Çok sevdim seni anlamadım bende yüzünü asma gülümse :) ne yaptın ki kendini bu kadar suçlu görüyosun yaşadıklarından etkilenmişsindir üzülme sabret ben 5sene dayandım babam evliydi ve üvey beni babama kötülüyodu dayanamadım gece evden kaçıp bursaya gittim kendi başıma şimdi kimse karışamıyo sabır her derde deva yeter ki çabala
Kalmazsın merak etme her şeye olumlu yönden bak ben mesela İstanbul-bakırköyde çok güzel lise bile ayarlamıştım grafik fotoğrafçılık okucaktım gizli telefon kullanıyodum ben babam bilmiyodu izin vermiyodu ben gece uyurken üvey annem almış babama vermiş yeter dedim gece 2de hazırlanıp bursaya gittim şimdi annemleyim ve kendi telefonum param var çok kez kaçtım babam bıktı artık önünde çok güzel günler var bence :))Ne yaptım problemler hep vardı Son ana kadar hep yakındım odaklanamadım doğru düzgün. Kaçtın mıne cesaret :) düzelcek inşallah herkes geçici diyor yani hep böyle kalmam heralde
Güldürdün :). Inşallah ya anneme ve kendime yeterince yeteyim de.Kalmazsın merak etme her şeye olumlu yönden bak ben mesela İstanbul-bakırköyde çok güzel lise bile ayarlamıştım grafik fotoğrafçılık okucaktım gizli telefon kullanıyodum ben babam bilmiyodu izin vermiyodu ben gece uyurken üvey annem almış babama vermiş yeter dedim gece 2de hazırlanıp bursaya gittim şimdi annemleyim ve kendi telefonum param var çok kez kaçtım babam bıktı artık önünde çok güzel günler var bence :))
Yeter de artarsın tam gaz ilerle kesin başarırsın güldüysen ne mutlu bana :)
Merhaba ben yeni üyeyim konu dikkatimi çekti bende birşeyler yazmak istedimbazen hayatta bazı şeyler üst üste gelebiliyor ama inanın atlatabilirsiniz bende geçirdim depresyon sürekli olumlamalar yapmaya çalışın güzel düşünmeye çalışın ilk başlarda çok zor oluyor ama bir müddet sonra ikna oluyorsunuz hayat birşeyler öğretiyor bizlere hiçbir şey sebepsiz değil size ne öğretmeye çalıştığını bulmaya çalışın kesinlikle yenik düşmeyin hiçbir şey sonsuza kadar sürmez geçicek Allahın izniyleHerkese iyi geceler.
Evinde oturan, hâla dışarda olan,ders çalışan, iş yapan, mutlu olan,üzgün olan,şükreden, ağlayan.. Söylemek istediklerim var.Hayatımda her şey belirsiz. Meslek sahibi olabilmem için sınavlar, içinde olduğum ilişki (böyle zor bir adamı ve uçuk bir hayatı kendim seçmiş olsam da) ailem deki sıkıntılar maddi manevi (maddi ağırlıklı, ki manevi olarak da etkilemesinin sebebi bu) ve annemin hasta olması. Şuan elimden hiçbir şey gelmiyor ve ben çok mutsuzum, bunalımdayım.Herkesin olmuştur böyle dönemleri,benden çok kötü durumda olanlar var tabiki ama yine de kendimi motive edemiyorum. Nasıl aşabilirim? Düşüncelerinize ve sizin hayatınızdan yorumlarınıza ihtiyacım var.
Merhaba ben yeni üyeyim konu dikkatimi çekti bende birşeyler yazmak istedimbazen hayatta bazı şeyler üst üste gelebiliyor ama inanın atlatabilirsiniz bende geçirdim depresyon sürekli olumlamalar yapmaya çalışın güzel düşünmeye çalışın ilk başlarda çok zor oluyor ama bir müddet sonra ikna oluyorsunuz hayat birşeyler öğretiyor bizlere hiçbir şey sebepsiz değil size ne öğretmeye çalıştığını bulmaya çalışın kesinlikle yenik düşmeyin hiçbir şey sonsuza kadar sürmez geçicek Allahın izniyle
İlk başlarda olmayacakmış gibi geliyor yılmayın hatta ben yazarak yapıyordum inanın defter dolusu yazdım tedavi gördüğüm psikolog on kere söylemek 1kere yazmaya denk demişti özellikle uyumadan önce ve kalkar kalkmaz yazın bir zaman sonra beyin onu alıyor ağzınızdan da hiç bir olumsuz kelime çıkaramamaya çalışın zor bi süreç biliyorum ama neye inanırsanız onu yaşıyorsunuz herşeyin güzel olacağına inanın siz değiştikçe etrafınızda değişiyor şeytan hep olumsuz vesveseler veriyor onunda vazifesi bu bizimde üstümüze düşen ümidimizi yitirmeden gayret göstermek bol dua edin imtihan bunlar geçicek dahada güçlü olucaksınız ben aştıktan sonra herkes aşar diye düşünüyorum bende ağır geçirdimŞöyle söyleyeyim ben önceden hep olumlama yapıyordum iyi düşğnmeye çalışıyordum ama böyle yapıp olmayınca daha kötü oluyor. Ondan sonra bıraktım.
