- 3 Eylül 2010
- 1.260
- 3.148
- 333
- Konu Sahibi Love_Women
-
sosyolog, psikolog, doktor, hukukçu, asker, polis vs."Sabıkanın ne demek olduğunu sizden iyi biliyorumdur" cümle bu. Adliyeye girmemiş, suçlu dahi görmemiş birinin haddi değil sabıkalı nedir bana öğretmek, açılımı da bu ki devamında da
kaç tane suçlu ile tanıştınız ki hayatınızda? Adliyeye kaç defa yolunuz düştü? Demişim. Yoo öyle değil diye bir cümle nerede? Göz ve beyin koordinasyon sorununuz daha nasıl olacak?
Sabıkalıları yargılacak da infaz edecek de siz değilsiniz. Ön yargılarınız ile infaz ediyorsunuz, boşanmış kadınlara da bu yapılıyor toplumda işte. Uzun uzadıya tartışmayı sevmiyorum, bir cümle kuruyorum yukaridaki arkadaş gibi anlamayıp, terse çekip bir de kelime kelime anlattırıyorlar, kim ne isterse onu düşünsün ne yapabilirim ki?aynen, ne alaka arkadaş, nasıl ikisini bir tutabiliyorsunuzJewels_ ? Rica etsem bunu bir açıklar mısınız sizin bu yorumunuz gerçekten birçok kişinin kafasını karıştıracak ve üzebilecek nitelikte.
Yani TCK'ya göre bir suç işlemiş ve cezasını çekmiş bir insan ile başarısız bir evlilik yapmış ve evliliğini bitirmiş olan insanı nasıl bir tutabiliyorsunuz? Sabıkalı diye dışlayacaksanız boşanmışları da dışlayanlara tepki vermeyin lafı ne demektir? sabıkalı dediğimiz insan kim bilir hangi insanın canını yaktı? adam mı öldürdü, yaraladı mı, hırsızlık mı yaptı, tecavüz mü etti? ama boşanmakla kimsenin canı yanmıyor, benim annemle babam da boşandı yani boşanmış bir ailenin evladıyım, benim annem ve babam nasıl olur da hapis yatmış, suç işlemiş insanlarla aynı kefeye konabiliyor? annemle babam anlaşmazlık yaşadılar ve daha fazla sürdüremeyeceklerini anladıkları için boşandılar. kimse kimsenin canını yakmadı. açıklayın lütfen bu sözünüzü. tartışmaya girmek istemiyorum deyip de insanlara böyle bir lafı edip arkanızı dönüp gidemezsiniz. açıklama yapamayacağınız sözü de etmezsiniz herhalde? siz ne yazdığınızı bilerek yazmış olabilirsiniz ama biz bilmiyoruz, sorun burada.
dışlanmaktan bahsediyorsunuz da, düşünsenize adam birine tecavüz etmiş, kim bilir bu durum nelere sebep oldu, kendisi 15-20 sene cezasını çekip çıkmış olabilir ama ortada çok büyük bir tahribat var. bu kişiyi toplumun tekrar içine alması çok zor. ne yapayım ben tecavüzcü adamı, evime mi alayım, dükkanımda iş mi vereyim? tekrar yapmayacağını nereden bilebilirim? nasıl güvenebilirim?
Evet, adliye ve ceza infaz kurumu en bol buldukları noktalar ve bazı kişiler sizden daha çok haşır neşirler sabıkalı kişilerle.sosyolog, psikolog, doktor, hukukçu, asker, polis vs.
cok şükür bugün de sabikalilarin sadece adliyede olduğunu öğrendik.
Engelle geç.
siz düz cümle kursaydınız kimse ters anlamazdı, terse de çekilmezdi.Sabıkalıları yargılacak da infaz edecek de siz değilsiniz. Ön yargılarınız ile infaz ediyorsunuz, boşanmış kadınlara da bu yapılıyor toplumda işte. Uzun uzadıya tartışmayı sevmiyorum, bir cümle kuruyorum yukaridaki arkadaş gibi anlamayıp, terse çekip bir de kelime kelime anlattırıyorlar, kim ne isterse onu düşünsün ne yapabilirim ki?
Bir sürü şey yazabilirim şu anda cidden, hukukun evrensel ilkelerinden girip, kanunun ruhundan, kanunun amacından, taksirli suçlardan uzun uzadıya anlatabilirim; ama cidden burdaki bir çok kişi beni anlamayacaktır, işte bu sebepten dolayı tartışmak istemiyorum. Iyi geceler.siz düz cümle kursaydınız kimse ters anlamazdı, terse de çekilmezdi.
