Hep yanlış kararlar vermiş gibi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben yanlışlarımı neden yaptım diye sorguluyorum, neden yaptım, daha iyi olabilir miydi, çok daha mutlu olabilir miydim? Bunların cevabına net bir şekilde cevap veremiyorum.

Bak bunlar kafanı kurcaladığında kendine saygı duymayı dene. De ki, o zaman böyle hissettim ve böyle yaptım. Bana doğru olan bu gibi gelmişti ve doğru olduğuna inandığım şeyi yaptım. Ya da inanmasam bile yapmak istediğim buydu de. Verdiğin kararlara saygı duy.

Kilit cümle şu: "O zaman öyle gerekti, öyle oldu."

Bitti. Bu kadar.

Harfinden noktasına kadar haklısınız.
"O zaman böyle olması gerekiyordu, böyle yaptım. O zaman doğru olan buydu."
Bunu söyleyebilirsem aşarım bunu. Alamazsam terapi alacağım mecburen.
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için

Gelmiyorlar cidden Karar aldıktan 2 gün sonra ben napmışım ulan diyorum Böyle gelip böyle gideriz gibime geliyor ama hayırlısı bakalım
Senin süre kısaymış.
Ben 4. yıl dedim bunu. Bi fotoğraf beynimin resetlenmesine, hayatı sorgulamama sebep oldu. :/

Özel olmayacaksa
O fotoğrafın çekildiği vakitler hayatınızda özel bir erkek arkadaş var mıydı?

Özel olmayacaksa
O fotoğrafın çekildiği vakitler hayatınızda özel bir erkek arkadaş var mıydı?
Evet vardı.
Çok çok özel biriydi benim için.
Ama bundan kaynaklı olabileceğini düşünmüyorum, şuan o olsa yine mutlu olacağımı sanmıyorum.

Dur dur hatırlatma bak eskiyi 2 gün önce aldığım kararlar o kadar acıtmıyor şöyle 5 sene falan önceye gitsem kalp krizi geçiriyorumHiiiiç gerek yok
Bu konu senin için zararlı olmaya başladı kuzum :) biraz daha kararlarını sorgularsan sinirden gideceksin

Son zamanlarda bende aynıyım ama ben verdiğim bir karardan ciddi anlamda pişmanım. Eski evimden taşındığım için çok mutsuzum. Halbuki kararı verende bendim. Hatta sabah özlemimden biraz ağladım :) iki sene oldu alışamıyorum sanki bir daha o evdeki kadar mutlu uyanamayacakmışım gibi. Kapı kolunu dahi özledim ama artık imkansız gibi birşey dönmemiz. Ve nasıl geçer bilmiyorum

Evet vardı.
Çok çok özel biriydi benim için.
Ama bundan kaynaklı olabileceğini düşünmüyorum, şuan o olsa yine mutlu olacağımı sanmıyorum.

Şu an geriye dönüp bakabiliyorsunuz çünkü.
Ama belki o an dışardan bakamadığınız ve o kişi sizin hayatınızda acısıyla tatlısıyla olduğu için mutluluğunuz da farklıydı. Daha toy, daha farklı bir bilince sahip bir mutluluk. O ana, o kişinin de eşlik ettiği bir döneme ait heyecan.
Sonra tabi ki büyüyoruz, öğreniyoruz, anlıyoruz, dönüşüyoruz ve o tadı bir daha bulamıyoruz. En güzel tat o zamandı diyemem. O an birçok bileşen bir araya geldiği için, daha az hayat tecrübesi ile donatıldığınız için.
İlerde bir gün belki bugünkü fotoğraflarınız için aynısını hissedeceksiniz.

Bence bu size has olan bir duygu değil insan neden dir bilmez geçmişe özlem duyar, geçmişte daha mutlu olduğunu var sayar,
Bunun nedenini psikoloğa sormak gerekiyor
Ama bende metak ediyorum, neden bu duygu durumu?

