hepimiz tehlikedeyiz

• Konu Sahibi Konu Sahibi cikom
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Halbuki toplumda varolan her zararlı otun temizlenmesi ailemiz kendimiz ve çocuklarımız için daha iyi bir gelecek demek. O şoför birkere bütün minibüsün tepkisini alsa birdaha aynı şeyi yapmaya cesaret edemez.
Öyle muhakkak ama korku toplumu olduk uzun zamandır. Adam trafikte atışıyor biriyle,atıştığı adam sülalesini toplayıp geliyor adamı öldüresiye dövüyor. Öteki minicik birşeye kinlenip komşusunu öldürüyor, herkes cinnetin eşiğinde, bir yan bakış yetiyor maalesef. Ha orada bir bayan olarak siz itiraz ederken ,gönül ister ki size destek olunsun,o şöförde işini yapsın ama inanki ben o kadının yerinde olsam,o kadar öfkeli bir şöförle o saatten sonra itirazlar sebebiyle kabul edip beni durağa götursede gitmem. Adam kinlenmiş olur muhakkak. Kimin nerede ne yapacağını,öfkesinin sınırını kestirmek mümkün değil. İşte tamda bu sebeplerden birlik olmak gerek böyle durumlarda,1 kişi bunu yapınca direkt öfkenin muhattabı olur,hatta neler olur Allah bilir ama herkes itiraz ederse haksızlığa,genel bir durum olur,kimse tek başına hedef olmaz.

çünkü büyüklerimiz kızları ikinci sınıf insan olarak görüyolar. söz sahibi olamıyo hiçbir bayan. o erkeklerde şeref yoksunu işte. mini etek full makyaj sarışın bir kadın olsa hepsi kadın için sekreter olur. uzun bacaklı ve çekici kızların asistanlığa seçildiği bu türkiyede şikayetler boşuna

Ay dengeszler ya iyi yapmıssın allah ıslah etsın söförüde susanlarıda

Cok benzer birseyi yasadim bende. Minibuste hayvanin biri telefonla konusuyor bagira bagira. Oyle hakaretler kufurlu laflar ediyor ki anlatamam. Afedersiniz " Bundan sonra onume gelen her kiza ..... yapacagim" dedi. Ne minibus soforu, ne de minibusdeki birsuru erkek(?)den gık diye bir ses cikmadi. Hepsi serefsiz pislik diycem simdi banlanacam ya. Ben adamla kavga ettim. Bir tanesi de agzini acip bana destek olmadi. Pis kilibiklar, hepsinde döt korkusu var baska bisey degil. Birde erkegiz diye gerim gerim gerinerek gezerler ortalikta. Pabucumun erkekleri. Bu dilsiz seytanlarin canlari cehenneme.

herşey bi yana orda sırf bana 'dengesizlik yapma' dediği için çek karakola der onun ağzından burnundan getirirdim olay çıkartırdım..hakaret davası açardım aklı başına gelirdi ve bir minibüs insana da ders olurdu
sinirlerim tepeme çıktı
hiç gelemiyorum ben böyle münasebetsizliklere ayrıca güzerhanından gitmek zorunda tek bir yolcu bile o durakta inmek istese..varya onun ağzını burnunu ben

Artık öyle bir zamana geldik ki insanlar şu kafadalar beni sokmayan yılan bin yıl yaşasın derdindeler allah sonumuzu hayır etsin inşallah

Şu durumda ses çıkarmak için "insan" olmak kafi bence, cinsiyet ayrımı yapmaya hiç hacet yok.

"Yok mu adam gibi bi adam" demek de bu çarpık ve ataerkil sisteme destek vermenin dolaylı bi yolu. Herhangi bi adamın koruyup kollamasına ihtiyacımız yok ki bizim, yanlış giden bi şeyler gördügümüzde bi erkegin himayesi veya destegi olmadan da ses cıkarabiliriz.

Sizin yaşadıgınız durum insan olan herkesin sesini cıkarması ve hem kendinin hem de icinde bulundugu toplumun hakkını korumak adına tepkisini ortaya koyması gereken bi durummuş.

Minibüs söförü yüzünden araçtan erken inip bagımlıların kol gezdigi tenha bi sokakta yürümek zorunda kalan bi erkek de bi kadın kadar olmasa da tehlikededir zaten. Biz ülkedeki genel durum sebebiyle önce kadınlara hassasiyet gösteriyoruz ama o sokakta bi erkek de saldırıya ugrayabilir, parasını almak icin yaralayıp öldürebilirler hatta kafası yerinde olmayan insanlarla karsılasıp tacize/tecavüze bile ugrayabilir. Daha 1 hafta olmadı kendi arkadasları tarafından tecavüze ugrayan bi erkegin haberini okuyalı. Sanıklardan biri evli barklı adamdı üstelik.

Zaten sistem düzgün işlese, herkes işini hakkını vererek yapsa, yapmayan da cezasını alsa kimsenin kimseyi kollamasına da gerek kalmayacak ya neyse. Bakalım sikayetinizi ne kadar dikkate alacaklar... Pesini bırakmayın lütfen.

