- 16 Temmuz 2025
- 81
- 31
- 3
- 31
- Konu Sahibi aralikpapatyasi
-
Ne kadar benzer şeyler yaşıyoruz.İşe ara verebilme imkanınız var mı. Ben dediğim gibi çalışsam yapamazdım. Ev işini bile yapamıyorumilk zamanlar karnımı da doyuramıyordum aç kalıyordum eşim işten gelene kadar Allahtan şuan karnımızı doyurabiliyorum. Az önce öğle uykusu olarak 25 dk uyudu hemen tavuk makarna falan koydum ocağa inşallah büyüdüklerinde rahat ederiz sakinleşirler biraz.
Amin çok teşekkürlerAllah sabir versin demeye geldim. Insani hayattan sogutuyor böyle seyler resmen.
Bir tanıdığımızın bebeği çok şiddetli aralıksız ağlardı, aynı anda anne, bakıcı ,babaanne ve anneanne bakardı ama susturamazlardı.Ne kadar benzer şeyler yaşıyoruz.
Wcye gidebilmek için dua ediyordum şimdi yanımda götürüyorum kapının arkasından sesimle sakinleştirmeye çalışıyorum ki ne mümkün. O kadar bunaldım ki yani bazı anneler zaman dursun geçmesin istiyorum diyor ya onu isteyemiyorum geçsin zaman artık birbirimizi anlayalım bilinçli bir şeyler paylaşalım istiyorum
Çok benzer durumları yaşadık neticesinde kızımızda reflü olduğunu öğrendik tedaviye başlandı o ağlayan bebekten sakin bir prensese dönüştü çocuk. Meğer acıdan ağlıyormuş ama doktorlar çok geç farketmişti malesef. Farklı farklı doktorlara göstermenizi tavsiye ederim.Evet bunuda soracağım doktorumuza..
Benim arkadaşımın oğlu böyleydi. Dur durak yoktu. Meğer idrar kanalı tıkalıymış devamlı sıkışma ve çiş yapamama durumu varmış. O sorun çözülünce çocuk uyumaya başladı.Bunu bilmiyordum acıkcası teşekkür ederim bi araştıracağım
Evet. Komsular, sabah gece yine susmadi degil mi derdi. Tum mahalle dinliyordu heralde. Abimler her firsatta bize gonderiyorlardi artikSebepsiz ağlamalar değil mi?
Bizimki 38+4 doğumlu. Allahım nolur kesilsin ağlamalar mesela bugun her zamankinden biraz daha fazla huzursuz. Anneme teslim ettim ve odaya hapsettim kendimi. Kulaklığımı taktım..
Tam o itiraz anlarında nasıl sakin kalabiliyordunuz peki ben kendimi düşünemiyorum şuan böyleykenBenim oğlum böyleydi. Her şeye ağlayan bir bebekle bende çok ağladım tabii, çoğu kişi bebekle hayatını düzene oturtmuş yaşarken ben yaşına gelmiş bebekle acaba bugün süpürge açabilecek miyim diye düşünüyordum. Sürekli bir mızmızlık, itiraz, sinir ve akabinde ağlama vardı. Büyüdükçe örneğin elma istediği şekilde doğranmadıysa yemez, şekli yamuk gibi olan ya da parçası kırılmış, ezilmiş şeyleri yemez ağlardı. Kaydıraktan kaymak isterdi, ama ayağına kum geliyor diye ağlardı, ayakkabısını giydirirdik olmadı diye tepinirdi ağlayarak tekrar çıkarır ayakkabının içine bakar, çorabını falan düzeltirdik. Yemek yedireceğimiz zaman önce tabağın içine bakardı, beğenmezse kafasını çevirirdi zorla bir kaşığı verirdik beğenirse devam ederdi. Bir çok şey böyle. Şu an 9 yaşında artık ağlama krizleri kalmadı tabii, okula gidiyor ama hala uykuyu hiç sevmez, hala yemekler konusunda önyargılı, hala komut almayı sevmiyor. Bana normal gelmeyen şeylerdi açıkçası bunlar, aşırı hareketlilik falan, dışarı çıkarız sürekli ağlar, huzursuz hisseder. DEHB tedavisi alıyor şu an, inşallah bıçak gibi ağlaması kesilenlerden olur sizin bebeğiniz, yorgunluğunuzu çok iyi anlıyorum..
