Her gün bir kaosun içindeyim..

Hayır hiç baktırmadık akciğer grafisi çekildi ama olsaydı görünürmüydü acaba
detaylı kan değerleride ekim ayında bakılacak..
Iste bizimki öyle bir akciger grafisi cekildiginde doktorun dikkati, bebegin annesinin israriyla ortaya cikti. Bahsettigim kan degerine (Ck) her detayli tahlilde bakılmıyor doktorun suphelendigi bir kas / iskelet sorunu olunca bakılıyor ama bildigim kadariyla butun doktorların isteyebildigi bir tahlil.

Dilerim boyle birsey cikmazda sadece karakter olarak huysuzdur, bu arada 10 ay anneye asiri baglilik oldugu, kaybetme korkusunun basladigi, nesne farkindaliginin arttigi kritik bi donem yani yazmissiniz ya odadan ciksam olay cikiyor diye bu kismin sebebi ayiyla alakali gelisim.

Birde cocugunuzun disleri henuz cikmadiysa tam dis cikartma ayi 10-11.aylar o da zorluyordur.

Bir emar falan çektirin. Belinde vs de sorun olabilir. Sürekli gece gündüz ağlıyorsa bir derdi vardır. Ama tuvalete bile onunla gitmeniz yapışık gezmeniz vs oluyor. Kızım da öyleydi. Bir de etraf bebeklerle falan kıyaslamayın şimdiden. Siz de biraz sakinleşin. Eşinizden de ek destek isteyin o gelince bırakın ona çıkın yürüyün bir saat vs.

Okurken acaba benim bebegim mi ki bu dedim bir yaştan bildiriyorum asla kendi oynamiyor sürekli miz miz sinirli yapışık zaten dogdugunda kolikti kolik bitti zor bi bebek ben elendim diyorum ama analik istifa edilecek birsey degil

Bu testi yaptırmadım. Peki alerjisi olsa fiziksel olarak bunu farkediyor olamazmıydık. Ek gıdaya geçtiği için pek çok besin alıyor bir tepkime olmadı
Mide bulantısı yapıyordur belki . Benim ceviz alerjim var ve yaşadığım fiziksel belirti inanılmaz midemi bulandırıyor . İstifa edemiyorum böyle için için mide bulantısı. Belki öyle bir şeydir

Benim kızımda öyleydi. İkizler bir de. İkizlerden kızım sürekli ağlardı herşeyde hemde meğer reflusu varmış. Reflü ilacı kullandık ağlamalar ve beslenmek istememe sorunu bitmişti. İyi bir çocuk doktoru anlar durumu. Ben Reflü dediğinde şaşırmıştım çünkü hiç kusma vs de yoktu nasıl reflu olur demiştim ama oluyormuş

Reflu konusunda bende birsey danismak istiyorum.

Kucuk kizim dogdugundan beri cok terleyen (yaz kış gece gunduz asiri terlemekten bahsediyorum) asla ustunu ortturmeyen bir bebek, kusma yok, istahsizlik yok, bademcik degil, neredeyse metabolik olabilecek herseye bakildi ama terleme sebebi bulunamadi, sut terletiyordur dediler 20 aylikken kestim, su an tam 24 aylik ama hala terliyor, eskisi kadar cok degil ama terliyor cocuk.

Sizinde boyle asiri bi terleme durumunuz var miydi? Horlama ve spesifik olarak gece terlemesi ve kusma olmadigi icin refluyu direkt eliyorlar bizde ama hep sonucsuz kaliyoruz.

Valla ilk kizim melek gibiydi saatinde uyur kalkar oyuncaklari eline veririm oynar cocuk emniyet kilidini 1 kez dener 2 kez dener acilmadigini anlat tekrar etmezdi fln sonra ikinci oldu dunyam döndü asla yerinde durmuyor boyle oturupta birsey oynamisligi yok surekli tirmanma mizildanma hareket hali biseyleri kurcalama halinde yani kisaca huy huy huy

Benim oğlum böyleydi 3-4 yaşında bile gece avlayarak uyandırdı en az üç kere. Şimdi 7 yaşında yeni yeni duzeldi ama hala gece uyanıp odasından geliyor bizim odaya

