Her Gün Temizlik Yapmak

geleceğin bir üst komşum gibi her gün 5.30da yerleri süpürüp silmeye başlıyor akşama doğru camlara geçmişken görüyorum günde 4 kutu domestos bitiriyormuş kocasının öksürüğünden ben üzülüyorum kanser olcak adam solumaktan.

evindeki bütün kapıları söktürmüş dokunulmasın diye kendi de dış kapıyı uzaktan sopayla açıyor

evine biri gelirse dolandığı yerleri kırklar imiş.

bi gece sabah 5.30da kapısına gittim yeter temizlik gürültüsünden diye öldürecekti az kalsın beni resmen korktum sıfatından.

böyle bi hayat mı istersin?

Hergün cam silmeniz için sadece Bi pencereniz olması lazım. Öğrenci evinde kalıyorsanıx ve hergün o camları siliyorsanız yakında fıtık olucaksınız. Doktora gidin, yardım alın lütfen. 2 3 haftada bir siliyorum camları bana bile obsesif diyor bircok insan 🙈 yol katettmeniz için tedavi olmalısınız.

Kızlar ben her gün yerleri süpürüp,siliyorum.Camları da her gün temizliyorum.Ev arkadaşlarımla kalıyorum ve onlardan da aynı şeyi bekliyorum.Ev zaten temiz diyorlar ama her gün yapmazsam olmaz.Memleketteki evde de her gün temizlik yapıyorum.Mesela yerleri siliyorum ve daha sonra toz görürsem tekrar siliyorum.Takıntı yapmışsın diyorlar ama ben gayet normal olduğumu düşünüyorum.Bir gün temizlik yapmayayım rahat edemiyorum.Bu anormal bir durum mu?Konuyu yanlış yerde açmamışımdır umarım.
Normal değil canım zamanla çevrenlede sorun yaşarsın ellerim yara olurdu nasır olurdu erkek eli gibi eşim benden de çok çok titiz bi adam o bile yeter artık dedi ya evde her yer deterjan kutusu dolu ne ararsan var ilk aklıma gelen deterjan ve temizlik bazen yemek yemeyi bile unutuyorum bende..özellikle moralim bozukken temizlik yapıyorum vardır bunun altında yatan bişey gezmeye bile gidemiyorum misafirim bile gelirken tedirgin oluyorlar kimse kıpırdamıyor yerinden huyumu bildikleri için

Bu temizlik değil hastalık..

Yazık 35 yaşından sonra ellerde sinir sıkışması, omuzlarda yırtık başlar..
Ellerinden bardak kayar düşer, o derece olur.

Ablamdan biliyorum..
38 yaşındayım cok takıntılı olmamakla beraber temizlik candır
Temiz mekanlar ruhumu okşar iyi hissettirir
Ablaniz işin hastalık boyutunda
Benim gibiler ise motivasyon olarak yapıyoruz
Kimisi yerleri eliyle siler hergün cam siler
Çarşaf yıkar hergün öyle değilim
Ama mutfak hep derli yoplu temiz olmalı
Banyoda önemlidir tuvalet siz etmiyorum bile
Düzenli ve sistemli yapınca temizlik yapmanın hicbir zararı olmaz hatta faydası vardır

Sporda yapıyorum 40 dakika kardiyo yetiyor:spor:
Hava güzel olursa hafta 3 gün 1 saatte yürüyorum
Ama bunlar temizliğin yerini almıyor
Alışkanlık belkide

ben temizlik yapmayı sevmiyorum ama temiz ve düzenli ortam huzurlu hissettirir herkes için bu duygu ortaktır bence.

ama atıyorum yer cam sileyim bulaşık yıkayayım diye tutuşmam 😅

Back
X