Her gittiğim yerde kilomu eleştiriyorlar

hiiiiiiç sıkma kendını boyle bosbogazlar yuzunden..eer kı zayıflamak ıstıyosan da kendın ıcın zayıfla canım kımseyı memnun etmek durumunda deılsın..
ben de kıloluyum bı magazaya gırınce daha ne olduunu anlamadan buyuk beden yok dıyenler oluyo,ben de o durumda ben hedıye alcam zaten dıyıp butun rafları bosaltıp begenmedım deyıp cıkıyorum.. ugrassın 2 saat gerızekalı.. benım de annem babam bana neler derdı , dusun goz zewkımızı bozuyosun bıle dedıler, guya benı motıwe edıcekler.. baslarım oyle motıwasyona!! kımseye kendımı begendırmek zorunda degılım e aptal da degılım saglıgımı dusunurum tabıkı, bu tamamen kısının kendısını ılgılendıren bı durumdur bana dayatılan guzellık kalıplarına da gırmıyorum arkadasım.. sen kendını nasıl sewıyosan nasıl olmak ıstıyosan oyle olursun nokta!!

Ben geçen hafta arkadşaıma gittim, başka bir arkadaşı daha vardı evde.
Sürekli kilo muhabbeti yaptılar, resmen takıntı haline getirmişler..
Ay yarım kilo aldım, ay göbeğim çıktı gibilerinden, oysa çok zayıf ikisi de.
Ve bir yandna sürekli bana takılıyorlar,göeğin ne kadar büyük, göbeğin senden 3 adım önde geliyor diye..
Ve her espriden sonra özür diliyorlar, yanlış anlama diye ikaz ediyorlar.
"Ay komplekse falan girmeyesin" diyorlar..
Yani belli kimin kilo kompleksine girmiş olduğu, hamile kadının göbeği ile kendi göbeğini mukayese edecek kadar balataları sıyırmışlar, haberleri yok..

Senin durumun da aynı, bir rahatsızlık sonucu olmuş kilo sorunu.
Kaldı ki çok yiyerek de kilo alabilirdin, kime ne ya? Ne hadlerine düşmüş yorum yapmak??

Yok mu başka derdiniz diyeceksin, o kadar.

ben 5 sene öncesine kadar şişman bir kızdım ve herkes tarafından eleştirilmek kadar kötü bir şey yok her şeyi mahveden bir kilom vardı o zaman 5 6 cm daha kısaydım ve şu andakinden 15 kilo falan daha şişmandım aslında balık etliydim obez değildim ama öyle bir takıyorsunuz ki kendinizi 80 kiloluk insanlarla bile mukayeseye giriyorsunuz bana göre balık etli demek şişman demekti zayıf demek normal kilo demekti azmettim diyetmiş hapmış falan fiyasko kendimce spor yaparak yağdan şekerden karbonhidrattan uzak durarak kilo verdim..

Sonuç: boyum:1.70 kilom (son günlerde 2 kilo verdim):53
Herkes dal gibisin dese de 1 kilo alsam psikolojim bozluyor kilom 1 senedir sabit tartı 55 gösterince hayata küsüyorum psikolojik bir şey ve kurtulmak zor yani arkadaşlarının davranışlarına ben de sahibim ve kurtulamıyorum

Kilon olmasa boyunu, o idealse yüzünü, kaşını gözünü, giyimini, kısacası mutlaka kendilerine göre kusur bulacakları bir özelliğini bulup eleştireceklerdi zaten, çünkü eğitimine, kültürüne söylecek laf bulamıyorlar muhtemelen. İşi gücü olmayan boş insanlar böyle maalesef, herkeste kusur arayıp ne yapsak da belaltı vursak diye bahane ararlar, ne mutlu ki sana kilondan başka eleştirebilecekleri hiç bir şey bulamıyorlar.

