- Konu Sahibi altinerpinar
-
Ben geçen hafta arkadşaıma gittim, başka bir arkadaşı daha vardı evde.
Sürekli kilo muhabbeti yaptılar, resmen takıntı haline getirmişler..
Ay yarım kilo aldım, ay göbeğim çıktı gibilerinden, oysa çok zayıf ikisi de.
Ve bir yandna sürekli bana takılıyorlar,göeğin ne kadar büyük, göbeğin senden 3 adım önde geliyor diye..
Ve her espriden sonra özür diliyorlar, yanlış anlama diye ikaz ediyorlar.
"Ay komplekse falan girmeyesin" diyorlar..
Yani belli kimin kilo kompleksine girmiş olduğu, hamile kadının göbeği ile kendi göbeğini mukayese edecek kadar balataları sıyırmışlar, haberleri yok..
Senin durumun da aynı, bir rahatsızlık sonucu olmuş kilo sorunu.
Kaldı ki çok yiyerek de kilo alabilirdin, kime ne ya? Ne hadlerine düşmüş yorum yapmak??
Yok mu başka derdiniz diyeceksin, o kadar.
uzulme pinarcim bos yere, goz yaslarina yazik canim, sen kendinle bu sekilde mutluysan hic sorun yok, sana laf edenin lafini ver oturttur , bu konuda hic taviz verme, kimse kemik torbasi olmak zorunda degil,kimse sana boyle birseyi dayatamaz ama saglik sorunlarina yol acan bir kiloysa bu,bi caresi bulunur elbette, basenlerin icinde , bolgesel zayiflama, olmadi liposuction kesin cozum, aldirir kurtulursun, ama simdi seni bu denli uzenler ne yapsinlar canim ya , kotu beyinlerini, dusuncelerini micektirsinler liposuctionla ,olmadi dillerine rejim mi yaptirsinlar , sence bunlar mumkun mu ?:90: nich , onlarin iside keske kilo vermek kadar kolay olsaydi degil mi
kemoterapi gibi zor bir süreç geçirmişsin. maş. kilo bile almışsın. babamda biraz kilo almışsın desek seviniyor, oda kemoterapi almıştı. ne zor bir süreç olduğunu çok iyi bilirim. zaten o ilaçları alıncada bunalıma giriyor insan, üstüne milletin ne dediğini de takma. bazıları insan değil artık. istersen psikolojik yardım al. diyetisyene git, bir başlangıç yap kendine.
Ben geçen hafta arkadşaıma gittim, başka bir arkadaşı daha vardı evde.
Sürekli kilo muhabbeti yaptılar, resmen takıntı haline getirmişler..
Ay yarım kilo aldım, ay göbeğim çıktı gibilerinden, oysa çok zayıf ikisi de.
Ve bir yandna sürekli bana takılıyorlar,göeğin ne kadar büyük, göbeğin senden 3 adım önde geliyor diye..
Ve her espriden sonra özür diliyorlar, yanlış anlama diye ikaz ediyorlar.
"Ay komplekse falan girmeyesin" diyorlar..
Yani belli kimin kilo kompleksine girmiş olduğu, hamile kadının göbeği ile kendi göbeğini mukayese edecek kadar balataları sıyırmışlar, haberleri yok..
Senin durumun da aynı, bir rahatsızlık sonucu olmuş kilo sorunu.
Kaldı ki çok yiyerek de kilo alabilirdin, kime ne ya? Ne hadlerine düşmüş yorum yapmak??
Yok mu başka derdiniz diyeceksin, o kadar.
ben 5 sene öncesine kadar şişman bir kızdım ve herkes tarafından eleştirilmek kadar kötü bir şey yok her şeyi mahveden bir kilom vardı o zaman 5 6 cm daha kısaydım ve şu andakinden 15 kilo falan daha şişmandım aslında balık etliydim obez değildim ama öyle bir takıyorsunuz ki kendinizi 80 kiloluk insanlarla bile mukayeseye giriyorsunuz bana göre balık etli demek şişman demekti zayıf demek normal kilo demekti azmettim diyetmiş hapmış falan fiyasko kendimce spor yaparak yağdan şekerden karbonhidrattan uzak durarak kilo verdim..
Sonuç: boyum:1.70 kilom (son günlerde 2 kilo verdim):53
Herkes dal gibisin dese de 1 kilo alsam psikolojim bozluyor kilom 1 senedir sabit tartı 55 gösterince hayata küsüyorum psikolojik bir şey ve kurtulmak zor yani arkadaşlarının davranışlarına ben de sahibim ve kurtulamıyorum
1.80 civarı boyum var, 60lı kilolordayken "ay sen yürüyorun, biz arkadan kemiklerinin çat çat sesini duyuyoruz, yürüyen iskeletor seni hahahaha"
85li kilolardayken "sen yürüyorsun, etlerin, yağların bıngıl bıngıl arkandan zıplıyor"
70li kilolardayken "sanki 3-5 kilo daha versen/ alsan daha iyi olur ne böyle"
Kaşlarımı yanlışlıkla bozup incelttiğimde "ne öyle eski zaman kötü kadınları gibi ince kaşlar ıyyy"
Kaşlarımı normal boyuta getirdiğimde "ne öyle babam gibi pala kaş yapmışsın muhahaha"
Fiziksel özelliklerimden pek ekmek yenmeyeceği sırada yeni ev kurmak adına mobilya alışverişindeyken ve beyaz takım beğendiğimde "ne öyle beyaz meyaz, kötü kadınların ruhları pistir, evlerini, herşeylerini beyaz yaparlar ki içleri sanki aklanacakmış gibi"
Tamam koyu kahve tonlarında koltuk alacağım dediğimde " ne öyle sskdan emekli 60 yaşında teyze gibi kahve tonlarında alıyorsun, gençsin sen ayol!"
