Her seferinde aynı şey

ooo çocukken neler söyledik o sayılmaz
ama koskoca yetişkin insan, asla diyosa asladır yahu,
asla kaşımı koyulaştırmayacağım diyorum mesela, aman büyük konuşma... sevmiyorum arkadaş kara kalın kaşı, bunun büyük konuşmakla ne ilgisi var

ben de bundan korkuyorum işte, hayatın getirilerinin bu yönde olmasından. Bazen müdahale edemeyeceğimiz şeyler vardır ya, dediğiniz gibi.
Ama onlar güzel şeyler,
Güzeli gelecekse baş üstüne.
Ergen kafasıyla kalkıp pislik bir pazarlamacının yaptığı hareketten dolayı genelleme yapıp hepsini karalamışım.O benim hatam.
Hayat sana her şeyi getirir,
Başetmesi ve güzelleştirmesi kesinlikle sana kalır,
Tekrar edeyim,her şey sende bitiyor.

ben adam öldürmem desem büyük konuşma, hiç belli olmaz derler ama o da var. Ben de bunları o kadar kafama takıyorum ki gider birini öldürürüm bu acaba yapar mıyım korkusuyla

haklısınız, kafamdan bu "acaba haklı çıkarlar mı?" korkusunu atıp, düşünmemem lazım. Dediğiniz gibi istemediğim insanları hayatıma almamak da istediklerimi yaşamak da benim elimde.

ben de bundan korkuyorum işte, hayatın getirilerinin bu yönde olmasından. Bazen müdahale edemeyeceğimiz şeyler vardır ya, dediğiniz gibi.

İyi ama bunların hepsi müdahale edilebilir şeyler?

Yani bakın dediğim gibi daha öğrenciliğim bitmeden bir şekilde bankacı oldum ama diplomayı aldıktan birkaç ay sonra kendim bıraktım. Devam edebilirdim ama etmedim. Şimdi dönüp baktığımda benim için güzel bir deneyimdi.

Bir şekilde atandım mezuniyetten seneler sonra ama devam edişimin sebebi işimi sevmem oldu. Ergen kafasıyla baktığım şeylerin aslında öğretmenler açısından hiç de öyle olmadığını gördüm, hoşuma gitti yani meslek.

Adam gelmiş bana 23 yaşımda evlenelim demiş, kafa yapısı da bana fazla mutaassıp gelmiş, tel değiştirmiş, izimi tozumu kaybettirmişim. 29 yaşımda yeniden beni bulup karşıma çıkmış, geçen senelerin bana sağladığı avantajla daha geniş perspektiften bakıp kabul etmişim. Etmeyebilirdim de?

Tayini İstanbul değil Muğla'ya da isteyebilirdim? Atanırdım ama akılcı olmazdı.

Yaptığım seçimler mantığıma yattığı içindi, söylemeye çalıştığım bu.

Ama bakın misal öğrenciye asla el kaldırmam. Bunu her yerde, her zaman söyleyebilirim çünkü hayatımın genel ahlak çerçevesine uymaz.

Asla bir garsona "hişt bi baksana" demem,

Asla sokağa çöp atmam, asla bir canlıya zarar vermem...... Bu liste uzar gider.

Yani "asla" derken ne hakkında konuşuyor olduğunuz mühim.. Ben yaklaşık 25ime kadar her şey hakkında gençliğimin bana verdiği yetkiyle son derece iddialı konuşmuşum, sonradan fark ettim :)

Kel alaka resmen bu tavırlar. Koyun mu herkes güdülsün... siz haksız, yersiz olduğunu gördüğünüz her şeye tavrınızı belli edin. Büyük saçmalayan kişilere denk geliyorsunyz yalnızca

demekki senin tepkin cok mantikli, onlarda mantikli tepki veremedikleri icin bu yönteme bas vurup seni susturmaya calisiyorlar. üzülme

Bu büyük konjsmak değildir. Geleceğe yönelik beklentilerini belirlemektir. Adımlarını da bu doğrultuda atarsan sıkıntı yok.
Kıyafete karışma konusuna girersem hiç çıkamam. O nasıl bir kafa yapısıdır bazılarını gerçekten anlamıyorum.

