- 25 Aralık 2018
- 1.672
- 5.749
- 78
- 36
- Konu Sahibi papatya_asli
-
yaşınız öyle vaktim kaçıyor denecek bir yaş değil. önce bence sakin olun. bebek yapmayı en çok anne istemeli evet ama babalara dış kapının mandalı yapmamak lazım. iki kişide istemeli. bebek büyütürken herşey instagramda görüldüğü gibi değil. eşim saat 7 de eve geldiğinde sabah 6.5 dan beri ağlayan oğlumu direk kucağına verip uyumaya gidiyordum. yani babada bu süreçte yıpranıyor. iş yerinin imkanları iyi diye bebek yapılır mı? eşiniz sizin bu kadar istediğinizi farkettiği için yavaştan alıyordur. adama bu fikri kabullenmesi için fırsat verin lütfen. acele etmeyin.
instagram bir misal arkadaşım. herkes annelik çok kutsal bir duygu. şöyle büyülü böyle güzel. ve elbette öyle ama bunu söyleyen anne dün gece hiç uyumadı. uzun uzun bir banyo yapmadı. eşiyle belkide günlerdir birlikte olamadı. kimse bunları söylemiyor. çocuğu bazen evlilikleri kurtarmak için yapıyoruz diyorlar ya şaşırıyorum. çocuk evliliği sarsan bir durum. yani illaki eşinizle aranızda bir bağ daha kuvvetleniyor ama uykusuz sinirleri bozuk eşler kavgaya olayları büyütmeye daha yatkın oluyor. evlilikler tam sağlamlaşmadan eşler yeni evlerine alışmadan hayatlarına adapte olmadan bebek yapmamalı. hamilelik ve lohusa sendromlarını söylemiyorum bile.instagram kullanmıyorum ya hiç kullanmadım, ama gerçekten süslü mutfaklar , sandalye üzerine oturtulan kurabiyeler falan fikrim var pembe bir dünya gibi, harikalar diyarı resmen ..
yani aslında benim ki öyle değil de anne olma duygusunu bir an önce tatma isteği, hormonal mi nedir bilemedim. ama haklısınız teşekkürler.
Cocuk istegi once tavan yapiyor, stresten hicbir sey yapamiyorsun falan. Sonra bir rahatlama geliyor olursa olur olmazsa olmaz diyorsun. Akisina biraktigin zaman da hamilelik oluyor zaten.
Kendinize mesgaleler bulun evde bos kalip dusunmemeye bakin. Sosyallesin. Cocuk icin de iliskiye girmek disinda bir sey yapmayinhah aynen ben ilk aşamadayım galiba, o zaman tamam. sağolasın güzel geldi bu yorumunuz.
Ben de senin gibiydim ovulasyon testleri bir gün gecikse reglim hemen kan testi vermeye giderdim. Sürekli kendimi dinler belirti arardım. Sonra küçük bir kavga yaşadık ben çocuk falan istemiyorum dedim kendi kendime. Olmasın falan böylesi daha iyi sanırım dedim. Bir sonraki ay hamile olduğumu öğrendim hem de nerdeyse hiç belirtim yoktu.
Ablam hep stres yapıyorsun ondan olmuyor akışına bırak derdi. Yok yapmıyorum derdim ama aslında yapıyormuşum
İnşallah hayırlı sağlıklı bir evladın olur
Ne kadar gezersen gez, evlilik başka..evet evet yeni evliyiz, 1 yıl oldu henüz. evet zamanla da flört ve nişanlılık uzun sürdüğü için ve çokta gezdik ettik ne bileyim artık çocuk yapmalıyım diye düşünüyorum.
çok sağlıklı bir düşünce de değil bence, diyorum ya takıntı oldu
Ben markete oğlum olmadan gidince herkes çılgınca onu soruyor, ne kadar dikkat cekiyorsak ana oğulBeraber yaşıyordunuz mu ki? aynı evde vakit geçirmek başkadır sanırım...keyfini çıkarın şu günlerin. Sonra geri dönüşü yok. O ballanarak anlatılan minnoş ciciş bebeklerin uykusuz geceleri, ağlamaları, sizi hiç özgür bırakmamaları da var. Benim kardeşimin 5 senedir takip ettiği dizi bile yok mesela. Sinema falan hikaye.. markette yanlız dolaşmayı kız lüks bir tatil gibi algılıyor
Ya bir de ben yanlış mı anladım, yumurtlama günlerinde korunuyor yada denemiyorsaniz nasıl olacak ki..
Yada istiyorsanız neden o günler yapmıyorsun uz..
aranan afacan desenizeBen markete oğlum olmadan gidince herkes çılgınca onu soruyor, ne kadar dikkat cekiyorsak ana oğul
Hatta geçen gün misafirle gittik, oğlum annemdeydi, misafir hesabı ödemek istedi, kasiyere ondan almayın yoksa oğlumu getiririm demem yetti
Seni anlıyorum çok istiyorsun ama sen buradaki bu kadar insanı dinle, eşin de çok istediği en azından hiçbir şekilde geri cekilmedigi zaman yapmayı düşün.hiç kotunmuyoruz aslında da özel bir çabamız da yok, bakınca ya geçmiş oluyor yumurtlama günü yada misal geri çekilme olmuş oluyor yani çabasız, hani şu gün yumurtlama günüm + / - günler şunlar bu günler mutlak ilişki olsun diye çalışma yapmıyoruz.. eünkü eşimden de olsun diye özel istek yok olursa iyi olmazsa zamanla olur kafasında da ben o kafada değilim işte.
Adam yumurtlama günü diye düşünüp geri çekiliyor demek,
baba olmak istemiyorum demek.
Emin misiniz bu evliliğe çocuk istediğinize.
Size iyi gelecek mi?
İsteye isteye çocuk yapan adamlarda bile bir ton trip çıkıyor.
Sizin için çok büyük sorun olabilir..
Seni anlıyorum çok istiyorsun ama sen buradaki bu kadar insanı dinle, eşin de çok istediği en azından hiçbir şekilde geri cekilmedigi zaman yapmayı düşün.
İnan hiç kolay birşey değil.. hele hele eş desteği yoksa..
Canım allah hayırlısını nasip etsin fakat eşin özellikle yumurtlama gününü tahmin edip geri çekiliyorsa istemiyordur bemce net
Söyleme be o zaman erkekler hesaplayamaz böyle şeyleri. Ama tabi onun da istediğinden emin olmadan çocuk sahibi olma. Yoksa bğtğn sorumlulyk sana kalırtahmin etmiyor da ben söylüyorum :) ve evet geri çekiliyor bu ay çekilmedi hatta şok oldum ama yoook umutlanmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?