"Her ALLAH'IN günü" demek yanlıştır...

Eski belediye başkanı demek doğru. Belediye başkanını tek bir kelime gibi düşünün. "Eski" burada belediye başkanını niteliyor yani...Kendimi edebiyat hocası gibi hissettim valla; değilim ama gramer ve yazılım konusunda hassasım.
Ben de hassasımdır. Bu konuyu tam bilemiyordum. Sayende kafamda oturdu.
Teşekkür ederim. :KK23:

bu konu troll amaçlımı acaba yoksa gerçekten böyle insanlar varmı

Allah yazan agac
Allah yazan pirinc tanesi
Allah diye oten kus
Allah yazan ...........

vb konulara kafa yoran, arastirmalar yapan insanlarimizin, bu isim tamlamasina takilmasi hic sasirtici gelmedi bana.

Bu aralar tasavvuf edebiyatıyla çok içli dışlıyım, okuduğum bir Yunus şiirinde de her şeyi nefse yıkmayın, iradeniz nerede, aklınız var sizin gibisinden bir söz vardı. Yani nefsi de yöneten yine kendin oluyorsun, o nedenle suçu ona yükleme manası çıkıyor.
Fakat orada Allah şaşırtmasın sözünde, Allah seni şaşırtabilir, saptırabilir dua et de saptırmasın demek istenmiyor bence. Demek istenen nefsin isteklerine iradenle karşı gelemiyorken, Yaratıcın yardım etsin de galip çıkan sen ol demek isteniyor olabilir. Tabi benim fikrim bu, tartışılabilir.

Buna benzer düşünmüştüm ama bana sözü izah eden kişi; Allah kuluna yanlış yaptırmaz, onu kötülüğe sevk etmez, kötülüğe sapan kuldur şeklinde bir açıklama yapmıştı. Çok duyduğumuz sözler bunlar açıkçası anlamları üzerinde pek de kafa yormamıştım , söylenince dikkat ettim ancak =)

Fikrinizi söylemişsiniz saygı duyuyorum iyi güzel ama bu kalıplaşmış bir kelimedir artık.Allah kulunun kalbini bilir siz dert etmeyin

Buna benzer düşünmüştüm ama bana sözü izah eden kişi; Allah kuluna yanlış yaptırmaz, onu kötülüğe sevk etmez, kötülüğe sapan kuldur şeklinde bir açıklama yapmıştı. Çok duyduğumuz sözler bunlar açıkçası anlamları üzerinde pek de kafa yormamıştım , söylenince dikkat ettim ancak =)
Öyle canım, ben edebiyatçı sayılırım bu sene de Tasavvuf edebiyatı dersi alınca gördüm hanyayı Konya'yı. Söylenen sözlerde 5 farklı mana çıkabiliyor bazen, görünenin ardı meselesi tasavvufi ilimlere has bir mevzu bence. Ve çok geniş bir ilim, bunu herkes de anlayamıyor o nedenle niyeti temiz tutmak yeterli ilk adım için diyorum. Daha ilerisi işin aliminin işi.

anlatım bozukluğuna bir anektod da benden; kızım o vakitler 2.5 yaşlarında idi, annem sütle muz yer misin? dedim "anne şaşıydın mı hiç şüt yeniy mi? " dedi. Ben dumur....
konu ile ilgisi yok ama bi yazasım geldi :KK70:
Çok bilmişler ya :KK70: ben de kızıma 2,5 yaşındayken yanlışlıkla suyu ye kızım dedim. Hemen anne suyunu iç diyecektin galiba diyor :KK48:

bu konu 10 sayfa olmuş kadına şiddet hakkında bilgelendirme konusu hala 3.sayfada kalmış.

ve burası bir kadın platformu.

hayır yani konu açmış ama onun da yeri ve içeriği yanlış.. gerçekten şuraya yazmak için belli bir eğitim, bilgi, kültür testi falan yapılsın iyice içine doğru gidiyor bu bölüm..

hayır yani konu açmış ama onun da yeri ve içeriği yanlış.. gerçekten şuraya yazmak için belli bir eğitim, bilgi, kültür testi falan yapılsın iyice içine doğru gidiyor bu bölüm..

ben de diyorum ki bu alo fetva hattından gelen görevlilere kk belirli bir maaş versin yazık çok yoruluyorlar.

Dün kızlık zarı konusu 12 dakikada 7 sayfa olduydu :KK14:

oyyy tam da bizlikmiş haha :) çok meraklıyızdır böyle aksiyonlu şeylere.

bu konu 10 sayfa olmuş kadına şiddet hakkında bilgelendirme konusu hala 3.sayfada kalmış.

ve burası bir kadın platformu.
ee kadınlar önclikli olarak, hemcinslerinin haklarını korumaktan çok burada tartışmayı daha zevkli buluyorlar sanırım.

Çok gereksiz bir konu olmuş. Bunlar dilimize böyle yerleşmiş cümleler,bu cümleyi kurarken kimse sizin yazdığınız anlamı düşünmüyor,ona niyet etmiyordur yani emin olun. Ayrıca bir yerde yazıldıysa ve denk geldiyseniz orada güzelce söyleseydiniz fikrinizi ama konu açmanın anlamı yok bunun için.
Zaten bu konu neden hala duruyor anlayabilmiş değilim,hem dini içerik hemde bdv konusu değil.

Back
X