- 3 Haziran 2012
- 426
- 404
- 103
- Konu Sahibi Love_Women
-
bunlara gerek bile yok aslında.Bir daha olursa direk ''eşiniz duysa nasıl bir tepki verir birlikte yemeğe çıkmamıza bir soralım mı'' diyeceğimTacizi hiçbir şey haklı çıkarmaz isterseniz yarı çıplak gezin. Güzel olmak dikkat çekici olmak da suç değil. Suç onların o yüzden işten kovulacak da olsanız tepkinizi belli edin. Ben olsam yanımda sürekli ses kayıt cihazı taşırdım kaydederdim. Sonra da şantaj yapardım ''ben eskort değilim tüm sözlü tacizleriniz elimde belgeli eşinize de dinletirim gerekirse polise de veririm sıkıyorsa işten atın. Beni bir daha ne taciz edecek, ne de işten atacaksınız. Sıradan elemanınız gibi davranın yeter de bu tacizleri unutayım.'' derdim. Bak gör adam iş yerinde senin gözünün içine bile bakıyor mu bir daha.
Tacizi hiçbir şey haklı çıkarmaz isterseniz yarı çıplak gezin. Güzel olmak dikkat çekici olmak da suç değil. Suç onların o yüzden işten kovulacak da olsanız tepkinizi belli edin. Ben olsam yanımda sürekli ses kayıt cihazı taşırdım kaydederdim. Sonra da şantaj yapardım ''ben eskort değilim tüm sözlü tacizleriniz elimde belgeli eşinize de dinletirim gerekirse polise de veririm sıkıyorsa işten atın. Beni bir daha ne taciz edecek, ne de işten atacaksınız. Sıradan elemanınız gibi davranın yeter ben de bu tacizleri unutayım.'' derdim. Bak gör adam iş yerinde senin gözünün içine bile bakıyor mu bir daha.
Aynen katılıyorum.Mahkeme olsa ses kaydı verilmesi dahi yasak mahkemede.Nerdee!Çok kötü yani
Çalışmaya ihtiyacı olan insanlar işyerinde tacize, eziyete uğruyor bunu sindiremiyorum
Devlet yeni düzenlemeler getirmeli kadın çalışanlar için
Gerçekten çok sinirliyim ya.Maddi sıkıntı çektiğimi bilmese belki cesaret edemeyecek bu la
Aynen katılıyorum.Mahkeme olsa ses kaydı verilmesi dahi yasak mahkemede.Nerdee!
HahahahasGerçekten süper.Diğer işyerlerimin çoğunda dediğiniz şekilde ağır cvplar veya terslemelerle karşılık verdim.Sonuç olarak performansa dayalı olduğunu öne sürerek işten çıkarıldım.Sanırım yine aynı son olacak.
Çoğu bayan bu taciz olaylarından dolayı çalışmıyor eşleri de izin vermiyor çalışmalarına. Misal ben çalışmıyorum sırf taciz ihtimali yetiyor çalışmamama. Nasıl bir yer olursa çalışırım? Sadece bayanlar olursa çalışırım. Ya da okuyorum şu an zaten. Anasınıf öğretmenliği kreş vs gibi masum işlerde çalışabilirim. Olmadı evden çalışırım makale yazarak. Ama mecburiyetim olduğu vakit.Çok kötü yani
Çalışmaya ihtiyacı olan insanlar işyerinde tacize, eziyete uğruyor bunu sindiremiyorum
Devlet yeni düzenlemeler getirmeli kadın çalışanlar için
Olay izin mizin degil. Bu olaylar heryerde. Taciz etmemeyi adam gibi davranmayi yasamayi ogrenecekler. Sizin dimdik durmaniz lazim. Istediginizi giyecek ve bunlarda ona alisacak. Baska caresi yok bununbile bile çalışmama izin vermesinden,evi tek başına geçindirememesinden nefret ediyorum
Emin olun dediğiniz gibi iyi akşamlar ve günaydın kelimelerinden ibaretim.Ancak sürekli bi konuşma çabası karşı tarafta oluyor.En azından havadan sudan muhabbet.Cevap vermesen olmaz?Deli mi derler.Cevap versen böyle olur.GaripBence mesafeyi koruyamıyorsunuz
Biri size yemeğe çıkmayı durduk yere teklif edebilir mi, bir samimiyetten gelir bu
İş teklif raddesine gelmeden mesafeyi açın, size normal gelen davranışlar başkalarına yakınlık gibi gelebilir
Tacizi asla normal görmüyorum, herkesin yaşantısı kendinedir, benim de topluma nazaran çok özgür bir hayatım oldu, birlikte yaşamak durumunu bende yaşadım ancak ben hayatımla ilgili hiç bir detay vermem insanlara, 23 yıllık iş hayatım var taciz olayı yaşamadım hiç, dışarıdan gelen tanımayan bir iki müşteri olmuştur ama sert çıkarım arkası gelemez.
