her şerde bir hayır vardır diyorum. inanıyorum. ama içim içime sığmıyor.

cikom

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
7.138
5.604
448
İstanbul
9 yıl olacak neredeyse evleneli. Cok zor evlendik. Maddi manevi zorluklar yaşayarak. 2. Haftasına eşim mide kanaması geçirdi 1 ay hastanede yattı ameliyat oldu ölümden döndü. Kavgalar ettik. Herşey üst üste geldi evi terkettim. Üzerine titrediğim hayalleriyle uyuduğum yuvam dağılıyordu. Cocuğummuz oldu rabbim bağışlasın bize inşallah. Hiç öyle paraya pula boğulmadık ama umrumda da değil para pul. Ama kimseye muhtaç olmadık. Az kazandı diye laf etmedim helal para kazanıyor diye gurur duydum hep eşimle.

Şimdi iş değiştirdi. Yani müşterisi firma değiştirince eşimi yeni firmaya önerdi. Onlarda çok iyi bir paraya eşimi işe aldı. Toplantılarda iki firma arasında eşimin asla işten cikarılmayacaği garantisi veriliyordu. Ama eşim gevsemedi hiç. Var gücü ile çalıştı. Mesai ye kalmamak üzere anlaşmasına rağmen sabahladı hafta sonu çalıştı. Yeni firma adapte olsun diye paraladı kendini. Yeni işyeri övgüler falan. Derken dedik bir krediye girelim. Çıkış parasını da peşinat verdik yatırımlık küçük bir ev aldık. Ödeme planımızı yaptık. Eşyalar aldık. O evi Eşyalı kiraya verecektik kışın memurların bol olduğu bir yer yazın sa biz kullanacaktık.

En son eşime perşembe günü yine övgüler övgüler iş yerinde müdür den. Nasıl mutlu anlatıken tutunabildiği çocuğuna bana vir gelecek hazırlayacağı için. Cuma akşamı çıktık yola eşyaları götürdük eşim geri döndü. Ven heyecanla evimin eksiklerini hallediyorum. Arıyorum şunu şöyle bunu böyle yaptım resimler atıyorum.eşim bir soğuk davranıyor anlam veremiyorum. Salı akşamı eşimle konuşuyorum. Sana dedi kötü bir haber vericem. Birine birşey oldu sandım. İşten çıkarıldım dedi.
Dünya başıma yıkıldı. Ben o durumdayım onun o çabasına rağmen yaşadığı psikoloji yi düşünüyorum. O ev zindan oldu bana gelene kadar. Aynı sokakta akrabam var. Gittim onun evinde durdum. Eve girdikçe ağlıyorum. İsyan etmiyorum. Rabbim hayırlı bir kapı aç diyorum. Eşim işten çıkarılacak çok insanı kurtarmıştır bugüne kadar. Eski isyerine x sorumlu çıkarılıp seni yerine getiricez dediği zaman karşı çıkmış biri. Az çok bende iş hayatını biliyorum. Bu yüzden eşimle hep gurur duydum. Hırs için kimseyi ekmeğinden etmez. Peki bu insanlar neden bunu yaptı bize bile bile. Kredi cektiğimizi bile bile. Krediyi çeker çekmez. Inanıyorum ama dua edin sizlerde ne olur. Bir hayırlı kapı açılsın önümüzde. Derdi daha büyük olan insanlar da var bu dünyada biliyorum rabbim onlarada yardım etsin. Ama öyle bir hevesimiz kursağımızda kaldıki el kol bağlı. Bir yerden haber bekliyoruz. Ama belirsiz. Durup durup ne olacak şimdi diye bağarmak istiyorum. Deliricem. Ağzım da yaralar çıkmaya başladı m eşimin yanında güçlü duruyorum o yokken ağlayabiliyorum. Kimseye anlatamıyorum. Içimde patlayacağım artık

Allah yardimciniz olsun. Bu devirde kredi borcu odemek bu kadar zorken bir de isten cikarilma.. Cok kotu olmus ama vardir herseyde bir hayir. Destek olacak kimseniz bir kac ay idare edecek birikiminiz xe mi yok acaba?

umarım çok daha iyi bir fırsat çıkar Esinin karsısına.

Ben mi kaçırdım bilmiyorum neden işten çıkartılmış?

Allah bir kapıyı kapatır bir diğer kapıyı açar yeter ki umudunuzu yitirmeyin. Şu an piyasa çok kötü patronlar sağ gösterip sol vurmuş resmen, kesin vardır bir çıkarları krizi kendilerine fırsat biliyorlar. Ben sizi çok iyi anlıyorum ben de işsizim ve borçlarım var ama sabredeceğiz yapacak bir şey yok. Dualarım hepimizle.

İnançlı insana imtihan, inancsiza beladır sıkıntılar. .

