Her çocuk böylemi?

Valla ben bekardım teyze oldum
Maaşımın yarısına yeğenime hediyeler aldım
Şirkette birgün konuşuyoruz çaycı ablayla dedim ki yeğenim var benim oğlum olsa ilerde asla ondan çok sevemem dedim
Ah canım dedi öyle deme evlat bambaşka dedi bende kadına kızdım içimden ben çok seviyorum yeğenimi diye
Gel gör ki anne olunca anladım evlat bambaşka
Yeğenimi hala çok severim canım kanım bitanem ama evlat bambaşka herkesden herşeyden önde

Çok teşekkür ediyorum evet kendi canım kanım olduğu için uyarıyorum zaten yakın hissettiğim için.Benim kardeşim uyarsa bende kırılmam olması gereken o aslında. Amim İnşallah sağ salim kucağıma alırım çok teşekkürler.

Doğru diyorsunuz yiğen bambaşkadır eminim ama mesela bebeğimi daha görmedim hareketlerini hissettiğim an dünyalar benim oluyor. Düşünüyorum doğsa ne yaparım kim bilir.Evlat herşey den önce diyor herkes inşallah sağ salim kucağıma alırım.

merhaba
çocuk yetiştirmek gerçekten zor özellıkle 2-4 yaş dönemınde kendılerını farketmeleri ve sendromlardan dolayı daha zrlaşıyor.
ancak ben çocukla inatlaşılmaması ve kural koyarken çok keskin cümleler kullanılmaması taraftarıyım.
mesela kendısıne veya eşyalara zarar verecek bir durum oldugund yapma,otur,dokunma vs. gibi komut kelımeler kullanmak yerine,bak gel sana birşey anlatacagım deyip yta kucaga alıp yada göz mesafesine inip durum açıklanarak anlatılmalı.
otur şuraya yada bırak elındekını vs gibi cümleler gerçekten inatlaşmayı tetıklıyor.
her zaman dinlemek ve konuşmak işe yarıyor.yeğenınızı dedesı ve babannesı buyutse bile annesıyle kaldıgı zamanlarda annesi bir düzene oturtabılır ama dediğim gibi bu çocuk hiç dinlemıyor,bildiğini okuyor gibi düşünmek yerine ben henuz kendını keşfeden ve hayatı tanımaya çalışan bir çocuga neyi nasıl anlatmalıyım denmeli..

Yeğen de olsa kendi çocuğun başka, alışmaktan mı yoksa yakından tanımaktan mı daha tahammüllü oluyorsun kendi çocuğuna.
Gürültüsü de dağıtması da normal geliyor.

Kural elbette olmalı ama bir şeyleri kırması, ufak tefek zarar vermesi normal.

O yaş grubunda hemen hemen her çocuk öyle. Hatta değilse bir gariplik var demektir. Merak duygusu baskın çıkıyor çocukta ve çıkmalı da. Karıştırıp kurcalamadı, kırmalı, bozmalı ama kontrol altında yapmalı bunları. Ve evet sizinki de böyle olacak. Sizi dinlenmesinin tek nedeni de annesi olmamanız. Büyük ihtimal sizinki de kardeşinizi dinleyecek.

Anladım daha çok açıklama yaparak anlatılsa kural konulsa daha iyi anlayabilir diyorsunuz. Ve evet çocuk çok inatçı ve istenildiği yapılmadığında ağlıyor. Sanırım bu yetiştirme tarzı babanne ve dededen kaynaklı. İnatlaşmak daha büyük sorunlara yol açabilir zaten geri dönüşü imkansız ve sanırım çocukların karakteri bu yaşlarda oturuyor. Kardeşime söyleyeceğim yorumunuzu belki oda dener İnş başarılı olur.

Erkek evet benim de oğlum olacakne yapacağım bilmiyorum. İnşallah güzel bir eğitim veririm.

Bizim ülkede kural öğretmek " çocuğumun psikililijisi bozılıyırrrrr" diye algılandığı için ve çoçuğa sanki büyümeyecek bir canlı gibi davranıldığı için, sorunlu yetişkinlerle dolu ortalık.

Çok erkek yeğenim var ve erkek çocuklarından bezmiş durumdayım. Hoş ben genel olarak erkekleri, ataerkil toplumu sevmem :))) bazen otobüse bir biniyorum hep erkek, çok sinirleniyorum yetmiyor sokakta oynayan çocukların çoğu erkek, bir şehrin meydanına gidiyorsun hep erkek. Sokaklarımız her boydan yastan ve kilodan erkekle dolu

Bu yaşlarda çok söz dinlemiyorlar bir de sizin hormonlarla birleşince ortalığın katlanılamaz hale gelmesi normal
Bazen kendimi tanıyamıyorum en küçük şey sinirimi hoplatıyor sonra düşündüklerimden pişman oluyorum bazen yanlız kalmak istiyorum yalnızlığı seviyorum. Belkide ondan belki hormonlardan bilmiyorum Bu süreci kolay atlatabiliriz

Sanırım benim hormonlarımdan dolayı ben abartıyorum daha ılımlı yaklaşacağım daha sabırlı olmaya çalışacağım.

3,5 yasındaki cocuğa git film izle derseniz gitmez tabi ki.

Cocukla ilgi sıfır, o da dikkat cekmeye calısıyor

Ama sanırım insan kendi çocuğuna daha sabırlı oluyor çok değişik bir durum bu. Yiğenime biraz daha sabırlı olmalıyım anlamaya çalışmam gerek en azından benim için deneyim oldu bebeğim doğmadan önce

Ama benimde oğlum olacak burada annelere çok iş düşüyor. Çocuklarımızı karşı tarafa saygılı dünyada sadece kendilerinin olmadığını öğretmek gerek. Karşı cinse davranışının anneden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Umarım güzel saygılı bir evlat yetiştiririm.

3,5 yasındaki cocuğa git film izle derseniz gitmez tabi ki.

Cocukla ilgi sıfır, o da dikkat cekmeye calısıyor
Tüm gün onunla ilgileniyoruz ben hamile halimle oyun oynuyorum annesi keza öyle elimizden geldiğince ilgili davranıyoruz. Sadece akşam bir film izlemek istiyoruz günde 2 saat kendimize ayırmak ilgisizliğe girmez ki. İnsan hiç kendine zaman ayırmalı mı tüm gün boyu.

Ayırmalı da 3,5 yasındaki cocuk komutla hareket etmez :) O uyuyunca yapın keyfinizi :)

Her cocuk boyle degil
Egitim cok onemli , kurallar koymak lazim , sizinki fazla simartilmis , annesi duruma el atmali bu sizin goreviniz degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…