• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Her erkek aldatır mı?

Fırsatını bulduğu anda, aldatmayacak erkek çok azdır diyelim de, biraz merhametli olalım. :) Gerci, ülke fırsatı olmadığı halde, fırsat yaratıp aldatan adamlarla dolu ama neyse.

Merhaba arkadaşlar.gecmiste güven sorunu yaşamasam da arkadaşlarımın yaşadıklarından gördüğüm kadarıyla erkeklerin çogunun gözü dışarıda gibi geliyor.evlenseler bile aldatan erkekler var malesef.Peki hepsi böyle midir sizce?yani düzgün erkek yok mudur kendi halinde olan.
Mesela sevgilimle ciddi düşünüyoruz.Kendisi kızlarla mesafeli birisi.resimlerde filan da çok yakın durmuyor ilklerde bana karşı da çok cekingendi ama yine de yanılmak istemiyorum.
Bu bir değerlendirme ölçutü olabilir mi güven konusunda
Yani bakışlarından tavırlarından anlarsın.Her erkek aldatır desek evlenemeyiz de.Her erkek aldatmaz

Kadınlarla erkekler arasında aldatma oranı açısından pek bir fark yok aslında. Sadece erkekler daha rahat olduklarından daha kolay yakalanıyorlar. Bu konularda genelleme yapmayı çok saçma buluyorum. Nasıl her kadın aldatmıyorsa her erkek de aldatmıyor.

Erkekler kadinlara gore daha rahattir toplumumuzda olusan erkek adam capkin olur dusuncesi sanki erkeklere aldatma yolunu acmistir ama su var her erkek aldatmaz aldatir demek zaten saçmalıktan oteye gecmez bencede bu tamamen karakter meselesi

Çoğu erkek aldatır bence
Fırsatını bulsa
Bizim erkekler ilgi arsızı
Anaları şımarık büyütüyor bunlarda ailelerinde paşa oldukları için ilerde de o ilgiyi istiyor
Ya da tam tersi değersiz hissettikleri için bilmiyorum
Ama beni aldatıcak diye tetikte beklemek sürekli baskıcı ve kontrol altında tutmak çok yanlış
Aldatırsa kendi kaybı der geçersin
Şaşırmamak kimseye fazla güvenmemek gerek

Kadınlarla erkekler arasında aldatma oranı açısından pek bir fark yok aslında. Sadece erkekler daha rahat olduklarından daha kolay yakalanıyorlar. Bu konularda genelleme yapmayı çok saçma buluyorum. Nasıl her kadın aldatmıyorsa her erkek de aldatmıyor.
Ben katılmıyorum ülkemizde erkekler daha çok aldatıyor ataerkil bir toplum olduğumuz için tabi
Kadınlar da aldatıyor evet ama yüzdeye vurduğumuzda erkek daha çok aldatıyor
Yakalanmayan tonla erkek var

Ben katılmıyorum ülkemizde erkekler daha çok aldatıyor ataerkil bir toplum olduğumuz için tabi
Evet kadınlar aldatan kadın damgası yemekten,toplum içinde küçük düşmekten korkuyor ama erkeklerin çoğunda böyle bir korku yok

Aldatma konusunda net bir araştırma yapmak biraz güç. Çünkü tamamen insanın söylemine bağlı olarak ele aldığımız için aldattığı halde saklayan da olabiliyor, saklamadan söyleyen de. Yüzdeye vurmamız ortaya çıkmasına bağlı yani açıklayıcı olabildim mi bilemiyorum. Genel araştırmalara değil ancak psikoterapi müracaatlarına baktığımızda her iki çiftten birinde mevcut ilişkisi dışında ilişki olduğunu görüyoruz. Kadın-erkek oranları da neredeyse eşit, bunu söyleyebilirim.

Evet kadınlar aldatan kadın damgası yemekten,toplum içinde küçük düşmekten korkuyor ama erkeklerin çoğunda böyle bir korku yok

Evet bu doğru. Kadın ve erkeğin yetiştirilişine bağlı olarak ciddi farklar görüyoruz. Erkek eğitilirken kadınlarla sık sık ilişkiye girmesi iyi bir şey olarak görülürken, hatta çevresi tarafından desteklenirken kadın için sık sık erkek arkadaş değiştirmesi hoş karşılanan bir şey değil. Aldatan erkeğe dışarıdan pek bir baskı olmaz, aldatan erkek o yüzden kendini açarken daha rahattır. Aldatan bir erkek karısıyla da sevgilisiyle de sevişebilir ama kadınlarda bunu pek görmeyiz. Kadın aldatıyorsa genelde kocasıyla sevişmez, içi almaz. Ya kocasıyla ilişkisini keser ya da sevgilisiyle devam eder ama ikisini aynı anda yapmakta çok zorlanır.

