- 25 Eylül 2015
- 2.904
- 8.150
- 158
- Konu Sahibi Floransaaa
-
Çıktı bile kocalarınız sizi kandırmasına izin vermeyin
Hepatit b hepatit c ve hıv ile kesinlikle aynı virüs değil..bunu istediğiniz doktora sorabilirsiniz size aynı cevabı verecektir..valla meraktan soruyorum, hepatit b hepatit c ve hiv aynı şeyler mi cidden?
bir gün bir koca adayı hepatit b yim ben derse, yalan söyleme ruslara mı gittin diye tepesine mi binmeliyiz? :)
valla meraktan soruyorum, hepatit b hepatit c ve hiv aynı şeyler mi cidden?
bir gün bir koca adayı hepatit b yim ben derse, yalan söyleme ruslara mı gittin diye tepesine mi binmeliyiz? :)
Teşekkürler..Ben zaten çok bilinçli biriyim..çekincem insanlara bulaştırmaktan yana değil,insanların beni yanlış anlamasından yana..yoksa öğrendiğim günden beri dikkat ediyorum..zaten kan yoluylA bulaşıyor ve ben kan ile ilgili her durumda bilinçli davranıyorum..onun dışında bu yaşıma kadar bilmeyerek aile içinde yaşadım..ailemdekiler aşısız onlara bile bulaşmamış..Depresyona girecek takıntı yapacak bir durum değil. Bu bulaşıcı bir hastalık, aile hekiminizden bulaşma yolları ile bilgi alıp ona göre hareket edin. Siz hastalığınızın farkında olup onu kabullenip bu farkındalıkla hareket ederseniz kimse sizi aşağılayamas hor göremez. Çünkü insanlar için bir tehlike oluşturmazsiniz. Ya da bir cahile denk gelseniz bile ağzının payını rahatca verebilirsiniz, vicdanınız ve bilginiz sizin gücünüz olur. Ama siz de hastalığınız konusunda cahil kalıp, insanları sürekli riske atacak davranışlar sergilerseniz o zaman diğer taraf haklı olur.
Çok geçmişler olsun.
Ay bu nasıl Bi üslup, rus falan
birisi kocalarınız sizi kandırıyor falan diye yazdı malesef...ondan sonra rus muhabbeti oldu..Ay bu nasıl Bi üslup, rus falan
Çok teşekkür ederim..inanın duygularıma tercüman oldunuz..kimse hiçbirşekilde hasta olmak istemez...ama herşey Allahtan...kim bilebilirdiki benim çocukken kulağımı deldirdikten sonra bu virüsü kapacağımı...ayrıca da kimsenin yarın için garantisi yok..beni yada bizi bu şekilde kınayanların yarın öbürgün dişciden hastaneden hastalık kapmayacakları ne malum??maalesef bu forumda hastalıklarla ilgili bilgisi olmayan, insanlara iğrenç yorumlar yapmaktan haz alan, sürekli konu açanlara üstten bakıp yermeye çalışan, oldukça cahil ve eğitim seviyesi ne olursa olsun algısı kapalı/ anlama güçlüğü olan insanlar da var. zaten genelde bilgisi olmasa dahi bilgi içerikli (?) bi şeyler yazma dürtüsündeler, bir de kendilerinden emin şekilde şu şöyledir. şu şu şu olursa şöyle olur!!!1111 falan yazıyorlar
böyle fazla önyargılı insanların hayatlarının bir döneminde önyargıda bulundukları hareketleri yaptıkları ya da karşılaştıklarını düşünüyorum hep.
kadın taşıyıcı olan varsa toplumda nasıl karşılanıyorsunuz diye paylaşım yapmak istemiş, dertleşmek istemiş, çok bilgili heryerinden zeka fışkıran hanımlar yok böyle bulaşır! şuradan olur şu şu hastalıkla aynıdır vs demiş. ya kadın hastalığın nasıl bulaştığını mı sormuş? ilginç ilginç tipler. rus muhabbetine hiç girmiyorum kirli zihinler bunlar. konu sahibi hiç canını sıkmasın toplum ne hastalara böyle bakıyor ne de taşıyıcılara. yediğimiz pis bi yemekten bile / dışarıda yediklerimiz / tonlarca hastalık bulaşabilir. zaten hasta olduğunu bilmeyen tonlarca insan var.
Söylediğiniz gibi ağız yolu tükürük vs..ile de bulaşma ihtimali var ama bu neredeyse yüzde 1 gibi bişey..doktorum böyle söyledi..en çok kan yoluyla geçiyor...Sadece cinsellık ve kan ile bulaşmıyor diye biliyorum..ağız yolu ile tükürük vücut salgısı vs bunlarlada bulaşır..ayrıca birçok insan bu virüsü alıyor ve farkında olmuyor hastalığı ayakta atlatıyor ve sonra günün birinde kan testinde karşısına çıkıyor,,tabii vücut antikor geliştiriyor yani bağışık oluyorsunuz..atlatmışsınız geçmiş bu partnere bulaşmaz diye biliyorum...eğer ciddi ciddi hasta oladıysanız o farklı bir durum....diş hekimi ,manikür pedikür de sanırım bulaşmasın sebep...Ayrıca o kadar toplumdan dışlayıcı bir mesele değil emin olun...
