Her gelen evime birşey diyor :(

canim benim o kadar luzumsuz bir seye takilmissin ki.....allah bu gunlerinizi aratmasin iste ben 70 metrekare eve gelin gelmistim sobaliydi kisin donardik ama ne kadar mutluyduk biliyormusun simdi hamdolsun genis evim guzel esyalarim var ama huzurum yok esyalar bana bakiyor ben onlara allahtan ki iki evladim varda onlarla avunuyorum mutsuzluktan huzursuzluktan aklimi oynatmak uzereyim ve gebeyim ee noldu simdi neye yaradi esyalarim neye yaradi gelen misafirin evin ne guzelmis demesi...dese ne olur demese ne olur o ki ben mutsuzum......

"Minimalistim, benim zevkime böyle bir dekorasyon hitap ediyor, ayrıca fazla eşya bana gereksiz geliyor" de. Hatta bir yaşam stili var, insanlar yaşamak için 100 eşyanın yeterli olduğuna inanıyor ve tüketim çılgınlığına son vermek istiyorlar. Böyle değişik şeylerden bahset, "evlenince bunun kafa bir garip olmuş" derler, uğraşmayı bırakırlar.

eşya yeniymiş,eskiymiş ,tamammış eksikmiş hikaye.
akşam yemeginizi yerken eşinizle huzurlu musunuz ?
birbirinizin gözüne aşkla bakıyor musunuz ?
Gerisi hikaye.
herkes konuşur boşver.
önemli olan mutlu olman. mutluysan, huzurluysan o ev saraydır.

canım ya sen sanıyomusunki bu sadece sana yapılıyo:)ben evlenirken 1.5 sene nişanlı kaldık neden? evimize en iyi eşyaları eksizsiz alabilmek için 1.5 sene bekledik aldıkmı evet herşeyi en güzeliden seçtim beğendim:) evim içime çok sindi ama noldu hergelen yine bişe sölüyo yine bişe sölüo arkadaşım bunun sonu yokki:)
annem neden vitrin almadın dedi halbuki bi duvarı kaplayan tv ünitem var
teyzem geldi perdelerin gri bu olmamış sana kruvaze perde alalım dedi ve ciddi baskı yaptı üztümde beni perdeciye bile götürdü ki salon perdemi çok çok beğenerek almıştım bunu napcam teyze dedim oturma odan olursa oraya takarsın dedi:) perdeciye gittik ben ona burun kıvırdım buna burun kıvırdım çünkü alsam en az 500 tl tutcaktı yane 3. bi kişi isteyo diye hiiiiiiiiiiiiçde o parayı veremem zaten perdemide çok seviyorum:)
sonna biri gelio bu niye burda üçlü buraya olmamış ikili neden burda zaten sölerler ha kaynanamda söledi bunu buraya alalım ama onun söledine takılmadım herkes o kadar çok şey sölediki:)
ama naptım kendi bildimi okudum o mu eksikmiş peh onlar ne anlar ev benim diilmi:)
zaten herşeyini ama herşeyini alsanda yine sölencekti arkadaşım yahu ilk evlendik evime misafir geldi gerçi şimdi hamileyim o zman diildim amaçocuk odası yokmu dedi böle garip garip baktı nası olmaz aaaaaaa der gibi:) bende çocuk olmayan evde odası ne arasın abla dedim düşün yane kulp bulcak olan olduktan sonra herşekilde bulur:)
o evde huzurlumusun? bitti!!!!!

Yemin ederim elimdekileri dağıtmaya çalışıyorum,lütfen üzülme,eşya nedirki dünya malı,önemli olan sağlık mutluluk.

aman canımm üzülme boşver kendinizin edindiğiniz şeyler insana daha huzur verici geliyor inanki zamanla herşey olur yeni evlisiniz daha

bizde evlenirken bir sürü eşya almışız şimdi koyacak yer bulamıyoruz hatta bazılarını paketleyip kv ye yolladım.bence sizinki en iiisi.ferah ferah oturun ne güzel.ilerde alırsınız.millleti de boşverin.benim salonum çok güzeldi televizyonum o dönem kimsede yoktu yeni çıkmıştı neyse abim geldi ben bu rengi hiç sevmem salonu neden böyle yaptınız dedi burun kıvırdı:))arkadaşım geldi bi baktım oturma odamdaki koltuğumun yerini değiştirmeye çalışıo burda iii durmamış dedi engel oldum ben böyle rahat ediorum seviorum dedim:) yani eleştirenlerin sonu gelmez.mutluysan boşver.ben böyle seviorum de insanlara.bozulsunlar.