1.80 civarı boyum var, 60lı kilolordayken "ay sen yürüyorun, biz arkadan kemiklerinin çat çat sesini duyuyoruz, yürüyen iskeletor seni hahahaha"
85li kilolardayken "sen yürüyorsun, etlerin, yağların bıngıl bıngıl arkandan zıplıyor"
70li kilolardayken "sanki 3-5 kilo daha versen/ alsan daha iyi olur ne böyle"
Kaşlarımı yanlışlıkla bozup incelttiğimde "ne öyle eski zaman kötü kadınları gibi ince kaşlar ıyyy"
Kaşlarımı normal boyuta getirdiğimde "ne öyle babam gibi pala kaş yapmışsın muhahaha"
Fiziksel özelliklerimden pek ekmek yenmeyeceği sırada yeni ev kurmak adına mobilya alışverişindeyken ve beyaz takım beğendiğimde "ne öyle beyaz meyaz, kötü kadınların ruhları pistir, evlerini, herşeylerini beyaz yaparlar ki içleri sanki aklanacakmış gibi"
Tamam koyu kahve tonlarında koltuk alacağım dediğimde " ne öyle sskdan emekli 60 yaşında teyze gibi kahve tonlarında alıyorsun, gençsin sen ayol!"

Sonuçta bir gün kayış koptu.Tümünü Allaha havale ettim.Bir kısmı da akraba cemiyetindendi.Hepsini sildim attım.Evimdeki beyaz koltuklarla, yürürken bıngıldayan yağlarımla, baba stili kaşlarımla mutluyum üleeeyn.Kimse de mutluluğumu bozamaz.

Son düzenleme:
kimsenin dediğini kafana takma canım onlara ne yahu? kilo versen de alsan da herkes mutlaka bi kulp takar.
ama eğer sağlık açısından kilo vermek istiyorsan ve veremiyorsan tiroit hormonuna baktır,belki ondandır

bak işte bunda sonuna kadar haklısın. gözyaşlarımı boş insanlara akıttığıma değmiyor. 3 gündür diyetteyim. ama sarardım resmen yürüyecek halim kalmadı yataklara düştüm resmen..

herkes öyle diyor nedense bende aldım ters bi insanda değilimdir ama çok şükür kilo falan kalsa da iyiyim. Allahım babana sağlık sıhhat versin. başınızdan eksik etmesin.

yorumunuza hayran kaldım
evet siz gebeydiniz okumuştum bi konuda. Rabbim sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.
kilo verince de görücez bakalım o zaman neyim kalıcaak. hoş 1.60 boyum var ona takarlar bu sefer..

canım inş bende azim edip verebilirim. gerçi çoğu ödem vücudumun şiş heryerim bidon gibi oldum. çoraplar bileğimi sıkıyor boğuyor resmen çok zor ya Rabbim hiçbirinizi sağlığından, sevdiklerinizden eksik etmesin.

O kadar güzel anlatmışsınız ki.. aslında bizim türk kadınlarında bir büyük bi sorun bu sürekli kendilerini biriyle kıyaslama hastalıkalrı var. hal böyle olunca sözleri iğne gibi nereye batırdıklarını bilmiyorlar. Allahım akıl fikir versin. 3 gündür diyetteyim ama sanırım yapamıcam. başım çatlıyor.. rengim sarardı..

3 gün demişsiniz. Üç gün sadece alışma dönemidir merak etmeyin ilk haftayı atlatın sonra canınız istemeyecek yemek bence. Ayrıca Allah'a şükürler olsun ki hastalağınızı yenmişsiniz varsın kilonuz iki katı kadar daha olsaydı, canınızdan da önemli değil ya. Benim yakın bir arkadaşım var. O da kilo yönünden biraz fazla. Ama ben onun zayıflayacağında şimdi olduğu kadar güzel olacağını düşünmüyorum. Şimdi gözüme farklı bir güzel görünüyor. Kilo bana kalırsa kesinlikle ve kesinlikle görüntü kirliliği yapmaz. Ama insan kendini güzel bulmuyorsa ve çevredeki afedersiniz ama terbiyesiz ve ne olduğunu bilmeyen insanlar tarafından eleştirildiğini kafaya takıyorsa kilolarından kurtulmalı. Diyet tek başına işe yaramıyor bana kalırsa. Eğer imkanınız varsa haftada 2 3 gün spor yapın, koşun ve bol su için. Daha sonra da size o lafları eden arkadaşlarınızın karşısına geçin diyeceğim ama buna bile değmezler, hiç yüz vermeyin bence. Şu okul meselesine gelince, afedersiniz ama size ailenizin yanında kazandınız diye ayaklarının üzerinde duramayacak damgası vuran arkadaşlarınıza şunu söylemelisiniz ki Mühim olan nerede olduğu değil ne olduğudur. Nasıl bir üniversite kazandığınızı onlara hatırlatın ki ağızlarını kapamayı öğrensinler. Ve cevap vermekten çekinmeyin bana kalırsa. Size zayıfken güzel olduğunuzu söyleyenlere 'Siz de güzeldiniz patavatsız konuşmaya başlamadan önce' diyebilirsiniz. Veya 'Siz zayıfsınızda ne fark ediyor, aynı tas aynı hamam. Çirkinsiniz'! deyin. Lafınızı esirgemeyin ki kendilerini bir şey sanmaktan vazgeçsinler. Sizin de zamanla kilolarınızı vereceğinize inanıyor, bu yolda başarılar diliyorum. Kendinize iyi bakın ve asla lafınızı kimseden esirgemeyin.