Tacizin bence haklı bir sebebi asla olamaz, iğrençliktir ancak yaşadığımız toplumda maalesef var bu elimizden bir şey gelmiyor. Ortamınızda çalışanlarla günaydın-iyi akşamlar ve işle ilgili konular haricinde konuşmayın buna kadınlar da dahil, çünkü en büyük dedikodu malzemeleri maalesef ki hemcinslerimizden çıkıyor. Biz tacize ne kadar lanet etsek de varlığını ve zihniyetleri inkar etme şansımız yok
bence erkek arkadasin senin sirtindan gecinmeye calisiyorBıktım!!!çalışmak zorunda olmasam asla çalışmayacağım.Ama çok zor durumdayım.Hem de çok.Bir ton borcum var.Her girdiğim işyerinde patron tarafından dokunarak değil ama alttan alttan sözlü tacizlere maruz kalıyorum.Sırf bu yüzden sürekli pantolon tshirt giyiyorum.Makyaj yapmıyorum.Ortamdaki iş arkadaşlarımla bey'li siz'li biz'li konuşuyorum mesafe koyuyorum ama yok.Şaka yollu veya ağız aramak için sürekli sözlü tacize maruz kalıyorum!!!Sözlü taciz derken,yemeğe davet edilme,erkek arkadaşımdan ayrılmamı söyleme,(zengin birisini bulmalıymışım yapamazmısım onunla,bunlara neyse!!!!!!)çok güzelsin,biri omuzlarıma masaj yapsın(bana bakarak diyor-küfür etmek istiyorum ya)Ve bunu yapanlar da hep evli ve yeni çocuklular oluyor.Adamın karısı duysa ne tepki verir acaba!!!!Anlamamazlıktan gelmekten ve şakaya vurmaktan bıktım artık.ilk iş deneyimimde 18 yaşlarındaydım ve 50li yaşlarda bi çalışan tarafından elle tacize uğradım ve ortalığı ayağa kaldırarak oradan defolup gittim.
Birlikte yaşadığım erkek arkadaşımdan dahi bu yüzden ayrılmak istiyorum,soğuyorum.Çalışmak istemediğimi ve sürekli bu şekilde olaylara maruz kaldığımı bile bile çalışmama izin vermesinden,evi tek başına geçindirememesinden nefret ediyorum.Uzaklaşıyorum soğuyorum,ayrılmayı düşünüyorum.Bıktım şeytan diyo ayrıl işten güçten çalışma ya yok böyle bi şans!!!!!!
Bunlar sadece şimdiki işyerimde değil istisnasız her işyerimde oluyor.Bi tanesi çalışmamın 3. ayında cvmden ev telefonumu bulup evi aramıştı yaa
Çoğu bayan bu taciz olaylarından dolayı çalışmıyor eşleri de izin vermiyor çalışmalarına. Misal ben çalışmıyorum sırf taciz ihtimali yetiyor çalışmamama. Nasıl bir yer olursa çalışırım? Sadece bayanlar olursa çalışırım. Ya da okuyorum şu an zaten. Anasınıf öğretmenliği kreş vs gibi masum işlerde çalışabilirim. Olmadı evden çalışırım makale yazarak. Ama mecburiyetim olduğu vakit.
