Her ay aynı mutsuzluk!!!

Yesil1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2011
4
0
36
İzmir
Merhaba arkadaslar,
Su an yine her ay adet oncesi dönemi yasiyorum ve Cok mutsuzum! Korkularım var, Asır'ı endişeye kapılıyorum ve Cok sınırlı oluyorum. Ben sanki ben degilim ve durduk yere ağlamak istiyorum, kendime acıyorum, tüm dünya ne kadar acı çektiğimi görsün beni anlasın istiyorum. Ben aslında öyle biri degilim ama adet oncesi sanki içimdeki başka bir insan kendini gösteriyor. Korkularım beni deli edecek! Arkadaslar bu tek bende mı bu kadar Asır'ı? Cevrem beni kaprisli buluyor ama degilim! Sizler ne yapıyorsunuz bu durumda? Nasil atlatiyorsunuz adet önce sendromunu? Yine bir kaç gunüm kaldı ve ben Cok mutsuz ve korku icinde kendimi yiyip bitiriyorum lütfen Allah askına bir care gösterin:)

Mutlu kalın :2:

yanliz degilsin canim, bu duygulari bende cok yasiyorum. adet gorecegim gunler cokkk ilgi bekliyorum ve fazlasini goremeyince artik beni sevmiyo diyorum. yani oyle hisediyorum.
adet gunleri hasaslastirir insani, bedeninden kan akiyoo. dusun bi kolun kanasa yine o duygulari hisedecen acisi gecsede, ve sen her koluna baktiginda yarani goruyor hasaslasiyorsun. adet gunlerinide oyle dusun...

eğer bu kadar hayatınızı etkiliyorsa bazı antidepresan ilaçlar pms i geçirebiliyor, bir psikiyatriste ya da kadın doğum doktoruna derdinizi açıklarsanız size yardımcı olur.

Bir hafta öncesinden bende acayıp moral bozukluğu oluyor

kadın olmanın en kötü yanı bu galıba

Benim dünyam alt üst oluyor, günlük hayatta normalde kafaya takmadığım şeyleri düşününce bile ölmek bile istediğim oluyor, regl sonrasındaysa başka birine dönüşüyorum, kedi oluyorum.

Bir de duyduğum bir şey var bu dönemi apır atlatanların menapozu da aşırı ağır geçiyormuş, bilen duyan var mı arkadaşlar, inanın o kadar uzun süre sonrasını düşünüyorum her ay bu sıkıntıyı çekerken.

Bir de etrafımdaki insanları ruhen hırpalıyorum elimde olmadan, ki her ay söz veririm kendime bu ay duygusallaştığımda neden olduğunu aklımdan çıkarmıycam diye ama her seferinde sanki bu sözü veren ben değilmişim gibi vampirella oluyorum. :84:

bende bir hafta önce falan anlıyorum hassasiyet başlıyor bende alınganlık falan
ama 33 yaşındayım kontrol altına almaya çalışıyorum kendimi eşimle örneğin içimden diyorumki alıngan dönemdeyim suç bende aslında...

Psikiatriste bahsetmişdim ben bu gerginlikden,vitamin vermişdi.Bir danışsanız.

Malesef benzer durumları ben de yaşıyorum,regl öncesi gerginlik huzursuzluk mutsuzluk hali oluyo,ve reglin başlamasıyla birlikte dayanılmaz şiddetli karın,bel,bacak ağrısı yaşıyorum,ağrıkesiciler ağrımı tam olarak dindirmiyo,olabildiğince ayaklarımı karnımı sıcak tutuyorum,regl ağrısı kabusum benimde,haftasonuna denk gelsin diye dua ederim hep,yataktan çıkmam iki gün,eşimde benden uzak durur çok sinirli oluyorum ona bağırıyorum diye,kaçacak delik arıyo zavallım.. Sancıyı orta sıcaklıkta duş alarak,ve doktorunuza danışarak içiceğiniz bitki çaylarıyla bir nebze hafifletebilirsiniz,ve mümkünse regl döneminizi sevdiklerinizden uzak durarak geçirmeye çalışın,çünkü çok kırıcı oluyoruz istemesekde..Çok ağrı halinde ,ağrı kesici iğne yapıyolar hastanede,son çare olarak...