İlk başlarda olmayacakmış gibi geliyor yılmayın hatta ben yazarak yapıyordum inanın defter dolusu yazdım tedavi gördüğüm psikolog on kere söylemek 1kere yazmaya denk demişti özellikle uyumadan önce ve kalkar kalkmaz yazın bir zaman sonra beyin onu alıyor ağzınızdan da hiç bir olumsuz kelime çıkaramamaya çalışın zor bi süreç biliyorum ama neye inanırsanız onu yaşıyorsunuz herşeyin güzel olacağına inanın siz değiştikçe etrafınızda değişiyor şeytan hep olumsuz vesveseler veriyor onunda vazifesi bu bizimde üstümüze düşen ümidimizi yitirmeden gayret göstermek bol dua edin imtihan bunlar geçicek dahada güçlü olucaksınız ben aştıktan sonra herkes aşar diye düşünüyorum bende ağır geçirdim
Evet aynen her şeyin üstesinden gelebileceğini hiçbir olumsuzluğun seni etkileyemeğeceği ve daha ne değişmesini istiyorsan söyle yaz hem dua yerine geçiyor sürekli tekrarlamak ve etrafındaki güvenilir insanların söylediklerine kulak ver insan bazen içinde olduğu durumu göremiyor dışarıdan bakanlar daha iyi gözlemliyorlar hakkınızda hayırlısı olsun her gün bir kayıp bir an önce kararlar alıp uygulayın kararsızlık sizi daha çok sıkıntıya sokarIstediğin şeylerin sonucu hep olumlu, istediğin şekilde olmuş gibi mi yazdın doğru mu anladım? Ya bir de etrafımdaki herkes olmaz bu senin gözün mü kör imkanı yok gibi şeyler söylüyorlar ilk başta umursamıyordum ama artık diyorum ki herkes böyle söyleyince vardır heralde bildikleri.
Evet aynen her şeyin üstesinden gelebileceğini hiçbir olumsuzluğun seni etkileyemeğeceği ve daha ne değişmesini istiyorsan söyle yaz hem dua yerine geçiyor sürekli tekrarlamak ve etrafındaki güvenilir insanların söylediklerine kulak ver insan bazen içinde olduğu durumu göremiyor dışarıdan bakanlar daha iyi gözlemliyorlar hakkınızda hayırlısı olsun her gün bir kayıp bir an önce kararlar alıp uygulayın kararsızlık sizi daha çok sıkıntıya sokar
Evet suçluluk çok var.Daha iyi iş imkanı olan bir bölüm için üç yılımı çöpe atıp yeniden hazırlanmaya başladım ama yanında bir sürü de sorunlar var tabi en başı annem.Ya kazanamazsam kaygısı oluştu ya güzel bir meslek sahibi olamazsam,anneme yardımcı olamazsam. Bu zamana kadar doğru düzgün aklımı veremedim tam yapmış tam emek vermiş hissetmiyorum kendimi ve olmazsa da sonrasındaki hayattan korkuyorum her şey bitti gibi bir şey. Ve o zaman daha da değersiz hissedicem kendimi şuan bile öyle aklını ver aptal mısın başka bir şey düşünme diyorum ama işte.Anladığım kadarıyla yoğun bir anksiyete yaşıyorsunuz.. Hep geç kaldığınızı vurgulamışsınız, bu durum da sizde suçluluk doğal olarak da yoğun bir kaygı yaratıyor. Bu kaygı ve suçluluk duygularıyla boğuşurken ders çalışmak odaklanmak kolay değildir. Ve her odaklanamadığınız zaman kaygınız artar. Öncelikle bu kısır döngüyü kırmak gerek. Nacizane psikoloji eğitimi alan biri olarak tavsiyede bulunmak isterim: Bazen sadece iyi, olumlu düşünmekle geçmez herşey, ilaç kullanımı ya da terapi gerekebilir. Ve tabiki zaman gerekir. Ama şuan eğer durumunuz uygun değilse iş başa düşüyor, kendi kendinize yardımcı olmayı denemelisiniz. Öncelikle size tavsiyem, lütfen kendinize daha fazla yüklenmeyin, kendinize biraz şefkatli ve nazik davranın. Kendinizi her suçladığınızda değersizlik duygunuzu perçinliyorsunuz. Böyle durumlarda kendi kendinize şunu söyleyin:" Ben doğrularıyla yanlışlarıyla bir insanım herşeyi mükemmel yapamam, herkes gibi yaşamaya çalışıyorum ve bir mücadele veriyorum" Bu mücadeleniz, birşeyler yapma isteğiniz bile sizi zaten başlı başına değerli kılan bir özellik. Mümkün olduğunca elinizden geleni yapın, ders çalıştıkça kaygılarınız biraz da olsa azalır. Umarım herşey yoluna girer, şansınız bol olsun.
