Her gelen evime birşey diyor :(

Sekerim ben senin anneni cozemedim, madem sana acimis, madem elin kizina ozenmis o zaman dugun yaparken size maddi olarak yardim etseymis. Hem katkida bulunmayip hem de baskalarina ozenmesi garip olmus.

evinde huzurlumusun eşinle aran iyi mi sağlığınız yerinde mi gerisi inan boş ben çok kadın tanıyorum herşeyi dört dörtlük ama eşlerinden saygı görmüyolar adamlar eve girmiyo napıyım öyle evlililiği evi parayı hiç üzülme zamanla hepsi olur ALLAH büyük

Evi güzel ve sıcak yapan eşyalar değildir bana göre ... içindeki aşk,sevgi,bağlılık ,huzur,mutluluk vs vs dir... annen için bişey diyemicem kaynanan olsa söylerdim de boşver canım eşinle aranız iyi ise zamanla herşey olur... bende nişanlıyım ve nişanlımın ailesi bize hiç destek olmuyor evlenirken nişanlım ve benim ailem yapıcaz herşeyi...huzur olmalı önce eşyaları boşver

Annem aslında art niyetle söylemedi onu, yazık kendisi çeyizimi yaptı ama mobilya türü şeylere gücü yetmez bana almaya bir geliri yok ki..

Bu arada yorumlarınız bana morel oldu kızlar tşk edeirm :)

Son düzenleme:
bosver canim ya onemli olan saglik ve huzur,
esyalarin hic bir onemi yok bence,
esinle yuvanda mutluysan huzurluysan,
kimsenin ne dedigini takma,
agzi olan konusuyor..

annenede kizdim biraz durumunuzu biliyordur herhalde,
niye uzuyorki sen belki kotu niyetle soylemedi ama uzmus seni..

Huzurunuz yerindeyse hiç takmayın eşya sonradan alınır alınmayacak şey değil. bizde çoğu şeyi eşimle ikimiz yaptık o bu şu birşey demesin diye bir yığın borcun altına girdik sıkıntıyı gene biz çektik. ha evimde eksik yokmuydu evet vardı öyle süs eşyası filan gerçekten yok gibi ama hiç takmıyorum .elim rahatlayınca hepsini alıcam zevkime göre

Bunu diyenlere aynen şunu diyeceksin arkdaşım: Bizim gücümüz buna yetti biz kendimiz kimseden destek görmeden aldık her şeyimizi ha size çok mu boş geldi o zaman bir zahmet konuşacağınıza o boşlukları doldurun. Sanki herkes 5-10 bin kazanıyor hey Allahım ya çok sinirlendim şu an.

Son düzenleme:
yavaş yavaş döşenen ev daha değerli daha kıymetli oluyor..
ufacık bir aksesuvarın dahi kıymetini biliyorsun ozaman..

herşeyin olacak diye birşey yokki..kimi uzun zaman için döşer evini..kimi iki günde..
bu eksiklik değilki..bir kusur değilki..

yüzüne bunları söyleyip seni üzen insanların , hiçmi evlerinde eksiği olmamış..hepsi sarayın ortasınamı düşmüşler..

Son düzenleme:
"Eksik görüyorsan ev hediyesi al anneciğim. . . "de bence

Hem yapmayıp hemde böyle köstek olması çok kötü . .

ne ilginç insanlar var ya! eşya için gelen bana hiç gelmesin zaten.
laf altında kalmayın millettede ne akrabalar var yeni evlilerin tüm eksiklerinin alıyorlar yani...

elbette kendini damdan atma, ama memleketimizdeki bu özenti hayatlara çok kızıyorum ,her evin eksiği var , bence her evin ayrı ayrı güzelliğide var bütün evler eşya ile dolması şart değil ben sadelikten yanayım ben kendimi bildim bileli böyleyim sade ve az eşya , bu çok inançlı insanların evleride çok dolu ve fuzuli eşya ile dolu sanırım bu çocukluktaki faKİRLİĞİN ACISINI ÇIkaRMA YARIşI ,VEYA İNTiKAMI BANA bu mesele böyle gelmiştir

