 15 lira öderken arkadaş her türlü 80 90 lira ödüyor ki bu bana göre külfet haklı yani ben hatırlıyorum tüpü kışın sıcak suyun içine koyardık iyice bitsin ziyan olmasın diye...

Onun haricinde siz diyorsunuz ki yorum yapanlar zaten bedavaya oturuyorsun kız zaten çıkmak için para biriktiriyorum yazmış memnun değil orda oturmaktan yani bian önce çıkıp rahat etmek istiyor

Haklı bNa göre açma kapını otur aşağıya boşver

Sen tepki verirsem kuserler konuşmazlar diyosunda böyle yaparakta iyice tepene çıkartmışsin birak iki laf ette dokundur rahatsız etmesinler. Şu zamanda zor evet ev geçindirmek tek kişinin çalışması aslında sizde calissaniz hem kimse sizi rahatsız edemez zırt pırt gelemezler siz evde olmayınca

Asla değilim başkalarına karşı. Kv gelip 100 tl istesin vermek istemem ama geçen büyük görümceme ev hediyesi fırın yanında başka birşeyler aldım 500 tlye. Gayette kendi içimden gelerek. Eşim gerek yok dediği halde en iyilerini aldım çünkü bu ailede bana haksızlık yapmayan tek kişi o görümcem. Ama diğerleri okadar şeyler yaptı ki... cok konum var burada. Biz yeni ayrıldık onlardan. Maaşı kv ye veriyodu eşim. Bi gün Çocuğun ıslak mendili bittiğinde Bu evimden çıkmayan görümce benim fabrikammı var daha geçen verdim size ıslak mendil diye çıkıştı. Önceki konularımda hepsiii var.
Eşimde birsey demiyor c

ne kadar çabuk biriktirip gitsem kardir diye bakiyosunuz galiba

allah yardimciniz olsun, ama bu kadar kin size zarar verir sadece yapmayin

ne yaptilarsa yaptilar. nasilsa gidicem diye bakin olaya, bunlar son zamanlari

kayınvalidem de sizin gibi, kendi kardesine giderken cebimde sadece bozuk para vardi. kola aldim diye kizdi bana. kardesi hep eli bos geliyomus ben niye kola alip parami harciyomusum. kola kola bildigimiz uc liralik kola. ben alirken keske yanimda para olsa ayip oldu kola diye dusunurken ki teyzeyi de sevmem aslinda. o kendi kardesine vermekten kaciniyodu

Sen tepki verirsem kuserler konuşmazlar diyosunda böyle yaparakta iyice tepene çıkartmışsin birak iki laf ette dokundur rahatsız etmesinler. Şu zamanda zor evet ev geçindirmek tek kişinin çalışması aslında sizde calissaniz hem kimse sizi rahatsız edemez zırt pırt gelemezler siz evde olmayınca
Ay bunlar yüzsüzzzz. Eve ilk indiğimizde kendilerine de bi anahtar yaptırdılar lazım olur diye . sonra kaybettim diyerek aldım. Çalışmak isterdim ama çocuğumda küçük... aynen öylr çok tepeme çıktılar...

Ne insanlara kendimi çıkarları için kullandırtırım
(Yeme içme değil kastettiğim)

Ne de kendi genel giderimden kısmam
(İhtiyaçlarımı da alırım)
Herşeyin ortası normal
Ne cimri olmak
Ne de günde 1 aylık harcamak

Herkes gelirine göre harcar
Ama cimri cimrilikten ölür
Huyundan da vazgeçmez

Ay bunlar yüzsüzzzz. Eve ilk indiğimizde kendilerine de bi anahtar yaptırdılar lazım olur diye . sonra kaybettim diyerek aldım. Çalışmak isterdim ama çocuğumda küçük... aynen öylr çok tepeme çıktılar...

Ne kadarlık çocuğunuz
Baksınlar çalışın
Başka türlü kurtuluş yoksa

Ki taşının daha kolay bence

Şimdi siz konuyu kv ve görümcelerin yaptıklarından yola çıkarak açmış olsaydınız herkes evinize gelmelerini istememe durumunuzu anlayabilir, size hak verebilirdi. Tv kullanmama, çay içmeme derseniz herkesin de tuhafına gider ve asıl odaklanmak gereken yere odaklanamaz, yoksa tv'de gündüz kuşağı paso saçmalık zaten ben de izlemiyorum hiç birisini böyle söyleseniz sıkıntı yok görümceler bana batıyor deseniz sıkıntı yok da tasarruf adı altında kendi yaşantınızı kısıtlamayın diye söylüyor herkes.
Ek olarak su faturası nasıl bir oluyor evlerin ayrı saati yok mu, yoksa da iki evin saatini ayırın başvurup yani bu kadar strese girmezsiniz, ve bu denli psikolojinizi etkiliyorlarsa da koparın bağları gitsin.