çocuk istismar etmiş birine duyulan ön yargı ile boşanmış insana duyulan ön yargı aynı şey midir? kadın boşanmış, kadının özel hayatı. isterse 5 kere evlenir, kendinden başka kimseye zararı olmaz bu durumun. ama öteki adam elalemin karısını kızını taciz etmiş, tecavüz etmiş, belki birini doğramış, kimlere ne zararlar vermiş... belki bir çocuk onun yüzünden annesiz kalmış, belki bir genç kız onun tecavüzüne uğradığı için bunalıma girip canına kıymış. ya da hayatının sonuna kadar karşı cinse düşman olmuş, psikolojisi dağılmış. ya da hamile kalmış, kürtaj olmak zorunda kalarak bir cana kıymış.
ben de sizinle tartışmayacağım zira tek yapmanız gereken bu söylediklerimi okuyup elinizi vicdanınıza koyarak bu soruya cevap vermeniz: sabıkalı insana duyulan ön yargı ile boşanmış insana duyulan ön yargı AYNI ŞEY Mİ?
sabıkalıları hukuğun nasıl yargıladığını, infaz ettiğini de biz çok iyi biliyoruz hanımefendi. 20 küsür herifin tecavüz ettiği 13 yaşındaki kız çocuğu davasında ÇOCUK için RIZASI VAR diyen ve o adi sapıklara hak ettiklerinin çok altında bir ceza veren bir yargı bu. belki de Türkiye'de adaletin nasıl işlediğini bildiği için toplum bir de kendi cezasını kesiyordur.
yargı ve infaz diyorsunuz, buyurun, okursunuz inşallah: http://haber.sol.org.tr/kadinin-gun...izasi-var-diyerek-saniklara-alt-sinirdan-ceza
ben size başka hiçbir cevap yazmayacağım, size en iyi cevabı verdiğimi düşünüyorum. bu örneklere rağmen halen aynı fikirdeyseniz zaten dünyayı kimlerin kirlettiği sorusuna cevap vermiş oluyorsunuz. iyi akşamlar.
ben size birşey söyleyeyim mi sizin bana verebilecek hiçbir cevabınız yok. benim sorduğum sorunun cevabı bu saydıklarınız değil çünkü benim sorumu ancak vicdanı olan insanlar cevaplayabilir, suçluları ve sapıkları koruyanlar değil. lafının arkasında durmayıp "anlatsam da anlamazsınız, tartışmayalım" falan deyip sıyrılıyorsanız demek ki siz de çanak tutuyorsunuz ama utandığınız için tabi ki verecek hiçbir cevabınız yok.Bir sürü şey yazabilirim şu anda cidden, hukukun evrensel ilkelerinden girip, kanun ruhundan, kanun amacından, taksirli suçlardan uzun uzadıya anlatabilirim; ama cidden burdaki bir çok kişi beni anlmayacaktır, işte bu sebepten dolayı tartışmak istemiyorum. Iyi geceler.
Evet kesinlikle benim cevabım yok. :) Mutlu ol hadi.ben size birşey söyleyeyim mi sizin bana verebilecek hiçbir cevabınız yok. benim sorduğum sorunun cevabı bu saydıklarınız değil çünkü benim sorumu ancak vicdanı olan insanlar cevaplayabilir, suçluları ve sapıkları koruyanlar değil. lafının arkasında durmayıp "anlatsam da anlamazsınız, tartışmayalım" falan deyip sıyrılıyorsanız demek ki siz de çanak tutuyorsunuz ama utandığınız için tabi ki verecek hiçbir cevabınız yok.
bana 13 yaşındaki kıza tecavüz eden 24 ahlaksızın en alt sınırdan ceza alıp da sonra toplumda kabul edilmesi gerektiğini anlatabileceğiniz tek bir kelimeniz bile yok zaten, tabi ki sıyrılıp kaçarsınız böyle. çünkü bu kararın amacının ne olduğunu siz de bilmiyorsunuz, nesini anlatacaksınız?
anlamayız çünkü bir kalbimiz var. çok şükür mantığımız var, eğriyi doğruyu ayırt edebiliyoruz.
laf et, elaleme çamur at ondan sonra elin sapıklarını koru ama daha çok batmamak için "tartışamayacağım" de ve git. Allah vicdan versin biraz.
valla sizden alıntı yapıyorum ama beni isteyen banlayabilir. ben lafımın arkasındayım, başkaları gibi kaçmıyorum, evirip çevirmiyorum. birileri gelsin buraya, boşanmış insanlara laf etsin, elin tecavüzcüleriyle, hırsızlarıyla bir tutsun, ön yargıya bağlasın sonra işi ondan sonra hak ettiği cevabı alınca "ben tartışmak istemiyorum, anlatsam da anlayan çıkmaz" falan desin, dönsün gitsin. hadi ya? bu sitede bir sürü boşanmış insan var, kolay mı onlara laf edip öylece kaçıp gitmek? kim banlıyorsa banlasın kardeşim, ne zaman doğruları söylesek ya banlarlar ya da böyle kaçar giderler işte.Kizlar bol banli bir konu olacak bence sakin olun kodesi boylarsiniz yoksa.
