- 19 Kasım 2013
- 18.811
- 33.926
- 798
Öyle muhakkak ama korku toplumu olduk uzun zamandır. Adam trafikte atışıyor biriyle,atıştığı adam sülalesini toplayıp geliyor adamı öldüresiye dövüyor. Öteki minicik birşeye kinlenip komşusunu öldürüyor, herkes cinnetin eşiğinde, bir yan bakış yetiyor maalesef. Ha orada bir bayan olarak siz itiraz ederken ,gönül ister ki size destek olunsun,o şöförde işini yapsın ama inanki ben o kadının yerinde olsam,o kadar öfkeli bir şöförle o saatten sonra itirazlar sebebiyle kabul edip beni durağa götursede gitmem. Adam kinlenmiş olur muhakkak. Kimin nerede ne yapacağını,öfkesinin sınırını kestirmek mümkün değil. İşte tamda bu sebeplerden birlik olmak gerek böyle durumlarda,1 kişi bunu yapınca direkt öfkenin muhattabı olur,hatta neler olur Allah bilir ama herkes itiraz ederse haksızlığa,genel bir durum olur,kimse tek başına hedef olmaz.Halbuki toplumda varolan her zararlı otun temizlenmesi ailemiz kendimiz ve çocuklarımız için daha iyi bir gelecek demek. O şoför birkere bütün minibüsün tepkisini alsa birdaha aynı şeyi yapmaya cesaret edemez.
çünkü büyüklerimiz kızları ikinci sınıf insan olarak görüyolar. söz sahibi olamıyo hiçbir bayan. o erkeklerde şeref yoksunu işte. mini etek full makyaj sarışın bir kadın olsa hepsi kadın için sekreter olur. uzun bacaklı ve çekici kızların asistanlığa seçildiği bu türkiyede şikayetler boşunaBugün minibüse bindim akşam 10 civarı. Şoför paraları topladı şu duraktan sonra gitmeyeceğim dedi. Kadının biri yanında küçük çocuk ben Nasıl giderim ordan sonra dedi. Adam sadece gitmiyorum dedi. Kadın oturdu kara kara düşünüyor. Minibüs sözde erkekler ile dolu.
Bunun üzerine nasıl gitmezsiniz dedim. Gitmiyorum dedi yine. Bende böyle bir lüksünüz yok arabanızın dışına astığınız tabela daki tüm duraklara ugramanızşart sizin dedim. Hiç bir erkekten. Ses yok. Sonra arabaya başka bir bayan bindi onada aynı şeyi söyledi. Bende burdan oraya başka vesait yok ve orası tenha bağımlıların kol gezdiği bir yol nasıl gitmezsiniz dedim. Adam bana dengesizlik yapma dedi. Bende bunun uzerine senin plakanı alıp şikayet edeceğim dedim. Ve büyükşehir belediyesini arayıp şikayet ettim.
Ya allah aşkına kaç saat oldu vücudum sinirden diken diken resmen. Minibüs şoförü olan bir tanıdığımı aradım böyle bir hakkı varmı diye gerçekten yokmuş.
Peki bukadar kadın tecavüzü cinayeti varken bu insanların hepsimi vicdanı nı kaybetmiş. Hadi Şoför vicdansız diyelim onca erkek neden çıkıp bana bir destek olmak yerine evet bayanları bırakamazsın demedi de futbol turnuvası izler gibi izledi. Peki o bayanlar neden isyan etmedi. Neden bukadar sus pus bir milletiz.
Şahsım adına benim için bir sorun yoktu. Minibüs ten kendi durağımda indim. Ama vicdan ya ortada bir tehlike arzeden durum var. Haksızlık görüp susan dilsiz şeytan dır ya hani bukadar mı insan suretinde şeytan var. Peki bizim kadınlarımız neden sus pus. Neden insanlarımız kendi haklarını savunamıyor.
Hepimiz tehlikedeyiz kısacası orda sesini çıkarmayan her erkek potansiyel suçlu benim için
Teşekkür ederim keşke herkes sizin kadar duyarlı olsa.Çok geçmiş olsun bu arada
Biyolojik olarak erkek. Penis var ama okadar.Erkek erkek demissin ya ben erkek falan goremedim konuda.....
Oyle canlilarin nefes almasi bile cok...
Şu durumda ses çıkarmak için "insan" olmak kafi bence, cinsiyet ayrımı yapmaya hiç hacet yok.Bugün minibüse bindim akşam 10 civarı. Şoför paraları topladı şu duraktan sonra gitmeyeceğim dedi. Kadının biri yanında küçük çocuk ben Nasıl giderim ordan sonra dedi. Adam sadece gitmiyorum dedi. Kadın oturdu kara kara düşünüyor. Minibüs sözde erkekler ile dolu.
Bunun üzerine nasıl gitmezsiniz dedim. Gitmiyorum dedi yine. Bende böyle bir lüksünüz yok arabanızın dışına astığınız tabela daki tüm duraklara ugramanızşart sizin dedim. Hiç bir erkekten. Ses yok. Sonra arabaya başka bir bayan bindi onada aynı şeyi söyledi. Bende burdan oraya başka vesait yok ve orası tenha bağımlıların kol gezdiği bir yol nasıl gitmezsiniz dedim. Adam bana dengesizlik yapma dedi. Bende bunun uzerine senin plakanı alıp şikayet edeceğim dedim. Ve büyükşehir belediyesini arayıp şikayet ettim.
