Her lafa bir kılıf hazır!

• Konu Sahibi Konu Sahibi nrominan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
N

nrominan

Ziyaretçi
geçen kandilde k.valide ziyaretine gittik.. ya aslında bazen kendime bu önemli bişi değil diyorum ama birikim olunca eskiler gözümün önüne gelince çok şey oluyo..:umursamaz: neyse benim ailemle beraber gittik.. k.valide bana bebeğim falan diyo iş yapmaktan ödü kopan görümcem yardım ediyo falan...neyse anane bana bi anda küt diye olsun kız kim ne derse desin ben seni seviyorum dedi.. :1shok anda bişi diyemedim adeta nutkum tutuldu..ohaoldumsmile neyse eve geldik eşime söledim bana verdiği tepki o kadar büyüktüki anlatamam normalde mesela hep benim tarafımdadır geçmişte yaşadığımız sıkıntılardan dolayı bi müddet ne eşim ne ben görüşmemiştik.. sonra aramız düzeldi.. ama şuan ;
anane laf sölüyo: aaaa yaşlı kadın ya ooohoo boşverr takma kafana

k.valide laf sölüyo: annem öle sölemek istememiştir

görümcem laf sölüyo: zaten biliyosun o patavatsız dengesiz kaaleye alma

k.peder laf sölüyo: babam şaka yapmıştır bugün söler yarın unutur hehe de geç..

ya anlayamıyorum ya her şeye bi kılıf var.. neyse işte anlattım hatta yazdıklarımıda söledim.. neymiş(benim ailem asla şaka ile karışık laf sölemez söliceği varsada oğlum yanlış anlama ama böle böle diye izah ederler) benim ailemde ona bazen laf sölüyomuş ama o napıyomuş kapıdan çıktığı anda unutuyomuşş bana bile yansıtmıyomuşş(ki zaten bizimkiler laf söylemez) kandil akşamı tartıştıkk her gittiğimizde bi laf benim suçum ne diyoo e peki benim suçum ne dedim bende el kızıyım... ama onlar senin ailen.. ya aslında ben anlattığım anda o kadar sesini tonunu yükseltti ve fevri hareketler yaptıki ben sakinken bile gerginleştim sonucu kavga alsanaalsanasmile dün akşam yine devam ettik.. konusuda ben ona yansıtmıcakmışım.. ama bende maaşallah başka birisi laf sölediği zaman altta kalmıyorum nedense onlar bişi dediği zaman nutkum tutuluyo belkide saygısızlık olmasın diye cevap veremiyorum.. ee içime atmıyım diyede eşime sölüyorum gayet normal bi dille ama o öyle bi tepki veriyoki konu kvgaya dönüşüyoo 3 günden beri aramız kötüü :2: kızlarr çözüm üretin nolurrrr:çok üzgünüm:

bu arada işyerindeyim biraz yoğunluk var sonra konu sahibi ortada yok die düşünmeyin lütfen..cevap yazamasamda yorumlarınızı okuycam mutlaka.. şimdiden teşekkür ederim...

bu insanlar size bişey dediklerinde direk onlara cevap vermeyi denediniz mi?
neden size böyle davrandıklarını sormayı...
gelip eşinize anlatmanız sorununuzu çözmüyor üstelik geriliyorsunuz madem.

ay sinirden bir an kendimi kaybetim aklima kendi hikayem geldi,
benim esimin ailesiylede görüsmüyoruz,
simdi esimle yine görüsmeye basliyacaklar, ben katilmayacagim bu sürece...
yüzlerine felan görmek istemiyorum....
yoksa benimkide böyle olurmu??
eve gelip bana catarmi ben ailesine yanlis birsey
dersem ne bilim gittinimi "onlara" felan dersem???

bence çok büyütülecek sözler değil...
ben de beni sevmeyenleri sevmiyorum zaten diyip bi kahkaha atıp geçiştirebilirdin... eşinin başının etini yemektense :)

Bana kim ne laf ederse etsin cevabımı kendim vermeyi tercih ederim....
Eşime yansıtmam...
Ayrıca anane kötü bişey dememiş ki niye sorun ettiniz anlamadım... Kim ne derse desin ben seni seviyorum demiş.. Ne güzel işte başkalarının olumsuz yorumlarına rağmen sizi seven bir anane var....

