- 27 Aralık 2009
- 27.155
- 25
- 408
- Konu Sahibi altinerpinar
-
yanlız bi zamanda söyleseler cevaplarını veririm. babam falanda olur genelde yoksa ben gitmem öyle akrabaların yanına. büyüklerime saygı gösteriyim diyorum onlar zorla laf arıyorlar. sen böyle mi mimar olacaksın yarın işe başlayınca kızlar çıtır çıtır sen deve kalırsın! sen benim neler yaşadığımı biliyor musun diyesim geliyor ama işte.. yaşamasam da yesem yesem şişsem de sanane! ama gerçekten ağızları torba değil büzemiyorsun! zayıf olsaydım el üstünde mi olurdum acaba çok merak ediyorum..
insanların bunu yapmasının sebebi aslında kendi kusurlarına karşı duydukları öfke..şuanda bununla ilgili bir kitap okuyorum..hiç haddi değilken sen fikrini sormamışken seni dış görünüşün hakkında eleştiren insan aslında özgüvensizdir ve öfkesini böyle atıyodur..sen çok ciddi bir tedavi süreci atlatmışsın hiç kafana takma tamamen sağlığına kavustuktan sonra kilo vermenin çoook yolu var verirsin yeterki allah dermansız dert vermesin..bende zayıfken insanlar biraz kilo al derlerdi simdi kusur bulamıyolar bu seferde sacımı bi yerimi begenmedigimde ya da bi ameliyat olmaya kalktıgımda falan hic üstüne vazife olmayan tipler ayy cok güzelsin delimisin sakın kendine dokundurma falan gibi sacma sapan üstlerine vazife olmayan tepkiler veriyolar..iyi veya kötü insanlara sorulmadan kendilerinde eleştirme hakkı bulmalarından hoslanmıyorum iltifatın bile fazlası insanı rahatsz ediyor üstelik yabancılar tarafından
bu psikolojiyle zaten kilo vermen de çok zor olur, ki sen ciddi bir hastalık atlatmıssın bence kesinlikle bi diyetisyene görünmeden ölçümlerini yaptırmadan kendi çapında simitle ayranla filan diyete kalkışma.
bunu kafaya taktıgın için herkesin lafı ağrına gidiyor. Bak sana bir örnek ben çok esmerim ve bu zayıflama döneminden sonra göz altlarım iyice mosmor oldu kilo aldım ama o kaldı öyle. Eskiden herkes gözlerime ne güzel ceylan gibi derdi, ben de birisi bakınca kesin güzel buluyor da bakıyor derdim. Şimdiyse kesin esrarcılar gibi göründüğüm için bakıyorlar diyorum çünkü kafamda takıntı yaptım. aynaya bakınca sadece morluklarımı görüyorum.
Sen de her lafa alınıyorsun ki insanlarımız patavatsız gerçekten ama bunlara takılmadan yaşamayı öğrenmelisin ve diyet yapacaksan da profesyonel şekilde yapmalısın.
o zaman baban versin cevabini
bence kendinle barışık ol kimseyi takma canım herkez bana bazen kilo almışsın diyo evet böle daha güzel oldum diyorum kapatıyorum ağızlarına laf verme morelini bozmalarına izin verme
Alisilmisin disinda kilo alinca oluyor boyle tatsiz durumlar. Ben de citi piti, insanlarin "safinaz" dedigi cinsten bir kizken, asiri kilo almistim. Bana da her goren "ne olmussun sen, bu ne hal, body guard gibi olmussun, kilo ver,..." gibi laflar soyluyordu. Ne kadar moral bozucu oldugunu iyi bilirim. Sonradan bayagi kilo verdim ve bu insanlar bu sefer de tam tersi iyi laflar etmeye basladilar o ayri . :)
Bence oncelikle kendin icin kilo vermelisin. Stres yapmamaya calis. Anladigim kadariyla cok yemiyormussun zaten, oyleyse spora basla. Evde egzersiz de yapabilirsin, disarida da yuruyebilirsin, spor salonuna da gidebilirsin. Insan istedikten sonra spor yapmak cok kolay. Spor cok ama cok ise yariyor kilo verip guzellesmekte. Tavsiye ederim. Kendini de cok iyi hissedeceksin sporla.
canım kendinle barışık ol lütfen. benim şimdi değil ama bundan 3-4 yıl öncesinde oldukça fazla kilom vardı. herkes tıpkı sana yaptıkları gibi benim de kiloma laf ediyorlardı.. çok güzel bir yüzün var. ama kilolusun, halinden gerçekten memnun musun? kadın gibi kilolusun.. vs.. o kadar çok konuşurdu ki insanlar.. özellikle komşu teyzeler ve akrabalar.. ben o an sinirlensem de sonrasında üzerinde durup düşünmezdim bile.. ama sonra kendi kendime ben daha güzel daha sağlıklı olabilirim dedim ve 6 ayda 24 kilo verip ideal kiloma ulaştım.. istedikten sonra bu zor bişey değil.. yeterki konuşulanlara kulaklarını tıka ve yeter ki inancını kaybetme..
netten uzman tv'ye bakın ,beyin gücüyle zayıflama yazın arama yerine...kesinlikle işe yarıyo...keşke zamanım olsa sporahep okul, kurs.. yazında çalışıyorum. ne zaman rahatlıcam ben
ahh ahh bigünhastanenin bahçesinde oturuken bi kızla annesi geldi yanıma oturdular. sohbet ediyoruz güzelsinizde azcık incelseniz dedi. hastaneyi gösterdim sen hiç hasta oldun mu dedim. hayır dedi. eğer olsaydın bu lafı etmezdin dedim. bana kendini savunduğu cümle şuydu :
ama böyle de kadın mısınız kız mısınız belli değil dedi. o kadar çok üzüldüm ki. insanlar niye öyle oldu? sadece 15 kilo fazlalığım var. kemikli biri değilim o yüzden sonradan aldığım kilolar daha çok göze battı. etlerim sıkılaşsın diye geçen ay annemle akşamları yürüyüşe çıktık ama fazla dayanamadın çabuk yoruluyorum sanırım daha zamanı var
netten uzman tv'ye bakın ,beyin gücüyle zayıflama yazın arama yerine...kesinlikle işe yarıyo...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?