HER AY ANNE OLMAYI UMUTLA BEKLEYENLER(Umutlarımızın çiçek açması dileğiyle)

Canim bak kasik agrim var diye uzulme articamista daha..
Ama benim ne agrim ne bulantim var, doktor 8. hatada gel kalp atsi icin dedi .. Ins. bebegim iyidir.. Babasina cekti herhalde simdiden 8mm mis :))

Gebeliğin 6. Haftasında Annenin Durumu

Bulantılarınız ve koku duyarlılığınız bu haftalarda artmaya başlamıştır. 12.haftaya kadar artmış gebelik hormonları bu tip şikayetler oluşturacaktır. Sabah bulantılarından şikayet eden bayanların tek tesellisi bu tip gebelerde düşük riskinin azaldığının gösterilmiş olmasıdır.

Kanama meydana gelmediği sürece kasıklarınızda meydana gelen ağrıların artması gayet normaldir. Genellikle bu haftalarda gebeler kendilerini yalnız ve çok yorgun hissedecektir.

Gebeliğin 6. Haftasında Bebek Gelişimi ve Durumu

Hızla büyüyen bebeğinizin boyu artık 3-5 mm olmuştur. Bunu bir biber tanesine benzetebiliriz. 3 germinal tabakadan meydana gelen Embriyonik gelişim meydana gelmiştir. Katmanlar oluşmaya başlamıştır. Dış katmandan merkezi-periferik sinir sistemi, deri, saçlar ve tırnak gelişimi meydana gelir. Orta katmandan kaslar, kıkırdak, damarlar, dalak ve böbrekler gelişir. İç katmandan ise karaciğer, pankreas, idrar torbası, tiroid bezi ve akciğerler gelişmektedir.

Gelişmeye başlayan bebeğin eller ve kollarındaki taslak gelişimi hızla devam etmektedir. Zamanı geldiğinde bebeğinizin tekmelerini hissedeceksiniz. Göz oluşumu ve göz lensleri tamamlanır. Henüz yeni başlayan kulak ve burun deliklerinin oluşumu görülmektedir.

3 farklı bölümden bebeğin beyni şekillenmeye başlar. Bu bölgeler; Ön beyinden hafıza ve algılama, orta beyinden organlara mesaj iletimi ve arka beyinden düzenli soluk alımı ve kas kontrolünün sağlanması oluşur. Önümüzdeki haftalarda bebeğin beyninde 100 milyondan fazla nöron gelişeceğini biliyor musunuz?

Çok garip bir durum olan bağırsakların bebeğin dışında göbek kordonunda oluşmaya başlamasıdır. Önümüzdeki haftalar karın boşluğuna doğru yer değiştirecektir. Pankreas taslağı gelişmeye başlar. Bu taslak ilerde insulin yapımın sağlayacaktır ve 12. gebelik haftasından sonra hormon üretimini üstlenecektir. Bu haftadan sonra bebeğin kalp atımı ve kan dolaşımı başlamıştır. Bu haftadan sonra çocuğun sağlıklı anatomik gelişiminin olduğu dönem artık başlamış oluyor.

Gebelik 6. Hafta Bebeğin Ultrason Görüntüsü

Son düzenleme:
Aynen benimde 6. Hafta bibaslamisti bulantilar 3 ay surdu... her sabah su. ictikten sonra muhakkak kusuyordum. tac yaprak inanmazsin bi gun arkafasim yemekyapiyodu. yesil biberi dograrken ben dedimki" ne koktu boyle" megerse yesil bibermis burnuma kokan ben bi istifra ettim offf. sasilacak bidurum... canim bide nas agrilarin siklasirsa bil ki demir eksikligi var demektir. muhakkak doktor verir sana demir takviyesi...

doktor isini garantiye almistir.ben 7,5 haftalikken gitmistim hersey duyuldu goruldu meraklanma sen canim... daha net bilgiler alirsin

Son düzenleme:

Canımm benim ya Allah sabır ve kolaylık versin sana çok zor gerçekten ben olsam asla gitmezdim tebrik ederim cesaretinii :):)hayırlı evlat çıkmazmı böyle iyi annedennn :)

Canımm benim ya Allah sabır ve kolaylık versin sana çok zor gerçekten ben olsam asla gitmezdim tebrik ederim cesaretinii :):)hayırlı evlat çıkmazmı böyle iyi annedennn :)

