Hep yanlış kararlar vermiş gibi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

-Thanatos-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
13.208
46.526
548
27
Merhaba gençler ve kendini genç hissedenler (: Umarım karantina günleriniz eğlenceli geçiyordur. (:
Bugünleri atlatacağımız günleri iple çekerken son zamanlarda beni boğan ve mutsuz eden bir konudan bahsedeceğim.
Acaba canımın sıkılmasından dolayı mı kendimi sorguluyorum yoksa hayat telaşında dolayı mı aklıma gelmiyordu bilmiyorum artık ona siz karar verin. Hayatımda hep yanlış kararlar aldığımı düşünüyorum, günlerim sürekli geçmişi düşünmekle geçiyor. Arkadaş bir insan hayatında aldığı hiçbir karardan mutlu olmaz mı? Olmuyorum yok hayır.. Sürekli onu neden böyle yaptım.. Bunu neden böyle uyguladım.. Şunu yapmasaydım iyiydi.. Bununla neden konuşmuyorum.. gibi gibi.. İşin kötüsü sebepsizce dibe çekiyor bu saçma düşünceler. Bunu yapsaydım daha mutlu olurdum, şununla konuşsaydım daha iyi hissederdim gibi cümleleri geçiriyorum aklımdan. Onları yapsaydım şuan çok mu mutlu olacaktım? Bilmiyorum mesela. Buna herkes net olarak hayır derken ben bilmiyorum diyorum. (Ha şunu da araya sıkıştırayım: kötü bir hayatım yok. Maddi manevi kendime yetiyorum. Beni canından çok seven bir annem, benim üstüme her daim titreyen, beni koruyup kollayan bir sevgilim var.) Aslında bunu tetikleyen bir whatsapp grubu. Yıllardır arkadaşız bu gruptakilerle. Birbirimizin en keko, en rezil, en masum, en güzel anlarına şahit olduğumuz bir grup. Birbirimizde olan eski fotoğraflarımızı atarken bir arkadaşım benim bir fotoğrafımı attı. İşte bir kafedeyiz, waffle yiyoruz falan. Güzel bir fotoğraf yani. Herkesin gülümsediği fotoğrafta ben kendimi çok garip hissettim. Sanki o fotoğraftan sonra hayatım sonsuza kadar değişmiş. Bir daha hiç o kadar mutlu olmadığımı, bir daha hiçbir yemeğin tadını tam olarak alamadığımı hissettim. Dilim döndüğünce anlattım. Ya fotoğraf gerçekten gülünecek bir fotoğraf. Ama yok beni üzdü,bakış açımı değiştirdi. Anladım ki sayılı paramla, gittiğim ucuz büfede basit bir waffle yerken çok daha mutluymuşum ben. Şimdi daha fazla param var, daha iyi imkanlarım. Waffleın en güzelini yiyebilirim, istediğim yere düşünmeden gidebilirim. Ama o mutluluğu vermiyor bana. Yediğim hiçbir yemek o waffle kadar güzel gelmiyor. Neden böyle hissediyorum bilmiyorum. Buraya yazmamın bir diğer sebebi de bunu çevremdekilere yansıtmam. Gerek anneme, gerek kız kardeşime, gerek sevgilime. Hayır onlara kızıp bağırmıyorum, sadece muhabbet etmiyorum. Onlarda bir problem olduğunun farkındalar. Nasıl geçer bilmiyorum, nasıl yapabilirim bilmiyorum. Herşeyi silesim, hazıfamı kaybedesim var. Hatta elimde olsa o güne geri dönerim. Eksik bir yanım var ama o yanımın ne olduğunu bilmiyorum. Bulamıyorum, çözemiyorum. Kendimi ilk defa bu kadar karmaşık, mutsuz, bitkin hissediyorum.

Benım de oyle fotoğraflarım var, canım sıkılınca acıp baktıgım. Ne kadar gencmısım, ne guzel guluyormusum, o gun bu olmustu dedıgım.
Genelde bunu mutsuzken yapıyorum, evde otura otura sıkıntıdan sende mutsuz olabilir misn acaba Cheryl?
Hersey super saglıklıyız, ac degıl acıkta degılız, anne babamız kardeslerımız, sevdiklerimiz saglıklı Hamd olsun.
Ama iste icsel Bı mutsuzluk mu ne desem adını bende bilmiyorum.

Insan yalnız kalınca anılara sarıyor, en azından ben🤭
Gecıcıdır canım benim.
Hersey gecıp gittıgınde guzel gunler geldıgınde gene waffle yersin bu sefer farklı poz verirsin 😂

Sana söz yine baharlar gelecek ♥️

Benım de oyle fotoğraflarım var, canım sıkılınca acıp baktıgım. Ne kadar gencmısım, ne guzel guluyormusum, o gun bu olmustu dedıgım.
Genelde bunu mutsuzken yapıyorum, evde otura otura sıkıntıdan sende mutsuz olabilir musun acaba Cheryl?
Hersey super saglıklıyız, ac degıl acıkta degılız, anne babamız kardeslerımız, sevdiklerimiz saglıklı Hamd olsun.