Ben bizi 3. Dünya ülkesi sanırdım 5 e düşmüşüz..belediye de kanunda kural da kimmiş? Bey amca hasanlarla pişpirik atıcak

Dünya bencillik dünyası olmuş canım benim. O yüzden ben kendi arabamdan şaşmam

Her erkeğin hayatında bir kadın vardır. Annesi, bacısı, karısı, kızı, sevgilisi vs.
Kaldı ki hiçbiri olmasa bile insan nasıl bu kadar vurdumduymaz olabilir, hele de sapkınlığın tavan yaptığı bu yıllarda.
Erkek olmak başka adam olmak başka

Bir bakıma haklısınız. Ama bu erkekler heryerde erkeklik ten erkekliğin üstünlüğünden namusatan bahseder ya bundan dolayı uzerine uzerine bastirdim.

Ben ceza caydırıcılığı da yetermi bilmiyorum. Bende mesela abd. De bir liseli gencin ogretmenine tecavüz edip boğazını keserek öldürdüğünü okudum 2 yıl önce olan bir olay40 yıl isteniyor. Aklı mantığı yerinde sen ben bir saniyelik zevk için40 yılımızı heba edermiziyiz. 1 günümü bile etmem. Kıydığı canın vicdan yükünü katmıyorum zaten..

Minibusler ile herkesin bilgisi olsun dün arkadaslar ile görüştüm. Ibb ye yapılan şikayet en işe yarar olanıymış boşuna merkezini aramayın. Şoför ise men ediliyor araba da ceza alıyormuş. Ve hat numarası değil plaka nunarası nı alın ibb için

Tabi ki susarlar..
Birinin başkası için verebileceği tek tepki sosyal medyada profil karartma vs bizim ülkemizde..
Maalesef..
Değil mi. O kadının başına bişey gelse ne yaparlardı acaba. Bir minibüs dolusu insan duraklarından önce indirilmek istenen ler dahil ve digerleri. En azından yarı yarıya sesçıkaran bir topluluk olsa kendimi daha güvende hissederdim.

Ben üniversite ye giderken de buna benzer hatta daha kötüsünü yaşadım. Harbiye den taksime çıkarken akşam arkadaşım la. Biri muhtemelen madde bağımlısı koşarak bize doğru geldi ve bana sımsıkı sarıldı hiç sesimi çıkaramadım. Elinde kesici bişey vardır vs diye sakince konuşmaya çalıştım. Arkadaşımı tutup kenara itti. Arkadaşım yoldan geçenlere lütfen yardım edin diyor ağlamaklı bir sesle o sıra ben yüzümü yere eğmişim bir darbe falan olur korkusu ile kafamı bir kaldırdım herkes bakarak gidiyor. O kalabalığın içinde çaresiz kaldım. En son çocuk korkma ben türküm dedi. Baktım aklı başında değil bende türküm memnun oldum dedim. O heyecanla hatırlayamadığım bir kaç saçma diyalog dan sonra beni bıraktı ve devam ettik yolumuza. Arkamıza hiç bakmadan.

Hiç bir şey yapmazlar.
Profiller karartılır.
Üç beş küfür, kahrolsun bilmem neler diye gezilir bir kaç gün.
Sonra hayat hayatta kalanlar için devam eder.
Ölen öldüğüyle kalır..

Öyle bi devire geldik ki herkes bi tarafindan korkuyor erkeklerde dahil aman bulasmayim bana bi sey olmasin diyor herkes, cok haksizda diyemiyorum aslinda cunku kac kez gorduk haberlerde kavga dovuste masum olayla ilgisi olmayan cok insan öldu
Tabi kavga neysede konu tacizse erkeklerin daha cesur olup kadinlari korumalari lazim sonucta herkesin annesi karisi bi cogunun kizi var bunlari dusunmeleri lazim
Allah butun kadinlari korusun

Benimde kötü bi dolmuş anım var..
sahil kesiminde oturuyorum yazın çok kalabalık oluyor buralar dolmuşa bindim tıklım tıklım insan sıcaktan kaynıyor resmen neyse yine yolcu almak için yavaşladı kapıyı açıyorum düşen olursa karışmam hahahaha diye kahkaha attı ardından bende ayaktayım sıcaktan kalabalıktan bunalmış halde klima yok mu klima çalıstırmak zorundasınız dedim sert bir şekilde..
inanın 2 ton laf saydı bana gidip dolmusun sahibiyle konuscakmısım boş boş konusuyomusum şuna bak yaa ben napıyım falan diye saydıda saydı..
inanın en az 20 25 kişi vardı dolmusta süslü püslü teyzeler genç ve orta yaşlı erkekler..
insanları kategorileştirme sebebim hani teyzeler kadın haklarına daha duyarlılardır yaaa
sadece kadın oldugum için okdar azar işittim ben erkek olsaydım dolmuscu hayatta okadar söylenemezdi
neyse kimse ağzını açıp sen ne biçim konusuyorsun kızla demedi..
bende sende haklısın insanlar koyun olmuş dedim sadece ve indim ama onca ay geçti hala unutamıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…