Ben biliyorum o tanık olduğunuz kız tipini.
Hani şu sevgililerinin aldığı en iyi ihtimal düşük ayar gümüş -ki genellikle 10 tl lik bijuteri işi olur- yüzükleri gerçek nişan yüzüğü zannedenler.
Biz hangi üniversiteyi tutturursak yurt dışı programlarından yararlanır dünyayı görürüz diye plan yaparken onlar gelinliklerinin ne kadar kabarık olması gerektigini planlarlardı. Balayında nereye gidecekler, kayınvalidesine yakın mı oturacaklar uzak mı? 17 yaş icin tam da yapılması gereken planlar bunlar ya zaten.
Biz de istisna istisna kariyer falan planlardık işte. Gezerdik, eğlenirdik, lise dostluklarının tadını çıkarırdık, manyak gibi sınavlara hazırlanır,sevgililerimizle bi liseli nasıl takılırsa öyle takılırdık.
Ama sizin bahsettiginiz 200 ögrenciden 190 ı (gerci bizde parmakla sayılacak kadar azlardı) cooktaan büyük resmi görmüş, erkenden kafesledikleri (asla bana ait bir söz degildir bizzat sahibinden) serserileri nikah masasına oturtacakları günün planını yaparlardı. Sevgililerinin merkezinde dönen şahanee bi hayatları vardı, sevgililerinin gık dedigi kız erkek fark etmeksizin herkesle görüsmeyi keserlerdi falan. Dostsuz, gelecek plansız, yetersiz bi şekilde mezun oldular ama biz nasıl kıskanırdık nasıl özenirdik anlatamam, ne de olsa evlenilecek bi erkekleri var elinde, ne ulvi ne yüce ne büyük bi olay.
Hani üstüne 5 sene geçmemiş olsa, sonlarını bilmesem neeeyse. Benzemek istediginiz kız tipi buysa anne babanıza kolaylıklar dilemek dısında yapacak pek bi sey kalmıyor bize. Özgür iradenize bütünüyle saygı duyup istisna hayatıma geri dönüyorum.
Hmm şaşırdım doğrusu yükselenim de aslan:))Canım Bende balığım yükselende boğa hayat yemek müzik ve hayal etmek gibi bir şey benim için
Neden yapacak bi şey olmasın? Yanlış düşünüyorsunuz diyerek baslayabiliriz mesela.Sanirim konuyu saptirmanin alasini yaptiniz. Tek okuyan siz degilsiniz bizde okuduk benimde oyle ahim sahim evlilik hayallerim olmadi. Cevremde gozlemledigim insanlari soyluyorum .geneli boyle yapacak birsey yok
Hmm şaşırdım doğrusu yükselenim de aslan:))
hayır sadece gecıcı heves oldugunu ben de bılıyorumacelya24 okuluna devam ediyorsun değil mi ?eğitimini sonlamdırma gibi bir durum söz konusu değil dimi?
Aslan burcuyumErgenlikten.
Gördüğünden hoşlandığını düşünüyorsun.
Balık burcu musun bir hayalperest geldin
Ya canım zamanı geldiğinde illa olacak olan birşey bu ama şimdi senin duşunmen gereken okulunhayır sadece gecıcı heves oldugunu ben de bılıyorum
EvetYa canım zamanı geldiğinde illa olacak olan birşey bu ama şimdi senin duşunmen gereken okulun
ve onunla ılgılı evlılık planları yapıyorum
temız erkek cıkmıyor karsımaaaaa
edit: yahu arkadaşlar ben bunun anlık bır heves oldugunu bılıyorum zaten!
bu sorunların gecıcı olup olmadııgnı sormak ıstemıstım aslında. ergenlıge has mı yanı?
hormonlar maalesef...Tatlm daha kucuksun demek istemiyorm ama daha gencsin her gördugun yakiskli erkekten hoslandgina göre daha erkeklern gercek yuzuyle tanismamissn demektir♬♬
Sana tavsiyem ayakları yere basan hayaller kur
Ahh yasasinlar yasasinlarda... sonra pisman oluyorlar korkuyorlar.Cinsel eğitim şart. Reşit oldukları ve korunduklari sürece istediğini yaşayabilir konu sahibi.
Sephora adlı üye bu senin için geçerli kendi kızını öyle buyut emi ama bu saçma fikirlerini kendine sakla!!!Ahh yasasinlar yasasinlarda... sonra pisman oluyorlar korkuyorlar.
Ve bence yasamasinlar.
Simdiki gencler sevgili olmayi, sevmeyi cinsellik zannediyorlar.
Halbukim sevgi okadar guzel sey ki. Okadar insanin icini isitan birseyki.
Sadece ayni ortami paylasmak bile yetiyor. Yaninda olmasi bile yetiyor insana...
Al benden de o kadar.Lisedeyken sınıfta 20 kisiydik. Kız erkek farketmeksizin hepimizin hayali okumakti. Evlilik düşünen görmedim. Hangi okulu yazsak kaç netle nereye gireriz diye konuşuyorduk o yaşta. Hepimiz de okuyup meslek edindik. Hayatımın hiç bir döneminde evlilik hayali kuran 17 yasinda bir cocukla karsilasmadim. Ne kuzenlerim ne yegenlerim hic birinin hayali evlilik değildi. 17 yaşında bir gencin evlilik hayali kuruyor olması yanlış zaten. Bunun ne yaşadığım yerle ne milletle alakası var. 17 yaşında çocuğun derdi okulu olur, sevgilisi olur, arkadaşı olur. Evlilik olmaz.
Ciddi anlamda söylüyorum çevrenizde bu tarz düşünen çocuklar varsa yol gösterin, yanlış olduğunu anlatın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?