Her çocuk böylemi?

Yeğenim çocuğum gibi diyenlerdenim canımdan çok seviyorum. bende çok yapma etme diyorum ama ona zarar gelmesinden korktuğumdan mesela bulaşık mak. açıyor aklım çıkıyor tv ye dokunuyor ödüm kopuyor üstüne düşer diye.. yastıkları yere atmış, halımı batırmış, duvarımı boyamış vs vs ne yaparsa yapsın yeğenimden kıymetli olamaz onun tek bir gülüşü yeter.. annem geçenler de senin çocuğun olunca bunun pabucunu dama atacaksın dedi bir düşündüm aklım almadı, ikisini asla ayırt edemem..

Çok hareketliyse büyüse de fayda etmiyor ki. Biz sürekli oynuyoruz hala yetmiyor yani .5 yaşında okulda da oynuyor ama nasıl bir enerjidir çözemedim. Ben ondan daha yorgunum :)

her çocuk böyle değil
yetişrilme şekline göre değişiyor,
benım çocugum evimizde hiç bir eşyaya zarar vermedi ama iki yiğenım var kardeşler bu arada
ne zaman evime gelseler zarar vermeden bir şeyi kırmadan bozmadan asla gitmezler , aslaaa

o yuzden nasıl terbiye verirsen öyle devam eder ,

bana herkes sen dogurda görelim nasıl büyüteceğini dediler
herkesin ağzının payını kızımı yetiştirmekle verdim çok şükür.

Konu sahibi çocuğunuz doğduğu zaman ancak o uyuduğunda kendinize ait vaktiniz oluyor maalesef. Bu çocukta da bir farklı davranış göremedim sadece çocuğuyla fazla yüz göz olan anneyi dinlemiyor çocuklar. Siz teyzesiniz annesi olmadığınız ve sizinle yüzgöz olamadığı için dinliyor elbet.

çocuk sizin sözünüzü dinler ama anneyi dinlemez. 3 yaş sendromu zor çocuklarda. ben artık kafayı yiyorum. hani çok bilmiş anneler var ya annenin suçu gibi gören öyle değil işte. her çocuk bir değil. kimi çocuk uslu oluyor söz dinleyen ruhunda var kimi çocuk olmuyor. annenin hüneri değil yani çocuktan çocuğa fark var. dediğim gibi seni dinler ama anneyi dinlemez. hamileyken daha da zorlanman normal takman

Her çocuk aynı değil allahtan . Hamileyken konu acmistim kV nin evinde kalmıştım bir süre ve gorumcenin çocuğuna bakıyordu aman allahım zaten son zamanlariydi hamileliğin ve canım burnumdaydi karnıma bişeyler firlatmalar üzerime atamalar sürekli aglamalar mizlanmalar dayanamadım evime geldim senin de çocuğun böyle olur dediler hiç ilgisi yok kuzu gibi değil çocugüm ama öyle atlama zıplama fırlatma kendini yerlere atma huyu yok nasıl alisirsa öyle gider

Katılıyorum yaşamayan bilmez

Çok hareketliyse büyüse de fayda etmiyor ki. Biz sürekli oynuyoruz hala yetmiyor yani .5 yaşında okulda da oynuyor ama nasıl bir enerjidir çözemedim. Ben ondan daha yorgunum :)

Tabii hareket her daim devam edecektir ama enerjisinin bir kısmını okulda atmasini umuyorum,bakan her kişiyi sakata çıkardı neredeyse pesinden koştura koştura.
Yine de paha biçilemez bir sevgi ve aşk olduğu için hic ses edemiyorum,Allah tüm yavrularımıza sağlıklı uzun ömürler versin

İnş sizinki okulda atabilir benim oğluma okulda yetmiyor . Amin cümlemizin evladına inş

Çocuk şımarık değil ilgisiz. Biz film izliyoruz sen git çizgi film izle nedir ya? Hiç birlikte boyama falan yapıyor musunuz? Siz ve ya kız kardeşiniz? Ya da bir kitap okuma, bir etkinlik. Parka çıkma? Hoplama zıplama? Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla çocuğa üzüldüm.

Oyun oynuyorlarmış da sürekli oynamak istemesini sorun ediyor.

kuralsız yetişen her çocuk böyle maalesef

Konuyla ilgisi yok ama çocukların okul hayatından sonra şimdiki aklım olsa çocukları kuralsız yetistirirdim.

Vurup kursunlar , dagitsinlar.
..

Kuralları özenle veriyorsun , ince ince dokuyorsun psikolojilerini ; kural tanımaz , sevgi saygı bilmeyen vurup kıran çocukların arasına saliveriyorsun.

Burada önemli olan kardeşinin tavrı. Benim oğlumda aşırı hareketlidir. Ama gittiğim yerde yerimde oturamam asla hep peşinde olurum. Birşey kirilmasin dagilmasin diye. Eline yiyecek verip dolandirmam ne evimde ne de başkasının evinde ya masa ya da sofra bezi kesin olacak.
Ama siz onun teyzesisiniz, belki annesi çok bunalıp yanınıza geldiyse biraz rahat etmek istemiş olabilir. İnsanların böyle Ankara ihtiyacı oluyor. Benim de annemlerde durumum böyledir. Hamileligin bir etken olduğunu düşünmüyorum. Kız kardeşim hamile. Oğluma karşı hep aynı sabıra sahip. Ama onun evine gittiğimde kardeşimin işini yaparım ona iş bırakmam.

Kardeşi de uyarıyormuş ama çocuk anneyi dinlemiyormuş.

Bence çocukların kuralı az olmalı sürekli ona dokunma bunu kurcalama denmemeli. Kızım 2.5 yaşında pek söz dinlemez . Suyu dökme derim yere döker filan. Biraz yaramaz kızım. Bunun da dönemsel olduğunu düşünüyorum. Bir ara da sürekli bardak kırardı.

Tabi ki müdahale olacak ama az olacak . Mesela tablete dokunma yerine ben kaldırırım. Siz de çocuk olsanız ona dokunmak isterdiniz değil mi? Yani daha çok bizim çözüm üretmemiz lazım bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…