Her çocuk böylemi?

Sungate170308

Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
203
112
18
36
Benim kardeşim şehir dışında yaşıyor 3,5 yaşında dünya tatlısı bir oğlu var. Yiğenimi çok seviyorum yanlış anlaşılmasın bazı sıkıntılardan dolayı 10 gündür benim evimdeler. 5 aylık hamileyim ilk gebeliğim buraya bile girip konu açarken zor fırsat buldum inanın. Şimdi geleyim konuma yiğenim şehir dışında olduğu için genelde en fazla 5 gün bir arada kaldık çok yoğun çalışmamdan dolayı.Tekrarlıyorım çok seviyorum her gün telefonda görüşüyorduk. Ama hamilelikten mi lütfen akıl verin sinirlerim geriliyor çünkü çocuk hiç durmuyor gelip yatağımı batırıyor yastıkları yere atıyor mesela sürekli gürültü yapıyor gece lambasını kırmış sonra ışığın anahtarını kırmış sürekli annesine bağırıyor ağlıyor film izliyoruz ona TV açıyoruz git çizgi film izle diye inatlaşıyor gitmiyor. Asla laf dinlemiyor asla bazen uyarıyorum ama kardeşim kırılır diye de korkuyorum çocuk kuralsız sanki. Mesela geldiğinde bilgisayara koşuyordu bende asla dedimm oynamazsın tablete asla dokunamazsın şimdi ortada bile olsa tablet dokunmuyor. Kural koydum beni dinliyor ama annesini asla dinlemiyor. Çocuğa süreli kural koymak istemiyorum çocuk sonuçta ama zarar veriyor uyarmak lazım. Birde korkuyorum bemim çocuğum da böylemi olacak her çocuk böylemi. Çocuğum olursa çokta bastırmak istemiyorum pasif olsun istemiyorum yada aşırı şımarık. Sanırım dünyanın en zor işi çocuk yetiştirmek. Dengeyi bulmak çok zor..Birde insan kendi çocuğuna daha mı sabırlı olur yoksa yiğende çocuğun gibi mi oluyor binevi farkı yok mu. Ben söylediğimde bu konuyu sen nasıl teyzesin o senin yiğenin diyorlar iyide ben zaten onu çok seviyorum. Yada hamile olduğum için mi ben abartıyorum hormonlardan.

Merak ettiğim insan kendi çocuğuna daha mı özverili yoksa yiğen ve çocuğun arasında fark yok mu aynımı onu anlamadım buzları yeğenim çocuğum giib diyor. Bende düşünüyorum ben kötü bir anne mi olacağım sürekli uyarıyorum çocuğu. Acaba bunaltıyormuyum?

ohoooo,
ben kendim film izleyecegim de cocuga da cizgi film acacagim,
gidip cizgi film izleyecek...

bu beklenti zaten biraz sikinti, cocuk daha 3,5 yasinda, oyun arkadasi da yoksa hep sizinle olmak ister normal olarak.

bu yas cocuguna da gayet kural konulabilir,
ama bence daha guzeli, cocugun ulasabilecegi yerlerde oynamasi yasak olan seylerin bulunmamasi,

annesini de uyarabilirsiniz, kirilacak bir mesele yok,
bazi kurallara herkes dikat etmeli,
cocuk icin tabi ki esnetiyoruz da dozunda olursa olur o is.

Annesi müdahale ediyor onu kaileye almıyor beni daha çok dinliyor çekiniyor benden ama diyorum ben mi abartıyorum malüm hamilelikte hormonlardan herşey batıyor.
Canim benim oglumda 3 yaşını doldurdu cok zor ve hareketli bir çocuk...
Bende senin gibi cok kisitliyorum diye bazen üzülüyorum ama olmasi gereken o kural koymak birşey ellenmeyecekse bunu söylemek...
Tabiki çocuk çocukluğunu yapacak bir lafımı dinlese digerini dinlemiyor...
Sen kendini suçlu hissetme ama hamilesin stres yapma ve gerilme...

Bak hamileligi nasil gecirirsen çocukta öyle oluyor inanki ben cok stresli geçirdim oğlum cok huysuz ve uykusuz hala...

Daha anne olmamıssın fark orada
Ben dagınıklıga kızmıyorum , alıstım cunku. Hem oyun oynamalarını ıstıyorum tablet veya bılgısaayar basında uyusacaklarına yastıklardan cadır, kopru vs yapıp hayal kurmaları benım ıcın daha ıyı.
ufak bebegım 11 aylık yapma dedıgımde yapmıyor, yapmak ıstıyor ama bana bakıyor cekınıyor. Onuda saldım gıttı.

Ama cocuklarım baskalarının evınde bunu yapmaz, bebege yaptırmam buyuk olan zaten yapmaz

Doğru söylüyorsunuz zaten beni dinliyor dokunmak yok diyorum bilgisayar tablet asla dokunmuyor benim eşyalarıma dokunmuyor çekiniyor uyarıyorum çünkü. Ama annesini asla dinlemiyor kardeşim adına çok üzülüyorum çünkü Zor ve çok hareketli. Bakalım benim çocuğum olunca nasıl yapacağım yada hamilelikten dolayı geriliyorum. Çok seviyorum onu sonra içten içe çok üzülüyorum böyle yaptığım için.

Bende anne olna kadar ablamın oğlu için kendi çocuğum olsa bu kadar sevebilrim derdim
Ama öyle değilmiş evlat bambaşkaymış

Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için sanırım insan anne olunca anlıyor bazı şeyleri sonuçta çocuk bu ama dediğiniz gibi kızsak o an yapmıyor sonra tekrar devam ediyor. Elimden geldiğince sakin olacağım teşekkür ederim uyarınız için.

Evet sanırım anne olunca deneyimleyeceğim çocuk bu şımaracak illaki ama dediğiniz gibi bazı kurallar olmalı.

Bende anne olna kadar ablamın oğlu için kendi çocuğum olsa bu kadar sevebilrim derdim
Ama öyle değilmiş evlat bambaşkaymış
Benim en merak ettiğim konu bu zaten annelere sormak istediğim çok kişi yiğenim ve evladım arasında fark yok diyor ama eminim evlat bambaşka çünkü şu an bile kıpırtısını hissedince karnımda mutluluktan uçuyorum kimbilir doğsa nasıl hissedeceğim.

Rica ederim canım ayrica siz onun teyzesiniz tabiki mudahale edeceksiniz oyuzden üzülmeyin...
Benim erkek kardesimde bir yanlışı olduğunda kizar ve ben asla müdahale etmem çünkü olmasi gereken o yoksa çocuklar yoktan durdan anlamıyor....

Sağ salim kucağınıza alın evladınız InşAllah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…