Her bayram aynı konu

O dert bende de var. 2 bucuk yıllık evliyim. Aynı şehir ama 1.5 saatlik yol mesafesinde oturuyoruz. Arabamız yok. Kayınvalide kişisi evlendiğimiz illk aydan beri çağırtıp duruyor. Çağırtıyor diyorum beni bile aramıyor
Eşime arayıp gelsin diyor :) Çocuğum da yokmuş zaten... olmadı ,olsaydı yine çağırırdı heralde. İşe girdim çıktım tatil günlerimde bile çağırıyordu. Bazen Bahanelerle bazen açıkça... Vallahi bu tipler insanı öldürürler. Sırf inat uğruna kendi sokağında ev aldılar. Burada oturuyosanız oturun dediler. (Hizmetçilik yapacağım çünkü) . Hala kirada oturuyoruz maalesef. Sizi çok iyi anlıyorum en iyisi sallamamak tek çözüm bu sanırım. Ben ağzımla kuş tutsamda yaranamadım :)
İlk aydan Temizlige mi çagırdı seni pess. İnşallah gitmiyorsundur?

İlk aydan Temizlige mi çagırdı seni pess. İnşallah gitmiyorsundur?
İlk başlarda anlamıyordum tabii. İlk ay Misafirler gelecek, gelsin demiş eşime. Bende öğlen saat 11 gibi vardım onlara. Suratını astı geç kaldın yemekler yapıldı bile diyerek :) böyle böyle çağırtıyordu. Yavaş yavaş kendimi geri çektim. Artık gitmiyorum hepsi tavırlı pekte umrumda değil. Çalışmadığım her an ima yapıyorlar zaten boşsun diye:)

Saygıyla Müge Anlı’yı anıyorum.
Şöyle eli belinde yapamam edemem kalamam diyen kadınlardan olamadık ya...
+1
Öyle valla.. biz de aman güçlü duralım kadınlığa b*k sürdürmeyelim onu da yaparız bunu da hallederiz.. hamile olduğu için boş fırın tepsisini bile taşımayan arkadaşım var benim. Nasıl da kıymetli , nasıl da el üstünde. Kocasına da sürekli babamız, kocacım filan. Çıt sesi duysa korktum deyip adamı işten eve çağırmalar. Bilmiyorum böyle mi olmak lazım elimizi suya sabuna değmeden safa yatıp öyle mi götürmek lazım gemiyi ..

İlk başlarda anlamıyordum tabii. İlk ay Misafirler gelecek, gelsin demiş eşime. Bende öğlen saat 11 gibi vardım onlara. Suratını astı geç kaldın yemekler yapıldı bile diyerek :) böyle böyle çağırtıyordu. Yavaş yavaş kendimi geri çektim. Artık gitmiyorum hepsi tavırlı pekte umrumda değil. Çalışmadığım her an ima yapıyorlar zaten boşsun diye:)
Gidip kötü olacağınıza gitmeyip kötü olun. Hiç yoktan sağlığınız bozulmaz.

+1
Öyle valla.. biz de aman güçlü duralım kadınlığa b*k sürdürmeyelim onu da yaparız bunu da hallederiz.. hamile olduğu için boş fırın tepsisini bile taşımayan arkadaşım var benim. Nasıl da kıymetli , nasıl da el üstünde. Kocasına da sürekli babamız, kocacım filan. Çıt sesi duysa korktum deyip adamı işten eve çağırmalar. Bilmiyorum böyle mi olmak lazım elimizi suya sabuna değmeden safa yatıp öyle mi götürmek lazım gemiyi ..
Çıt olayı da fazla yav. Canımızın kıymetini bilelim tabi. Biz bilmesek kimse bilmez.

Eşiniz o kadarcık lafa da kırılmayi versin.

Gidip oğluna şikayet etmiş birde, kapıları da damada sildirmiş.
İlla biri lazımsa oğlunu çağırsaymış yardıma.
Ya gelin ya damat olacak, kendi doğurduklarina kıyamıyorsa demek 🥴
Sanki tek o hanım sultan doğurmuş. Biz tarlada bulduk sanki heheh.

+1
Benim ikinci hamileliğimle anladığım mevzuydu bu.
Doğru, son zamanlarda hayat mottom haline getirdiğim bir söz var ‘eşek olursan semer vuran çok olur’ diye.
Yani ever güçlü kadın da gerçekten b.kunu çıkarttık.
Kime neye ispat çabası bilemiyorum, bir yanda premsesler ve hayatlarını gördükçe kendimi sümük gibi hissediyorum.
Ben hiç hamile arkadaşlarımı anlatmayayım, dolaptan bardak almayan vardı.
Ben de işte kucağımda ayrı karnımda ayrı olanla, eşya meşya taşır, misafir ağırlar, oturacak yer kalmayınca hemen yere çömelen bir tiptim.
Biraz daha gerizekalı olsaydım başkalarının çocuklarına da bakardım herhalde sevabına, o derece bir mallık.
Doğuma girerken de çıkarken de tekerlekli sandalyeyi reddettim, noluyorsa yürüyemezsem incilerim dökülecek herhalde...

