Her gördüğüm yakışıklı erkekten hoşlanıyorum

Canim kesinlikle yasindan kaynakli birsey bende o zamnlar hayati toz pembe gorurdum ama goru dugu gibi degil hicbirsey. Hayallerinin pesinden git eline meslegini al o zaman istedginle evlenirsin ama mutlaka okumaya devam et boyle seylere aklini yorma
mantıklı dogru olan bu.
ama hormonlardan galıba

Cunku ben tanik olduklarim hakkinda yorum yapiyorum .okulda 200 kiz varsa bunlarin sadece 10u okuma hayalleri kurmustur o yaslardayken bahsediyorum. Yani siz istisnalardan birisiniz sanirim. Neyse bu konuda daha fazla yorum yapmicam.
17 yaşındaki kızların sadece %5'inin okumak istediği bir çevreye üzüldüm

Biz o yaşlarda dershanelerde ter döküyorduk zira

17 yaşındaki kızların sadece %5'inin okumak istediği bir çevreye üzüldüm

Biz o yaşlarda dershanelerde ter döküyorduk zira
ya derslerım ıyı son sınıfa gectım ve calısıcam
suan tatıldeyım oyle yalnız kalırken aklıma gelıyo
sevmek sevılmek suc mu dusunuyorum ılerıyı nolmus?

Cunku ben tanik olduklarim hakkinda yorum yapiyorum .okulda 200 kiz varsa bunlarin sadece 10u okuma hayalleri kurmustur o yaslardayken bahsediyorum. Yani siz istisnalardan birisiniz sanirim. Neyse bu konuda daha fazla yorum yapmicam.

Lisedeyken sınıfta 20 kisiydik. Kız erkek farketmeksizin hepimizin hayali okumakti. Evlilik düşünen görmedim. Hangi okulu yazsak kaç netle nereye gireriz diye konuşuyorduk o yaşta. Hepimiz de okuyup meslek edindik. Hayatımın hiç bir döneminde evlilik hayali kuran 17 yasinda bir cocukla karsilasmadim. Ne kuzenlerim ne yegenlerim hic birinin hayali evlilik değildi. 17 yaşında bir gencin evlilik hayali kuruyor olması yanlış zaten. Bunun ne yaşadığım yerle ne milletle alakası var. 17 yaşında çocuğun derdi okulu olur, sevgilisi olur, arkadaşı olur. Evlilik olmaz.

Ciddi anlamda söylüyorum çevrenizde bu tarz düşünen çocuklar varsa yol gösterin, yanlış olduğunu anlatın.

Ben hiçbir lise arkadaşımın evlilik hayalleri ile yanıp tutuştuğunu hatırlamıyorum.
Hepimiz mesleki hayaller kurardık ve hatta hayallerimin başında dünyaca ünlü bir ressam olmak gelirdi.
Kendi çevreme bakınca rahatlıkla söyleyebilirim ki vakti zamanında okulumda 200 kız vardıysa, bunların sadece 10u evlilik hayalleri kurardı.

Zannedersem bu çevrenizle alakalı bir durum.

Ergenlikte cinselliği ve buna bağlı gelişen duyguları keşif süreci ile evlilik düşüncesi karıştırılmamalı.

Herkes ergen olduda... bazi gencler artik ergenlik arkasina siginiyorlar.

Her yakisiklisan hoslanti ergenlik degil ayran gonululuk.
Yani eskilerin tabiri ile " akli 5 karış havada" ...
Serslerine yogunlas. Aileni geleceğini dusun bir abla tavsiyesi.
Birdaha geri gelmez bu yillar. Basini taslara vuracagin seyler yapma. Ergenlik arkasina siginarak hatalar yapmamaya calis. Herkes hata yapar yapma demiyorum ama sınırların herzaman olsun.

temiz erkek nedir yaaa ? yasin 17 yavrum sen neyin pesindesin bu gidisle basina is getirecen haberin yok, temiz erkekmis sanki araba ariyor satin alacak tovbe tovbe...
Ne yapacan bulsan evlenecekmisin 17 yasinda ???

17-18 yaşında çocuklar ne kadar kirli olabilir zaten. Olmadı çamaşır suyuna basariz.

Dersanede "cikma teklifi" eden cocuklari ders calismami engellersin diye reddediyorduk. Neymis %99 u evlilik dusunuyormus. Yasamasak inanicaz.

Konu sahibi daha cok kucuksun begenmen hoslanman normal de evlilik hayalini bosver

Ben biliyorum o tanık olduğunuz kız tipini.

Hani şu sevgililerinin aldığı en iyi ihtimal düşük ayar gümüş -ki genellikle 10 tl lik bijuteri işi olur- yüzükleri gerçek nişan yüzüğü zannedenler.

Biz hangi üniversiteyi tutturursak yurt dışı programlarından yararlanır dünyayı görürüz diye plan yaparken onlar gelinliklerinin ne kadar kabarık olması gerektigini planlarlardı. Balayında nereye gidecekler, kayınvalidesine yakın mı oturacaklar uzak mı? 17 yaş icin tam da yapılması gereken planlar bunlar ya zaten.

Biz de istisna istisna kariyer falan planlardık işte. Gezerdik, eğlenirdik, lise dostluklarının tadını çıkarırdık, manyak gibi sınavlara hazırlanır,sevgililerimizle bi liseli nasıl takılırsa öyle takılırdık.

Ama sizin bahsettiginiz 200 ögrenciden 190 ı (gerci bizde parmakla sayılacak kadar azlardı) cooktaan büyük resmi görmüş, erkenden kafesledikleri (asla bana ait bir söz degildir bizzat sahibinden) serserileri nikah masasına oturtacakları günün planını yaparlardı. Sevgililerinin merkezinde dönen şahanee bi hayatları vardı, sevgililerinin gık dedigi kız erkek fark etmeksizin herkesle görüsmeyi keserlerdi falan. Dostsuz, gelecek plansız, yetersiz bi şekilde mezun oldular ama biz nasıl kıskanırdık nasıl özenirdik anlatamam, ne de olsa evlenilecek bi erkekleri var elinde, ne ulvi ne yüce ne büyük bi olay.

Hani üstüne 5 sene geçmemiş olsa, sonlarını bilmesem neeeyse. Benzemek istediginiz kız tipi buysa anne babanıza kolaylıklar dilemek dısında yapacak pek bi sey kalmıyor bize. Özgür iradenize bütünüyle saygı duyup istisna hayatıma geri dönüyorum.

Dersanede "cikma teklifi" eden cocuklari ders calismami engellersin diye reddediyorduk. Neymis %99 u evlilik dusunuyormus. Yasamasak inanicaz.

Konu sahibi daha cok kucuksun begenmen hoslanman normal de evlilik hayalini bosver

Benim o dönem sevgilim vardı, aynı dershanedeydik. Kim bir üst sınıfa çıkacak diye yarış yapardık. Kafelerde orda burda yarım saat tavla oynayıp yarım saat soru çözerdik. Ne onun ne benim evlilik düşüncemiz yoktu. Sonrasında 4-5 sene sürdü ilişkimiz buna rağmen evlilik geçmedi aklımızdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…