Erkek gibiyim şu an.Bir de istediğimi giysem olacakları düşünemiyorum.Yani işyerimde böyleyim.Sırf bu olaylar yaşanmasın diye.Ama olmuyor.Olay izin mizin degil. Bu olaylar heryerde. Taciz etmemeyi adam gibi davranmayi yasamayi ogrenecekler. Sizin dimdik durmaniz lazim. Istediginizi giyecek ve bunlarda ona alisacak. Baska caresi yok bunun
Ya şu şekilde.Evin kirasını o ödüyor.Ben aidat ve faturaları.bence erkek arkadasin senin sirtindan gecinmeye calisiyor
Bence mesafeyi koruyamıyorsunuz
Biri size yemeğe çıkmayı durduk yere teklif edebilir mi, bir samimiyetten gelir bu
İş teklif raddesine gelmeden mesafeyi açın, size normal gelen davranışlar başkalarına yakınlık gibi gelebilir
Tacizi asla normal görmüyorum, herkesin yaşantısı kendinedir, benim de topluma nazaran çok özgür bir hayatım oldu, birlikte yaşamak durumunu bende yaşadım ancak ben hayatımla ilgili hiç bir detay vermem insanlara, 23 yıllık iş hayatım var taciz olayı yaşamadım hiç, dışarıdan gelen tanımayan bir iki müşteri olmuştur ama sert çıkarım arkası gelemez.
Tacizin bence haklı bir sebebi asla olamaz, iğrençliktir ancak yaşadığımız toplumda maalesef var bu elimizden bir şey gelmiyor. Ortamınızda çalışanlarla günaydın-iyi akşamlar ve işle ilgili konular haricinde konuşmayın buna kadınlar da dahil, çünkü en büyük dedikodu malzemeleri maalesef ki hemcinslerimizden çıkıyor. Biz tacize ne kadar lanet etsek de varlığını ve zihniyetleri inkar etme şansımız yok
Ben maddi açıdan şu an çalışmaya mecbur değilim. Olsaydım muhtemelen ben de sürekli işten kovulurdum. Çünkü eşim hariç diğer erkeklere karşı aşırı derece sert ve yabaniyim. Günaydını ya da tebessümü esirgerim yapım gereği hani huyumu değiştiremem. Bekarlığımda çalıştığım oldu kurumsal olmayan yerlerde. Asık suratlı despot olduğum için iş yerinde sevilmediğim işten çıkarıldığım oldu. Biraz güler yüzlü olmam gerekiyormuş. Ne yani mecbur muyum elin adamına güler yüz göstermeye ya. Ben de çalışmıyorum işte. Sırf bu yüzden sevmiyorum çalışmayı insanlarla muhatap olmak hoşuma gitmiyor.Aynen
Kadınlar iş hayatından engelleniyor bu şekilde
Uber, Facebook, Yahoo, Amazon gibi şirketlerde bile oluyor, dava açan tonlarca kadın çalışan var
Düzgün mobbingsiz tacizsiz işyerleri olanlar çok şanslu
Ee bu adam ,adam yaralamaktan içeri girmiş ,herşey bir yana ,yarın da beni öldürür, cinayetten içeri girer ,demiyor musun ?Ya canım annem bana çok yakın oturuyor.Ben erkek arkadaşımla yaşarken diğer iş yerlerimde başıma geldiğinde bu tarz olaylar zaten çıkarttırdı beni.Hatta zor tuttum çünkü sabıkalı zaten adam yaralamaktan.Gözü kapalı gider.Ama bu son işyerinde olanı anlatmadım henüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?