Ahh canim cok tesekkur ederim cozlerim doldu valla, Zorluklari cok ama napalim kismetimiz boyleymis.. Rabbim ins sanada hayirli evlat nasip eder tez vakitte. Beraber buyuturuz taktiklesiriz burda .. :)))):13:

sizin oranın doktorlarından kaynaklanıyodur canımm hemen asma suratınııı

Kis aslinda doktorum Suriyeli komsu komsu diyip duruyor. Doktorumunda ikizleri oldu 5,5 ay once. Gittigimde esi yeni dogum yapmisti ins. bir sonraki gorusmemizde darisi basina dedi, br sonrakine kontrole gittim dun iste :)))

Burda olmedign surece sagsin valla, hersey yavas yavas ilerliyor .. Ama 4 sene once bobrek ameliyati olmustum Allah yukarda cok iyi bakildim 1 ay devlet hastanesinde bir yabanci olarak hemde.. 26 gun kaldim ameliyat oldum hergun carsafim degisiyordu, ne zaman cagirsam hemsire basimda, TL karsiligi yaklasik 50 -60 lira odedim ciktim. Ins. dogumda nasip lur ve hersey guzel olur..

Ahh canim cok tesekkur ederim cozlerim doldu valla, Zorluklari cok ama napalim kismetimiz boyleymis.. Rabbim ins sanada hayirli evlat nasip eder tez vakitte. Beraber buyuturuz taktiklesiriz burda .. :)))):13:

duygusallıklarında başlamışş ohhh ohhh :):)
evet canım ya inş ovulasyon haftam bugün mikmik var ben seni dinleyip hergün yapıcamm ara vermedenn

ne güzel yaa burda yok o ilgi valla.ben geçtiğimz haziranda özelde ameliyat oldum acil olması gerekiyodu tükrük bezim tıkanmıştı alınması gerekiyodu acil neysee ne bi ilgi ne bişey 2 bin para verdiğmzle kaldık ama iyileştm hemen en azından:)geçmiş olsun tatlımm sanada :)orda ayrım yapılmaması çok güzel amaa

Kız sen çek cumhuriyetinde misin' benim öğrencilerin mektup arkadaşları da ordan:)) bakarsın geliriz birgün :)))

Çok sayfa olmuş telden girince ben de göremiyorum:)
Eee hadi kızlar liste kabarsin yaa çalışın durmak yok yola devam:)))

Sağol canım evet doktorum da öyle söyledi.. Ben 16 Şubat'a beta hcg 46,63 çıktı 18 Şubat'ta 100,98 ve bügünde 800,9 çıktı sizce artış normal mi kızlar?

Sanada cok gecmis olsun canim ..

ikisini aynı anda yapmayayım bari bugun regl oldum bugun başlayayaım 1 hafta yapayım ama yumurtlama zamanımda incir yapayım bari yumurtaları büyütsün. hayırlısı bakalım neler olacak.

hayırlısı tabiki.bende incir yapıyorum haftaya yumurta kontrolüne gidecem.inşallah sağlıklı yumoşlarım olur :)seninde inşallah

Kız sen çek cumhuriyetinde misin' benim öğrencilerin mektup arkadaşları da ordan:)) bakarsın geliriz birgün :)))

Kis buyrun gelin basimin ustunde yeriniz var, her zaman beklerim cokta mutlu olurum valla.. Beni gormeye gelen senede bir kere belki, hep esimin ailesi arkadaslari.. Gelin hepiniz kizlar kraliceler prens ve prenseslerinizle gelin ins.. :))))

Daha oncekitopigim 2009 nisan anneleri idi.bursadan istanbulfan kizlar ayda bir toplaniyorlardi... sonra bwbeklerle toplanmaya basladilar. bwn gaziantepte oldugum icin katilamamistim. yani sanal ortamda baslayan arkadasliikgercektededevam etmisti.

Sağol canım evet doktorum da öyle söyledi.. Ben 16 Şubat'a beta hcg 46,63 çıktı 18 Şubat'ta 100,98 ve bügünde 800,9 çıktı sizce artış normal mi kızlar?

Canim adetin kacinci gunundesin benim 34. gunde ilk ve tek kan testi yapildi 2805 cikmisti.. Bak bas topiklerde de goruyorum yaziyorsun endiseni anliyorum ama azcik gonlunu rahat tut, Rabbime birak .. Biz elimizden geleni yaptik cok sukur bebisler gbislerimizde simdi stres endise yapmadan onlari rahat ettirmek yerlerinde gorevimiz.. Doktorunun dediklerini yerine getir kendine dikkat et gerisi Allah`in bize takdiri.. Rahat ol hayatim biraz :13:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…