Hiç canını sıkma öyle söyleyenlere sende 'dönünde aynada kendinize bakın'' de bilsinler hadlerini...

evet bugün 4 oldu. bozmicam inş. yüryüş ve zorlamıyacak hareketler yapıyorum. hayırlısıyla veriyim hiç kimseyi tınlamicam artık. cevap vermeye değmezler çünkü ama elimde değil üzülyorum.

banada çok zayıfsın biraz kilo al diyorlar.158 boy 50 kiloyum.36 beden giyiyorum.sonunda baskılara dayanamadım diyetisyene gittim.diyetisyen ideal kilondasın sana öyle söyleyenler çok şişmandır ,kafana takma kilo da alma dedi..sana tavsiyem boşver sende kafana takma, insanlar zayıf olsanda kilolu olsanda bi yorum yapar.

ay boşver canm böle densizleri. .. hem uzun süredir görmedikleri içinde söylüyor olabilrler. takma fazla ki söldğine göre çok ta yemiyorsun. çok rahatsız oluyorsan eğer cnm yinede bir diyetisyene git. ama sen kendini böle iyi hissediyorsanda kimseyi takma derim.

cnm başkalarının lafarına asla bakma. geçende benim doktorum eleştirdi yine kilo almışsın diye. tüp bebk tedavisindeyiz ilaçlar aldırdı maalesefki ama anlamıyorlar ilaçlar kilo aldırmaz iştah açar diyo. ben antibiyotik içtiysem yine kilo alırım ama vermem çok zor oluyor. sen etrafındakileri hiç takma diyetine devam et yürüyüşelrini aksatma sağlık çerçevesinde inş kilo verirsin hiç üzme kendini

evet bugün 4 oldu. bozmicam inş. yüryüş ve zorlamıyacak hareketler yapıyorum. hayırlısıyla veriyim hiç kimseyi tınlamicam artık. cevap vermeye değmezler çünkü ama elimde değil üzülyorum.

Çoook haklısınız cevap vermeye değmezler ama üzülmenize de değmezler. Sakın yanlış anlamayın amacım biriyle aranızı bozmak değil ama insan düşündüğünde üzülmek yerine oh cevabını verdim diyince içinde bi ferahlama yüzünde de bi gülümseme oluyor. Tabi yine sizin takdiriniz ama yine de hadlerini bildirin derim. Kimse sizin canınızı sıkacak kadar değerli değil. :)

İnsanlara yaranmak ne mümkün
Kişi yalnızca kendinden sorunludur kilosuyla, zayıflığıyla, kalın kaşı ya da ince kaşlarıyla...
Başkalarına bunun hakkında konuşmak düşmez ama bunu engelleyebilmekte malesef mümkün değil.
Ağzı olan konuşuyor derler ya o hesap. Konuşuyorlar ama kırılır mı, üzülür mü düşünen yok. Onlar seni düşünmüyorsa sen niye düşüneceksin ki?
Ayrıca sen çok zor bir süreçten çıkmışsın boşuna onları dediklerini düşünüp kendini yorma.
Sağlık açısından tabi ki zayıflaman daha iyi olur. Vücudunu yormayacak bir program oluşturabilirsiniz bir diyetisyenden yardım alarak.
Sağlıklı hayatlar dilerim size

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…