Arkadaşım ben anlamadım neden kavga ettiğinizi? Daha doğrusu anneannenin ne demek istediğini anlamadım? Kayınvaliden ile görümcenin sana yapmacık davrandığını mı öylemek istedi anneanne?

bu insanlar size bişey dediklerinde direk onlara cevap vermeyi denediniz mi?
neden size böyle davrandıklarını sormayı...
gelip eşinize anlatmanız sorununuzu çözmüyor üstelik geriliyorsunuz madem.

denedim 1-2 kere teşebbüs ettim ama onlar gibi incitici konuşamıyorum ki.. sölediğim lafta bişeye benzemiyoo hani böle taşı gediğine koyamıyorum .. yada sölüyorum 2 dk sonra sölediğim laf ile ilgili şakayla karışık yine laf sölüyolar ( takmamayıda beceremiyorumm

Arkadaşım ben anlamadım neden kavga ettiğinizi? Daha doğrusu anneannenin ne demek istediğini anlamadım? Kayınvaliden ile görümcenin sana yapmacık davrandığını mı öylemek istedi anneanne?

zaten kimse kimseyi sevmek zorunda değil bunun bilincindeyim.. ama hemen hemen her gittiğimde ki çok sık gitmiyoruz haftada 1 - 10 günde 1.. hep laf hep laf.. bende eşime rahatlamak için sölüyorum bak bana şöle şöle dediler üzüldüm diye gayet sakin bi dille.. ama o öyle tepkiler veriyoki kavga çıkarması gerken benken sakinleştirmesi gereken oyken ben kalkıyorum sakin ol canım falan diyorum anlatabiliyomuyum...

Canım malesef ben de aynısını yapıyorum, zamanında onlara cevap vermiyorum sonra dayanamayıp eşime söylüyorum ve suçlu ben oluyorum.
Aslında eşin ne yapsın, ailesi bir şey söyleyemez.
Onlar sana laf soktuklarında karşılık ver, arada sen de onları iğnele. O zaman ne demek olduğunu öğrensinler.
Eğer ki tartışırsanız iş o noktaya gelirse, eşin senin tarafını tutmazsa o zaman düşün.
Bizim aramızda hiç tartışma geçmedi, ama ben eşime kırıldığım bazı şeyleri söyledim. Beni suçladı, sen yanlış anlamışsındır, onlar öyle demez dedi.
İki sefer beni değil onları tuttu, ahtım var üçüncüsünde bırakıp gideceğim.

Bayanlar sakin olun. Maalesef bu erkeklerin genelleme yapmıyorum ama yapısında olan birşey. Duymamazlığa görmemezliğe vurmazanız kendi huzurunuz kaçar. Hani kaba akıllı olmak diye bir deyim vardır ya, söylenenleri duymayıp lafı ortaya söyleyip dönüp arkanızı gitmek lazım... Eşinize anlattıkça bu sizin rahatlamanıza değil maalesef sorun yaşamanıza neden olur..

herkese karşı da böyle misin peki?
yani arkadaşlarına ailene de karşı böyleysen sana zor gelebilir ama,
bazı insanlar var ki sen sustukça üstüne gelirler.
kendine o kadar güvenmeli ve lafı gediğine öyle bi koymalıısın ki,
neye uğradıklarını şaşırmalılar.
yani bu şimdi iyi bi şey mi kötü bişey mi dedi diye sarsılmalılar :))
ki eşine gidip seni şikayet edemesinler.
ben yapıyorum bazen ve yaptığım kişilerin benden çekindiklerini hissediyorum.
hoşuma giidyor :)

canım aynı benim durumum kandil gecesinden beri konuşmuyorum..her lafa bir kılıf..annem yaşlı idare et..babam dengesiz boşver..falan kötü niyetli değildir filan böyle..yeteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...bende insanım sabır taşı olsa çatlar..ve çatladım..boşanma kararı aldım..kendi kendimeççonun ayrılmaya niyeti yokki..ben sana en ufak bir kötülük yapıyomuyum diyor..kötülük kötülüktür..kimden nerden geldiğinin ne önemi var..canım acıyor ya sonuçta...bi çare bulursan banada söyle kardeş...

