Her seferinde aynı şey

believer95

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2017
7
3
1
29
Merhabalar, herkese iyi akşamlar. Aslında büyük bir dert değil benimkisi ama her seferinde aynı şeyin söylenmesinden o kadar bunaldım ki sizlere danışmak istedim.

Ben ne zaman bir konuda düşüncelerimi söylesem "büyük konuşma, büyük konuşuyorsun başına gelince görürsün" gibi tepkiler alıyorum. Mesela örnek veriyim biz aile apartmanında yaşıyoruz her kapıda anahtar falan var, halamlar, babaanemler herkes kafasına göre girip çıkar, saygı resmen sıfır, herkes her şeye karışır giren çıkana bile. Çevrem de bu şekilde o yüzden böyle görmüşler, ki istanbul'da yaşıyoruz. Ben ileride bu şekilde istemem, hiç sınır yok, mesafe şart gibi şeyler söylesem çok büyük konuşuyorsun, görürsün ileride diyerek bıyık altından gülmeler oluyor.

Sadece aile içinde de değil. Geçenlerde eski bir arkadaşım evlendi, 20 yaşında, birkaç arkadaşla evine ziyarete gittik. evlendiği kişi kıyafetinden tutun, arkadaşlarına kadar karışıyormuş. Diyorum rahatsız olmuyor musun, ben istemem böyle bir şey. "büyük konuşuyormuşum başıma gelince görücekmişim" zaten karışmayanlar sevmiyormuş. kalan diğer arkadaşlarım da bu düşünceyi destekledi, ağzım açık kaldı. Ya ben düşüncelerimi belirtiyorum diye başıma gelmek zorunda mı? Istemiyorum deyince neden sürekli bunu diyorlar bana? Ya yanlış bir şeyler mi yapıyorum lütfen söyleyin bana. Büyüdüğüm çevrede bu şekilde diye, ya da istemediğimi belirttim diye neden benim başıma gelmek zorunda? Çok saçma değil mi? 22 yaşındayım tamam çok da büyük değilim ama yine de bazı şeyler az çok oturmuştur kafamda, bu saatten sonra neden sadece düşüncelerimi söylediğim için istemediğim bir şeyi kabul ediyim ki, neden başıma gelsin yani, istemiyorsam hayır derim geçer. Dert ettim bunu kendime nolur fikirlerinizi yazın. teşekkürler şimdiden.

Bunlar büyük konuşmakla alakalı bir durum değil.
Siz sadece rahatsızlık duyduğunuz konuları belirtiyorsunuz.
Asssslaaa yapmam demiyorsunuz.
Kaldı ki o ne be herkesin anahtarı kapıda falan,büyük konuşmak buysa ben de konuşurum.
Millet boyun eğdiği konulara herkesin boyun eğeceğini sanıyor,hatta içten içe olsun diye dua ediyor.
Salla gitsin.

Merhabalar iste bunlar tamamen cehalet benim cevremde boyle gerci simdi evliyim pek iletisime gecmiyorum ama ne zaman gorup bisey desem benzer cevaplar aliyorum .Mesela evlilikle ilgili birsey soyluyorum iste bi kadin dayak yemis boyle olmazki falan diyorum tatatatam biri ordan diyor olur olur evlilkte heraey olur o erkek sen sus tam cinnetlik.

Herkesin doğrusu farklıdır aynı olmak zorunda değil. Büyük konuşmak değil dediklerin ama o sözleri söylerken vücut diliniz de önemlidir yada üslup onunla alakalı birşey olabilir mi?

öyle yapacağım bundan sonra. hadi aşktan gözüm kör olsa bile, bunu kendime yaparsam ayıp yani çünkü senelerce neler yaşadığımızı ben biliyorum. Kendime o kadar söz verdim, en başta kendime saygı duyuyorum. Ama yine de onlar öyle deyince korkuyorum işte, beynime giriyorlar resmen.