Ya allah aşkına kaç saat oldu vücudum sinirden diken diken resmen. Minibüs şoförü olan bir tanıdığımı aradım böyle bir hakkı varmı diye gerçekten yokmuş.
Peki bukadar kadın tecavüzü cinayeti varken bu insanların hepsimi vicdanı nı kaybetmiş. Hadi Şoför vicdansız diyelim onca erkek neden çıkıp bana bir destek olmak yerine evet bayanları bırakamazsın demedi de futbol turnuvası izler gibi izledi. Peki o bayanlar neden isyan etmedi. Neden bukadar sus pus bir milletiz.
Şahsım adına benim için bir sorun yoktu. Minibüs ten kendi durağımda indim. Ama vicdan ya ortada bir tehlike arzeden durum var. Haksızlık görüp susan dilsiz şeytan dır ya hani bukadar mı insan suretinde şeytan var. Peki bizim kadınlarımız neden sus pus. Neden insanlarımız kendi haklarını savunamıyor.
Hepimiz tehlikedeyiz kısacası orda sesini çıkarmayan her erkek potansiyel suçlu benim için
Bugün minibüse bindim akşam 10 civarı. Şoför paraları topladı şu duraktan sonra gitmeyeceğim dedi. Kadının biri yanında küçük çocuk ben Nasıl giderim ordan sonra dedi. Adam sadece gitmiyorum dedi. Kadın oturdu kara kara düşünüyor. Minibüs sözde erkekler ile dolu.
Bir bakıma haklısınız. Ama bu erkekler heryerde erkeklik ten erkekliğin üstünlüğünden namusatan bahseder ya bundan dolayı uzerine uzerine bastirdim.Şu durumda ses çıkarmak için "insan" olmak kafi bence, cinsiyet ayrımı yapmaya hiç hacet yok.
"Yok mu adam gibi bi adam" demek de bu çarpık ve ataerkil sisteme destek vermenin dolaylı bi yolu. Herhangi bi adamın koruyup kollamasına ihtiyacımız yok ki bizim, yanlış giden bi şeyler gördügümüzde bi erkegin himayesi veya destegi olmadan da ses cıkarabiliriz.
Sizin yaşadıgınız durum insan olan herkesin sesini cıkarması ve hem kendinin hem de icinde bulundugu toplumun hakkını korumak adına tepkisini ortaya koyması gereken bi durummuş.
Minibüs söförü yüzünden araçtan erken inip bagımlıların kol gezdigi tenha bi sokakta yürümek zorunda kalan bi erkek de bi kadın kadar olmasa da tehlikededir zaten. Biz ülkedeki genel durum sebebiyle önce kadınlara hassasiyet gösteriyoruz ama o sokakta bi erkek de saldırıya ugrayabilir, parasını almak icin yaralayıp öldürebilirler hatta kafası yerinde olmayan insanlarla karsılasıp tacize/tecavüze bile ugrayabilir. Daha 1 hafta olmadı kendi arkadasları tarafından tecavüze ugrayan bi erkegin haberini okuyalı. Sanıklardan biri evli barklı adamdı üstelik.
Zaten sistem düzgün işlese, herkes işini hakkını vererek yapsa, yapmayan da cezasını alsa kimsenin kimseyi kollamasına da gerek kalmayacak ya neyse. Bakalım sikayetinizi ne kadar dikkate alacaklar... Pesini bırakmayın lütfen.
Bilmiyorlar ki bir gün o yılan onları da sokacak.Artık öyle bir zamana geldik ki insanlar şu kafadalar beni sokmayan yılan bin yıl yaşasın derdindeler allah sonumuzu hayır etsin inşallah
Değil mi. O kadının başına bişey gelse ne yaparlardı acaba. Bir minibüs dolusu insan duraklarından önce indirilmek istenen ler dahil ve digerleri. En azından yarı yarıya sesçıkaran bir topluluk olsa kendimi daha güvende hissederdim.Tabi ki susarlar..
Birinin başkası için verebileceği tek tepki sosyal medyada profil karartma vs bizim ülkemizde..
Maalesef..
Değil mi. O kadının başına bişey gelse ne yaparlardı acaba. Bir minibüs dolusu insan duraklarından önce indirilmek istenen ler dahil ve digerleri. En azından yarı yarıya sesçıkaran bir topluluk olsa kendimi daha güvende hissederdim.
Ben üniversite ye giderken de buna benzer hatta daha kötüsünü yaşadım. Harbiye den taksime çıkarken akşam arkadaşım la. Biri muhtemelen madde bağımlısı koşarak bize doğru geldi ve bana sımsıkı sarıldı hiç sesimi çıkaramadım. Elinde kesici bişey vardır vs diye sakince konuşmaya çalıştım. Arkadaşımı tutup kenara itti. Arkadaşım yoldan geçenlere lütfen yardım edin diyor ağlamaklı bir sesle o sıra ben yüzümü yere eğmişim bir darbe falan olur korkusu ile kafamı bir kaldırdım herkes bakarak gidiyor. O kalabalığın içinde çaresiz kaldım. En son çocuk korkma ben türküm dedi. Baktım aklı başında değil bende türküm memnun oldum dedim. O heyecanla hatırlayamadığım bir kaç saçma diyalog dan sonra beni bıraktı ve devam ettik yolumuza. Arkamıza hiç bakmadan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?