Gecıcıdır canım benim.
Hersey gecıp gittıgınde guzel gunler geldıgınde gene waffle yersin bu sefer farklı poz verirsin 😂

Sana söz yine baharlar gelecek ♥
+1 😍

Genelde bunu mutsuzken yapıyorum, evde otura otura sıkıntıdan sende mutsuz olabilir musun acaba Cheryl?

Gecıcıdır canım benim.

Sana söz yine baharlar gelecek ♥
Zaten bu durumum bana biraz rahat batması gibi geliyor.
Normalde kararlarımı bu kadar sorgulamazdım.
Boşta kalınca, e bir de geçmişi hatırlayınca kalbim çıt gözyaşım pit :KK53:
Normalde anıları hatırlayınca aa süpermiş der geçerim ama bu sefer çok farklı oldum. Umarım ediğin gibidir kuzum, umarım düzeltebilirim, toparlayabilirim bir an önce. 🙏
Teşekkür ederim değerli yorumun için, iyiki varsın. ❤️

Zaten bu durumum bana biraz rahat batması gibi geliyor.
Normalde kararlarımı bu kadar sorgulamazdım.
Boşta kalınca, e bir de geçmişi hatırlayınca kalbim çıt gözyaşım pit :KK53:
Normalde anıları hatırlayınca aa süpermiş der geçerim ama bu sefer çok farklı oldum. Umarım ediğin gibidir kuzum, umarım düzeltebilirim, toparlayabilirim bir an önce. 🙏
Teşekkür ederim değerli yorumun için, iyiki varsın. ❤️
İnsanın kendine goz gore gore ıskence etmesi gıbı hava kapalı yagmurlu bugun. Soguk zaten.
Canlanmak icin guzel seyler yaparsın dı mı? Peki ben napıyorum, Sabahtan beri rubato dinliyorum perdeler kapalı 😂😂

Yapmam gereken bu mu? Degıl.
Ama yapıyorum, neden?
Acıdan zevk almak boyle bisey cunkuu😂😂

Ben de geçmiş fotoğraflara bakınca hüzünlenirim. O günleri özlerim. O hallerimi özlerim. O zamanların tadı bambaşkaydı. Ama kapatırım ve biter. Sonra kendime bakarım aynadan. İçimde hala o kişiyi görebilirim. Şuan olduğum kişi daha güçlü, daha tecrübeli, daha mantıklı. Ama hala eskisi gibi heyecanlı, hala neşeliyim. Üstüne koymuşum, eksilmemişim yaşanan kötü şeylere rağmen. Yaşadığımız bütün olumsuzluklar bizi biz yapar. Bizden götürmesine sadece biz izin veririz. Ben vermedim. Birsürü yanlış yaptım. Ama sevdiğim insanlara zarar verdiklerim hariç kalan hiçbir yanlışımdan pişman değilim. Belki söylediklerim bakış acını değiştirir diye anlattım bunları.

Mutluluk insanin icindedir ve sartlara baglanmaz , baglanmamali
Yani , su arabayi alirsam mutlu olacagim , cok param olunca mutlu olacagim , su ise girebilirsem.mutlu olacagim , uc odalı bir evim olunca mutlu olacagim vs vs
O zamanlar kendini boyle sartlara bagladiysan ve su anda o sartlara sahipsen yine mutlu olamazsin ve cokus yasarsin
Cunku aslinda kendini kandirmaktir bu sartlar
Neden o fotoya baktiginda mutsuz oldugunu dusun ve sebebi bulmaya calis , cevap orda sakli

İnsanın kendine goz gore gore ıskence etmesi gıbı hava kapalı yagmurlu bugun. Soguk zaten.
Canlanmak icin guzel seyler yaparsın dı mı? Peki ben napıyorum, Sabahtan beri rubato dinliyorum perdeler kapalı 😂😂

Yapmam gereken bu mu? Degıl.
Ama yapıyorum, neden?
Acıdan zevk almak boyle bisey cunkuu😂😂
Ben 2 dk balkondan hava aldım, zaten hiç uyumadım.
Orada bile mod ühühü'ydü. Açtığım şarkıları sen tahmin et.. (:
Sende yapma böyle kendine, kıyamam. Sen mutlu ol :)

Bende öyle eski arkadaşlarımı özlüyorum onlarla yaşadıklarım ve o dönemlerimde son mutluluğumu yaşamış gibi hissediyorum, bir daha ne kimseyle arkadaşlık edebilir ne o kadar mutlu olabilir gibi, hani çıtayı çok çıkarırsın ya onun gibi birşey herhalde.
Doğru olduğunu bildiğin bir karardan asla şüphe etmemek lazım, doğru olduğundan emin değilsen de kararı vermemek lazım