Insanlar durumlarindaki olumsuzluklarin farkedilmesini ve konusulmasini istemezler. Durumun dogal oldugunu söylerler ki kendileri de kabullenebilsin. Bazi seyleri kabullenmek zorunda kalmislar ve kaliyoruz. Bu durum elestirildiginde verilen normal bi tepki bu bence. Tabiki sen bunu dile getirdin diye basina boyle birsey gelmeyecek. Bence olumsuz seyleri kabullenmeye alisma. Cunku cevren hep alismani isteyecek.

Banada bu tarz konuşan çok oluyor akrabalar özellikle. İlerde görürsün, yapta gör gününü falan. Aynen bende rahatsızlık duyduğum konuları söylüyorum hemen arkasından bir küçümseme, anlaşılmama saçma sapan şeyler artık yorum yapmamaya karar verdim boşverin sizde yapmayın kim ne yapıyorsa yapsın siz bildiğiniz gibi yapın ilerde en ufak yanlışınızda veya tökezlemenizde yüzünüze vurur böyleleri bilirim açık ararlar. Siz bildiğiniz gibi yaparsınız.. kafanız da rahat olur

Şu sevgili olayında kesinlikle katılıyorum. Yahu sinir oluyorum sevgilisinin herseyine karışan erkeklerden ve buna izin veren kızlardan. Bende istemiyorum gayet büyük de konuşuyorum. Zaten bir erkek benim hayatıma karışmaya başlarsa izin vermiyorum. Devam ederse de soguyorum ve bitiriyorum. Sevmeyen karismazmismismis alakası bile yok. En basitinden abim hiç karismaz kız arkadaslarina ama nasıl sevdiğini de ben bilirim. Bir sevgilim vardı benimde bana hiç karışmazdi ve o kadar mutluydum ki gayet de seviyordu. Bende bu duruma aşırı sinir oluyorum ya, buna sevinen kızlar var. Sevgilisinin karışmasına. Arkadaşlarım bahsediyor mesela. Bir elbise gösteriyor ya X izin vermedi giymeme dedikçe ben çıldıriyorum .
Herşey senin beyninde bunun kinamakla değil nasıl birini istediğinde alakası var. Karşına herseyine karışan biri çıktığında kendinden odun vermezsen bişey olmaz.

Derler derler bazı kalıplaşmış cümleler var insanlar sever onları kurmayı büyük konuşma/nazar degmistir gibi gibi aslında kötü niyet yokta işte bazen insan tilt oluyo haklisin ama suda bi gerçek asla asla dememeli insan ama senin soylediklerin büyük konuşmak değil fikir beyan etmek arkadaşının neden oyle dediğini yorumlayayim o da bundan şikayetçi ama boyun eğiyo büyük konuşma diyerek kendisini korumaya aliyo gelecek olan daha fazla eleştirilerin önünü kesmek için bence o nedenle takma boşver.

cok sert ve kesin bir üslupla konuşuyorsanız insanlar böyle cevap veriyordur. ben de cok ters bi şey olsa bile sert sözcüklerle eleştirmekten imtina ederim. "sanırım ben rahat edemezdim" derdim. hep ihtimalli konuşmak güzeldir. asla ve kesinlikle kelimelerini hic sevmem.

Bana da oluyor böyle şeyler. Mesela evlilik, bebek konusu açıldı ve ben hemen çocuk yapmak istemiyorum en az 2 sene düşünmüyorum dedim (sevgilimle konuşup anlaştık). Benimle resmen dalga geçiyor ya. He he kesin yapmazsınız, o işler öyle dediğin gibi olmuyor. Çok duyduk bu lafları.

Arkadaş sana ne ya biz böyle düşündük sana ne

Peki neden böyle diyor çünkü onun da evlilik yolunda bir ilişkisi var. Kendi sevgilisi hemen olsun istiyor, kendi istediği olmuyor. İstiyor ki herkes aynı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…