Evlendikten sonra kafa kafa verip zamanla alınan şeyler daha tatlı oluyor emin ol.
Evinin huzuru varsa daha ötesi yok.
Laf edenlere de güzel güzel cevap verin.
Bohem yaşamayı seviyoruz böyle çok rahat evimiz eşyanın kölesi mi olalım yok vîtrin tozu al vs
Bakın japonlara nasıl sade yaşıyorlar bir yer minderi bir yer sofrası bir çaydanlık

canım ya ne olur üzme kendini. Benim evimde salonda bire l koltuk uç büyük kitaplık bir abajur bir de dört kişilik masa sandalye den başka birşey yok, burak gümüşlük u halka bir bulaşık makinesi almadım portmantoyu daha.yeni aldık.herşey alınır mutluluk satılmıyor buna emin ol, evlenirken bana acıyan arkadaşım borçlardan, dikkati boşanırken biz eşimle el ele verip kuruyoruz yuvamızı. Bunlara üzülme insanları da boşver

ay hiç kafana takma biz evlendik eşimle beraber aldık herşeyi. evimiz 3+1 tüm odalar dolu mobilya beyaz eşya eksiksiz. ama yine gelip laf söylemek isteyen söylüyor. kaynana bile biz evlendikten sonrası sene gidip evine eşya aldı daha sonra onları attı yine yeniledi banada gelmiş senin eşyalarında baya eskidi diyo burun kıvırarak. bu arada o sırada daha 3 yıllık evliyim bende napıyım sokağamı atıyım dedim. yani açık aranırsa bulunur.

halam eşime nişanımızdan sonra bi şey anlamıştı. oğlum düğün yapıcam diye çok kendini paralama adam iyi düğün yapsa diyolarki bak e... oğlu e..ke ne güzel düğün yaptı, kötü düğün yapsalar vay e... oğlu e..k böyle düğünmü olurmuş derler sen kendi keyfine bak kimseyi memnun etmeye çalışma demişti düğünden sonra anladık ne demek istediğini. sen huzurluysan evinde eşya dediğin çul çaput alırsın yavaş yavaş. annene de üzülme o diğerleri gibi demek istememiş senin daha iyi durumda olmanı istemiş ama keşke bnu sana söyleyip seni üzmeseydi bazen annelerimizde yapıyo malesef böyle yanlışlar

ay gerçekten eşya oluncada bu muhabbet var her gelen bişeylerin yerine takıyo kaynana geliyo vitrini çapraz yapalım kapıdan bakınca içi görünsün annem gelir masa şurda dursaymış. kaynana gelir bu burda enkaz gibi durmuş. hee bide ayınpeder var sanki parasını kendi vermiş gibi eve sadece misafir gibi girdi ilk lafı ne gerek vardı bukadar eşyaya :))

Benimki çok farklı bir durum ama bakış açısı için ben de bir şeyler yazmak istedim...
Annemle babam 2 sene önce boşandı annem başka bir ev tuttu ve babamlayken yasadıgımız evden bir tek kanepe ve bir küçük yemek masası aldık.Taşındık ve ben ve kardeşimde annemle yaşayacaktık ve sadece bir kanepe ve bir masa vardı odalarımızda da yataklarımızdan başka bir şey yoktu.Şimdi şöyle hatırlıyorumda akşamları üçümüz o bir kanepeye sıkışırdık ve halimize gülerdik huzurumuz vardı Şükürler olsunki..
Sonra zamanla her şeyimizi sırayla almaya başladık ve emekle sahip olduğumuz için şimdi hepsi tek tek o kadar değerli ki gözümde..Dışarıdan kimin ne dediğinin hiç bir önemi yok gönlüm zengin benim
Demem o ki hayatta hiçbir zaman neden yok neden sahip değilim diye gocunmamalıyız bence çünkü bilmeliyiz ki zaman geçtikçe hayat değişebilir sana istediklerini verebilir ama huzur varya huzur onu bir kere kaçırdığın zaman bir daha kolay kolay gelmiyor..