Ben 2 dk balkondan hava aldım, zaten hiç uyumadım.
Orada bile mod ühühü'ydü. Açtığım şarkıları sen tahmin et.. (:
Sende yapma böyle kendine, kıyamam. Sen mutlu ol :)
Ben balkona bile cikamadim balkondaki Hersey dusmus gece, kırılmıs. Cam kırığı dolu balkon , yagmur dnince bide balkon temızleyecegım.. Dert gorsun gozun bak😂😂

Ben de geçmiş fotoğraflara bakınca hüzünlenirim. O günleri özlerim. O hallerimi özlerim. O zamanların tadı bambaşkaydı. Ama kapatırım ve biter. Sonra kendime bakarım aynadan. İçimde hala o kişiyi görebilirim. Şuan olduğum kişi daha güçlü, daha tecrübeli, daha mantıklı. Ama hala eskisi gibi heyecanlı, hala neşeliyim. Üstüne koymuşum, eksilmemişim yaşanan kötü şeylere rağmen. Yaşadığımız bütün olumsuzluklar bizi biz yapar. Bizden götürmesine sadece biz izin veririz. Ben vermedim. Birsürü yanlış yaptım. Ama sevdiğim insanlara zarar verdiklerim hariç kalan hiçbir yanlışımdan pişman değilim. Belki söylediklerim bakış acını değiştirir diye anlattım bunları.
Eskisinden daha güçlü, eskisinden daha az kusurlu, eskisinden daha iyiyim. Ama eskisi gibi heyecanlı ve mutlu değilim.
Ben yanlışlarımı neden yaptım diye sorguluyorum, neden yaptım, daha iyi olabilir miydi, çok daha mutlu olabilir miydim? Bunların cevabına net bir şekilde cevap veremiyorum.
Bilmiyorum belki de sizin geçirdiğiniz süreç bende daha yavaş işliyordur, aynaya daha geç bakacağımdır. Bu da olabilir. Siz haklısınız yani, toparlanmak lazım, o fotoğrafı kapattıktan sonra onun etkisini sürdürme esi lazım.

Mutluluk insanin icindedir ve sartlara baglanmaz , baglanmamali
Yani , su arabayi alirsam mutlu olacagim , cok param olunca mutlu olacagim , su ise girebilirsem.mutlu olacagim , uc odalı bir evim olunca mutlu olacagim vs vs
O zamanlar kendini boyle sartlara bagladiysan ve su anda o sartlara sahipsen yine mutlu olamazsin ve cokus yasarsin
Cunku aslinda kendini kandirmaktir bu sartlar
Neden o fotoya baktiginda mutsuz oldugunu dusun ve sebebi bulmaya calis , cevap orda sakli
Şartlara bağlamadım.
Şu olunca çok mutlu olacağım demedim. Ya da şuna sahip olunca mükemmel bir hayatım olacak demedim.
Sadece kendime "kendimi yetiştireceğim" dedim ve yetiştirdim.
Fotoğrafı gördüğüm güne kadar da çok mutluydum. Hiçbir eksiğim yok, ben mutluyum, ben tamamım diyordum.
O fotoğraf içimdeki mutluluğu alıp yerine hüzün bıraktı.
Diyorum ya o an sahip olduğum herşeyden fazla fazla var. Ama mutluluğum yok. O anki mutluluğum yok.
Eksik olan ne bunu bir türlü bulamadım.

Bende öyle eski arkadaşlarımı özlüyorum onlarla yaşadıklarım ve o dönemlerimde son mutluluğumu yaşamış gibi hissediyorum, bir daha ne kimseyle arkadaşlık edebilir ne o kadar mutlu olabilir gibi, hani çıtayı çok çıkarırsın ya onun gibi birşey herhalde.
Doğru olduğunu bildiğin bir karardan asla şüphe etmemek lazım, doğru olduğundan emin değilsen de kararı vermemek lazım
Hah işte o.
Doyuma ulaşmış gibiyim.
Bir daha ne olursa olsun asla o günki kadar mutlu olmayacakmışım gibi. Tatmin etmiyor beni.
Ben kararlarımı sorgulamıyorum normalde. Ama bu aralar hep geçmişe dönük bir sorgulama var. Bilemiyorum bitmiyor bu his. Susturamıyorum günlerdir.

Şartlara bağlamadım.
Şu olunca çok mutlu olacağım demedim. Ya da şuna sahip olunca mükemmel bir hayatım olacak demedim.
Sadece kendime "kendimi yetiştireceğim" dedim ve yetiştirdim.
Fotoğrafı gördüğüm güne kadar da çok mutluydum. Hiçbir eksiğim yok, ben mutluyum, ben tamamım diyordum.
O fotoğraf içimdeki mutluluğu alıp yerine hüzün bıraktı.
Diyorum ya o an sahip olduğum herşeyden fazla fazla var. Ama mutluluğum yok. O anki mutluluğum yok.
Eksik olan ne bunu bir türlü bulamadım.
Valla kuzu vardir bi nedeni, onu da ancak sen bilebilirsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X