Her çocuk böylemi?

Büyük aile içinde büyüyen çocuklar genelde kuralsız oluyor. Benim kızimda aynı şekilde çünkü her istediği oluyor ne yazık ki.

Uyarıyorum ama yine de kiyamayip yapıyorlar istedigini.

Bak.yontemi bulmuşsun. .kural koymak..bunu kızarak bağırarak degil normal sesle sebebini açıklayarak yapınca soun olmaz..insallah..kendiçocuğun için

Alışık olduğunuz durumlar değil ve her çocuğu egitemezsiniz yok öyle bir şey maalesef her çocuk kalıba girmiyor girmeZ

Oğlum 2 yaşında evde ellenmedik neresi var diye sorarsan herhalde mutfağın ve gardrobun en üst raflarıdır derim. Zira daha tezgaha kendisi çıkamıyor. Ortada yüksek tabure sandalye bulsa eminim onu da yapar. Yani çok yakında..

Ama başkasının evindeyken hep peşindeyimdir ben. Asla rahat oturamıyorum. Bazı şeyleri konuşarak engelliyorum ama bazı şeylere taktı mı kurtulmuyor.

Yeğenlerim de böyleydi. Akıllı çocuk meraklı olur derler ne yapalım :)

Sanırım benim hormonlarımdan dolayı ben abartıyorum daha ılımlı yaklaşacağım daha sabırlı olmaya çalışacağım.
Ilk gebeliginiz ise çocuğunuz henüz yok demekki. Bazı seyler dağınıklık falan normal. Yapma etme demeyle anlayacak yaşta degil. Ama her zaman sınırlar olmalı. Herseye de izin verilmemeli. Benim ilk kızım bahsettiğiniz yaşta resmen melek gibiydi. Hic bir sıkıntısını görmedim çok şükür. Ama küçük olan daha hareketli bir çocuk. Ikisini de ben büyütüyorum yani ben de sorun olsa dicem ikisi de aynı olurdu. Ama şu da bir gercek ki bazı anneler gerçekten çok simartiyorlar. Onlari görünce ya benimkiler de çocuk demek istiyorum. Her zaman sınırlar olmalı ve koyulmalı bence

Kisiden kisiye degisir mesela bnm 4 yeğenim 1 kızım var kızıma kızarım belki ama onlara asla kıyamam sizin konuşarak anlatmaya çalışın bide sabredin geçici süre sizdeler sonuçta her cocuk dağıtır hoplar zıplar döker kırar ama uyarıyı dinleyenler de vardır diye düşünüyorum mesela kızım asla dediğim şeyi yapmaz yetistirilme tarzıyla alakalı diye dusunuyorum

Benim oğlum 1 yasında aynı yaramazlıkları yapıyor yastıkları dağıtmak koşturmak yaramazlık yaramazlık. Enerjik ve zor bir çocuk. Bilemiyorum başkasının çocuğu olsa sevemezdim. Ama çocugun da kendine özgü bir karakteri olduğunu unutmadan bakmak lazım olaylara. Çok sakin çocukları olan anneler bunasıl çocuk derler yaramaz çocuğa. Benim oğlum evde koştururken izleyen yoruluyor. Gayet iletişim halindeyiz oglumla ama ben ne yapmışta şımartmış olabilirim ki bir yaşındaki çocuğu mesela. Huyu nasıl olur bilinmez ama sonuçta sizin evladınız.

Yegen de cok sevilir de ama evlat bambaska...
Acaba siz misafirliklerinden sikildiniz da cocugun yaptigi her hareket batiyor olabilir mi? 3,5 Yasinda cocuk illa ki hareketli olacak dagitacak bi de erkek cocugu normal sanki.kardesiniz biraz rahat yetistirmis olabilir kural koymayarak ama neticede cocuk adi ustunde.

Alışsan iyi olur.2 yaş sendromu diye bir gerçek var.Bu arada ne kadar çok kural koyarsan o kadar inatlaşır.Az kural az hayır!O tablete dokunmuyorsa sen söylediğin içindir annesi söylese inadına dokunur.27 aylık oğlum gözümüzün içine bakarak onlarca tabak bardak kırmıştır.Bizde sakinliğimizi koruyarak yerdeki camları toplayıp bunu yapmaması gerektiğini camların ellerine batabileceğini kendisini ve bizi yaralayabileceğini defalarca sabırla anlatıyoruz.Bu bir süreç geçicek yani.Bu arada evet insan kendi çocuğuna tabii ki daha sabırlı oluyor.Bütün çocuklar böyle mi kısmına gelirsek %70 i böyle bu doğal bir süreç onlar bebek ergen.Neyse canım zaten yaşayıp görceksin.Bu arada ablam dahil kimseye gitmiyorum.En son oğlum 9 aylıkken gitmiştim.Farklı şehirlerde olduğumuz için kalmam lazım.Hele şimdi iki bebeyle kimseye gitmem.Bu konuyuda okuyunca insanın kardeşi bile demek ki böyle rahatsız olup forumlarda konu açıyormuş.Otur evinde büyüt bebeleri

Ablam kreş ogretmeni.
Iste zamaninda nasil disiplinliydim, kendi cocuguna oyle olmuyormus der.
Ama bunu sadece amansiz aglayan ve aglar sakinlesir dedigi 1 yasindaki yigenim icin yapmisti.
Su an disiplinli bi sekilde yetistiriyor odullendirme/ cocuk diyip gecmek yerine guzelce aciklama vs gibi seylerle.
Buna ragmen 3 yasindaki kuzenim hala inads bindirir bazen. Yavas yavas yola gelecek cunku ablam " aglayabilirsin, sakinlesince gel konusalim" taktigini kullaniyor.
Bence tamamen disiplinle alakali ama... bazende oyle degil. Mesela gecen o zor yigenim ablama demesin mi " babama soylerim seni dover' diye. Enistem ve ablam bazen fikir ayriligna dusuyor cocuk buyutmede.