Herkesin doğrusu farklıdır aynı olmak zorunda değil. Büyük konuşmak değil dediklerin ama o sözleri söylerken vücut diliniz de önemlidir yada üslup onunla alakalı birşey olabilir mi?
biraz sert konuşuyorum bu konular açılınca, doğrudur ama çok yıldım gerçekten. Ya ben bunu yapıcam deyince neden yapamazsın cevabını almak zorundayım her seferinde. Doğru değil ki bu, hayallerime saygısızlık yapıp, küçümsüyorlar resmen.

"Biz öyle değiliz, çevren öyle değil, sen kimsin ki öyle olacaksın, senin başına beteri gelicek göreceksin" bunu da geçtim "evden dışarı çıkartmayacak seni alan adam" diyen oldu. hayır bu ne demek mal mıyım ben, noluyoruz ya

İyi de bunlar bir seçimdir. Büyük konuşup da başa gelme değildir ki. Aileniz böyle bir seçim yapmıştır ve böyle yaşıyordur, arkadaşınız kendisine karışan biriyle evlenmek istemiştir çünkü ona göre her şeye karışan insan “sahiplenen! Seven” insandır. Yani kendileri büyük konuştuğu için başlarına gelmemiştir bunlar.
Kendi seçimleriniz nasıl olursa öyle bir hayata girersiniz. Anahtar meselesi de eşin her giydiğine, arkadaşına karışması da çirkin. Baştan tavrınız net olursa, kurallarınıza göre yaşarsınız.
Boşverin büyük konuşma diyenleri. Siz, hayırlısını isteyin.

Böyle şeyler düşünen insanlardan uzak durmak lazım beyinleri örümcek ağı gibi resmen. Takmamak gerekiyor herşeyi de. Öyle olur derken onların akıllarından eminim inşallah öyle olur diye de geçiyordur tahminim.

Valla seni coook iyi anliyorum mumkunse anlatma hee de gec anlamiyorlar oyle yasamayi secmisler boyum egmisler bosver anlatma sinirlerine yazik ben akrabalarla bi araya gelince icimden ciglik atiyorum o derece.

Bankacı bir babanın kızı olarak "asla bankacılık yapmam, berbat meslek, kesssinlikle olmaz" --> Garanti bankasında geçen 1 yıl, neredeyse kabul edilen HSBC teklifi vs, direkten döndüm resmen

Lisede öğretmenlerine çok çektirmiş bir öğrenci olarak "assssla öğretmen olmam, deli işi resmen, kesinlikle yapamam" --> 7 yıldır MEB bünyesinde mutlu mesut öğretmen

Kalabalığı vs sevmeyen, sahil kasabasında büyümüş biri olarak "mimkin deel İstanbul'da yaşamam, kat'a gitmem! Manyak mıyım ben?" --> Geçen yıl bulunduğum ilden kaçmak ve farklı nedenlerle koşa koşa gelip sığındığım şehir İstanbul

Daha tanışalı birkaç ay olmasına rağmen evlenme teklif etmiş olan, benden çook daha muhafazakar yetişmiş bir adamın kız arkadaşı olarak "daha yaşım ne başım ne, okul yeni bitmiş, ne evlenmesi yahu, hem bu kafada bir adamla kesssinlikle olmaz, 2 ayda evlenme teklif eden evlenmek için evleniyordur, asssla evlenmem" --> aynı adamla, bir şekilde ikna olup 6 yıl sonra evlenmiş, son derece huzurlu bir evliliği olan ben

Bu arada belirttiğim şeyler bana zorla kabul ettirilmedi kesinlikle, hayat bir şekilde öyle aktı gitti. Yani laf ola beri gele, nasıl olsa okul uzadı, diplomam bile yok zaten diye başvurduğum Garanti beni işe aldı, en çok ben şok oldum. Veya ne bileyim, annemin gönlü olsun diye KPSS'ye hazırlandım şubattan temmuza, sınav iyi geçti paldır küldür atandım gitti. Eşimle sürekli seyahat halinde bir hayatımız var, İstanbul'da evi vardı, havalimanlarına yakın olalım diye tayin istedim vs vs... Kafama yattığı için kabul edip gerçekleştirdiğim şeyler oldu yani hepsi.