ne kadar çabuk biriktirip gitsem kardir diye bakiyosunuz galiba

allah yardimciniz olsun, ama bu kadar kin size zarar verir sadece yapmayin

ne yaptilarsa yaptilar. nasilsa gidicem diye bakin olaya, bunlar son zamanlari

kayınvalidem de sizin gibi, kendi kardesine giderken cebimde sadece bozuk para vardi. kola aldim diye kizdi bana. kardesi hep eli bos geliyomus ben niye kola alip parami harciyomusum. kola kola bildigimiz uc liralik kola. ben alirken keske yanimda para olsa ayip oldu kola diye dusunurken ki teyzeyi de sevmem aslinda. o kendi kardesine vermekten kaciniyodu
Ya inanın başkalarına bende böyleyim. Ama bunlara karsi olamıyorum ya hersey batıyor gözüme. Kv brnim cocugumun altınları aldı dugundekileri aldı. Parası altını herşeyi var gelmiş bizden düğüne gidecekmiş benim abimin kızıma taktıgı altını istiyor yada eşime yenisiini al diyor. Verdikçe tepemize binecekler...

Veren el iyi olur, deneyin. Cimri insan sevmem. Paylaşmak güzeldir. Tabi ki kendiniz de enayi yerine konmadan. Ama o tat o haz başka insanlarla paylaşmak. Hem ben paylaştıkça bereketlendiğine inanıyorum.
ALLAH esirgesin ölüm var yarın ölseniz bir bardak çaydan bile kendinizi esirgiyorsunuz farkında mısın? İlla ki tasarruf önemli ama hastalık derecesinde değil. Yaş geçinde de anlamı yok. Paylaşın...

İyi yapmışsınız bari anahtarı alarak valla. Tahmin ediyorm siz yokken de gelirler.

Onlar icin tamam haklisıniz kendiniz tv keyfi yaomiyorken baskasnn sixin evinzde o keyfi yapması rahatsz edici kesinlikle yakin oturuyorsunuz diye evinize istediği zaman rahatca gelmemeli sizden cekinmeliler bir sure tavir alin belli edin.
Elbet ayaklari kesilecekdir.o koltuga oturma oraayi sildim yeri yeni silmisdim basma falan deyebilirsinz rhaatsz etmek icin. Ama icmediginuz cay falan bunlardan vaz gecin varsin 2 ay 3 ay daha gec tasinin ama cayinizi icip tv izleyin

yorumlardan okudugum kadariyla cok cekmissiniz bunlardan haklisiniz ama cay icmemek falan kendi keyfinizdende bukadar odun vermeyin allah yardimciniz olsun insallah bir an once alirsiniz evinizi

Ananemi gördüm birden su faturası çok gelck diye bulaşık bile yikayamazdi elektrik desen gece asla acmazdi karanlıkta otururdu
Tutun birikim anlayışınız biraz fazla geldi bana

İyi yapmışsınız bari anahtarı alarak valla. Tahmin ediyorm siz yokken de gelirler.
Anlıyordum girdiklerini de inanın. Simdi bile süpheleniyorum anahtar yaptırmışlardır belki diye.. birsey almazlar belki ama ev pis mi temiz mi diye açık ararlar karıştırırlar nefret ettiğim şey ben yokken evime girilmesi...

Siz baştan taviz vermişsiniz
aradaki mesafeyi koruyamamışsınız
Sonuçları da böyle olmuş

Onların düşüncesiz oluşu
Ya da sizin onları sevmeme
Yakın oturma
Problemler dışında

Tek dikkatimi cimrilik çekti

Son düzenleme:
Kızlar mrb belki basit sorunlar olucak ama biraz içimi dökmek fikir almak istiyorum. Kv ile altlı üstlüyüz.
2 görümcem var. Kısaca hepsi ayri bela. Uni. Okuyolar. Geldiklernde sürekli bizdeler. Yiğen sevme bahanesiyle

Görümcemin biri sürekli gelip tv izliyor bizde. Ben genelde hic tv acmam hem sevmiyorum o saçma programlari hemde faturadan tasarruf edebilmek için zaten cocuk icin de iyi değil. Ama o sürekli gelip açıyor.

Geçen akşam geldi cocuk yatıyordu kek yapiyodum. ohh yattığıda iyi olmuş bende tv izlemeye geldim (uyanıksa izletmez ağlar) babam maç izliyor dedi. Neyse geçti uzandı uykusu gelince gitti. Eşimde mesaideydi o olsa gelmez. Bide tasarruf için açmadığımı biliyor sanki inadıma yapar gibi.

