Her eyi ok bilen Kaynananz varsa...

kedis27

tam bir kediş
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2009
71
1
86
İzmir
mrb,

kayınvalidem herşeye çok müdahale eder herşeyi en iyi o bilir benim isteklerimin önemi yoktur o hep kendi istediği gibi olsun ister kafasından planlar yapar bizim de ona uymamızı ister hatta çoğu zaman çeşitli manevralarla uydurur da bizi yani...eevimin düzenine kadar müdahale ediyor evlenirken de gelinliğime kadar karıştı yok kiralık alalım mış yok bilmem ne ben hayır kiralık istemem dedim köpürdü o dönem , ben önceleri ses çıkarmadım çünkü ev kurarken 3-5 neyse yardımı oldu yani onu da kendi zevkine göre almaya çalıştı bana sormadı nasıl istiyosun diye.Yani kısaca herşeyi o planlar biz uyacaz bunu bekler hayır deyince de tepki verir vay işte herşeyi yapıyorum da gene yaranamıyorum diye.Ya ben bu kadınla nasıl geçineceğimi şaşırdım altlı üstlü oturuyoruz hergün beraber yemek istiyor hergün benim ona uymamı bekliyor yahu ben çalışan insanım bi huzur ver diyecem diyemiyorum.

sizlerden fikir almak istiyorum kırmadan dökmeden açık ve net bi şekilde nasıl davranayım?

bence kendıne guvenıyorsan al karşına açık açık konuş.kırmadan tatlı dılle. en guzelı bu bence.

canım ben bu durumu yaşamadım hiç bilmiyorum ama sanırım en doğru yol açıkça konuşmak.
kalbini kırmadan,güzelce anlat.
çalışıyorum,öyle ki bazen yemek bile yemeden uyumak veya özel işlerimle ilgilenmek istiyorum.
sizi kırmak da istemiyorum,ama lütfen bana ve bize ait zamanlara müsade edin,anlayış gösterin.
her akşam beraber yemek zorunda değiliz ,ben bunu istemiyorum.
ve hayatımla ilgili her konuda ben karar vermek istiyorum de.bunları kibarca söyle...
tabii ki kırılacak ama düşündüğünde açık sözlü olduğunu görecek ve kızsa bile açık sözlülüğünden ötürü birşey diyemeyecek.
kesin trip atar,söylenir..ne kadar kibar konuşsan da..ama başka yol yok.ben olsam böyle yapardım canım..
heee bu arada sakın eşini işin içine katma,yüz göz olma.bırak şikayet edecek biri varsa o da annesi olsun..kafa ütüleyen sen olma canım...Kolaylıklar dilerim...

ilk başta konuşmayı dene baktın anlamıyor o zaman kaale alma hiç dediklerini uygulama o evin düzenini değiştiriyosa sen tekrar eski haline getir.bunu sürekli yaparsan bi süre sonra vazgeçer.otur yemeğini evinde ye ne olursa olsun aşağı inme artık sende bi bireysin bunu kabul etmesi lazım:1closedeyes:

Bende arkadaslara katılıyorum, eger kendine güveniyorsan al karsına güzelce konus, anlat derdini, seni sıkan seyleri üzüldügün olayları. Karsılık verirse ne ala, yok hala dedigim dedik derse herkes kendi evine.

kelin ilacı olsa:):)

:roflol:

Allah yardımcınız olsun kızlar a.s.

ilk başlarda eşime çok yansıttım yaptıklarını ama inanın annesi hep haklı hatta bigün fazlaca yüklendim annesine çıkışş yapmışş o da inkar etmiş kadın bana bi patladı vay efendim ben böle bişe duymadım bu ömrümde o kadar şey yapıyom yaranamıyom da herşey kocaya anlatılmazmış ta.O günden sonra biraz dikkat ediyo lafına ama huylu huyundan vazgeçer mi ona göre bi çocuğuz 30 yaşında olmuşuz daha bişe bilmiyos biz:)

şimdi artık eşime söylemiyorum yaptıklarını,bazen tutuyorum kendimi kötü olmayalım diye ama bazen çıkışlar yapıyorum istemeden bunaltıyo çünkü.

Bir kulağınızdan girsin ,diğerinden çıksın.Yoksa sağlığınız bile bozulabilir. mafoldumben

malesef gelinler kaynana gozunde hep birsey bilmeyen yaratiklar Allah kolaylik versin benimde kaynanam herseyi ben bilirim tavrindadir baslarda sesim cikmiyordu saygiyi yitirmeyelim diye ama birgun dedim hop ne oluyor kole miyim hizmetcimi hakkimi savunup olmadik isteklerine boyun egmedim ne mi oldu anladi ki sivri kisimlari torpulemeden yasamayi ogrenmek lazim mis simdi kimse kimsenin sinirini gecmiyor saygiyi seviyeyi kaybetmiyor ama ben hala herseye sessiz kalaydim daha cok kotu gunler gecirirdim arkadasim bence sende karsina al konus icindekilerini dusuncelerini anlat belkide bu konusma ve tavrin bircok seyi degistirir

valla benim kaynanam bana karışamaz karıştırmamda yani herkes özgürdür buna hiçbir hakkı yok eğer oğlunu çok seviyorsa evlendirmeseymiş ben hep eşime bunu söylerim kayınvalidemdende hiç lafımı çekmem herşeyi yüzüne söylerim kendimi ezdirmem nekadar sessiz olursan okadar eziyorlarr yanlışlarınıda doğrularınıda yüzüne sölerim ben ondan deyil o benden çekinir

kelin ilacı olsa:):)

