Her saniye agliyor

Sanırım 4 aylık oldugunda azalmıştı 6 ayda bitmisti benimki genel anlamda mizmiz aglak bir cocuk 1.5 yasina girecek hala uykusu buyuk sorun

Sabaha kadar o aglardi ben aglardim tum kolik seslerini indirmistim aylarca dinledik ailecek kalp atisi sesi supurge fön sesi inan aylarca dinlemekten uzun sure kafamda o seslerle dolastim suan ufacik sesi kaldirmiyor kafam ama geciyor sabret nurse harveys surup kullanmistim metsil damla birde dönusumlu olarak veriyordum iyi gelmisti saglikla huzurla buyusun insallah
 
Benim oglum tam 6 ay surdu ozellikle gece 1 dr basliyor sabah 5,30 a kadar hic susmadan agliyordu gaz damlasi kullandik ben kimyon cayi iciyordum ama yok tek çözüm zaman sabirli olmaya calisin ins daha cabuk biter sizinki...aile akraba kim varsa destek isteyin onlardan sonra benim gibi yorgunluktan uykusuzluktan stresten sütünüz kesilmesin...bebis uyudugunda birakin işi gücü yemegi hemem sizde uyuyun Allah yardimciniz olsun
 
Bende aynı sorunla uğraştım en son ada çayı yağından fayda gördüm her altını alışımda topuklarına çok az sürdüm fazla sürülmemeli çünkü kokusu keskin deneyin derim
 
Ilk aylar hep oyle oluyo galiba. Dorduncu aydan itibaren duzene girer belki, sabretmekten baska care yok
 
Canımmm ne kadar iyi anlıyorum seni bi bilsen... ama sakin ol ve şunu unutma geçecek ve geçmesine az kaldı.. biz üç ay boyunca elektrik süpürgesini aksesuar Gibi yanımızdan ayıramıyorduk ve işin aksi telefondan dinlettiğimizde asla sakinleşmiyordu gerçeği olacak illaki. Artık biz de alışmıştık sesine yabancı birileri gelse garipsiyorlardı nasıl duruyorsunuz bu seste diye... ama şükür ki geçti 4. Aydan sonra.. şimdi birbuçuk yaşında ellerinizden öper allah cümlemizinkini bağışlasın sana da dayanma gücü versin sevgiler..
 
Sabaha kadar ayağımda sallardım , bir de başucumuzda biberon biberon mama olurdu , yemeden durmazdı da , şükür büyüdü şimdi . Ama o 3 sene kâbus gibiydi , en uzun uykusu 15 yirmi dakika olurdu .
Bende ayagimda sallamaktan bileklerim agriyor artk suan bile salliyorum oturarak uyuyorum o biraz daldiginda
 
Alerji olasılığını kesinlikle düşün derim canım. Kakası mukuslu mu? Mukuslu ise bir şeye alerjisi olabilir. Kıyafetlerini kontrol et, belki bir şey rahatsız ediyordur. Çoraplarının lastikleri vs sıkıyor olabilir. Bezini gevşek bağla, kundakla. Kundaklamak çok rahatlatıyor bebekleri. Allah yardımcın olsun canım... Çok zor bir durum...
 
sadece kolikmüziği işe yaramayabilir o yöntemlerden birisi.

Bebeğin şu anda çok ciddi gaz sancısı çekiyor düşün gazı var bağırsaklarında birikiyor ve onu çıkaramıyor nasıl acı çekiyor düşün yazık ona L neyse ki çoğu bebek bunu çekiyor doğanın kanunu bu bağırsakları dış dünyaya alışana kadar bir süre geçecek.

Kriz anlarında karnına kadar ılık suya sok karnına masaj yap bi nebze rahatlatır. Sallamak (çok sarsacak şekilde olmayacak) , sürekli kucağında gezdirmek de rahatlatır. Ayak tabanlarına acı elma yağı sür. Emziriyorsan bol bol yemeklerine kimyon at.rezene çayı iç. Bebeğe direk vermemek gerkiyor ama ben emzirmiyordum ve çocuk ağlamaktan morarıyordu artık mecbur verdim doktor önerisi ile 1 çay kaşığı günde 6 defaya kadar. Dr muskat rendeleyin mamasına katın demişti un gibi olacak ama. Onun dışında bitkisel gaz ilacı kullandım ne kdr gaz ilacına karşıysam da mecbur kaldım ağlamaktan göbek fıtığı olacaktı.
 
Bazı annelerin kaderi bu canavar bebekler :)
Ne yapsan da olmuyor.
Zaman geçmesi gerekiyor sadece.