Elbette her konuda böyle değil ama yani ne bileyim, hayat benim ağzıma kürekle vurmayı seviyor galiba. Artık cümle kurarken kelimeleri biraz daha seçtiğim doğrudur.

hayatımda hiç kınadığımı yaşamadım :)
ne yanı ben asla adam öldürmem dedim diye katil mi olacağım.
evet insanların bazı prensipleri vardır ve bu konuda gayet de büyük konuşabilirler.
prensipleri olmayan, nereye çekersen oraya giden tipler de aman büyük konuşma aman kınama derler.

Olay zaten senin beynin.
Küçükken kaba ve anlayışsız adamları gördüğümde kadınlara kötü muamele eden adamla evlenmem ,kötülük yaparsa da gebertirim onu diyordum.
Bana da hep büyük konuşma erkek o baş edemezsin vs vs öfff sırf kafa ağrısı ezik ezik sohbetler ediyordu o ezikler.
Çok şükür eşim bir kere kabalık etti,sözle,ben daha çok edince tekrarı gelmedi.
Her şey sende biter.
Asla yaşamam değil,yaşarsam düzeltirim, düzeltemezsem de önüme bakar,yolumu çizerim,hep yaptığım gibi.
Şu cahil kafaların olaya bakış açılarına hastayım zaten.
Sen inatlaşma bari başını şişirmesinler.

ben de aile apartmanında oturdum ev seçerken bazı kriterlerim vardır o evde de kalmak istemedim ama ailem daha güvenilir buldu başka ev arayamam dediler mecbur kabul ettim ev arama kriterlerine aile apartmanı olmama şartı da eklendi yani bundan sonra bir daha ev ararken seçtiğim şeylerden biri aile apartmanı olmamasıdır kayınvalideyle de aynı apartman istemem bunlar büyük konuşma değil yaşanmışlıklar sonucu tercihler
ve illa herkesin kocası karışacak diye bir şey yok bir de bu algı var ne alaka adam kendine saygısı olan ve eşine hem saygı duyan hem de güvenen biriyse neden karışsın ki? Sevgi giyimine karışmakla olmuyor etrafındakiler bunu idrak edemedikleri için öyle konuşuyorlar

Kesinlikle güzel özet,tebrik ediyorum.
Prensip meselesi.
Ergenken edilen lafların zaten hükmü yok,karakter bile oturmuş değil.
Ergenken pazarlamacı ile evlenmem dediydim,ahahahha evlendim.Çok da mutluyum,cancağazım benim o.
Ama o büyük konuşma değil,hayatın getirisi bir nevi.

sorun onların seçimleri olsa keşke. onların doğruları öyle, öyle görmüşler. Onlar gibi düşünmeyip bunu belirtince de "seni de görürüz" moduna giriyorlar. böyle konuştuğun için daha beterini seçiceksin. Hatta diğer sayfada birisi yazmış ne istemediysem başıma geldi diye. işte ben bundan korkuyorum, şu an istmediklerimi bir şekilde hayat karşıma çıkarırsa diye. Belki çok etkilerinde kalıyorum bilmiyorum.

Valla tatlım bu büyüdüğün yetiştiğin çevreye göre mantığın pırıl pırıl berrak tebrik ederim. Gayet doğru düşünüyorsun. Modern medeni dünyada öyle başkasının özeline küt diye dalmak olamaz. Hukuken de kimse evine izinsiz girip çıkamaz. Sneden başkasının bunun farkında olmamasını dehşete düşerek karşılıyorum. Büyük ve kocaman konuşabilirsin. Başına gelmek ne demek ya. Arap yarım adasında mi yaşıyoruz da hayır dediğin şey zorla başına gelecek. Tek yapman gereken eşini bambaşka bir çevreden seçmek. Bak o zaman millet nasıl kıskanacak nasıl imrenecek hayatına

İnsan istemediği şeylerden emin olursa öyle seçimler yapmaz.

ben de bundan korkuyorum işte, hayatın getirilerinin bu yönde olmasından. Bazen müdahale edemeyeceğimiz şeyler vardır ya, dediğiniz gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…