Her gn Kaynvalide ziyareti:(

canım illa o anlamda değil ama yani geldiğinde falan güleryüzle karşıla, konuş surat asıp oturursan aranızdaki uçurum da artar boşver kayınvalideni falan sen eşine bak hoşsohbet ol bide kendine bi uğraş bulamazmısın kurs falan gibi çünkü evde tek başına biz takma desekte takacaksın

beceriksizler bu erkekler sanki anasına defol dicekler..güzel bi dille anlatılabilirannecim yorgunuz yarın gelsek yada müsait değiliz şu gün gelin filan :1closedeyes:

ya birde ben varya kaç yaşındayım biliyormusunuz 33 yasındayım ve hala hayatımı oturtamamamın sıkıntısını çekıyorum inanılmaz birsey hayat insanın karsına neler çıkarıyor

eskiden çok suratsız bir kadındı ama şimdi iyi ama bendede bir sorun var onun laflarını bana davranışlarını unutamıyorum biraz görmesem unuturum belkı ama hep hayatımda hoşlanmıyorum hoşlanmamda mumkun diil

Öncelikle, kayınvalideniz konuşulabilecek biri mi?

Genellikle oğullarını paylaşmak zor geliyor erkek annelerine, oğlunun hayatındaki tek sevgi tabusu olmak hoşlarına gidiyor. Bu arada da bir yuvayı bozduklarını fark edemiyorlar..

Bakın sorununuzun kaynağı da hemcinsiniz, onun duygularını az çok anlarsınız, bunu niye yaptığını da..

Şimdi diyorsunuz ki eşime ister-istemez surat ediyorum, eh tabii öbür tarafta ediyordur diye düşününce adamın hali de pek içacısı sayılmız.. Erkekler annelerine çok düşkün olmasalar da, hanımları karşısında anneyi savunma kalkanı geliştiriyorlar eğer eşleri surat asarsa.. :))

Yani bence çözümü kayınvalidenle yakın ilişki kurup, onunla konuşarak aşmak daha mantıklı.. Bir de madem (eğitim durumunuzu okuyunca) lisans eğitiminiz var, niye çalışmıyorsunuz? Sizi kaybetme korkusu yoksa, size aldırmaması normal eşinizin..

Saygılar,

ya birde ben varya kaç yaşındayım biliyormusunuz 33 yasındayım ve hala hayatımı oturtamamamın sıkıntısını çekıyorum inanılmaz birsey hayat insanın karsına neler çıkarıyor

Yaşında ne varmış ki , daha çoookk gençsin canım ...Bu arada kendini ezdirme sakın ,başta nasıl başlarsan öyle devam eder. Gece orda kalmak istemiyorsan da bunu eşine açıkça söyle , evimize gitmek istiyorum dersin ne biliyim yılın ilk gecesi evimizden başka bir yerde uyumak istemiyorum gibi şımarıklıkla eşini ikna edebilirsin belki sengözlerimebaksanab

aslında çalışıyordum ama 2 düşük yaptım işimde çok stresliydi şimdide aynı korkuyu yaşıyorum ya düşerse diye o yüzden o zaman çıktım bidaha girmedim 5 ay oldu

Bu tür sorunların çözümü yine hep içindedir ailenin.. Yaşayan çözüme daha yakın insan oluyor.. :))

Korkularınız içinse, mümkünse bir terapi alın diyeceğim ama sanırım bu aile yapısı ile bu da pek mümkün görünmüyor..

Kolaylıklar dileyorum...

not: benim kayınvalidemin bir de anahtarı vardı, kapı çalmazdı direkt girerdi.. Çözdüm tüm sorunları ama tam 6 yılımı aldı ve hiç kolay olmadı.. Hoş bu arada da evlilik çekilmez olmuştu ya! dilerim sizinki bu kadar aşırı boyutlarda değilken çözersiniz..