Gündüz geliyor benim işim olsada açıyım şunu izleyek açıyım bunu izleyek.
Kafasına göre takılıyor. İzliyceksen evinde son model tv var git izle Allah Allaaah sanki bana bayılıyor.

Kışın ; ay burası sıcakmış yukarı soğuk
Yazın ; burası serin yukarı çok sıcak oturulmuyor.

Ablası yiğenleri gelir çok ses var ders yapamıyorum diye gelir tv açıksa kapattırır Bide. Ben sürekli onla oturmak zorunda mıyım?

Bahanelerde hazır.

Neyse geçen günde kv (konuşmuyoruz) küçük oğlunu yolladı sıvıyağ istedi biraz verip yolladım. Geri getirdi "annem kızartma yapcakmış tenekeyle vercekmişsin" boş tenekeyi gösterdim bitti dedim. Akşam görümce geldi " sizde yağ yokmuydu ya annem yemek yapacaktı' dedi unutmuşuz almayı dedim. Onlarda marketteymis alıyomus zaten. yağlari bitmis yani.
Olsada vermek zorunda mıyım? Bir kızartmaya 3 lt yağ kullanıyor hanım.

Yazları gündüz ve akşam kapıda çay içiyolar,sürekli gelip bizde çay ısıtıyolar. Hiç soran bile yok. Yeri geliyo tüp gitmesin diye ben çay içmiyorum. Çünkü gerçekten iyi bir birikim yapmamız lazım burdan taşınabilmek için. Eşimde öyle herşeyden tasarruf yapıyoruz. Haftalık mutfak masrafı 100den aşağı tutuyoruz . Ama onlar sürekli gelip birşeyler istiyor. Bu saat olmuş eşim hâla mesaide.

Bazen en arka odaya geçip açmıyorum valla kapıyı ayıpsa ayıp. Her dk rahatsız edilir mi bi insan.

Kızlar tek çare taşınmak biliyorum ama dediğim gibi birikim yapıp taşınıcaz yani şimdilik mecbur buradayım.
Surat yapıp konuşmasam küsüp gelmeme ihtimalleri var ama bidahada eskisi gibi olmaz aramız.
Kışın bizim evde 24 saat soba yanıyor çocuk için. E kendi odun kömürleri gitmesin diye bize gelecekler oh ne alâ memleket iyi ben onlara gidiyim kömür parası cebime kalsın ozaman.

Büyük görümcem kvsi ile altlı üstlü otururken bi gün bende ordaydım görümcemden kek istediler kendi evlerinden bütün kek malzemesini getirdiler. Hepsi görümcemde olduğu halde şekerine kadar getirdiler. Onlarda ev almak için para biriktiriyolardı . Kv si yük olmak istemiyorlardı.
Bunlarda bizi sömürüyor. Zaten taşıncaz diye akılları çıkıyor.

Sizce normal mi abartiyor muyum. Nasıl bi tavır almalıyım.. uzun oldu kusura bakmayınn... daha bunlar gibi okadar çok örnek var ki.....
Abartıyorsunuz tabiki haftada 100 tl mutfak masrafı çok az sürekli hamur işi beslenmeniz lazım zira yetmez . Davranışlarınız abartılı tv açılmayarak az çay içerek birikim yapılmaz. Tasarruflarınız doğru değerlendirmekle birikim yapılır. Bana abartılı gelde ve sonuçta en azından kv veya görümce olduğunuzu unutsanız bile komşusunuz. Bu kadar kasmayın bence size zarar sebze yeyin et yiyin dışarı çıkın arada sırada madem şu an oradan taşınma imkanınız Yok tadını çıkarın.

Ne insanlara kendimi çıkarları için kullandırtırım
(Yeme içme değil kastettiğim)

Ne de kendi genel giderimden kısmam
(İhtiyaçlarımı da alırım)
Herşeyin ortası normal
Ne cimri olmak
Ne de günde 1 aylık harcamak

Herkes gelirine göre harcar
Ama cimri cimrilikten ölür
Huyundan da vazgeçmez
Ya tabi ki doğru sonucta cay icmiyorum zaten sıcak diye ama kola içiyorum e oda para sonuçta. Tv açmıyorum ama kek yapınca fırın çalışıyor. Aslında diğer yorum yapanlarında burdan anlaması gerekir sonucta tv bagımlısı değilim zaten izlemiyorum sevmiyorum böylece tasarruf oluyor ama canım kek isteyince kalkıp yapıyorum . Tv izlemeyi çok sevip isteyip de kendimi mahrum bırakmıyorum ki. E ozaman yemekte yapmayim yemeyim. Keke ne gerek var boşa masraf diye düşünsem tamam. Bu bende bekarlıktan kalan bişey. İşte görümceyide sevmeyince gözüme batıyor demekki

Back
X