Her girdiğim işyerinde sözlü tacizlerden bıktım!!!

insanların neler yaşadığını bilemezsiniz. lütfen artık sende boşanmışsın sevgilinle yaşıyorsun demeyi kesin artık! bu tacizi yapanlar sizin eşiniz, erkek kardeşiniz, babanız, amcanız, kuzeniniz! benimkiler böyle şeyler yapmaz demeyin yapıyorlar işte! bu tacizciler uzak değil bizim her yanımızda! çocuklarınızı, kerdeşlerinizi iyi yetiştirin, eşlerinizin gözünü iyi açın kızlar. açın ki yarın öbür gün bu kızın başına gelenler sizin kızlarınızın, kız kardeşlerinizin başına gelmesin. bu kitlesel bir hareket olmalı artık. tacizden kaçmak tacizi bitirmez. taciz etmemeyi öğretmek, gözlerine soka soka baş kaldırmakla bitirebilirsiniz bunu. sokakta taciz edildiğimde bağırıyorum. 'herkes dikkat etsin bu adam tacizcidir, beni taciz etti' diye. bir kaçışları var ki... asıl kaçması gerekenler onlar biz değiliz. lütfen insanlara haketmiş muamelesi yapmayın. sevgilisiyle yaşamak onun tercihi ve kimse karışamaz!

Hayır hiç makyaj yapmıyorum.Saçlarımın rengi bile iğrenç denecek şekilde şu an ve bunu özellikle yapıyorum

10 yıldır çalışıyorum, farklı firmalarla, erkeklerle hiç böyle birşey denk gelmedim. Hepsinde aynı şey olması saçma geldi bana. Acaba çok alıngan olmayasiniz.
Adam bu gün yanıma gelip yarın akşam işin varmı akşam yemeğe çıkalım mı?Ne var iş arkadaşlarınla yemeğe çıkamayacak mısın?Ben ne yapacağım sana? Dedi sizce bu alınganlık mı?Hayır gerçekten benmi kötü niyetliyim?

Ortaminizi bilmiyorum. Öncelikle bir kadın çıplak dahi dolaşsa, gece ciksa, yani insanların tacizi haklı göstermeye çalıştığı ortamlarda taviz kesinlikle meşrulaştırilamaz. Hiç birşey tacizi haklı göstermez. bütün çalıştığınız ortamlarda aynı şekillerde taciz demişsiniz. Acaba dedim alınganlık mı yapıyorsunuz. Belki de sizin sanssizliginiz, öğlen yemek değil ama akşam yemek asılmak gibi evet.

'sizce ben eskorta mı benziyorum de. ben erkek arkadaşımla yemeğe çıkacağım. lütfen siz de eşinizle yemeğe çıkın de.' yada salağa yat. De ki ' Olur siz de eşinizi(sevgilinizi) alın bende sevgilimi alayım birlikte yemeğe çıkalım hep beraber ne güzel olur.' de. Ya da tamam olur de randevu ver sevgiline de de ki ' aşkım x bey bizi bugün yemeğe davet etti özellikle seni de çağırıyor de.' ikinizi görünce eblek gibi kalsın. bütün gece 3 ünüz takılın yiyin için erkenden de teşekkür edip ayrılın :)

Ben garip yaşantınız var derken erkek arkadaşınızla aynı evde kalmanızı kastetmedim ki zaten. Bunu kimse yargılayamaz ayrıca siz çoğu insanın yapmaya cesaret edemediği bir şeyi yapıyorsunuz evlenmeden sevdiği adamla yaşamak herkesin harcı değil ben de isterdim zamanında eşimle evlenmeden yaşayabilmeyi. Şey demek istedim adam sizi önemsemiyor gibi geldi taciz görmenize rağmen çalışmanıza izin vermesi vs bana biraz sizden faydalanıyor gibi geldi ondan öyle dedim. Ben olsam ayrılmıştım yani gelip burada konu açacağıma. Ailenizle neden kalmadığınızı da sırf meraktan sordum uzaklık falan mı var diye. Yorumumda hiçbir şekilde aşağılayıcı yargılayıcı bir anlam oluşmasını istememiştim kusura bakmayın. Ama madem taciz görüyorsunuz şakaya vurup geçmek yerine bence tepkinizi belli edin belki şakaya vurup geçtiğiniz için yanlış anlıyorlardır bundan cesaret alıyorlardır.

