- 29 Ağustos 2011
- 1.440
- 292
- 173
- Konu Sahibi gelinciK8787
-
sen yazdın , benimde derdim kabardı.....
önce sana yazayım arkadaşım sen mutlumusun??bu duruum seni mutsuzmu ediyor ??yani eşyanızın olmaması?
sen huzurlu ve mutlysan herşey olur ...herkese kulak tıka diyeceğim ama insanı çiledende çıkarıyorlar...
ben 11 senelik evliyim arkadaşım kaynanamla 3 sene oturdum ikiinci el çatı katı ev aldık ama herşeyini ikimiz yaptık
tanıdık arakdaşlarımda ev hediyesi diye eksiklerimi aldı...çok hzuurlu mutlu 6 sene geçirdim bebeklerim oldu..
annemin yakınından ev almak zorunda kaldık...ikiz çocuklarım eşimde işi yüzünden 1 ayın 15 günü yok aileme yakın olmak istedik..
ama gel görki eski evim eski ve katmülkiyetli olmadığundan...ucuza gitti..
annemin burasıda pahalı.....neyse elimizdeki paramıza göre yinede iyi gönlümüze uygun ev aldık..
aman yaaa herkesss ama herkesss bu ev küçük,mahallen basık, çocuklar büyüyünce sığacakmısınız??
ülen dedim 87 m2 ev benim çocuklar zürafa cinsindenmide eve sıpamayacak???
bıktım valla yaa kimi derki 1-2 kattan ev al..kimi evi büyüt der....evim 4 senelik bina üstelik yüksek giriş.......
ben huzurlu mutluyum ....mahallemde basıksa basık herşeyinden mutluyum satmam diyorum aaaaaa diyorlar...
borç ödemekten bıktım yaa 8 sene daha borcu var bu devirde aynı anda iki çocuk büyüt....kredi öde tek maaşla çokta rahatız şükürki.....
ama insanlar benim yerime mutsuz sıkıntılı ...yeter dedim yaa
bidaki gelişinize birki parca eşya getirin madem cok acıdınız halime de o evine laf sokanlara .Biz kendi gücümüzle ailelerden destek almadan yuvamızı kurduk.. Beyaz eşyalarımız mobilyalarımız var ama yemek odası takımıdır tv dr bunları almaya paramız yetmedi, aksesuar desen yok denecek kadar az.. Ama evim yinede güzel,, alınan eşyalar kaliteli ve uyumlu.. Ama gelen misafirleirimizden kimisi evin çok sade boş gibi diyor. Annem bile dedi, kızım geçen düğüne gittim kızın her eşyası vardı evinde sana üzüldüm dedii, iyide ne yapıyım benimkisi bu akdar oldu, bana bu kadarı alındı( kendimi damdan mı atıyım
canım hiiiiiççççççç üzülme aynı durumdayım....
biz kaçarak evlendik eşimle...
evliliğimin ilk 1,5 senesi kayınvalidemin-kayınpederimin yanında kaldık çünkü bırak bir parça eşyayı bomboş ev tutaca paramız bile yoktu,
gelinliğimi 50 tl ye bir yardım derneğinden kiraladık, eşimin damatlığı pamuk pamuk olmuş kendine 1 eden büyük eski bir takım elbise idi...
kendi evime çıkarken borçsuz kredi kartımızın son kuruşuna kadar beyaz eşya taksidine girdik aldığımızda 1 buzdolabı bir çamaşır makinesi alabildik en iyisinden ama...
benm dedemin ve babanemin verdiği 500 + 500 den 2 el mobilya ve şişme yerden 50 cm yüksekliği olan 2 kişilik yatak aldık...
evimin halısını perdesini çanağını çömleğini babanem 450 tl olan dul maaşından arta kalanla yaptı, babanemin konu komşusu yardım etti sağolsunlar bi şekilde bi araya getirdik...
inanırmısın eve aldığımız 100 TLlik elektrik süpürgesi ile 50 TLlik mini fırının kutularını ters çevirdikte sehpa olarak kullandık 2 yıl boyunca...
ama mutluyduk... bir yandan öğrenim kredisi bir yandan beyaz eşya taksidi 3 sene sürdü, oturduğum koltuğun kolunu eşim haftada 3 kere yerine çakıyordu farklı yerlerinden çünkü dağılıyordu...
sonra ailemle barıştık onlarda da yoktu para ama barıştık diye babam kredi kartı ile bana evimdeki beyaz eşyanın takımı olan bir bulaşık makinesi aldı pahalıydı çok pahalıydı ama aldı... birde beğendiğim bir set üstü ocak o güne kadar 20 TLye aldığımız 2. el bir ocak kullanıyordum yağçözle 1 hafta ovmuştum o ocağı...
şimdi beyaz eşya taksitimiz bitti öğrenim kredimiz devam ediyor ama biz daha bir buçuk ay önce yeni koltuk ve yatakodası takımı ve en iyisinden TV aldık hala sehpamız yok... yani bir tane var ama oda TVnin altında duruyor... haa kolileri sehpa olarak kullanıyoruz... buna rağmen çok ama çok mutluyuz...
banada evliliğimin ilk yıllarında hemde kendi akrabalarım kocan sana bir TV bile alamamış demişlerdi hatırlarım hala çok ne kadar üzüldüğümü... TVmiz olmadığı için değil bunu eşimin yanında söyleyip eşimi üzdükleri için üzülmüştüm...
sakın kimsenin ne dediğine aldırma mutluysanız bir gün mutlaka herşeyi oluyor insanın bende zaman zaman babanemi arayıp bu durumdan ne kadar üzgün olduğumu söylerdim oda bana "birgün herşeyi verir rabbim sabret yavaş yavaş herşeyin olacak hemde en iyisinden" derdi oluyor gerçekten... işin komiği 2 ay önce yeni bir şehre taşındık ve bulabildiğimiz en küçük ev 140m2 şuan 3+1 evin 1+1ini kullanıyoruz ve evimizde yankı oluyor :) olsun biliyorum ki bir gün kendi evimde olacak ve o ev tam istediğim eşyalarla dolacak fazlası değil tam gerektiği kadarı ile...
değişmeyen tekş ey sevgimiz, mutluluğumuz olacak... bunu ben biliyorum sen de bil istedim bunları sende yaşayacaksın....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?