Uzun yazabilirim
İnsanoğlu hep tercih etmediği tercihin onun için daha iyi olacagını düşünür genelde
Ama daha kötü olma ihtimalini düşünmez
Ki tercih onu aşırı da mutlu etmemişse

ama diğerini tercih edip de kötü sonuç alsaydın bu sefer de diğerinin daha iyi olacagını dusunurdun

hayat bu şekilde bir döngü

tercihlerimizin iyi ya da kötü sonuç vermesi sadece sana bağlı değil ki milyonlarca değişken dış faktörlere de bağlı

sadece kendini yargılama
Donemın şartlarında değerlendir ayrıca insan buyudukçe değişiyor

Buyudukçe kendini daha fazla kısıtlıyorsun sorumlulukların artıyor kaygıların artıyor ee bu da buyumenin cilvesi

ne bekliyordun ki?
Tekrar aynı tadı alamayacaksın ama daha iyisini alacaksın
Buyumek farklı mutlulukları da getırıyor hiç bir zaman anaç biri olmadım ama annemi gordum
Nasıl baktıgını nasıl mutlu oldugunu bize bakarken

Yanı demem o ki buyumek hem kısıtlıyor hem de mutlu ediyor farklı tadlar da
Ondan dolayı donemı kendi içinde değerlendir
Ve guzel anı kalmasına izin ver

Evet, ergenlik aşkları genelde böyle olmuyor mu zaten. Herşeyi beraber öğrenebildiğin, hep birlikte olduğun, mutlu olduğun, hayatı sadece ondan ibaret zannettiğin o an çok farklı oluyor. Çok çok farklı. Sonra büyüyoruz işte. O masumluk, o saf sevgi uçup gidiyor. Hayatı tanıyoruz, anlıyoruz. Daha bilgili, daha deneyimli oluyoruz. Belki de bundandır. Doğru bir noktaya değişmiş olabilirsiniz.
Kim bilir belki 5 yıl sonra bugünkü halime bakıp ne kadar mutluymuşum, ne kadar güzel bir hayatım varmış gibi hissedeceğim. Bunun olması için zamanın çok hızlı geçmesini istiyorum. Baktığımda boşluk değilde mutluluk görmek istiyorum.
Umarım o günler çabuk gelir, çünkü ben bu halimi hiç sevemedim. Güzel yorumunuzla beni aydınlattığınız için teşekkür ederim.

Bence bu size has olan bir duygu değil insan neden dir bilmez geçmişe özlem duyar, geçmişte daha mutlu olduğunu var sayar,
Bunun nedenini psikoloğa sormak gerekiyor
Ama bende metak ediyorum, neden bu duygu durumu?
Bilmiyorum.
Buradan anladığım kadarıyla herkesin bu duygu değişikliği kısa sürüyor. Ama benimki öyle değil. Çok uzun. Hayatımı etkileyecek kadar. Bazen bir fotoğraf, bir ses, bir nefes hayatınızı değiştirir derler ya o hesap. Ben o fotoğrafı gördüm ve bu rüya bitti. Böyle bir his, bilmiyorum sizde de oluyor mu? Merak ediyorum.

Rica ederim ne demek.
Haddim değil ama zamanın hızlı geçmesini istemenizi önermem.
Sevdiklerinizle tadını çıkara çıkara geçirin hazır hepsi yanınızdayken.
Ama tabi ki bu ruh haliniz geçsin ve daha iyi hissedin inşallah. Sevgiler.

Tekrar aynı tadı alamayacaksın ama daha iyisini alacaksın
Ben o tadın daha iyisini alamıyorum işte problem orda.
Doyuma mı ulaştım bilmiyorum.
O durumdan çok daha iyi bir durumdayım, herşeyim var.
Ama bir türlü o kadar mutlu olamıyorum.
Sürekli sürekli sürekli o seçimi yapsaydım, bunu seçseydim, şu olsaydı ne olurdu diye kendimi alamıyorum. Onları seçseydim mutlu olur muydum? Ona da net bir cevap veremiyorum. Bilmiyorum belki de terapi gerektiren bir durumdur bu.

Umarım..
Umarım sizde sevdiklerinizle uzun bir ömür geçirir, ağız dolusu kahkahalar atarsınız.
Sevgiyle kalın.

Yapmayınca çok rahatsın diyorlar yapınca geçmişi deşmeŞaşırıyorum
Yani ne yapalım, ölelim mi yani
Şaka bir yana kendimizi yalnız hissetmeyelim, demek ki birçok insan kararlarını sorguluyor, geçmişe dönük bir özlem duyuyor.

Yani ne yapalım, ölelim mi yani
Şaka bir yana kendimizi yalnız hissetmeyelim, demek ki birçok insan kararlarını sorguluyor, geçmişe dönük bir özlem duyuyor.
O cidden oluyor.Ya çok şey bekliyoruz ya da cidden hayat daha iyiye gitmiyor bilmiyorum.Ama olsun yanlız değiliz hiç olmazsa(Tek deli ben değilmişim rahatladım ayol)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…