ama işte karşılık verincede kötü oluyosun gerçi vermesennde kötüsün o ayrı ama ne bilim cevap ver ver nereye kadar artık taktik değiştirdiler şaka ile karışık laf sölüyolar.. çalışıyorum 5 yıllık evliyim çocuk denememiz hiç olmadı benle yaşıt görümcem o gün kalmış bana soğan suyu için çocuğunuz olmuyosa diyo buyur burdan yak yani anlatabiliyomuyum? kıyafatime laf sölüyolar, k.valide açık görümce açık k.peder bana sen arapça öğren hac kayıtları yapan yere işe girersin sonrada kapanırsın diyoo buna benzer daha nler nler...

Aynen sizin anladığınız gibi anladım bende.
Diğerleri demek ki sizin hakkınızda olumsuz düşünüyor ve konuşuyorlar.
Annanede, kim ne derse desin ben yine de seni seviyorum, demiş.
Bu işin tek çözüm noktası, gerektiği yerde ağızlarının payını vermek.
Veremiyorum diyorsunuz , ama vermek zorundasınız.
İster küssünler (keşke küsseler), ister küsmesinler.
İçiniz rahatlamış olur en azından.
İçinize atmaktan oluyor zaten herşey.
Yoksa eşinize çatmakla huzurunuz kaçar, böyle de evlilik olmaz.
Başka bir çare bulan olursa, bana da söylesin valla, aynı dert bende de var.

Bu işin sonu iyi değil, şimdiden eşin ağızlarını kapatmazsa sonunda benim gibi kısır gelin lakabını takarlar sana da...

heh işte tipik bi ben.. inan okurken aaa bunu ne zaman yazdım oldum cidden!!söylenen imalı lafta takılı kalıyorum takmamazlık yapamıyorum.. cevap veremiyorum.. eşime söylememzlikte yapamıyorum ki bundan doğal bişi yok bence o benim kocam yanii nie saklıyım yarın bigün benim yaşadığım olay başka şekilde aksettirilirse bilgisi olsun yada onun ailesi benim canımı sıkıyosa onunda canı sıkılsın off neler diyorum yaa..

allahim yarabbim sasirip kaliyorum böle sacmalik olabilirmi yok sogan suyu yok arapca ögren kapan.
canim benim esinin tavri zaten belli ne dersen de o hep kendi tarafini tutacak.
sen artik kendi basinin caresine bak susma yani onlar ne söylerse söylesin cevabini ver ya cokmu zor.

akilli olup onlarin derdini cekecegine deli ol onlar senin derdini ceksinbayanssulusmile

yemin edyorum aynısını yaşadım !!!
anne konuşur, iyi niyetten.
Baba konuşur saflıktan, görümce patavatsızlık, teyze hasta, kuzen yetim öksüz.
Kardeş cahil, kuzeni takma.

Herkesin bahanesi vardı ben konuştum kimsin sen dediler.
Konuşmaya hakkım yokmuş onu anladım !!
Yok kardeşim çekme muhattapta olma, bende olmam.

Bu işin sonu iyi değil, şimdiden eşin ağızlarını kapatmazsa sonunda benim gibi kısır gelin lakabını takarlar sana da...

inanamıyorum edaaanazzz! ciddimisin! yok artık ya şaka gibi! gerçi bundan önceki kandil de -babanneyi aradık 95 yaşında kendisi bana telefondan ayy kuzumm tedaviniz inşallah olumlu sonuçlanır dedi şaşırdım bende babane ne tedavisi biz tedavi olmuyoz ki biz bilerek yapmıyoruz dedim.. sonra k.pederle görüştük o da evet doğru sölemiş herkes öle sölüyo dedi yarı gülerek ses tonuyla..hatta orda ilk defa polemiğe girmek istedim ama yine k.peder susturdu yani lafımın önünü kesti..nası yani baba herkes derken kim sölüyo dedim oda işte baksan annem sölemiş dedi ben de tamam baba eşime veriyorum deyip verdim telefonu...!! klava:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…