canım üzüldüm durumuna eşinle konuş derim sana destek olması lazım daha yenide evlisiniz inşallah düzelir

eşim evimizin anahtarını vericekti kayınvalideme ben istemedim oda ok dedi neyseki anlayış gösterdi ama acısını çıkarıyo şimdi bu gece kalmak isterse kayınvalidemde reddedicem sen kalırsın dicem

eşini anlatırken kendi eşim aklıma geldi.benimde kaynanam duldu.bizim evimiz ayrıydı ama çocuğum olana kadar hemen hemen her gün kaynanamın yanında kalıyordum.eşim gece işe gidince bende genç gelin olunca tek bırakmıyordu eşim.halbuki ben evde tek başıma kalırım korkmam.neyse çocuk olduktan sonra ben evimde kalmaya başladım ama benim eşimde her gün annesine gitmek istiyordu ben zaten git gelden bıkmıştım ben yok derdim.bu nedenden ötürü bizde çok ciddi kavgalar ettik.eşimde çoğu günler işten gelince önce annesigile uğrardı ama yemek yemezdi.benim eşimde kendini annesine karşı aşırı sorumlu hissediyordu.
zamanla çocuklar oldukça anneye uğramalar azaldı banada anneme gidelim diye ısrar etmemeye başladı.ama kendi yinede sık sık giderdi.bu durum kaynanam vefat edene kadar sürdü canım ama senin eşin olayı biraz daha abartmış açıkcası ben bu kadarına olur diyemezdim.
sende tatlılıkla eşine akşama kadar evde onu beklediğini özlediğini beraber zaman geçirmeyi istediğini söyle.sert konuşma çünkü bir sonuç alamazsın.tatlılıkla halletmeye bak.zaman herşeyin ilacı.eşin zamanla evine daha çok bağlanacaktır eminim ama sen eşine surat yapma ona tatlı dille yaklaş

eşim evimizin anahtarını vericekti kayınvalideme ben istemedim oda ok dedi neyseki anlayış gösterdi ama acısını çıkarıyo şimdi bu gece kalmak isterse kayınvalidemde reddedicem sen kalırsın dicem

rest çekme evde başbaşa daha rahat edeceğini söyle.yeni evliyiz birbirimize daha çok zaman ayıralım gibilerinden olaya yaklaş.seni anlıyorum ama sende beni anla gibi cümleler kur.canım ben çok cahildim bunları yapmadım eşimle büyük kavgalarımız oldu eşim beni hep yanlış anladı ailesini sevmiyorum sandı .halbuki ailesiyle hiç bir zaman problemim olmadı ben sadece eşimle daha çok zaman geçirmek istedim.
seni çok iyi anlıyorum ama tatlılıkla konuş yoksa senin eşinde annesinden nefret ettiğini düşünecek ve sorunlar daha çok büyüyecektir

ben bu kayınvalideleride eşleride anlamıyorum....
anneler ah oğlum bir evlense de mutlu olsun der,evlenince dahada kıymete biner hergün yanında ister...
erkek milleti de evleneyim diye delirir,bekarken evde durmazlar evlenince anneci olurlar,ben anlamadım bu işten...
bizimde annemiz var o zaman herkes kendi annesine gitmek isterse ne olucak ,neden evlenildi o zaman...
tabiki annelerimiz,daha doğrusu ailelerimiz başımızın tacı...
atıcak değiliz ama bu kadarda olmasın canım yaa....
annesini gidip görmesine diyeceğim yok ama hergün de orada yemek yemesi olmaz bence...
o zaman neden evlendin be kardeşim....
canım sen de biraz sabırlı ol,umuyorumki en kısa zamanda doğru yolu bulup ayarlama yapıcaktır eşin..
sen surat yaparsan ters teper,güzel bir yolla uygun bir zamanda anlat eşine durumun..
seni anlıyorum o annen tabiki gidiceksin ama akşam yemeklerini birlikte yiyelim,ben seni çok özlüyorum felan de mesela...
kolay gelsin canım...

evli değilim şu an ama erkeklerde şu olay var illede yapma deyince yapıyorlar hatta bazen inada bindiriyorlar bırak gitsin sesiz ve ilgisiz kal anne yakınındaysa ona git sende zamanla o da bıkar zaten söyleyince yok benim annem deyip tutturuyolar o zaman sen kötü oluyosun

varya madem yemeği onda yiyorsa sende tek yee hatta çay demle iç üzerine seni gelince öyle görsün bişey demeden yat bakalım ne olacak
kötü düşünmek istemiyorum ama böyle olan kocalara da ben kızıyorum hala ei ve anneleri arasında ki farkı göremiyolar

canım eşine bir meşgale bul ki onunla oyalansın
bazen sen arkadaşlarını eve çağır yemeğe falan
eşine de söyle akşam misafir var diye erken gelsin
yada siz gidin misafirliğe,yakın arkadaşlarınıza falan
evet kayınvalşden dul olduğu için üstüne düşüyor belli
sende çok inat yapma
bazen hasta olduğunu gitmek istemediğini söyle
ama inandırıcı yalanlar bul

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…