Sabrı öğretiyorlar ama
İnsan kendine şaşırıyor.
Birini ne kadar sevebildiğini görüyor.

O süreçte değil tabii, rahata erince farkediyor bunları

Kolaylıklar diliyorum..
 

ilaç, yiyecek, içecek etki etmeyebilir. bu bir süreç elbette geçecek. sakin kalamazsın bu şekilde orası kesin. sana destek olacak en azından bebeği karnı tokken 1-2 saat oyalayacak kimsen yok mu anne kv kardeş vs? o sürede sen bi evden uzaklaşsan veya yatsan uyusan dinlensen bunu haftada 1-2 kere yapsan sen de çok rahatlarsın.
 
benim oğlumda öyleydi. ilk 6 ay kabus gibiydi. 24 saatte 6 saat kadar uyur 18 saat ağlardı. uykusuzluktan hafıza kaybı yaşamaya başlamıştım. şu gaz damlası iyi bu gaz damlası iyi. şu uyku çayı şu rezenesi derken 6 ay deneye deneye geçirdik. düzlemeye başladı . en azından 18 saat ağlamıyordu. bize en iyi araba geliyordu. arabada uyurdu. ben de uyurdum. eve girince o ağlardı ben bakardım eşim uyurdu bu defa. bir de çingene beşiği yaptırdık. şeklini ben çizdim eşim demirciye yaptırdı. ip gerip yatak yaptık. ipin bir ucu elimde yatardım. o ağladıkça sallardım falan. ama yaşına girince baya düzeldi.
 
Arkadaşlar hepinizin yorumlarını tek tek okudum bir nebze iyi geldi yalnız olmadığimi bilmek.Ama çok zormus sabretmesi.Keske günlük yakınlarımdan biri gelse bu kadar çileden çıkmam belki de.1 sa bile bebekten uzaklaşmak iyi geliyor bana.Allah ım en kısa zamanda tüm herkesin bebeğininde sıkıntısını gider benimkini de Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ıns.
Alerji ihtimalini de degerlendirdi mi doktor? Ne iyi geliyor sakinlesmesi icin kesffettin mi mesela?
Alerji olabilir mi doktor bey dedim.Alerji de vücudunda kurdeşen gibi yaralar şişlikler olur dedi.Ama ben başka doktorlara da göstereceğim. Arada da olsa aspiratör sesinde rahatliyor.
Kakası sıvı şeklinde sulumsu partiküller var.Gurultulu gaz cikariyor evet.
 
Alerji belirtisi sadece dokuntu degildir. Diger arkadas bahsetmis zaten. Bana da fazla geldi surekli aglamasi. Baska bir doktora gosterseniz iyi olur gercekten
 
Ya böyle sümüksü uzayan mukus varmı. Bezi katlayıp açtığında belli olur. Tek başına bi anlam ifade etmez ama çok huzursuz olması beni düşündürdü. Sen mutlaka başka doktorada göster canm.
 
Alerji belirtisi sadece dokuntu degildir. Diger arkadas bahsetmis zaten. Bana da fazla geldi surekli aglamasi. Baska bir doktora gosterseniz iyi olur gercekten

Ya böyle sümüksü uzayan mukus varmı. Bezi katlayıp açtığında belli olur. Tek başına bi anlam ifade etmez ama çok huzursuz olması beni düşündürdü. Sen mutlaka başka doktorada göster canm.
j
Evet başka doktora da göstereceğiz.
 
Ya böyle sümüksü uzayan mukus varmı. Bezi katlayıp açtığında belli olur. Tek başına bi anlam ifade etmez ama çok huzursuz olması beni düşündürdü. Sen mutlaka başka doktorada göster canm.

Evet sümüksü uzayan bir kaka sıvı şeklinde parçalar var.



Alerji testinde negatif çıktı ama bana doktor diyor ki kullandığınız devit maflor ve nurse harvey i kes.20 gün sonra tekrardan kakasinda mukusumsu durum ve renk devam ederse diyete baslatacagiz dedi.
 
Kanda mı bakıldı canm yoksa cilttemi
 
Bir yaş altı bebeklerde alerji olsa bile testte çıkmayabiliyormus. Bizimkinde mukus var ben süt diyetine başladım. Ve mukus arttıktan sonra çok huysuz bir bebek oldu malesef. Sürekli kucakta gece gündüz. Yatağa bırakır bırakmaz uyanıyor.

Bir sling tavsiye ederim. Eğer kolikse işe yarıyor. Ve kolik için bebekle tensel temas da çok işe yarıyor. Bizim kolik mevzumuz tensel temas yaparak bir haftada geçti çok şükür.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…