Her ilişkide sorun

Pembe PanjurluEv

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2016
692
238
103
31
ben her ilişkide kıskançlık nedeniyle sorunlar yaşıyorum. İliskilerimde çekilmez ruh hastası kişiliğe bürünüyorum. Kendini geliştirmek yetiştirmek için neler yaptınız.

ben her ilişkide kıskançlık nedeniyle sorunlar yaşıyorum. İliskilerimde çekilmez ruh hastası kişiliğe bürünüyorum. Kendini geliştirmek yetiştirmek için neler yaptınız.
Psikolojik destek al, bunu nasihatle çözemezsin

Bir kadının ya da bir erkeğin nasıl olması gerektiğine dair net bilgi yok ama bence en önemlisi kendin olmak rol yapmamak. Mesela kıskanç biriyseniz başta sınırlarınızı çizip karşınızdaki bunlara uymuyorsa devam etmemelisiniz. Ancak bunun da bir çizgisi olmalı her gün yeni bir şeylerle karşınızdakine sorun çıkarmamalısınız. Örneğin kızlarla samimi olma dediniz sevgiliniz de olmuyor ama siz her gün telefonunu karıştırıp, instada likelarına falan bakıp darlıyorsunuz bu olmamalı. Herkes hayata bir kere geliyor ve huzur arıyor . Ayrıca güvenmediğiniz insanlarla da birlikte olmasanız sizin iç huzurunuz için de daha iyi olur.

Bir kadının ya da bir erkeğin nasıl olması gerektiğine dair net bilgi yok ama bence en önemlisi kendin olmak rol yapmamak. Mesela kıskanç biriyseniz başta sınırlarınızı çizip karşınızdaki bunlara uymuyorsa devam etmemelisiniz. Ancak bunun da bir çizgisi olmalı her gün yeni bir şeylerle karşınızdakine sorun çıkarmamalısınız. Örneğin kızlarla samimi olma dediniz sevgiliniz de olmuyor ama siz her gün telefonunu karıştırıp, instada likelarına falan bakıp darlıyorsunuz bu olmamalı. Herkes hayata bir kere geliyor ve huzur arıyor . Ayrıca güvenmediğiniz insanlarla da birlikte olmasanız sizin iç huzurunuz için de daha iyi olur.
Ben bi dişi sinekten kıskanacwk haldeyim destekte alıyorum ama neden kendime bu kadar guvensizim bilmiyorum

Güvenince çözülüyor. Kendinize, karşınızdakine. Tamamiyle teslim olmak değil elbette her zaman bir pay vardır.
Güvensizliğiniz varsa ki vardır bu tavsiyeyle çözülmez kaynağını bulmak gerekir.

aşırı kıskançlığın altındaki nedeni çözmeden düzelmez. Kaybetme korkusu mu veya yalnızlık sevilmeme korkusu mu? böyle bir ortamda mı büyüdünüz. Tercih edilmeme reddedilme vs vs . kökenine bakmak lazım . sizde neyi tetikliyor ki aşırı kıskançlaşıyorsunuz.

Çok sevgisiz büyüdüm tüm ilişkilerim benim kıskancligim veya darladigim insanların bana yalan söylemesiyle bitti
Çok darladigin için oluyor..
Hem karşı tarafa biraz alan bırak hem de kendine ait bir alanin olsun..
Sürekli görüşmek/görüşmek istemek,sürekli aramak,sürekli birlikte olmak için çaba harcamak iki tarafıda yorar..

İnsanları sanki onların sahibiymissiniz gibi gördüğünüzde kıskançlık duygularınız da üstüne tuz biberi olmuş.
Sizinle birlikte olan kisiler mutlu olmak için birlikte olmayı yeğliyordur.
Huzur ararken huzursuz edildiğinden kaciyorlardir.
Kendinizi ve karsinizdakini bir rahat bırakın. Kimse sizin siz de kimsenin sahibi değilsiniz.
Herkes ayrı bir birey ortak yaşantıları olan. O kadar yani.

Çok sevgisiz büyüdüm tüm ilişkilerim benim kıskancligim veya darladigim insanların bana yalan söylemesiyle bitti
Bu yüzden insanlara olan güveniniz daha da azaldı.Herkesin yalan söylediğini düşünmeye başladınız.Karşı tarafa da bunu hissettirip,sorun çıkardınız.Karşı tarafta bu tartışmaya girmemek için savunma mekanizması oluşturdu ve yalan söyleyeceği yoksa da yalan söylemeye başladı.

Back
X