Her ay umutlanmaktan sıkıldım

papatya_asli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2011
108
100
303
33
İzmir
Merhaba, bugün biraz geçmişime baktım da buraya flört dönemi, sevgililik, ayrılık, küslük, kavga-barış vs vs her şeyimi yazmışım resmen adım adım evlilik gibi olmuş ( bir ara rumuzum başkaydı hesabım kapanınca bununla devam ediyorum..) her neyse, 11 yıllık uzuuuun bir ilişki sonucu evlendik şükür, mutluyuz da şimdi de bebek beklentisi içine girdik. Eşim pek istemiyor , yani olsa mutlu olur ama olsun da olsuncu değil çok sabırlı , zamanla olur bi dur yahucu..
Ben ise çocuk için evlendim desem yeridir, çok ama çok istiyorum yaşlarımız 28 ikimizinde ona erken olabilir ama bana değil.
Bu artık bende takıntı haline dönüştü ve her regl olduğum an ağlamaya başlıyorum, bir sıkıntı yok ama mesela yumurtlama günlerinde denemiyoruz yada eşim tahmin edip geri çekilme uyguluyor vs vs..
Sanki çok geç oldu, yaşlı bir anne olacağım gibi hissediyorum ve artık çevremdeki eş dost kim varsa da baydım bu sohbetle, şuan hamileymişim gibi hissediyorum mesela ama biliyorum yine değil.. garip bir duygu, kafayı mı yiyorum anlamadım.
Böyle bir dönemden geçen var ise, destek rica ediyorum. Nasıl olayları akışına bırakıp rahatlayabilirim? Veya bu psikolojiden çıkabilirim? Her ay regl olmadan bir hafta önce hamileyim sanıp her regl başlangıcında üzülmekten çok yoruldum.
 
Ne kadarlık evlisiniz? Evde mi oturuyorsunuz, başka bir uğraşınız var mı?
 
stres yapma.ayrıca geri çekılme korunma yöntemi değil.stres yapmazsan hamile kalman yakındır.
 
eşim bana 'çocuk için evlendim' dese bu çok kötü olurdu benim için. çocuk için evlendiyseniz 11 sene uğraşmanıza gerek yoktu ya başka herhangi birinden çocuk da yapabilirdiniz.

yok yahu o manada değil, 11 yıl kısa bir süre değil artık çocuk yapalım büyüdük bu nedenle de evlenmelim diye ilişkide boyut atladık anladınız umuyorum ki, yanlış anlaşılmaya müsait olmuş cümle
 
eşim bana 'çocuk için evlendim' dese bu çok kötü olurdu benim için. çocuk için evlendiyseniz 11 sene uğraşmanıza gerek yoktu ya başka herhangi birinden çocuk da yapabilirdiniz.

Ne kadarlık evlisiniz? Evde mi oturuyorsunuz, başka bir uğraşınız var mı?
özel bir firmada çalışıyorum yönetici pozisyonunda,uzun süredir. firmamızda da doğum/çocuk vs bayan çalışana çok güzel koşulları var anneme de çok yakın oturuyoruz, ne bileyim her şey hazır gibi geliyor bana
 
biraz fazla takılmışsınız gibi. çevremde gördüğüm kadarıyla bir sorun olmayıp ama yine de bebek sahibi olamayanların çoğu stres yüzünden. rahat olmak lazım gözlemlediğim kadarıyla. bu kadar takmayın derim biraz akışına bıraksanız belki daha çabuk bile olabilir.
 
Söylemediğinize göre çok yeni evlisiniz sanki Yaw olur ya, 28 nedir, 35 bile anne olmak için güzel bi yaş. Endişe etmeyin, evliliğin tadını çıkarın. Zamanla hepsi olur.
 

evet bende bu durumdan rahatsızım, deli gibi oldum diyorum ya.. işte nasıl yapacağım bunu bilmiyorum. Takıntı da öyle kötü bir şey ki zehir gibi insana girdi mi çıkmak bilmiyor.
 
Söylemediğinize göre çok yeni evlisiniz sanki Yaw olur ya, 28 nedir, 35 bile anne olmak için güzel bi yaş. Endişe etmeyin, evliliğin tadını çıkarın. Zamanla hepsi olur.

evet evet yeni evliyiz, 1 yıl oldu henüz. evet zamanla da flört ve nişanlılık uzun sürdüğü için ve çokta gezdik ettik ne bileyim artık çocuk yapmalıyım diye düşünüyorum.
çok sağlıklı bir düşünce de değil bence, diyorum ya takıntı oldu
 
Beraber yaşıyordunuz mu ki? aynı evde vakit geçirmek başkadır sanırım...keyfini çıkarın şu günlerin. Sonra geri dönüşü yok. O ballanarak anlatılan minnoş ciciş bebeklerin uykusuz geceleri, ağlamaları, sizi hiç özgür bırakmamaları da var. Benim kardeşimin 5 senedir takip ettiği dizi bile yok mesela. Sinema falan hikaye.. markette yanlız dolaşmayı kız lüks bir tatil gibi algılıyor
 
evet bende bu durumdan rahatsızım, deli gibi oldum diyorum ya.. işte nasıl yapacağım bunu bilmiyorum. Takıntı da öyle kötü bir şey ki zehir gibi insana girdi mi çıkmak bilmiyor.

başka uğraşlar bulun spor yapın durumunuz varsa salona gidin plates zumba vb yoksa evde kendinize her gün bir saat belirleyin internette video dolu, akşamları el işleriyle uğraşmayı seviyorsanız dantel örgü ahşap boyama takı resim vb ya da yemek yapmayı seviyorsanız değişik menüler deneyin, müzik aleti çalmayı öğrenin arkadaş edinin, sinema, tiyatro, havalar güzel piknikler organize edin, yürüyüşler yapın, yeni kitaplar alın okuyun, internetten yeni dizilere başlayın ne biliyim hiç olmazsa kendinize kadın günü bulun :) aklıma gelen bunlar vakit yaratabilirseniz aktivite çok.
 


aklımdan geçenler gerçekten markette rahat gezmek hatta bazen duş almak sosyalleşmek gibi geliyor
 

günün en verimli 10 saati iş yerinde geçmekte akşam 18:30 da evde oluyorum ki bu bir lüks eşim 19:30 da geliyor yemek, az tv, duş, derken hoop uyku. haftasonu da geziyoruz da ben artık gezmekten görmekten sıkıldım ya ne bileyim :)
 

işte sanıyorum ki bana da rahat batıyor :)
 


inanın çalışanların hepsi böyle. çocuktan önceki hayatı hatırlayamıyorum bile o zaman çok çalışıyorum çok yoruluyorum dediğim işte çalışıyorum hala. o zamanki yorgunluk koca bir hiçmiş.

evliliğinizin tadını çıkartıp bugünleri kendinize zehir etmeyin :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…