İsmini net açıklayamasamda anlamı sakinlik huzuru çağrıştırıyor. Yani hiç bizlik değil :))İsmi neydi bebeğinizin acaba? Böyle şeylere herkes inanmıyor biliyorum ama bir yakınımızda bizzat yaşadığımız için çok inanır oldum. İsmini yakınımız Kuran'da geçiyor diye Duhan koymuştu. Ama bu kadar yavaş, ağır, karamsar bir çocuk olamaz. 15 yaşına kadar gerçekten götürmedikleri doktor, psikolog kalmamıştı. Hepsi yapacak bir şey yok yapısı böyle diyordu. Ama gerçekten çocuğun olduğu ortama bir ağırlık çöküyordu nasıl anlatılır inanın bilemiyorum. En sonunda bir hocaya götürdüler hoca ismini duyar duymaz değiştirin demiş şok oldular. Meğerse Duhan kıyamet günü yer yüzüne ağır ağır çökecek dumanın ismiymiş. O yaştan sonra çocuğun adını nasıl değiştirelim falan dediler ama hoca başka yolu yok demiş. Gerçekten ismini değiştirip kulağına yeniden okudular inanmayacaksınız ama bir süre sonra çocuğun karakteri değişti resmen hepimiz şok olduk. Bizzat şahit olduğumuz için ismin ne kadar önemli olduğunu kendi gözümüzle gördük resmen.
Daha geçen hafta idrar kültürü yapıldı orada çıkardı sanırım sonuç temiz geldi..Bir tanıdığımızın bebeği çok şiddetli aralıksız ağlardı, aynı anda anne, bakıcı ,babaanne ve anneanne bakardı ama susturamazlardı.
Meğer bebeğin böbrek taşı varmış. O yüzden ağliyormuş.
Bir de böbreklerini kontrol ettirseniz, gözden kaçmasın.
Cocugunuzun omuriligine bakilabilecek herhangi bir rontgen çektirdiniz mi?Hiç bir şey yokkende ağlıyor,oyun oynarkende yemek yerkende otururkende altını açarkende kalkarkende uyku arasındada kısacası hep hep
3.5/4 yaş çok uzuunnBenim ilk kızım böyleydi,şartlarımız sizinle aynıydı.
O zamanlar zorunlı görevdeydim.
Dediğiniz gibi emmedi tüm mücadelelerime rağmen.
Beni hamak kurtarmıştı ilk kızımda.
onun içindr sakinleşir güzel uyurdu.
Tam olarak 3.5/ 4 yaştan sonra tam anlamıyla daha sakin akıllı oldu.
üstelik ben yürek yemiş gibi 2.çocuğumuda yapmıştım.
Ama 2.çocuğum sakin bir bebekti.
Şimdi mi şimdi esamesi kalmadı çok akıllı bir kız oldu 8 yaşına girecek.Sabırlar diliyorum cidden yaşamayan bilemez
Ondan bende şüphelendim emmediği için nispeten mama daha fazla gaz yapıyordur bu ağlamalar gazdan reflüdendir diye ama kontrol edildi oda çıkmadı 3-4 doktor gezmişizidrÇok benzer durumları yaşadık neticesinde kızımızda reflü olduğunu öğrendik tedaviye başlandı o ağlayan bebekten sakin bir prensese dönüştü çocuk. Meğer acıdan ağlıyormuş ama doktorlar çok geç farketmişti malesef. Farklı farklı doktorlara göstermenizi tavsiye ederim.
OyyyBenim arkadaşımın oğlu böyleydi. Dur durak yoktu. Meğer idrar kanalı tıkalıymış devamlı sıkışma ve çiş yapamama durumu varmış. O sorun çözülünce çocuk uyumaya başladı.
Çok şükür düzelmesine çok sevindim darısı başımaEvet. Komsular, sabah gece yine susmadi degil mi derdi. Tum mahalle dinliyordu heralde. Abimler her firsatta bize gonderiyorlardi artikabimin esi uykusuzluktan kafayi yiyecekti. Dedigim gibi bir sene surdu bu durum, sonra duzeldi.
Hayır hiç baktırmadık akciğer grafisi çekildi ama olsaydı görünürmüydü acabaCocugunuzun omuriligine bakilabilecek herhangi bir rontgen çektirdiniz mi?
Yegenlerimden birinde skolyoz vardi (su an koca genc kiz oldu sapasaglam ama sürekli egzersiz yapmak zorunda) onunda bebekliginde aile icindeki lakabi huysuz pakizeydi, meger cocugun omuriliginde problem varmis, 1 yasindayken tesadufi bir ciger rontgeninde ortaya çıkmıştı sorunu, sonra doktor doktor gezmistik, cok ufak bir egrilik cocugun buyuk acilar cekmesine sebep oluyormus.
Sizin cocugunuzun kreatin kinaz degerine hic bakildi mi?
Ayyy aynısı yaaa bende wcye yanımda götürüyorum ama söylememiştim insanlar garipser diyeNe kadar benzer şeyler yaşıyoruz.
Wcye gidebilmek için dua ediyordum şimdi yanımda götürüyorum kapının arkasından sesimle sakinleştirmeye çalışıyorum ki ne mümkün. O kadar bunaldım ki yani bazı anneler zaman dursun geçmesin istiyorum diyor ya onu isteyemiyorum geçsin zaman artık birbirimizi anlayalım bilinçli bir şeyler paylaşalım istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?