Hayır ben böyle şeylere karşıyım dedim.ne var bunda iş arkadaşlarınla iş yemeğine de çıkamayacak mısın?Hadi yarın akşam iş toplantısı var iş yemeği bu gelmek zorunda
Helal olsun!Çok teşekkür ederim.Herkesin kendi düşünceleri ve düşüncelerine uygun hayat tarzı var.Ben evliliği kutsal görmüyorum.Bu yüzden sevdiğim kişiyle yaşamayı tercih ediyorum.uzun süredir birlikteyim.Tacize uğramam yaşam tarzımla ilgili değil.4 yıllık evlilik hayatımda istisnasız tüm işyerlerinde başıma geldi.Her türlü mesafeyi koymama rağmen olmuyor.

Ya canım annem bana çok yakın oturuyor.Ben erkek arkadaşımla yaşarken diğer iş yerlerimde başıma geldiğinde bu tarz olaylar zaten çıkarttırdı beni.Hatta zor tuttum çünkü sabıkalı zaten adam yaralamaktan.Gözü kapalı gider.Ama bu son işyerinde olanı anlatmadım henüz.

Ortaminizi bilmiyorum. Öncelikle bir kadın çıplak dahi dolaşsa, gece ciksa, yani insanların tacizi haklı göstermeye çalıştığı ortamlarda taviz kesinlikle meşrulaştırilamaz. Hiç birşey tacizi haklı göstermez. bütün çalıştığınız ortamlarda aynı şekillerde taciz demişsiniz. Acaba dedim alınganlık mı yapıyorsunuz. Belki de sizin sanssizliginiz, öğlen yemek değil ama akşam yemek asılmak gibi evet.
Sakın kendini suçlu hissetme. Bu tarz yorumlara da bakma. Hayat kadını da olsan, evli de, bekar da, lezbiyen de ne olursan ol taciz li hak etmiyorsun

Boşandığınız biliniyor mu? Malesef zihniyet çok kötü çok.
Diğer taraftan sevgilinize öfkelenmeyin o size bakmak zorunda değil.

Hahahahas Gerçekten süper.Diğer işyerlerimin çoğunda dediğiniz şekilde ağır cvplar veya terslemelerle karşılık verdim.Sonuç olarak performansa dayalı olduğunu öne sürerek işten çıkarıldım.Sanırım yine aynı son olacak.

Çok teşekkür ederim cnm.Ben bu kısırdöngüden sürekli iş aramaktan ve aynı sebeple,suçsuz yere işten ayrılıp maddi sıkıntı çekmekten gerçekten bıktım.

önce ver cevaplarını sonra iş bak o zaman daha kurumsal yere git :/

Bunun saçla başla alakası yok. Bı şekilde sizi rahat biri olarak goruyorlar. 1 2 kere olsa belki sans derdim ama her işyerinde oluyorsa üzgünüm ama gerekli mesafeyi koruyamiyorsunuz. Bunu davet ediyorsunuz anlamında söyleyemiyorum. Hazır cevap değilsinizdir tersleyemiyor sasiriyorsunuzdur. Bı de güler yuzluyseniz yanlış anlıyorlardir. Bi de güzel bı kadınsa iş Bahaneye bakıyorlar zaten. Özel hayatınızdan bahsetmeyin iş dışında konuşmayın.

Malesef biliniyor.Telefonda bir yerle görüşürken,en ufak şey bile duyuluyor.zaten evli olmadığımın bilinmesi mümkün değil
İster istemez duyuluyor ve biliniyor.en basitinden bir yerle telde konuşurken
sabıkalı biriyle yaşantı
Evet?
Sabıka nedeni önemlidir diye düşünüyorum.Çocuk tacizcisi vs değil.Merak etmeyin.Daha önce tam da böyle bir sebepten dolayı adam yaralama suçundan sabıkalı.

Tacizi hiçbir şey haklı çıkarmaz isterseniz yarı çıplak gezin. Güzel olmak dikkat çekici olmak da suç değil. Suç onların o yüzden işten kovulacak da olsanız tepkinizi belli edin. Ben olsam yanımda sürekli ses kayıt cihazı taşırdım kaydederdim. Sonra da şantaj yapardım ''ben eskort değilim tüm sözlü tacizleriniz elimde belgeli eşinize de dinletirim gerekirse polise de veririm sıkıyorsa işten atın. Beni bir daha ne taciz edecek, ne de işten atacaksınız. Sıradan elemanınız gibi davranın yeter ben de bu tacizleri unutayım.'' derdim. Bak gör adam iş yerinde senin gözünün içine bile bakıyor mu bir daha.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…