ben de çok kötü geçiriyordum aynen senin ve diger yorum yapan arkadaşlar gibi hatta eşimle çok büyük kavgalara sebep oluyordu..bekarken sancılardan okula gidemiyordum.arkadaşım elinde içerken o an konu açıldı melisa çayını tavsiye etti bana.bende ona güldüm dalga geçtim ama birkere denememi istedi kabul ettim.bir kaç tutam verdi bana ben de addetten önceki iki gün kaynatıp içtim sabah akşam inanırmısın kuzu gibi oldum.eşim hemen gidip koca bir paket alıp geldi o kadar bıkmıştı yani. şimdi olmadan 2 gün önceden başlıyorum içmeye adetim bitene kadar günde 2 fincan içiyorum.yalnız şöyle sizin adet sancınız bacak içlerine,ayaklarınıza,hatta bileklerinize kadar vuruyorsa dismenore var demektir mutlaka doktora gidin.ben o sancıları iltihap nedeniyle bilmeden çekmişim.ilaçla tedavi olunca adat dönemlerini çok rahat geçirdim.mutlaka doktora da gidin çok geçmiş olsun

ben de aynı oluyorum bu hafta sürekli ağlayasım vardı. mutsuzluk vardı üstümde,keyifsizdim,sanki her şey beni buluyormus gibiydi.üstüne sancılarla ugraıyorum ona sinirlenip ağlıyorum şimdi 4. günüm bitmek üzere hafif hafif rahatlıyorum

şuanda adetime 1 hafta var ve ben acayip gerginim
göğüslerim göbeğim şişti kilom fazla çıkıyoo
herkesin dediğini ters anlıyorum

sana özgü biye değil canım hani bukadar yoğun olmasa hepimizde değişim oluyor sanırım:82:

valla ben atlatamıyorum her ay, regli öncesi evde bi kıyamet koparıp sonra rahatlıyorum

aslında farkındasın, neden sinirli olduğunun geçici olduğunun falan ama işte kendine hakim olamıyosun ki, istediğin kadar farkında ol hormonlar galip geliyo

Ufak tefek hassasiyetler ben de olurdu ama sizinkiler adamakıllı hayatınızı etkiler durumda. Bu kadarı normal görünmedi bana, bu durumda olan arkadaşların bir doktora görünmesizde yarar var kanımca.

Ufak tefek hassasiyetler ben de olurdu ama sizinkiler adamakıllı hayatınızı etkiler durumda. Bu kadarı normal görünmedi bana, bu durumda olan arkadaşların bir doktora görünmesizde yarar var kanımca.

yaş kaç canım, bu bende 20 li yaşları devirirken çıktı, yaşla alakası olduğunu düşünüyorum ve bence bunun çözümünü bulan doktor zengin olacak, çünkü henüz hapla ilaçla bi çözümü yok regli öncesi gergin ruh halinin

Son düzenleme:

Ben o dertten kurtulalı çok oldu, 55 yaşındayım ben. Genel olarak (gençliğimden) bahsettim. Bende hiç bir yaşta bu arkadaşların değindiği boyutta bir sıkıntı olmadı, hiç bir arkadaşımdan da duymadım, üstelik duyma şansım yüksekti, cünkü yatılı okulda okudum.

ay nebileyim nickinden herhalde yirmili yaşların başında diye düşündüm, sen diğer boyuta gelmişsin işte yatılı okulda olmuyo, 30 a gelince oluyo, sen şanslıymışsın gerçekten o zaman:13::13:

Son düzenleme:
bende aynı duyguları yaşıyorum
üstüne üstelik benim ilk 2 günüm aşırı ağrılı oluyor ve bu beni daha mız mız yapıyor ve daha çok ilgi alaka bekliyorum:106:​

Ben bir gün öncesi cok agresif ve sinirli oluyorum..Neyseki hemen geçiyor..sizin yasadıklarınızda cok normal..Vitamin takviyesi iyi gelebilir.

canım yalnız değilsin çoğu bayan bunu yaşıyodur.bende çok kötü oluyorum çok sinirli gergin oluyorum herhangi bir film izlerken ağlıyorum en ufak şeyi kafama takıyorum içim içimi yiyor ama kendimi frenlemeye çalışıyorum yada benden uzak durun diye söylüyorum etrafımdakilere eşimede diyorum bana dokunma diye yinede ondan çıkarıyorum sinirimi :)

Melisayı bu ay deniyorum hemen.

Evet yirmili yaşların sonunda çok fena oluyor ben de o durumu yaşıyorum şu an. (

Eskiden bu kadar stres yaşanmıyor muydu acaba, insanlar ve ilişkiler daha normaldi belki de stres birikmiyordu ya da yiyecekler daha doğaldı vs.

Siz menapozu kolay mı atlattınız peki, regl dönemi rahat olanlar rahat atlatır zorlar zor diye bir kural var mı sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…