İyi demişsiniz, üç çocuklu kadından iş mi beklenir ne saçmalık. Hiç sevmem haldır haldır anında oğlunu, kızını arayıp gelini damadı şikayet eden kayınvalideleri. Derdin neyse söyle gelinine. Amaç huzur bozmak. Eş de densiz. Yardım mı etsen nedir? Gitsin kendi yardım etsin.

Cahil insanla ugraşılmaz en iyisi minimum görüşmek, en iyisini yapmışsın.

Biraz önce de tüp bebekle hamile kalmış gelinine bayram temizliği yaptıran analıktan bi haber kaynanaya! yorum yazdım. Size de yazayım, içim soğumadı. Siz evlisiniz temizlikçi değilsiniz. Bana kaynanam bunu söylese kıyameti koparırım, ki ben evini temizledim içimden geldiğinde, cenazede. Ama bana temizle dense adımımı atmam daha. demin de yazdım bayram sadakam olsun diyip para at, hayrıma bir yardımcı çağırın de. Ay ben kocamın bile başını yemiştim şimdiye siz sesli düşündüm tüh diyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına, anneniz babanız ne zorlukla büyütmüştür, elalemin evini temizleyin diye mi. O çocuklar da onun torunu, bakmıyorsa 2 saat bayramda el öptürmeye de beklemesin bir zahmet.

Benm kayınvalidemle çok şükür öyle sir problem yaşamadık ama ufak problemler bile olsa asla eşime söylemez bizim aramzda der aramzda kalır bu sizin kayınvalideler neden herşeyi gidip yetiştiriyor çocuklarına.. ne kadar fesat
Acaba sizinki neden söylemiyor🤔 normali kv dedigin bidbid eder🤷maşallah sizin kv ye

Ben anlamıyorum ya bu bayram temizliğini gelinler yapmak zorunda mı evlenirken böyle bir anlaşmamı yapılıyor? İçimden gelince yaparım ben zaten ama böyle söylenince bırak temizliği bayram da bile geç giderim bu ne ya.
Bu arada çok gittim yaptım kayınvalideme, çalışıyor o evde yokken gider siler süpürür evde yemek varsa bırakır kapısını kitler dönerdim ama bir gün bir kelimesinde bir imasında gelmedi gelmiyor gelemeyecek mi vs duysam hissetsem o Gün bırakırım gitmeyi yapmayı kimse kimseye mecbur değil yaparsın içinden geldiği için ,üzüldüğün için , yardım için, mecburi temizlik yapılmaz. Ben anneme yapmıyorum hayırdır der insan

Siz biraz fazla mı naifsiniz?
Kadın sizi kocanıza sikayet ediyor,siz laf söyledim diye hayıflanmıssınız🙈
Ne gerek var bukaadrına?

Alla alla. Bu gelinleri temızlıkci falan mı sanıyor bu insanlar. Bence hiç geri basma çünkü kayınvalıden terbiyesizlıgı kocanı arayıp ettiği igrenc sözleriyle göstermiş. Bundan sonra ne çocuğuna bakmasını iste ne de temızlıge git. Asla. Anladığım kadarıyla eşin makul biri ricada bulunmasından belli. Omunla güzel bı Şekilde konusursan anlayacaktır

Bu evleri bayrama kadar b....k götürüyor da bayramda mı temizleniyor
Ben bunu hiç anlamıyorum.
Dip köşe dediğimiz her zaman yapılan bir şey değil mi ?

ilk evlendiğim yıllarda bizimkide konuşmuş yardım etmiyor hiç iş yapmıyor diye oğluna

benımkide kendi evine kadın çağırıyor annesinin evinde bardak yıkamayan gelip senin evinde temizlik mi yapacak anne ,

ne sen söyle nede ben demiş ,

ilk aylarda sen ne biçim bulaşık yıkıyorsun dedi kv bana , bende 13 sene hiç bir bulaşıgını yıkamadım yediğim yemeği bile yıkamam ,

senin tavrın net olacak ozaman herkes duracagı yeri bilecek

Tövbe deee(!) bir yardımcı günlüğü kaç liraya geliyor haberin var mı? Onun yerine üç kilo kıyma alıp akşama köfte yaparız... O eve yardımcı dahil para harcanacak biri girerse kıyametin geldiği gündür... ( su fazla gitmesin diye günde bir iki kez sifon çekilen bir evden bahsediyoruz)
Doğru söylüyorsunuz ama ben de temizlik yapmayı sevmeyen biri olarak (belim çok ağrır) diyebilirim ki bu temizliğe gelen yardımcıların aldığı her kuruş helal. Benim saatlerce uğraşarak ve canım çıkarak yaptığım temizliği epey kısa sürede pratik bir şekilde yapıyorlar mesela. Ben ayda bir kere çağırıyorum dip köşe için (çağırıyordum pandemi öncesi), onun dışında kendim temiz tutuyorum, döküleni saçılanı temizliyorum. Siz hiç eve yardımcı çağırıyor musunuz bilmiyorum ama arada bir çağırıyorsanız kendi yardımcınızı götürün kayınvalidenize bayram öncesi temizletin evini derdim (kayınvalide madem cimri) ama buna elbette mecbur değilsiniz. Hem kadın çocuğunuza bile bakmamış, iyi ki de bakmamış bir yerde, bir de borçlu kalacaktınız. Neticede siz hizmetçi değilsiniz, yardım vs edilir ama herşey karşılıklı.

Back
X