- 19 Mayıs 2020
- 47.334
- 212.640
- 598
- Konu Sahibi gudubet hatun
Mesele o değil ki. Kaynana kızına kıyamamış, gelinine buyuruyor.her bayram öncesi günü birlik bir yardimci cagirsaniz eve ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Mesele o değil ki. Kaynana kızına kıyamamış, gelinine buyuruyor.her bayram öncesi günü birlik bir yardimci cagirsaniz eve ?
İlk aydan Temizlige mi çagırdı seni pess. İnşallah gitmiyorsundur?O dert bende de var. 2 bucuk yıllık evliyim. Aynı şehir ama 1.5 saatlik yol mesafesinde oturuyoruz. Arabamız yok. Kayınvalide kişisi evlendiğimiz illk aydan beri çağırtıp duruyor. Çağırtıyor diyorum beni bile aramıyor
Eşime arayıp gelsin diyor :) Çocuğum da yokmuş zaten... olmadı ,olsaydı yine çağırırdı heralde. İşe girdim çıktım tatil günlerimde bile çağırıyordu. Bazen Bahanelerle bazen açıkça... Vallahi bu tipler insanı öldürürler. Sırf inat uğruna kendi sokağında ev aldılar. Burada oturuyosanız oturun dediler. (Hizmetçilik yapacağım çünkü) . Hala kirada oturuyoruz maalesef. Sizi çok iyi anlıyorum en iyisi sallamamak tek çözüm bu sanırım. Ben ağzımla kuş tutsamda yaranamadım :)
İlk başlarda anlamıyordum tabii. İlk ay Misafirler gelecek, gelsin demiş eşime. Bende öğlen saat 11 gibi vardım onlara. Suratını astı geç kaldın yemekler yapıldı bile diyerek :) böyle böyle çağırtıyordu. Yavaş yavaş kendimi geri çektim. Artık gitmiyorum hepsi tavırlı pekte umrumda değil. Çalışmadığım her an ima yapıyorlar zaten boşsun diye:)İlk aydan Temizlige mi çagırdı seni pess. İnşallah gitmiyorsundur?
+1Saygıyla Müge Anlı’yı anıyorum.
Şöyle eli belinde yapamam edemem kalamam diyen kadınlardan olamadık ya...
Gidip kötü olacağınıza gitmeyip kötü olun. Hiç yoktan sağlığınız bozulmaz.İlk başlarda anlamıyordum tabii. İlk ay Misafirler gelecek, gelsin demiş eşime. Bende öğlen saat 11 gibi vardım onlara. Suratını astı geç kaldın yemekler yapıldı bile diyerek :) böyle böyle çağırtıyordu. Yavaş yavaş kendimi geri çektim. Artık gitmiyorum hepsi tavırlı pekte umrumda değil. Çalışmadığım her an ima yapıyorlar zaten boşsun diye:)
Çıt olayı da fazla yav. Canımızın kıymetini bilelim tabi. Biz bilmesek kimse bilmez.+1
Öyle valla.. biz de aman güçlü duralım kadınlığa b*k sürdürmeyelim onu da yaparız bunu da hallederiz.. hamile olduğu için boş fırın tepsisini bile taşımayan arkadaşım var benim. Nasıl da kıymetli , nasıl da el üstünde. Kocasına da sürekli babamız, kocacım filan. Çıt sesi duysa korktum deyip adamı işten eve çağırmalar. Bilmiyorum böyle mi olmak lazım elimizi suya sabuna değmeden safa yatıp öyle mi götürmek lazım gemiyi ..
Sanki tek o hanım sultan doğurmuş. Biz tarlada bulduk sanki heheh.Eşiniz o kadarcık lafa da kırılmayi versin.
Gidip oğluna şikayet etmiş birde, kapıları da damada sildirmiş.
İlla biri lazımsa oğlunu çağırsaymış yardıma.
Ya gelin ya damat olacak, kendi doğurduklarina kıyamıyorsa demek![]()
Benim ikinci hamileliğimle anladığım mevzuydu bu.+1
Öyle valla.. biz de aman güçlü duralım kadınlığa b*k sürdürmeyelim onu da yaparız bunu da hallederiz.. hamile olduğu için boş fırın tepsisini bile taşımayan arkadaşım var benim. Nasıl da kıymetli , nasıl da el üstünde. Kocasına da sürekli babamız, kocacım filan. Çıt sesi duysa korktum deyip adamı işten eve çağırmalar. Bilmiyorum böyle mi olmak lazım elimizi suya sabuna değmeden safa yatıp öyle mi götürmek lazım gemiyi ..
Cahil insanla ugraşılmaz en iyisi minimum görüşmek, en iyisini yapmışsın.İlk başlarda anlamıyordum tabii. İlk ay Misafirler gelecek, gelsin demiş eşime. Bende öğlen saat 11 gibi vardım onlara. Suratını astı geç kaldın yemekler yapıldı bile diyerek :) böyle böyle çağırtıyordu. Yavaş yavaş kendimi geri çektim. Artık gitmiyorum hepsi tavırlı pekte umrumda değil. Çalışmadığım her an ima yapıyorlar zaten boşsun diye:)
Acaba sizinki neden söylemiyorBenm kayınvalidemle çok şükür öyle sir problem yaşamadık ama ufak problemler bile olsa asla eşime söylemez bizim aramzda der aramzda kalır bu sizin kayınvalideler neden herşeyi gidip yetiştiriyor çocuklarına.. ne kadar fesat
Bilmem ki.Acaba sizinki neden söylemiyornormali kv dedigin bidbid eder
maşallah sizin kv ye
Doğru söylüyorsunuz ama ben de temizlik yapmayı sevmeyen biri olarak (belim çok ağrır) diyebilirim ki bu temizliğe gelen yardımcıların aldığı her kuruş helal. Benim saatlerce uğraşarak ve canım çıkarak yaptığım temizliği epey kısa sürede pratik bir şekilde yapıyorlar mesela. Ben ayda bir kere çağırıyorum dip köşe için (çağırıyordum pandemi öncesi), onun dışında kendim temiz tutuyorum, döküleni saçılanı temizliyorum. Siz hiç eve yardımcı çağırıyor musunuz bilmiyorum ama arada bir çağırıyorsanız kendi yardımcınızı götürün kayınvalidenize bayram öncesi temizletin evini derdim (kayınvalide madem cimri) ama buna elbette mecbur değilsiniz. Hem kadın çocuğunuza bile bakmamış, iyi ki de bakmamış bir yerde, bir de borçlu kalacaktınız. Neticede siz hizmetçi değilsiniz, yardım vs edilir ama herşey karşılıklı.Tövbe deee(!) bir yardımcı günlüğü kaç liraya geliyor haberin var mı? Onun yerine üç kilo kıyma alıp akşama köfte yaparız... O eve yardımcı dahil para harcanacak biri girerse kıyametin geldiği gündür... ( su fazla gitmesin diye günde bir iki kez sifon çekilen bir evden bahsediyoruz)