Sen suan neler yapıyorsun, evde misin, kursa mı gidiyorsun, çalışıyor musun. Sorunlarını anlatmışsın biraz ama sen tam olarak ne yapmak istiyorsun. Ona göre yol gösterilsin
Evet suçluluk çok var.Daha iyi iş imkanı olan bir bölüm için üç yılımı çöpe atıp yeniden hazırlanmaya başladım ama yanında bir sürü de sorunlar var tabi en başı annem.Ya kazanamazsam kaygısı oluştu ya güzel bir meslek sahibi olamazsam,anneme yardımcı olamazsam. Bu zamana kadar doğru düzgün aklımı veremedim tam yapmış tam emek vermiş hissetmiyorum kendimi ve olmazsa da sonrasındaki hayattan korkuyorum her şey bitti gibi bir şey. Ve o zaman daha da değersiz hissedicem kendimi şuan bile öyle aklını ver aptal mısın başka bir şey düşünme diyorum ama işte.
Sizi çok iyi anlıyorum tamam belki daha iyisini yapabilirdiniz, daha sıkı çalışabilirdiniz vs bu olasılıkları çoğaltabiliriz. Ama şöyle düşünün demekki ruh haliniz ya da şartlarınızdan dolayı olaylar böyle gelişmiş, artık geçmişi düşünerek bir yere varamazsınız. Kendinizi suçlayarak kendinize eziyet etmeyin, iyice kaygılarınızı arttırıyorsunuz bu şekilde. Şuan herşey gözünüzde çok büyüyordur zor geliyordur ama bir kez gücünüzü toplayıp bu kısır döngüyü kırdınız mı rahatlarsınız. O yüzden ne geçmişi düşünüp hayıflanın ne de geleceği düşünüp kaygılanın. Şöyle kalkın toparlanın güzel bi çalışma planı yapın, sakince sadece çalışmaya odaklanın. Bu şekilde bir deneyin baktınız hiç olmuyorsa profesyonel yardım alırsınız gerekirse antidepresan vs. Ki şuan kaygı ve depresyonla boğuşuyorsunuz herşeyin gözünüze çok köyüymüş gibi görünmesi normal. Ama geçecek sadece gücünüzü toplamaya çalışın, kendinize güvenin. Böylesi zor durumlardan çok büyük başarılar kazanarak çıkan milyonlarca insan var onlardan biri neden siz olmayasınız.
Ne umut dolu konuşmuşsun öyle tek sıkıntım bu olmadığı için bu kadar bunaldım hani bu olmazsa şu var ailemin durumu zaten iyi olmadı şöyle yaparım diyeceğim hiçbir şey yok. Kazanırım kazanmasına da ailemin yanı olur mu o kadar yüksek yapabileceğimi düşünmüyorum eğer sorunlara takılmak yerine ya da problemleri çözemeyeceğimi kabullenip daha önce başlasaydım daha fazla umudum olurdu. Ki annem benden daha büyük hayal kırıklığı yaşar. Olduğu kadar demeye çalışıp rahat olmaya çalışacağım.Hatta olmazsa demeyeceğim artık.
İnanın dünyanın sonu değil bu sınavı yapıp yapmamak, asla ölüm kalım meselesi gibi düşünmeyin. Çünkü bu şekilde düşünürseniz zaten çalışamazsınız. En azından elinizden geleni yapın, içiniz rahat etsin böylece kaygılarınız azalacak ve daha sağlıklı düşüneceksiniz. O zaman gücünüzü topladığınızda belki daha da farklı bi fırsat çıkacak hiç bilemeyiz. Evet hayat zor ama güzel şeyler de var buna inanın, sabırlı olun. Ve tabiki maddi anlamda güvence olmaması sizi iyice bunalıma sokuyor ama şöyle düşünün yarın ne olacağı hiç belli değil. Bugün bir insanın durumu iyi olabilir ama yarın muhtaç duruma da düşebilir yani herşey insanlar için aslında bu tarz insani kaygılar hepimizin içinde var. Herşeyi kontrol altında tutamayız ama elimizden geleni yapar kendi ayaklarımızın üzerinde durmayı başarabilirsek işte o zaman yol alabiliriz. Birçok sınava girmiş bu anlamda zorlu yollardan geçmiş biri olarak, şuan herşeyin çok zor geldiğini biliyorum ama geçecek inanın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?