Her ailede bir enayi oluyor!

Cok asap bozucu bir durum. Ama su durumda esinizin artik kuzeniyle konusup buna bir son vermesi gerekiyor. Ekonomik sıkıntı yok, gelini de ayni sehirde ama kosturan hep esiniz. Tutsun oglu yatili birini hayret bisey ya.
 
siz bu kadar susarsanız olacagı bu kusura bakmayın ,

tlf kapatın cevap vermeyin ve oğlunu arayın karısını arasın söylesin , ilgilensin ,
 
O kadar saçma ki yaşlı , yürümekte zorlanam kadının cep telefonu yok! Kullanmıyor, dün hastaneye gidiyor ambulansla yanında çanta yok bişey yok. Kapıcı kayınvalideme haber veriyor öyle öğreniyorlar. Bu kadının cep telefonu olması gerekmez mi ya düşüp kalsa bir yerde ne olacak?
 
Şimdi teyzeye yaşlı diye, yaşlıya saygı diye çok yüklenmemek gerektiğini düşünen bir kitle olabilir ama ben tam aksini düşünüyorum. Her yaşlı ermiş değil sonuçta. Teyze gayet de paşa oğlu rahatsız olmasın diye, sömüreceği bir insan bulunca ona yüklenmekten geri duymayan bir insan. Öyle dediğiniz gibi sakin, çekingen bir insan olsa mesela, eşinizi bu kadar koşturmaktan da çekinirdi. Bu teyze neyle geçiniyor peki? Bir geliri yok mu? Bir bakımevine yerleştirilmesi mümkün değil mi? Ve eşinizin kendi anne babası yok mu? Yani bir de onların bakıma ihtiyacı olduğu günler gelirse diye düşününce... Siz de insansınız yani, bu kadar koşturmak her insanı yıpratır.
 

Eşimin babası yok annesi 75 yaşında ama çok dinç kimseye şimdilk muhtaç olmayan bir kadın. Teyzenin evi var, eşinden emekli maaşı var ve kendi maaşı da var. Eve parası yetmez sanmıyorum. Ve ben de sizin gibi düşünüyorum sırf yaşlı diye limitsiz hörmet göstermek doğru gelmiyor bana da.
 
Güncelleme : Eşimle konuştum sakince dinledi beni zaten çok yorum yapan biri değildir yine yapmadı ama ben güzelce ifade ettim kendimi. Ayrıca bu konuşmada öğrendim ki teyzenin oğlu TR’ye gelip annesine uğramadan direkt Antalya’ya tatile gidecekmiş! Şaka gibi! Kimbilir kaç bin TL harcayacak o tatilde şerefsiz mahlukat. İyice sinirlendim şimdi.
 
Yeni güncelleme var konumda, banım kalkar kalkmaz geldim. Teyze bayramın 2. günü yeniden hastaneye kaldırılmış bu sefer makatında kanama varmış. Oğlu tatil için Türkiye’ de olduğundan eşime ; haber ver oğluna o gidecek dedim. O da yazdı mesaj, oğlan TC no neydi hangi hastane falan deyince gidecek sandık ve sonuç : kadın o yürüyemeyen haliyle gece 2’de taksi ile eve dönmüş! Gitmemiş annesinin yanına!

Dün biz ziyarete gittik uzun uzun da oturduk, haliyle çok da konuşuldu bu konu ve adamın maaşının 50 küsür bin olduğunu öğrendim! Ben bu kadar tahmin etmiyordum. En baba bakıcı maaşı max 5000 olsa bu adamın anasına gram hayrı yok. Üstüme vazife değil ama ben olsam evimi TEGEV, LÖSEV vs. bağışlardım dedim “ay kıyamam gene evlat” diyor teyze de bir hoş.

Yani kadın alenen sahipsiz ve sürekli bir hastane mesaimiz olacak bu çok belli. Üstelik o kadar hastanede olmasınra ve bizler gibi dikkat etmemesine rağmen Covid de kapmıyor maşallah! Allah bizi de korusun, teyze başımıza kaldı ben de kabullendim işin özeti.
 
Teyzeye üzüldüm ancak bu sizin sorumluluğunuz degil. kendi çocukları ona bakmalı. bence oğluyla oturup konusmalisiniz. bu bizim sorumluluğumuz degil, o senin annen vb diye. isin ilginç tarafı kadının hayırsız ogluna toz kondurmamasi. Teyze sizi kullanıyor olabilir çünkü bazi insanlar ne yazık ki kendi çocuğum yorulmasın başkaları isimi gorsun kafasindalar. Bana sizin iyi niyetinizi biraz istismar ediyorlar gibi geldi.
 

Oğluna söylendi aile büyükler tarafından artık yalnız kalamaz annen bakıcı lazım diye, gelin hanım arkadan atlamış bakıcı bedava mı diye. Onlar annem evini satsın, bize parasını versin gelsin yanımızda kalsın hesabındalar. Artık kadın üç ay mı yaşar o gelinle beş mi bilemem. Teyze de aynen istismar halinde ama müdahil olacağım artık. Eşim fazla iyi niyetli.
 
Ben burada çatladım.teyze de hâlâ evlat diyor pes

Beni silmedi en azından arıyor diyor ya sen hastaneye kaldırıldın gelmedi bu adam aloooo diye sarsmak istiyorum. 50 küsür bin maaş ne demek milletvekili maaşı gibi. Ay inanılmaz doluyum anlatamam.
 
Kvalidenizin dinç olduğunu yazmışsınız. Bir iki ona paslayın. Varsa başka kardeşi onlara da görev düşsün. Altından kalkamayacaklarını anlayınca oğlanı sıkıştırırlar biraz. Fazla sorumluluk almayın.
El bebek gül bebek baksanız da yaranamayacaksınız çok açık.
Ayrıca , teyze: ay kıyamam yine de evlat dediğinde öyle evlat olmaz olsun deseydiniz keşke. Zoruna gitsin biraz.
Yardımlaşma, hürmet, saygı hepsine varım da suistimal var ortada.
 
Eşiniz iyi niyetli
Ve herşey para değil
Bence olaya Farklı bakın . . Madem oğlu hayırsız illa kan bağına gerek yok sizdr biraz vicdan
 
Üç gün tatile kaçtık, teyze hanım bugün döndünüz mü diye aradı. Pazartesi gününe doktor kontrolü randevusu almış, benim o gün işe gidecek olmam dışında bir sorun yok. Güya onu düşünerek saat 10:00’a almış randevuyu ama pandemi nedeniyle biz zaten 09:30’da başlıyoruz mesaiye! Eşim klasik hallolur modunda ve ben bıktım. Teyzeyi arayacağım kendi kafasına göre plan yapmamasını rica edeceğim güzel bir dille. Eşim de inşallah işe girer de ondan medet ummayı bırakırlar. Kadına iyice uyuz olmaya başladım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…