Son düzenleme:
Oooooh enn iyisini yapmışsın tüm evi kendin düzerek..evlilik öncesi en çok kavga bunlardan çıkmıyo mu zaten??
bende kendi evimi imkanımın el verdiği sürece kendim yapmak istiyorum,hatta sırf kimse karışmasın diye memur olarak atanacağım ,yani ömür boyu yaşamayacağım şehirde evlenmek istiyorum ki 'gerek yok anneciğim,zaten taşınıcaz ki,hani ev kira ya,o dediğini satın aldığımız evde yaparız annecim zaten kaç sene buradayım ki' bahaneleriyle savuşturayım çevremdekileri:))) böylece annemin 'almışken en iyisini alalım' mantığından bi gıdımcık kurtulur,annemin savaş açtığı ikealardan istediğim genç evini düzebilirim

herşey zamanla hallolur,önemli olan evin içindeki eşyalar değil,kahkaha sesleridir...
Sen mutluluğuna bak...

Son düzenleme:
Günümüzde yeni evlenenler maşallah eksiksiz evleniyor, saray yavrusu gibi de döşüyor evini. Sanırım bunu göre göre de olması gereken bu gibi düşünüyor insanlar. Oysa eşyayla huzur olmuyor. Kendi emeğinle taksitini ödeyerek aldığın ufak tefek şeyler bile seni öyle mutlu edecek ki göreceksin. Ben evlenirken eksik olan şeyler için nazar boncuğu diyordum. Sende öyle söyle, her şey kusursuz olmak zorunda değil ki, sen mutlu olduktan sevdiğin insan yanında olduktan sonra...Şu an ev kredisi ödüyoruz bana bedavadan villa verselerdi bu kadar mutlu olmazdım. Çünkü emek veriyoruz, çalışıp kazanıp kendimiz yapıyoruz...yıllardır katettiğimiz yolu görmek nasıl keyif veriyor. İnşallah zamanla herşeyin olur hiç merak etme, yuvanda huzurun olsun da hepsi olur inan bana.

aman canım boşver sen almışsın sevdiceğini keyfine bak hepsi yavaş yavaş olur üzme kendini boşa evliliğinin tadını çıkar

Hanenizde huzur mutluluk ağız tadı var mı..
Ötesi fasafiso.
Ayrıca her evin eksiği gediği olur.
Bak ben 6yıllık evliyim benim de eksiğim var.Yok diil...
Hiç kafana takma .
Zamanla oluyor herşey.

siz kendi çabalarınızla yuvanızı kurmuşsunuz önemli olan mutlu olmanız allah ağzınızın tadını bozmasın maddiyat hiç önemli değil zamanla herşeyin en güzelini yaparsınız. sizi eleştiriyorlar madem alıverselermiş tvnizi yemek masanızı, takımınızı vs... benim annem ablam evli olduğu halde hala yapar eder elinden geldiğince. sakın moralinizi bozmayın mutluysanız gerisi mühim değil. allah huzurla, sağlıkla, mutlulukla oturmayı nasıp etsin evinizde :)

Ben de eski japon evlerine bayılıyorum. Sıfır eşya Hemen oturacak kadar bir iki minder tamam.

Zaten evlenirken fazla eşya almadım. Hatta annem vitrin almadım diye baya bir hayalkırıklığına uğramıştı. Bana kalsa koltuk bile almayacaktım ama misafirlere yazık etmiyim dedim. Halıları da annemin zoruyla aldım zaten. Bir de öyle biblodur süstür hiç sevmem. Bu yüzden kayınvalidem kaç kere "bu evin soğuk bir havası var sanki taşınıyor gibi" dedi. (Onun evden anladığı evin içinde gezerken paçaları sıvayıp sektire sektire yürümek)

Bu ev benim, içinde kendimi en iyi nasıl hissedeceksem öyle yapıyorum. Kendi evlerini nasıl biliyorsa öyle yapsınlar ama evime karıştırmam.

hiic takma sen bunlari millet konusur öyle...kendi evleri cokmu güzelmis sanki bende ev aldim benim eltip 3 katli ev aldi e benim dairemi begenirmi begenememisti ben daire almam lüzumsuz diye....e paran varsa hersey ona göre olur cnm....takma herkes bisey söyler kimi dengesizliginden kimide seni uzmek istediginden yapar bunu....söyle sende aliriz de tv yemek masasi biyere kacmiyo paran oldugunda alirsin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…