Gün içinde çocuk enerjisini atamıyorsa sağa sola sarıyor haliyle. Bir iki saat en azından gazını alın tamamen onunla oynansın mümkünse parka gitsin yoksa napsın çocuk sıkılıyordur put gibi oturamaz ki o. Kural konusuna gelince tabiki kurallar olmalı benim kızım üç yaşına girmek üzere son derece özgüveni yüksek bir çocuk dışa dönük ve daha hiçbir eşyaya bilinçli olarak zarar vermedi. Ama her hareketine de müdahale edilmemeli azıcık esnek olup onun çocuk olduğunu unutmamakta fayda var. Burada iş annede bitiyor. Oturacak çocuğuyla oynayacak. Çocuk uyanıkken siz film keyfi yapamazsınız ki öyle bir dünya yok yani şimdiden bilin o çocuk iki üç saat tek başına bir odada tv izlemez izlememeli de zaten

Hamileyken doktor önce kiz dedi sonraki randevuda erkege benziyor deyince cok üzülmüstüm.Sonra kizim oldu.Ben hep kiz isterdim.Baska cocuklarim olsa onlarin da kiz olmasini isterdim.Erkek cocuklarinin arabalarlar vs oynamasi bile sinirlerimi bozuyor.Hep aklimda sakin, fotbolla, silahlarla ilgilenmeyen, ilgili, merakli ve insancil bir erkek resmi var.Gördügüm bütün erkek cocuklarini dikkatle izliyorum aklimdaki resme uyacak olan cocugu bulur muyum diye.Bu arada benim erkek kardesim böyleydi.Fotboldan siddetten, kiz muhabbetinden kesinlikle hoslanmazdi.Tek basina bir sürü sey ögrendi.Elektrikci, tesisatci, saat tamircisi,terzi, fizik mühendisi, tasarim programcisi oldu.Kesinlikle ataerkil biri degil.

Oğlunuz olursa ilerde öyle düşünmezsiniz.

oğlum 3.5 yaşında ... yaz tatilinde uygunlarıyım kurallar dede ve annene sayesinde 2 haftada yerle bir oldu... eve donduk o kurallari tekrar yerine koyana kadar anam agladi dislerimi sikmaktan dislerim sizliyor ... malesef anne ne kadar disiplinli olursa olsun dis cevre ozellikle baba dede ve cok bilmis kaynanalar cok etkili oluyor bunu yasadim bu sene...

Ben de teyzeyim, yeğenim kız 3bucuk yaşında
Ben de hamileyim şimdi
Aklımdaki tek soru
Yeğenimi sevdiğim kadar çocuğumu sevebilecek miyim acaba
Sadece onu ben doğurmadım
Onun dışında anneden farkım yok ilişkimizde

Ama bu demek değil ki hiç kızmıyorum, kural koymuyorum
Ben de sizin gibi dağınıklığı hiç sevmem
Ben toplarim yeğenim dağıtır, çünkü çocuk daha.
Ama kural tanımadan şımarık hareketler yaparsa da cok kızarım tavrımı net belli ederim
Kardeşim de asla bana kırılmaz
Çünkü o da bilir ki ben çocuğun kötülüğü için yapmıyorum

Siz de kendinizi kötü hissetmeyin bence

Bazı arkadaşlar yazmış çocuktan sonra siz de dağınıklığa alışırsınız diye
Aynısını bana kardeşim de söylüyor
Ve henüz çocuğum olmadığı için benim şimdi dağınıklığa kızmamı, evi sürekli toplama ihtiyacı duymami anlıyor

Teyze anne yarısıdır
Kendinizi hiç kötü hissetmeyin

Disaridan mudahale edilerek büyütülmüş cocuklarin cogu boyle malesef..ama cocuk iste kendi cocugunuz olunca alisiyorsunuz...

Benim oğlumda 2 yaşında aşırı hareketli ben kendine zarar vermeyeceği süreceği gözetimin altında izin veriyorum. Evimi ona göre düzenledim. Ama başkasına gittiğimizde saniye boş bırakmam o evde ne olacağını bilmediğim icin...o yüzden genelde kendi evime çağırırım arkadaşlarımı komşuları fln devamli peşinde olmak zorunda degilim çünkü...
Ha su da bir gerçek ben de çalışan bir anneyim ama cocuk en çok annesine yapiyor annesine nazi gecmiyor. Bakiciya bıraktığım anda kesinlikle o kurallara uyuyor ama ne zaman ben gelsem bir şeyleri denemeye başlıyor...cogu cocuk böyle benim bildiğim ama sakin kınamayın inanın ben gorumcemin oğluna çok hareketli derdim. Bizim ki ondan fena cıktı...

Ay yok bence her çocuk böyle.
Bir de napsın el kadar çocuk sen ne öğretirsen onu yapacak kaldı ki onu düzenli olarak dışarıya aktiviteye çıkartmazsan bir şekilde o enerji çıkacak işte yani. Parka koy yasitlarinin arasına yorulsun 2 saat sinra yorgunken eve geldiginde temizleyip kuralları anlatın. Sürekli tekrar edildiğinde işe yarar bir gun kural ertesi gün ay naparsan yap dersen o da seni takmaz tabi. Bunu kendi çocuğunuz için söylüyorum.
Napsın çocuk android degil ki kur bekle- çalıştır- durdur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…