Merhaba arkadaşlar.gecmiste güven sorunu yaşamasam da arkadaşlarımın yaşadıklarından gördüğüm kadarıyla erkeklerin çogunun gözü dışarıda gibi geliyor.evlenseler bile aldatan erkekler var malesef.Peki hepsi böyle midir sizce?yani düzgün erkek yok mudur kendi halinde olan.
Mesela sevgilimle ciddi düşünüyoruz.Kendisi kızlarla mesafeli birisi.resimlerde filan da çok yakın durmuyor ilklerde bana karşı da çok cekingendi ama yine de yanılmak istemiyorum.
Her erkek aldatmaz her kadın ne kadar aldatırsa erkekler de o kadar aldatır.
Aldatmak bir ahlaki meseledir cinsiyet meselesi değildir.esela ben eşimi çok seviyorum eşim de beni çok seviyo ama eşim beni çok sever asla aldatmaz demem. Eşim aldatmaz beni sevmese de aldatmaz çünkü böyle bir terbiyesizliği başta kendine yakistirmaz. Yani demek istediğim hayatınıza ahlaklı birini alın hayat boyu tepesinde bekçi olamazsınız

Kadın severse kolay kolay aldatmıyor zaten
Ve toplum tabi önemli bir sebep bu konuda
Aldatan erkekle aldatan kadına bakış açısı maalesef farklı

Aldatma konusunda net bir araştırma yapmak biraz güç. Çünkü tamamen insanın söylemine bağlı olarak ele aldığımız için aldattığı halde saklayan da olabiliyor, saklamadan söyleyen de. Yüzdeye vurmamız ortaya çıkmasına bağlı yani açıklayıcı olabildim mi bilemiyorum. Genel araştırmalara değil ancak psikoterapi müracaatlarına baktığımızda her iki çiftten birinde mevcut ilişkisi dışında ilişki olduğunu görüyoruz. Kadın-erkek oranları da neredeyse eşit, bunu söyleyebilirim.

Evet bu doğru. Kadın ve erkeğin yetiştirilişine bağlı olarak ciddi farklar görüyoruz. Erkek eğitilirken kadınlarla sık sık ilişkiye girmesi iyi bir şey olarak görülürken, hatta çevresi tarafından desteklenirken kadın için sık sık erkek arkadaş değiştirmesi hoş karşılanan bir şey değil. Aldatan erkeğe dışarıdan pek bir baskı olmaz, aldatan erkek o yüzden kendini açarken daha rahattır. Aldatan bir erkek karısıyla da sevgilisiyle de sevişebilir ama kadınlarda bunu pek görmeyiz. Kadın aldatıyorsa genelde kocasıyla sevişmez, içi almaz. Ya kocasıyla ilişkisini keser ya da sevgilisiyle devam eder ama ikisini aynı anda yapmakta çok zorlanır.
İşte bu dediğiniz sebeplerden dolayı erkek daha çok aldatır diyebiliyorum
Erkek çok eşli olabiliyor
Kadında bu durum az hiç yok diyemeyiz
Terapi almaya gelen insanlar zaten toplumun belli bir kesiminden daha eğitimli sosyal mahalle baskısından daha uzak kişiler oluyor
O yüzden oranların nerdeyse aynı olması normal

Evet kesinlikle ölçüt kızlarla samimi erkekler aldatıyor bence mesela benim sevgilim

Ben şunu gözlemledim şu yaşıma kadar.Geleneksel bir ağız ile konuşacağım. Kadın ne kadar namuslu ise, ne kadar kocası için fedakar ise, kendini nekadar kocasına adar ve sadık olursa aldatılıyor.
Aksine ne kadar rahat ise, ne kadar başına buyruk ve özgür takılıyorsa ve ne kadar kocasından istekleri bitmiyor köpek gibi davranıyorsa ve ne kadar lüks bir hayat isterse, asla fedakarlık göstermezse, o ölçüde adam o kadına aşık oluyor ve aldatmıyor.
Tabi ikinci kategoride anlattıklarım seks konusunda master degree.

“Her” erkek aldatır mı bilmem ama ”günümüz “ erkeği bu sosyal medya yüzünden azıcıkta parası varsa sağa sola kayabilir gibi geliyor. Temkinli olmakta fayda var.

Back
X