Sonuçta bir gün kayış koptu.Tümünü Allaha havale ettim.Bir kısmı da akraba cemiyetindendi.Hepsini sildim attım.Evimdeki beyaz koltuklarla, yürürken bıngıldayan yağlarımla, baba stili kaşlarımla mutluyum üleeeyn.Kimse de mutluluğumu bozamaz.
Kızlar çok bunaldım..
Bu hafta sınavlardan sonra rahatlıyım diye tatil yaptım kafa tatili..
Annem de işten izin aldı biraz akraba ziyaretlerine falan gittik memlekete..
Orda herkes çok kilo almıssın sen eskiden ne güzeldin diyip durdular
Kemoterapi sonrasında çok aşırı olmasa da kilo aldım. aile tarafından kimse bilmediği için de bu sebebten diyemiyorum. çok üstüme geliyorlar. aslında abartılacak bi dış görünüşüm yok basenlerim belli ediyor kendini buda beni geniş gösteriyor. hep kalça bölgesinden alırım ben. çok uğraştım vermek icin olmuyor.. yediğime içtiğime dikkat ederim. bugün bide alışverişe gittik annemle. benim bedenimden kalmamıs bayanın biri ordan yemiş yemiş tutmuşsun dedio kadar moralim bozuldu ki anlatamam sinirlerim alt üst oldu yemek bile yemedim zaten sabahtan akşama kadar okuldayım simit ayran ancak yiyorum öğlende. akşamları da 7den sonra yemiyorum bile. ne kadar uğraşsam da olmuyor şu an vücudum daha bi düzene oturmadı. kimse beni beğenmiyorda zaten paylaşmak istedim, okuyanlara teşekkür ederim
3 gün demişsiniz. Üç gün sadece alışma dönemidir merak etmeyin ilk haftayı atlatın sonra canınız istemeyecek yemek bence. Ayrıca Allah'a şükürler olsun ki hastalağınızı yenmişsiniz varsın kilonuz iki katı kadar daha olsaydı, canınızdan da önemli değil ya. Benim yakın bir arkadaşım var. O da kilo yönünden biraz fazla. Ama ben onun zayıflayacağında şimdi olduğu kadar güzel olacağını düşünmüyorum. Şimdi gözüme farklı bir güzel görünüyor. Kilo bana kalırsa kesinlikle ve kesinlikle görüntü kirliliği yapmaz. Ama insan kendini güzel bulmuyorsa ve çevredeki afedersiniz ama terbiyesiz ve ne olduğunu bilmeyen insanlar tarafından eleştirildiğini kafaya takıyorsa kilolarından kurtulmalı. Diyet tek başına işe yaramıyor bana kalırsa. Eğer imkanınız varsa haftada 2 3 gün spor yapın, koşun ve bol su için. Daha sonra da size o lafları eden arkadaşlarınızın karşısına geçin diyeceğim ama buna bile değmezler, hiç yüz vermeyin bence. Şu okul meselesine gelince, afedersiniz ama size ailenizin yanında kazandınız diye ayaklarının üzerinde duramayacak damgası vuran arkadaşlarınıza şunu söylemelisiniz ki Mühim olan nerede olduğu değil ne olduğudur. Nasıl bir üniversite kazandığınızı onlara hatırlatın ki ağızlarını kapamayı öğrensinler. Ve cevap vermekten çekinmeyin bana kalırsa. Size zayıfken güzel olduğunuzu söyleyenlere 'Siz de güzeldiniz patavatsız konuşmaya başlamadan önce' diyebilirsiniz. Veya 'Siz zayıfsınızda ne fark ediyor, aynı tas aynı hamam. Çirkinsiniz'! deyin. Lafınızı esirgemeyin ki kendilerini bir şey sanmaktan vazgeçsinler. Sizin de zamanla kilolarınızı vereceğinize inanıyor, bu yolda başarılar diliyorum. Kendinize iyi bakın ve asla lafınızı kimseden esirgemeyin.
Hiç canını sıkma öyle söyleyenlere sende 'dönünde aynada kendinize bakın'' de bilsinler hadlerini...
evet bugün 4 oldu. bozmicam inş. yüryüş ve zorlamıyacak hareketler yapıyorum. hayırlısıyla veriyim hiç kimseyi tınlamicam artık. cevap vermeye değmezler çünküama elimde değil üzülyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?