Siz virüsle karşılaşmışsınız ve ne güzel bağışıklık kazanmışsınız...Babam hepatit b taşıyıcısı..annemde bağışıklık var. Kardeşim şu an taşıyıcı bende bağışıklık varböyle enteresan durumlar. Ama aşısı var diye biliyorum...
Asisi vs var kendinizi uzmeyin. Bir doktora sorun en doğru bilgiyi alırsınız.Siz virüsle karşılaşmışsınız ve ne güzel bağışıklık kazanmışsınız...
Merhaba,bir önceki açtığım konuda da biraz bahsettim ama aranızda hepatit b taşıyıcısı olan varsa yardımlaşmak ve destek almak istiyorum.Ben 2 yıl önce tesadüf yapılan kan testimde hepatit b taşıyıcısı olduğumu öğrendim ve öğrendiğim günden beri bunalımdayım.toplumda hepatit b taşıyıcısı olanların dışlandığı bir sürü yazı okudum.bekarım eğer ilerde evlilik olursa nasıl söylerim ne tepki alırım bilmiyorum.Ben ilkokulda kulağımı deldirme işleminden sonra sarılık geçirdim.fakat iyileştim geçti bitti sanıyordum.belki bu konudaki cahilliğimden hiç üstüne düşüp de hepatit b yi araştırmadım.meğersem taşıyıcı olarak kalmışım haberim yok.evlenirken bazıları karşı tarafı aşşağılayarak terk ediyormuş böyle yazılar okudum ve moralim çok bızuldu inanın.bu sebepten 2 yıldır depresyon ve takıntı tedavisi görüyorum..hepatit b taşıyıcısı yada yakını olanlar bu durumla nasıl başettiniz,evli olanlar evlenirken sorun yaşadınız mı yardımlarınızı bekliyorum..
GEçmiş olsun size hbvdna nız pozitif mi peki kronik hepatit b hastası mısınız bu virüs hastalığı yıllar içinde yapıyorBen de hepatit b inaktif taşıcısıyım.Bebeklik veya çocuklukta virüsü almışım.18 yıl önce tesadüfen öğrendiğimde hastalığın deyatlarını hiç bilmediğimden üzüldüm ama fazla umursamadan yaşadım.2 yıl öncesine kadar hiç tahlil yaptırmadım.2 yıldan biraz daha fazla bir süre önce Kartal Lütfi Kırdar'da 6 ayda bir düzenli tahlillere başladım.Bebeklikte veya çocuklukta virüs alanların daha şanssız olduklarını biliyordum.Çünkü virüs alındıktan sonra geçirilen hastalık sonucu Anti Hbs Ag antikoru üretmeyenler ya inaktif taşıyıcı ya da kronik hepatit b hastası olarak kalıyorlar.Ancak,İnaktif taşıyıcılığın da ömür boyu sürmesi bekleniyor.Yaşlandıkça artan bağışıklık sistemi virüs ile mücadeleye giriyor.İşte mesele burada.Mücadeleye girmese sorun yok.Mücadele sırasında karaciğerde dokular ölüyor ve fibrozlar oluşup bu durum siroz ve HCC,yani karaciğer kanserine kadar gidebiliyor.Tüm bunlar olurken siz bir şey hissetmiyorsunuz.İşte bu sebeple düzenli tahlil çok önemli,.Bakın şimdi; 2 yıl önce inaktif taşıyıcı teşhisiyle başladığım tahlillerim son yaptırdığım tahlil değerleriyle ( 27.08.2019) çok farklı ve olumsuz bir duruma geldi.Şu an kendim kesin teşhis koyabilmiş değilim.Çünkü Hepatit b virüsü ve hastalığı öylesine karmaşık bir hastalık ki,hala çözülemeyen birçok oluşumları var.Son tahlilimde Hbs Ag pozitif olduğu halde Anti-Hbs Ag de pozitif olmuş.Bu çok vahim bir durum.Şimdi bunun sıkıntısını yaşıyorum.Çünkü bu durumda yıllar içinde gelişen pre S delasyon mutasyonları oluşuyor ve bu mutasyonlar kronik HHBV'nin çoğalmasını ve HCC,yani hepatosüller kanserini hızlandırıyor.Bugün yaptığım araştırmada konuyu iyi bilen bir uzman doktordan randevu aldım. Genç hepatit b'lilere önemli bir tavsiyem var; karaciğerlerine çok iyi baksınlar.Çünkü 2016 yılı mayıs ayında Barselona'daki hepatit kongresinde yeni geliştirilen NVR 778 isimli ilacın 3 ncü faz deneme aşamasında olduğu ve bu ilacın tıpkı hepatit c'ye çare bulunduğu gibi,hepatit b ye de çare olabileceği söylendi.Yani kendinize iyi bakın ve yeni ilaçlara yetişin.Şu an en yeni,en etkili ve en az yan etkili antiviral ilaç Tenovofir'dir.Direnç de geliştirmiyor.Ancak Tenovofir'in de uzun dönem sonuçları hakkında henüz ilgi yok.Zira piyasaya çıkalı fazla olmadı.Herkese sağlık dileklerimle....
Kaç yaşındasınız pekiGEçmiş olsun size hbvdna nız pozitif mi peki kronik hepatit b hastası mısınız bu virüs hastalığı yıllar içinde yapıyor
GEçmiş olsun size hbvdna nız pozitif mi peki kronik hepatit b hastası mısınız bu virüs hastalığı yıllar içinde yapıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?