aynen delikafaduldendelikafadulden

valla güzelliklede olacagini hicccccccc sanmiyorum
ama dene istersen belki seninkinde ise yararşakkıdı

valla benmkide aynsi cok bilmislikte bir nummara ama icrat yokhihoyyyt
ben bde br yasiyorum düsünün artk
gecen 12.ayda kaynim evlendi ondalr türkiyede kiz varya afedersin donuna kadar aldirdi
bide iki ay gecmeden bebek yapti
bana ne dedi biliyonu kayinvalidem
acik göz olacan birazck dedi
ha üstüne bde 3000 euro baslik verdk düsünün artk
altindan bir gelin aldikhihoyyyt
ama ben 8 sene önce evlendim ve avrupada yasadigim halde (yalis anlaslmasin güya daha acik göz olurlar ya) hic brsey aldirmadm ama demek yaranilmiyormus
bende ayni evin icinde uzak durmaya calisyorum
daha iyi yapablyorsan yap diyorum ve cekiliyorum napalim kader

biz yemeği evimizde yiyicez demekle başlayabilirsin,mesafe koymaya.yavaş yavaş beraber geçirdiğiniz saatleri asgariye indirebilirsiniz.onlarsız eşinizle hafta sonu,tatil planları yapabilirsiniz bunları gördükçe tepkinizi kırıcı olmadan ortaya koyabilirsiniz.çalışıyorsunuz diye onlarda yemek yemeye mecbur değilsiniz, işten geldikten sonra ertesi günkü yemeğinizi dolaba atsanız onları bukadar görmek zorunda kalmassın canım benim.yemeğinizi yiyin evinizde yorgunuz deyip uzanın evinizde.zorla kolunuzdan sürükleyemezler.hafta sonu gelmeden hafta sonu için planlar yaparsanız hafta sonunuda kurtarmış olursunuz.

eşin bu durumdan rahatsız mı sana destek mi eğer öyleyse gül geç, diyorsinki siinirm zıplıyo tahammül edemiyorum değilmiiii
valla bi tane aynı model bende de var, herşeye karışır herşeye herşeyi çok bilir. delirirdim boğazlayasım gelirdi, el bebk gül bebk büyütül herşeyde senin düşünceni merak etsinler ailende çok bilen sensin sonra senden çok bildiğini iddia eden biri vırvır başında olsun hiçbişeyi beğenmesin cahillikle suçlasın
valla eşimle gülmketen kopuyoruz artık o kadar saçma geliyorki, gelir elindeki kaşığı bile düzeletir o derece yani
valla biz çok eğleniyoruz, hatat bide gırgır geçiyoruz onunla
şakayla karışıkda laflarıda geçirim baktım surat asmayla daha çok kendimi yiyorum şakayla karışık gülerekkkkk baaaa baakk yaşlı kadınnnnnn gelim gıdıklıcam şimdi seni ama haaaaaaaaaaa, aaa vırvır vır başımdaaa gitsene sen uzansan otursana dinlenseneeeee derimmm ama gülerekten iyi tamam beeee neeyi nasıl yaparsanız yapın der çeker gider bizde gülerizzz. olmadık yerdede fikrini alacağı tutar, hç bilmediğin bişey mesela dantel şimdi şurdan 2 zincir çeksem 3 girsem çıksam olurmu kızım der , bende bön bönn bakarımm, benmi bilicem anne bunları sen mii, valla annecim prof sensin sen yap. derim olur biterrr

valal hiçbirşey sizden daha değerli değil, günümüzü bunları düşünerek ahlaya uflaya püfleye geçirirsek hayat yaşanırmı, kaç günümüz var dahaa, onlar istedikleri kadar zehir etmeye çalışsınlar, eşinle mutlumusun, gözleirne bakınca kaybolup gidiyomusun, açta açıkta değilmisin boşveeeeeeeeeerrrrr

Kizlar ben kaynanalardaki su mantigi anlamiyorum bir zamanlar onlarda gelindi ve onlarinda bi kaynanasi vardi benim kayinvaldem mukemmel bi insandir allah ondan razi olsunn hic bi kirici lafi olmadi esimle 2yil olacak evleneli ve kaynvaldemle beraber oturuyoruz cok iyi anlasitriz kendi annemden inanin hic farki yok sukurler olsun eger kayinvaldem iyi olmasaydi ben cok ezilirdim ben hic oyle sesimi cikaramam ne biliyim haksizligada ugrasam kavga edemem hep icimne atar aglarim yapimda var ustelik de eesimm cok annecidir annesi ne derse odur kayinvadem iyi biri olmasa esimii fitler ve beni cok ezdirirdi ve bende hic sesimi cikaramazdim cekerdim herhalde bilmiyorum is basa dusunce ne yapardim ama allahtan cok iyiyiz allah bozmasin insallah aranizdaki sorun cozulur canimm

Gecen duydugum bi lafi soylemeden gecemeyecemm kayinvalde caydanlik gelinde demlige benzetilmis caydanlikta su fokur fokur kaynadikca gelin demlikte demlenirmis oglanda bardaga biraz su biraz dem koyup icer annesindende (su) esindende (dem) vazgecemez

kayınvalideler hep her şeyi çok iyi bilirler zaten
bu sadece birine özgü bir özellik değil
öyle programlamışlar onları:)

valla kaynananı al karşına konuş.tepenize çıkmış artık.o yüzden her zaman insanların arasında mesafeden yanayım.

eşinle konuş o annesiyle konuşsun,ben senle evlendim annenle değil de ona,bu ne yaa belki eşimle başbaşa kalmak istiyom ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…