Rabbim hayırlı kapılar açar, rızkını veren Allahtır patron değil bunu yedir beynine inanarak tekrarla...
Inanıyorum ama ışte kızıyor insan. Kızgınlığım bunu yapan insanlara. Ama hep tekrarlıyorum dediğiniz gibi. Rabbimin vardır bir bildiği diye. Işlerimiz okadar tıkır tıkır gittiki anlatamam. Evi aldığımız fiyat m banka dan çıkan kredinin hızı eşyaların biri olmuyor ordan çıkıyoruz daha uyguna daha güzeli çıkıyor karşıma. Ama artık evi dayadım dosedim. 1 günde fazladan kalıp keyif yaparız oğlumla dedim. Zindan oldu o ev bana bakıp bakıp ağladım sabaha kadar. Olmazsa elimden giderse de isyan etmem. Rabbim sağlık sihat versin. Ama ışte bir belirsizlik var ya şuan. Küçük bir çocuk. Kenarda birikim yok. Bir haber bekliyoruz. Onunda maaş şimdiki gibi yüksek olmaz ise bize yetsin yeter diyorum. Eşim içten içe kahroluyor görüyorum. Sağlığına birşey olur diye korkuyorum.

Hiç ev aldım demedi mesela. Senin evin burası senin için dedi hep. Herşey senin oğlum için diye diye yaptı. İsyan değil bu. Dedim ya sıkıştık kaldık. Çaresizlik. Bekliyoruz umud ediyoruz. Rabbime dua ediyoruz.

Büyük bir imtihandan daha geciriyorsunuz, Allah kolaylik ve sabir versin. Esinizden manevi destegini eksik etmeyin, üzüldüm gercekten o kadar cabaya vede övgüye ragmen cikarilmasina. Haksizlik var bariz. Cok yakin zamanda hayirli kapilar acilir insallah.

Eşimi bu iş yeri ile çalışan firma istedi oraya. Iyi bir eleman hem size de çok faydalı olur dediler. Adamlar da memnundu. 4 ay boyunca eşim sistemi kurdu orda. A dan z ye. Bütün fikirleri aldılar. Sistemi kurdular bu sektöre yeni geçiyor firma çünkü. Ve şimdi performansı yetersiz diyorlar. Mahkeme açsa kazanır çünkü tutanak vs olamadan performans diyip cikaramazlar. Mahkeme içinde bakacaz artık ama o iş için yine boş zaman ve para gerek. Yani öyle bir durum ki sıkıştık kaldık. Sanki kredi cekmemizi beklediler özellikle. Eşimi öneren firma bile sinirli duruma. Ne demek performans nasıl böyle birşey derler sana diye

Allah razı olsun. İnşallah. Buraya yazdım artık kendi kendime konuşuyorum. Eşime evi temizlemem gerek gece dedim o uyudu ben ağlıyorum. Dediğiniz gibi hep destek olmaya çalışıyorum. Ama oda benim gibi içten içe yiyor kendini bunada ayrıca üzülüyorum.

Rabbim tüm zorda olanlara hayır kapılarını açsın inşallah. Tabi onuda bahane etmişler. Dolar yükseldi zarar ediyoruz diyerek.

Allah size daha güzel kapılar açsın ve inşallah iyi ki burdan çıkarmışlar dedirtsin. bahsettiğiniz tarzda durumlardan biz de geçtik bittik dediğimiz anda daha iyi şeylerle karşılaştık. kul sıkışmadan hızır yetişmez derler ya gerçekten öyle. umutsuzluğa kapılmayın böyle günler geçirince insan daha çok kenetleniyor elindekilerin kıymatini daha çok anlıyor.

Zaten öneren firmada şuan zan altında . İşin aslı bu durum çok zor .
Ama iyi kendine güvenen bir avukatla para almadan bu işe anlaşabilirsiniz .
Ama çok hızlı sonuç alamazsınız Darbe giirşimi dolayısıyla hukuk işer çok yavaş ilerliyor diye duydum .

Rabbim tüm zorda olanlara hayır kapılarını açsın inşallah. Tabi onuda bahane etmişler. Dolar yükseldi zarar ediyoruz diyerek.

Vicdansızlar. İlla bir orta yol bulunurdu isteseler. Bir söz var ; Allah rızksız bırakacağı kulunun canını alır gibi bir şey. Buna çok inanıyorum, daha kazanacağımız rızklar var inşallah.

İnşallah inşallah. Sizin adınıza da çok sevindim. Inancım var ama umutsuz bekleyiş var şu an. Belirsizlik var. Daha çok yeni. Düşünsenize heycandan ayaklarım yerden kesilirken geldi bu haber bize. Ama dedim ya hiç isyan etmiyorum. Dua ediyorum. Ama anlatmam gerek birilerine

Vicdansızlar. İlla bir orta yol bulunurdu isteseler. Bir söz var ; Allah rızksız bırakacağı kulunun canını alır gibi bir şey. Buna çok inanıyorum, daha kazanacağımız rızklar var inşallah.
Hiç fazlasında gozumuz olmadıki öyle bir aile degiliz. Zaten işin özü çok farklı. Cekememezlik. İş yerinde çalışanların %90 ı müşteri herkes farkında bunun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…