Benim en büyük hayalim bjr gece yatmaya bir otele gitmek ve sabah istediğim saatte kendiliğinden uyanmaktı ay ne günlerdi

Benim oğlum öyleydi, şimdi 19 yaşında.
2,5 yaşına kadar gece ve gündüz sürekli bagirarak ağlardı, saatlerce uğraşırdım ve öğle uykusu en fazla 7 dakikaydı … kafayı yedim …
Sonra o 5 yaşındayken kızım doğdu, tam bir melekti, mükemmel bir bebekti, oğlumdan sonra bana bir hediyeydi… oğlum için 6 aylık olsun susar, sünnet olsun susar , şu olsun bu olsun … susmadı :) götürmediğim doktor yaptırmadığım terapi yöntemi kalmadı..
Eşim iki işte çalıştığı için tüm sorumluluk bendeydi, yardım alabileceğim kimse yoktu. Ne çekmişim zavallı ben…
Bir türlü enerjisini atamıyordu , haftanın 7 günü spora , müzik kursuna vs götürüyordum, büyüdükçe yaşına göre huy değiştirdi, şimdi sakin biri (ama sadece hayır demedikçe) .
Kendime düşününce bir kere daha üzüldüm…
Allah yardımcınız olsun

Öncelikle uyku eğitimi çocuğun uzun uyumasını sağlamaz. Uyku eğitimi uykuya geçişi kolaylaştıran bir süreçtir sadece. Bir mucize değildir ne yazık ki. Yani uyumayan çocuk her halükarda uyumuyor. O yüzden beklentinizi bu yönde değiştirmeye çalışın.

Her çocuk bir değildir. Hepsi kendi içinde özeldir, farklıdır. Tükenmişliğinizi yazınızdan hissedebildim. Sizi anlayabiliyorum da. İkinci oğlum da sizin çocuğunuza benzer. Doğduğu günden beri ağlıyor. Neredeyse 3 yaşında oldu, hala aynı. Zamanla kolaylaşıyor ama emin olun. O yüzden sabredin, alabildiğiniz kadar yardım alın. Mutlaka bir uzmanla görüşün. Her türlü yardım sizi rahatlatacak. Emin olun.

Ek: oğlumun gece ağlamalarını 2 kat üstümdeki komşum duyuyordu. Zamanla azaldı. Artık geceleri daha uzun uyuyor, 8 dakika da 20 kere uyanmaktan (saydım, gerçek) kurtuldum. sizin de benzer olacak üzülmeyin.

Geçecek.
Bazı çocuklar böyle, ha tamamen mi geçecek asla.
İşine gelmeyen herhangi bir soru sorduğunuzda gene ağlayacak ya da sorumluluğu hatırlatıldığında veyahut istemediği bir şeye mecbur olduğunda vs vs.
Dürtüsel emareler maalesef böyle.
Sizi çok iyi anlıyor tüm kalbimle kucaklıyorum, 9 yaştayım ben ve hala her günüm Allah beni kahretsin şu ağzımı açtım açmaz olaydımla bitiyor.
Bir şey demeye çekinerek yaşıyoruz malum sabır falan kalmadı öyle bir tepki görünce içimizden canavar çıkıyor artık kendimizden utanıyoruz bağırdığımız için, ondan ip üstünde cambazlık.

Evdeki tüm dengemiz büyük oğlumun ruh haline bağlı, o iyi ise süperiz değil ise her birimizin ayrı ayrı canını sıkıp kaos çıkarabiliyor.
Size en iyi gelecek şey kabullenmek.
Evladınız öyle ve yapacak hiçbir şey yok onu anlamaya ve her halinizle hayatı kucaklamaktan başka.

Hiç belirti olarak düşünmemiştim ama yerlerdi. Ekşi ekşi de kokardı her gün yıkanmasına rağmen

ekşi sözlük'te bir başlık vardı. cidden tüm samimiyetimle soruyorum. anne olduğuna pişman mısın ya da hiç pişman oluyor musun? not: bence annelik kutsal değil çünkü hepimiz kendi rızamızla anne oluruz ve bile isteye gireriz bu yüke. yapmasak da olur yani ama annelik kutsal falan diye tüm sorumluluğu alıyoruz üstümüze..

Alerji yönünden değerlendirildi mi hiç?

kasik fitigi gibi birsey de olabilir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…