Her girdiğim işyerinde sözlü tacizlerden bıktım!!!

bunlara gerek bile yok aslında.Bir daha olursa direk ''eşiniz duysa nasıl bir tepki verir birlikte yemeğe çıkmamıza bir soralım mı'' diyeceğim

Çok kötü yani
Çalışmaya ihtiyacı olan insanlar işyerinde tacize, eziyete uğruyor bunu sindiremiyorum
Devlet yeni düzenlemeler getirmeli kadın çalışanlar için

Gerçekten çok sinirliyim ya.Maddi sıkıntı çektiğimi bilmese belki cesaret edemeyecek bu la
Çok kötü yani
Çalışmaya ihtiyacı olan insanlar işyerinde tacize, eziyete uğruyor bunu sindiremiyorum
Aynen katılıyorum.Mahkeme olsa ses kaydı verilmesi dahi yasak mahkemede.Nerdee!

Hanimefendi, kendi isinizi kurmalisiniz. Eger atilimcilik ruhunuz varsa bu opsiyonu dusunun derim.
Biu seksist misogon ayrimici is dunyasiyla basa cikmanin tek yolu budur.

Gerçekten çok sinirliyim ya.Maddi sıkıntı çektiğimi bilmese belki cesaret edemeyecek bu la

Aynen katılıyorum.Mahkeme olsa ses kaydı verilmesi dahi yasak mahkemede.Nerdee!

Paraya ihtiyacın olduğunu bildikleri için bu kadar kolay yavşıyorlar ya

Çalışmak zorundasın ne deseler katlanmak zorundasın

Daha kurumsal, büyük yerlerde iş bakın derim

Bence mesafeyi koruyamıyorsunuz
Biri size yemeğe çıkmayı durduk yere teklif edebilir mi, bir samimiyetten gelir bu
İş teklif raddesine gelmeden mesafeyi açın, size normal gelen davranışlar başkalarına yakınlık gibi gelebilir
Tacizi asla normal görmüyorum, herkesin yaşantısı kendinedir, benim de topluma nazaran çok özgür bir hayatım oldu, birlikte yaşamak durumunu bende yaşadım ancak ben hayatımla ilgili hiç bir detay vermem insanlara, 23 yıllık iş hayatım var taciz olayı yaşamadım hiç, dışarıdan gelen tanımayan bir iki müşteri olmuştur ama sert çıkarım arkası gelemez.
Tacizin bence haklı bir sebebi asla olamaz, iğrençliktir ancak yaşadığımız toplumda maalesef var bu elimizden bir şey gelmiyor. Ortamınızda çalışanlarla günaydın-iyi akşamlar ve işle ilgili konular haricinde konuşmayın buna kadınlar da dahil, çünkü en büyük dedikodu malzemeleri maalesef ki hemcinslerimizden çıkıyor. Biz tacize ne kadar lanet etsek de varlığını ve zihniyetleri inkar etme şansımız yok

Çok kötü yani
Çoğu bayan bu taciz olaylarından dolayı çalışmıyor eşleri de izin vermiyor çalışmalarına. Misal ben çalışmıyorum sırf taciz ihtimali yetiyor çalışmamama. Nasıl bir yer olursa çalışırım? Sadece bayanlar olursa çalışırım. Ya da okuyorum şu an zaten. Anasınıf öğretmenliği kreş vs gibi masum işlerde çalışabilirim. Olmadı evden çalışırım makale yazarak. Ama mecburiyetim olduğu vakit.

İyi de size abuk sabuk konuşulduğunda niye şakaya vuruyorsunuz ki?

Bozamıyorsanız bile hiç oralı olmayın. Surat ifadeniz durgun, işinizle ilgilenir gözükün. En azından bunu yapan salak ortaya konuştuğu salaklığıyla kalsın.

Siz niye ortam yumuşatıyorsunuz?

Emin olun dediğiniz gibi iyi akşamlar ve günaydın kelimelerinden ibaretim.Ancak sürekli bi konuşma çabası karşı tarafta oluyor.En azından havadan sudan muhabbet.Cevap vermesen olmaz?Deli mi derler.Cevap versen böyle olur.Garip

bence erkek arkadasin senin sirtindan gecinmeye calisiyor

Aynen
Kadınlar iş hayatından engelleniyor bu şekilde
Uber, Facebook, Yahoo, Amazon gibi şirketlerde bile oluyor, dava açan tonlarca kadın çalışan var
Düzgün mobbingsiz tacizsiz işyerleri olanlar çok şanslı

Olay izin mizin degil. Bu olaylar heryerde. Taciz etmemeyi adam gibi davranmayi yasamayi ogrenecekler. Sizin dimdik durmaniz lazim. Istediginizi giyecek ve bunlarda ona alisacak. Baska caresi yok bunun
Erkek gibiyim şu an.Bir de istediğimi giysem olacakları düşünemiyorum.Yani işyerimde böyleyim.Sırf bu olaylar yaşanmasın diye.Ama olmuyor.

Magduru suclamak bizim en buyuk hobimizdir degil mi?

Siz hic taciz yasamadiniz deme ki magdur hatali....vs vs

Profesyonel cevreler belirli bir sosyal alisverir icerir, duvar cekmek her kapmsamda mumkun olmayabilir. Ama magduru suclamak ne demektir ne buyuk yanlis farkinda misiniz

Aynen
Kadınlar iş hayatından engelleniyor bu şekilde
Uber, Facebook, Yahoo, Amazon gibi şirketlerde bile oluyor, dava açan tonlarca kadın çalışan var
Düzgün mobbingsiz tacizsiz işyerleri olanlar çok şanslu
Ben maddi açıdan şu an çalışmaya mecbur değilim. Olsaydım muhtemelen ben de sürekli işten kovulurdum. Çünkü eşim hariç diğer erkeklere karşı aşırı derece sert ve yabaniyim. Günaydını ya da tebessümü esirgerim yapım gereği hani huyumu değiştiremem. Bekarlığımda çalıştığım oldu kurumsal olmayan yerlerde. Asık suratlı despot olduğum için iş yerinde sevilmediğim işten çıkarıldığım oldu. Biraz güler yüzlü olmam gerekiyormuş. Ne yani mecbur muyum elin adamına güler yüz göstermeye ya. Ben de çalışmıyorum işte. Sırf bu yüzden sevmiyorum çalışmayı insanlarla muhatap olmak hoşuma gitmiyor.

Lütfen yanlış anlamayın, asla kırmak istemiyorum. Nasıl ortamlarda çalışıyorsunuz merak ettim. 1-2 yerden bahsetmiyorsunuz, her girdiğim yerde böyle diyorsunuz. Varoş saçma sapan şirketlerse muhtemelen erkek arkadaşınızla evlilik dışı yaşadığınız için Türkiye'nin saçma ahlak yapısına göre "müsait" kadın olarak görüyorlar. Kurumsal bir şirket olsa böyle bir olay asla olamaz. İş yerinde taciz olayı 10 yıllık meslek hayatımda ne ben ne de çevremde gördüm. Böyle ortamlar yok asla demiyorum, sadece her girdiğim şirket böyle demeniz çok ilginç geldi. Ayrıca erkek arkadaşınız çalışma otur niye desin? İş değiştir demeli ama çalışma demesini beklemek de absürt geldi.

Ee bu adam ,adam yaralamaktan içeri girmiş ,herşey bir yana ,yarın da beni öldürür, cinayetten içeri girer ,demiyor musun ?

Bu tarz bir başlığa düşüncemi yazdım diye ban yemiştim. O yüzden susuyorum, bir şey demiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…