ay gerçekten eşya oluncada bu muhabbet var her gelen bişeylerin yerine takıyo kaynana geliyo vitrini çapraz yapalım kapıdan bakınca içi görünsün annem gelir masa şurda dursaymış. kaynana gelir bu burda enkaz gibi durmuş. hee bide ayınpeder var sanki parasını kendi vermiş gibi eve sadece misafir gibi girdi ilk lafı ne gerek vardı bukadar eşyaya :))

sen yazdın , benimde derdim kabardı.....
önce sana yazayım arkadaşım sen mutlumusun??bu duruum seni mutsuzmu ediyor ??yani eşyanızın olmaması?

sen huzurlu ve mutlysan herşey olur ...herkese kulak tıka diyeceğim ama insanı çiledende çıkarıyorlar...

ben 11 senelik evliyim arkadaşım kaynanamla 3 sene oturdum ikiinci el çatı katı ev aldık ama herşeyini ikimiz yaptık
tanıdık arakdaşlarımda ev hediyesi diye eksiklerimi aldı...çok hzuurlu mutlu 6 sene geçirdim bebeklerim oldu..
annemin yakınından ev almak zorunda kaldık...ikiz çocuklarım eşimde işi yüzünden 1 ayın 15 günü yok aileme yakın olmak istedik..

ama gel görki eski evim eski ve katmülkiyetli olmadığundan...ucuza gitti..
annemin burasıda pahalı.....neyse elimizdeki paramıza göre yinede iyi gönlümüze uygun ev aldık..

aman yaaa herkesss ama herkesss bu ev küçük,mahallen basık, çocuklar büyüyünce sığacakmısınız??
ülen dedim 87 m2 ev benim çocuklar zürafa cinsindenmide eve sıpamayacak???

bıktım valla yaa kimi derki 1-2 kattan ev al..kimi evi büyüt der....evim 4 senelik bina üstelik yüksek giriş.......
ben huzurlu mutluyum ....mahallemde basıksa basık herşeyinden mutluyum satmam diyorum aaaaaa diyorlar...

borç ödemekten bıktım yaa 8 sene daha borcu var bu devirde aynı anda iki çocuk büyüt....kredi öde tek maaşla çokta rahatız şükürki.....
ama insanlar benim yerime mutsuz sıkıntılı ...yeter dedim yaa

Son düzenleme:
evınde huzurla otur inşallah ben daha bu akşam dedım eşimee keşkee bu eşyaların yarısı olmasa ve evımız 2+1 olsaydı dıye çünkü yetişemıyorum toplamaya kaldırıyorummm bunlar kullanmadıklarım deyıpp yıne çıkıyor bır suru şey bence az olsun öz olsun şimdiki aklım olsa bı oturma odası bıde yatak odası alırdımm

Eşyan azmış özmüş hiç fark etmez yorumlara da aldırış etme sen çevrenin önemli olan senin mutluluğun.İçine sinmesi evinin.Zamanı gelince maddi durum elverince sen de alırsın canım ya boşver sen onları.

Hayalimdeki eve sahipsiniz anladığım kadarıyla.
Kalabalık ve şatafattan uzak, fonksiyonlu eşyalarla dolu, sıcak, samimi ve temizliği kolay
Örneğin konsolun bana ne faydası olabilir ki, 2 tabak bardak sergileyeceğim diye koskocaman vitrinler konsollar salonda yer kaplıyor.
Atın güzelce o boşluk yere renkli minderler, daha da samimi olsun eviniz, kahkahanız hiç eksilmesin.

O boş diyenlere de aynen şöyle söyleyin 'sevgimizle doldurduk biz bu evi, sığmayınca gereksiz eşyaları çıkardık hayatımızdan'...

Bizede aynı şey deniyor hatta konu açmıştım..Çatı aktındayım üçgen camalrım var eşyaalrımı yeni yeni alıyorum 7 aylık evliyim 3 ay kaynanamla oturdum bi anda huzrsuzluktan çıkmak istedim..İlk geldiğimde evimde sadece yatak odam vardı ve taburelerımn üstünde oturuyorum..Ananem de üzülmüş bana yeni gelin evi değilmiş de bekar evine benziyomş.kynanam hapishane gibymş evimde vs. vs. neelr neler..ama ben mutluyum..Olmasın bişeyim yavaş yavaş alıyorum şu an hatta 3 tane tencerem var okdar gözüm yok fazlasında yavaş yavaş olur hepsi..sende takmamaya çalş huzurluysan mutluysan boşver.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…