- Konu Sahibi Floransaaa
-
Amannn kokmuşş onun zaten ayrılası varmış bahane üretmiş bence.Evlenirken eşiniz bu durumu nasıl karşıladı?tanıdığım bir kız arkadaşım nişanlısına hepatit b olduğunu söyleyince nişanlısı kendisinden bu sebepten ayrıldı malesef..
büyütmüşsün belli ama önemsiz merak etmeBilmiyorum ben mi çok fazla büyüttüm acaba bu konuyu,sizlerle burda paylaştıkca biraz olsun rahatladım ama..teşekkürler
Teşekkür ederim..çok saolunAmannn kokmuşş onun zaten ayrılası varmış bahane üretmiş bence.
Eşim ilgilenmedi bile doktor aşılanmanız gerkiyor dedi eşime.
Aşılarını yaptırdı üstünden 10 yıl geçti eminim unutmuştur bile benim hepatitli olduğumu :)
Ben 6 ayda bir kan testlerimi yaptırıyorum.
Sağlık kurumlarında çalışanların eldivenli olmaları konusunda uyarıyorum.
Kendime bakıyorum ve koruyorum.
Tamam işte daha ne edeyim .
Abartmayın siz abartırsanız karşınızdakini korkutursunuz.
Teşekkür ederim..Hicbir sıkıntı olmuyo dert edilecek kafaya takılacak bi durum yok yani.Ben intaniye(bulasici hastaliklar)bolumunde 4 sene calistim.evlilik için gelen birçok çift vardı tahlillerini biz yapıyorduk.Sayet çiftlerin birinde hepatit b çıkarsa önce diğerine koruyucu asi yapılıyordu.Bir sıkıntı olmuyo Bebeğiniz olunca zaten onaa da yapiliyo.Takipte kalıp tahlillerinizi düzenli yaptırın.
Haklısınız galiba ben çok aşırı büyüttüm içimde..saolunBir insan aşağılamak istedikten sonra her türlü aşağılar.
O yüzden siz buna takılmayın ama mutlaka aşılarınızı da olun.
Her yıl yüzde 1 oranla sizin gibi virüsten temizlenme olabiliyor ne mutlu sizin ki de öyle olmuş..Türkiye de 3,5 milyon kişi hepatit b taşıyıcısı.98 depreminde virüsü kapmıştım. Yıllarca karaciğer enzimlerime baktım. En az 5 sene taşıyıcıydım.5 yıl sonra baktığımda doğal bağışıklığın geliştiğini söylediler, inanmadım bir hatalar diye düşündüm birçok yerde baktırdım temiz çıktı.iğne yapılmış gibi.Bu nasıl oldu bilmiyorum açıkçası.Doktor Beslenme şeklimi ,nelere dikkat ettiği sormuştu.Açıkçası çok iyi beslendiğimi söyleyemem. Sigara da içiyorum üstelik.Tek yaptığım şey kızartmaları hayatımdan çıkarmak oldu. Alkol almamak önemli , karaciğeri yoracak şeylerden uzak durmak gerekiyor.
Haklısınız tabi de toplumda cahil insanlar çok olduğu için tuaf durumlarla karşılaşanlar olmuş..o yüzden bende panik yaptım bu konuda..ama burda yazılanları okuyunca biraz olsun rahatladı içim..yüz kızartıcı bi hastalık değil ki, kendinize genelevde hiv kapmış muamelesi yapmayın.
Ne kadar güzel ,Allah karşınıza anlayışlı bir eş çıkarmış..çocuklarınıza da Allah uzun ömür versin inşallah..Ben canım ben hepatit b tasiyicisiyim. Evlenirkende kan verdiğimde sizde bu var bile demediler. Çünkü evliliğe mani değil.
Eşim de biliyor kendisine söyledim doktora gittik kendisinde asi oldu.biz 12 yıllık evliyiz ve sadec bir kere yaptırdı. Hiçbir sikintimizda olması 3 çocuk annesiyim düzenli karaciğerini baktiririm çok şükür hiç birşey de çıkmadı..
Daha yeni doğum yaptım 7 günlüğünü m
Doktoruna genelinde söyledim o da bana taşıyıcı olmak sorun değil dedi hatta bu rahatsızlık sende koruyucu asi durumuna düşmüş dedi. Başka bir doktor da aynı şeyi söyledi biz heryil asi yaptırırım sende bu rahatsızlık doğal asi yerine geçmiş dedi.
Yani canım sen öcü değilsin. Evliligede engel değil egerki evlilige karar verirsen eşinle beraber doktora gider bilgi alırsın.
Yoksa dediğin gibi kaymakam ilk evlendigimizde bilsem seni oğlumla evlendirmezdim dedi. Esimde ağzının payını versi. Şimdi beni diğer çekiminden çok sever.
Haklısınız valla bakış açım değişti sizin cevaplarınızla..benim esimde hepatit b tasiyicisi kalitsalmis ailesel.hic sorun gormedim.insan sevdikten sonra takilmaz o tur durumlara.zaten onu sorun edecek kisi ya sizi sevmemistir yada karaktersizdir.oyle kisiyle evlenmeye bile degmez.bir iki kere asi oldum sukur cocugumdada bir sorun yok.tehlikeli bir hastalik degil sukur
Haklısınız..fakat taşıyıcılık aşı yaptırmış gibi olmuyor..virüsü hala taşıyorsunuz fakat zarar vermiyor anlamında..aşılı gibi olanlarda bağışıklık oluşmuş oluyor..inşallah bizde de birgün bağışıklık oluşur..İnsanlar sevdikten donra takılmıyor böyle şeylere. Zaten taşıyıcıymışsınız aşı yaptırmış konumundasınız. Eş adayınıza söylersiniz ki utanılacak sıkılacak hiçbir şey yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?