Konu sahibi bence surekli her is yerin de tacize ugruyorsa bu tepkisiz kalmasin dan tavrini koyamamasin dan kaynakli.
Bir rezalet cikartsin ve ya sikayet etsin bakalim taciz edebiliyorlarmi.
kesinlikle sorun vajina kafalilarda doğru ama niye hep aynı vajinanin başına geliyor aynı şey. ben de yazmiim dedim ama dayanamadım. kesinlikle tacizi tabi ki de savunmuyorum kesinlikle hiç kimse hak etmez ama hep bana olursa da bi kere de ben ne yaptım da bunlar oluyor derim. gerçi ben bunu her konuda derim yani farkı konularda bile olsa hep aynı muameleyi goruyosam biraz da kendimde ararım, bide konu sahibi yaptirdiklarim disardan beli olmuyor ki gibi bi yorum yapmış artık erkekler bile estetikten anlıyor. burnunu göğsünü yaptirdiysan ister çuval giy anlaşılır o hele burun kesin anlaşılır. bide sürekli avans istiyorsan arkandan burda dedikleri gibi yaptirirsan aç kalirsin tabi diye de düşünürlerZavallının ne işvesi ne cilvesi nede dik göğüsü kalmış,o da suçludur şimdi otlak da dolaştı ya.....Sorun vajina kafalılarda bu kadar zor mu bunu anlamak!
Bosanmis biri ile sabikali biri nasil bir tutulabilir...valla sizden alıntı yapıyorum ama beni isteyen banlayabilir. ben lafımın arkasındayım, başkaları gibi kaçmıyorum, evirip çevirmiyorum. birileri gelsin buraya, boşanmış insanlara laf etsin, elin tecavüzcüleriyle, hırsızlarıyla bir tutsun, ön yargıya bağlasın sonra işi ondan sonra hak ettiği cevabı alınca "ben tartışmak istemiyorum, anlatsam da anlayan çıkmaz" falan desin, dönsün gitsin. hadi ya? bu sitede bir sürü boşanmış insan var, kolay mı onlara laf edip öylece kaçıp gitmek? kim banlıyorsa banlasın kardeşim, ne zaman doğruları söylesek ya banlarlar ya da böyle kaçar giderler işte.
tekrar söylüyorum: hangi vicdanlı insan tecavüzcüye duyulan ön yargı ile boşanmış bir insana duyulan ön yargıyı AYNI tutabilir? kıvırmak, kaçmak en kolay şey.
göz ardı ettim kendisini, banlayan da banlasın kardeşim hiç umurumda değil. iğreniyorum kötülüğün bu derece alenen utanmadan ifade edilmesinden o yüzden göz ardı ettim şahsiyeti.
Illa ki ülkede cinsel açlık hat Safa'da Sapık dolu etraf size Katılıyorum Ancak düzgün bir işyeri iş ortamı ise eğer ( konu sahibinin nasıl bir ortamda çalıştığını bilmiyorum ama ) böyle olaylar hergün olmuyor . Hepimiz bir işyerinde çalışıyoruz az çok ortamları biliyoruz . Öyle olsa hiçbir kadın çalışamazdı. Elbette ki taciz var yok demiyorum.Bu ülkede kadına, erkeğe, çocuğa, 18 aylık bebeğe, kediye, köpeğe, ördeğe tecavüz eden, hatta damacanaya hallenen sapıklar var olduğu için size katılmıyorum evet.
Tacize uğramamız için nefes alıyor olmamız bile bir sebepken, tutup da bir hemcinsinize davranışlarını sorgula demek gerçekten ona haksızlık etmektir.
pff konu nerelere gelmiş..
konu sahibesinin taciz dediği adamın akşam yemeği teklifi..kendisi yazdı başına gelen en büyük taciz buymuş..
adam şansını denemiş konu sahibi reddetmiş.. nesi taciz anlamadım.. sizde boşuna tartışıyorsunuz bênce..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?