Her iki Dogumunda sureçlerini anlatirmsnz

Lioo

Nede güzel olmuşsundur beyazlar içinde sen 🕊👶
Pro Üye
Anneler Kulübü
14 Temmuz 2023
4.862
6.317
88
23
Merhaba kizlar. Ben daha once normal dogum yaptim çok çok zor oldu dogumum iç dış dikiş 1 hafta sonunda zar zor popomun ustune oturdum. Yani baya bir zor dogum oldu çocukta 4 kilo dogdu bide ödemliydi. Dogumdan sonraki gunlerde kaybettim bebegimi. Dogumda zorlandigi için. Simdi hamileyim allaha şükür 13 haftalik doktorumda takipte. Dün dedi ki doguma yaklaşinca sezeryana alalim seni dedi daha oncede çok çektin dedi. Bende tmm dedim saglikla kucagima alayimda onemi yok hic biseyin.
Size sormak istedigim sezeryan dogumda ne gibi iyi ve kötü yanlari var. Dogumdan sonra korse kullaniliyor mu. Ne kadar sürede iyilesiyor yara. Iyilesene kadar yarada aci hissi olup rahatsiz ediyormu. Lutfen ne gibi seyler yasadiysaniz anlatirmsnz korkutmamak icin anlatmadim demeyin.

Sezeryan sonrası ilk ayağa kalkmak baya zor 1 hafta boyunca iki büklüm gezdim gaz sancısından. Ne kadar gaz cıkarsamda içimde hiç bitmeyen gaz var gibi. 3 gün kendi yatagımda yatamadım yüksek diye koltukta yattım. Arada hafıf sızlamalar bi kaç ay devam etti. Ben korse kullanmadım toparlayıcı tayt aldım onuda kullanamadım. Sıkıntıya gelemiyorum. İlk çocuk ne kadarlık kucağına gelmek isterse zorlanabilirsin

Başınız sağ olsun🙏 İki doğumu da denedim hangisi bebek için sağlıklı olacaksa onu seçin.

Sezeryan sonrası ilk ayağa kalkmak baya zor 1 hafta boyunca iki büklüm gezdim gaz sancısından. Ne kadar gaz cıkarsamda içimde hiç bitmeyen gaz var gibi. 3 gün kendi yatagımda yatamadım yüksek diye koltukta yattım. Arada hafıf sızlamalar bi kaç ay devam etti. Ben korse kullanmadım toparlayıcı tayt aldım onuda kullanamadım. Sıkıntıya gelemiyorum. İlk çocuk ne kadarlık kucağına gelmek isterse zorlanabilirsin
Ilk çocugumu dogumdn 2 gun sonra kaybettik dogumda zorlandigi için o yuzden sezeryan yapmak istiyoruz ztn.
Sezeryan yarasindan acisindan dolayi agladigniz oldumu dayanamadan. Yani o kadar can yakicimi. Benim normal dogumumda 10 gun sonra bile bazen sizlayarak acirdi agladigim bile oldu aciyor diye.

Ben de iki dogumu da denedim, sezaryen daha rahat ve konforlu gecti
Benimde normal dogumum zor oldugu içinmidir nedir 10 gun sonra bile acisindan agladigim oldu

Sezaryen hakkında bir bilgim yok, normal doğum yaptım. Benim normal doğum sürecim tek bir şey hariç yolunda ve çok iyi gitti.
Doğum bittiği andan itibaren hiç doğum yapmamış gibi ayaktaydım. İlk 10 gün alt dikiş bölgesinde minik minik ağrılar oldu ama öyle aman aman ağrılar değil.
Benim tek sorunum alerji olmuştu, çok enteresan ama vajen girişinde alerji yaşadım dikiş ipliğinden dolayı, çok nadir görülürmüş. O bölgede yanmayla karışık kaşıntım olmuştu, bunun için de bir alerji kremi reçete edildi ve 1 hafta içinde geçti.

Sezaryen hakkında bir bilgim yok, normal doğum yaptım. Benim normal doğum sürecim tek bir şey hariç yolunda ve çok iyi gitti.
Doğum bittiği andan itibaren hiç doğum yapmamış gibi ayaktaydım. İlk 10 gün alt dikiş bölgesinde minik minik ağrılar oldu ama öyle aman aman ağrılar değil.
Benim tek sorunum alerji olmuştu, çok enteresan ama vajen girişinde alerji yaşadım dikiş ipliğinden dolayı, çok nadir görülürmüş. O bölgede yanmayla karışık kaşıntım olmuştu, bunun için de bir alerji kremi reçete edildi ve 1 hafta içinde geçti.
Yok ya 10 gun sonra bile acidan agladigim olmustur. Dikisler yuzunden

Ilk çocugumu dogumdn 2 gun sonra kaybettik dogumda zorlandigi için o yuzden sezeryan yapmak istiyoruz ztn.
Sezeryan yarasindan acisindan dolayi agladigniz oldumu dayanamadan. Yani o kadar can yakicimi. Benim normal dogumumda 10 gun sonra bile bazen sizlayarak acirdi agladigim bile oldu aciyor diye.
Çok güçlü ağrı kesici veriyorlar, acıdan ağlamak olur mu hiç. Merak etmeyin zorluğu elbette var ameliyat ne de olsa. Ama 10. Günden sonra bir şey kalmıyor rahat hareket etmeye başlıyorsunuz. Bir de bünyeye ve acı eşiğine göre değişiyor. Kimisi ertesi günü ayaklanıyor fıldır fıldır. Zaten doğumdan sonra hemen ayağa kaldırıp yürütüyorlar. Dayanılmaz korkunç bir şey olsa yürütürler mi?
Başınız sağ olsun bu arada, sağlıkla alın bebeğinizi kucağınıza inşallah.

Başınız sağolsun. Yok ağlayacak kadar değil

Ben de ikisini yaşamış biriyim, ameliyatlardan kesiden vs korkarim beni en çok o süreç gerdi. Sezeryanda en zorlandığım kısım ilk uyanma ve yatağa alınma idi, ayağa kalkma yürüme dahi daha kolay geldi çünkü ben genel anestezi almıştım
Her bünye çok farklı, sadece yatağa yatarken zorlandım ilerledikçe zaman o da geçti
Normal doğumda ise elhamdülillah saatler içinde toparlandım
Rabbim sağlıkla sıhhatle kavuşmak nasip etsin size
Cennet kuşunuz ile de ebedî alemde kavuşmayı nasip etsin ❤

Ben de ikisini yaşamış biriyim, ameliyatlardan kesiden vs korkarim beni en çok o süreç gerdi. Sezeryanda en zorlandığım kısım ilk uyanma ve yatağa alınma idi, ayağa kalkma yürüme dahi daha kolay geldi çünkü ben genel anestezi almıştım
Her bünye çok farklı, sadece yatağa yatarken zorlandım ilerledikçe zaman o da geçti
Normal doğumda ise elhamdülillah saatler içinde toparlandım
Rabbim sağlıkla sıhhatle kavuşmak nasip etsin size
Cennet kuşunuz ile de ebedî alemde kavuşmayı nasip etsin ❤
Genel anestezi nedir tumuyle uyuttular mi . Bende normal dogumda hastanedeki yataga binip inmek resmen işkence. eve geldim yataktan kalkmak için birisinden yardim aliyordum. 10 gundur oturmak nedir unuttum resmen. Sadece bebegin oldu haberini alinca oturmusum artik nasil şoktaysam.
Insallah saglikla alayim bebegimi.

Back
X