her sevgi bitmeye mahkum mu?

Sahra_Deniz

lay lay lay :)
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
516
10
96
İstanbul
çevremde çeşit çeşit ilişki yaşayan kişi var, KK'da da aynı şekilde...
arkadaşlarımdan kimisi yıllarca çıkıp evlendi ya da henüz evlenmese bile ilişkileri ciddi bir şekilde devam ediyor...:asigim:
çok yakın çevremden olmasa da 2-3 yıl çıkıp,birbirlerini deli gibi sevip ilişkinin sonuna gelenler de varsenağlama
bunları gördükçe bi zamanlar birbirlerine bu kadar aşıkken,nasıl oluyor da gün gelip bitiyor?... diye düşünüyorum.
gerçekten seven insanlar birbirlerinden vazgeçebilir mi:çok üzgünüm:
benim de çok güzel giden bir ilişkim var ama böyle şeyler okudukça ve gördükçe umutsuzluğa kapılıyorum zaman zamanfisfisfis
bir ilişkinin sağlıklı bir şekilde devam etmesi ve sevginin sürmesi için nelere dikkat etmeliyiz?
uzun yıllar çıkıp da evlenenler vardır mutlaka...ilişkinizi bu boyuta taşıyabilmek için çaba sarf ettiniz mi yoksa her şey kendiliğinden mi gelişti?
aslında soru şu:
bir ilişkiyi,aşkı,sevgiyi sürdürebilmek insanın kendi elinde mi sizce?CADIARZU

hiç bir sevgi bitmeyi haketmez,hiç bir sevgili terkedilmeyi haketmez.sevgi yücedir.yarını bugünü yoktur.nedeni yoktur.aması belkisi yoktur.ben iki seneyi geçti evliyim.öncesi de var.eşimi seviyorum,aşık olarak evlendik.emek harcadık tabii bir takım şeyler için.çabaladık.evet bir ilişkiyi sürdürmek çoğu zaman insanın elindedir.kişilerden birisi vazgeçerse,bu iki taraf için çok zordur.ben insanın elinde olduğuna inananlardanım.
sevginiz hiç bitmesin bir ömür boyu sürsün

tabiki insanların elinde..önemli olan karşılıklı sevgi,saygı ve güvendir..güven olan bi ilişki kolay kolay bitmez..tabi dış etkenlerin etkisi olabiliyor gerçek bir sevgi varsa kimsenin gücü yetmez.

Ortada gerçek anlamda bir sevgi varsa,çiftler birbirlerini idare etmeyi öğrenirse ve saygıyı da yitirmezlerse sevgileri sonsuza dek sürer gider.

Bir iliskideki en önemli sey bence beklentilerdir...sen gidersin mersine o gider tersine...iste o zaman sevgide biter saygida bir zaman sonra...

Ayni hedefleri takip eden insanlar sevgileri icin emek verir fedakarlik yapar...lakin bir tarafin beklentileri hedefleri farkli ise, diger taraf istedigni yapsin bos...o yüzden bazi yerde malesef sevginin bitmemesi insanin elinde degildir...

Her ne kadarda zit kutuplar birbirini cekse uzun vaadede ayni dili konussanlar daha mutlu olur kanimca..a.s

bayılıyorum bu akıllı kadının yorumlarına..yerimseniben

bir ayrıntıyı açıklayıp ondan sonra vereceğim cevabımı...

Aşk ve sevgi çok farklı duygulardır...

aşk ihtiras tutku seviyesi maksimum da olan ve insanın ayaklarını yerden kesen beyin kimyasını altüst eden bir duygudur...

sevgi ise mantık ve fedakarlık duygusunun hakim olduğu ve inasnın ayaklarının yere daha sağlam basmasını sağlayan bir duygudur...

her aşk bitmeye mahkumdur....eğer yaşanan maksimum duygular sürekli aynı kalsaydı insanoğlu bunu taşıyamazdı...

Aşk biter, arkasında sevgi varsa mesut mutlu devam edilir, aşkın arkasında sevgi yoksa saygısızlık ilgisizlik başlar...

her sevgi bitmeye mahkum değildir...bitip bitmemesi kişilerin birbirleriyle uyumuna bağlıdır.

aşk hep vardır esasında hayatımızda sevdiğimiz insanda sadece vücut bulur ilişkinin sonunda ise aşk o bedenden ayrılır başka birini aramaya koyulur bne böyle düşünüyorum ama bende herkes gibi sevdiğim adamda kalsın istiyorum aşkımın umarım sonsuza kadar onda kalır

ne yaLan söyLiyim, ben de zaman zaman bunu düşünüyorum...

Aşkın sürmesi için iki insanında ortak düşünmesi vede ruh ikizi
durumunda olmaları gerekir bence.................................................

bır ılışkıyı saglıklı bır şekılde yurutebılmek ıçın en önemlı unsurlar bence; öfke kontrolu, huzur, saygı, empati yapabılmek, kuçuk duşurmemek, onu ezdırmemek, onurunu kırmamak bunlar en ama en gereklı mezıyetler. mesela erkekler canım cıcım aylarında alttan alır genelde bayanlar erkegı ezer, boğar, kıskanır ama erkek aglar zırlar kapasına dayanır hep alttan alır. sonra evlenınce bayan bunu surdurmek ıster ama erkek artık cok yorgundur bu cılvelerden nazlardan, kaçar huzur ıster, tadı kaçmasın dıye artık takmaz olur. kadın şaşarırrrr. fecı son işte budur.

aynı terslık şöyle de olur genelde, bayan evlenebılmek için erkegı çok alttan alır çook susar, çok sevımlıdır, ailesı ıle geçınır, melek taklıdı yapar. erkekte bu melekle evlenmek ıster halıyle. evlenırler kadın yıllarca ıçıne attıgını kusar, nasılsa kocası ya, resmı olarak onun ya...ama erkek bu kadınla evlenmek ıstememiştie melekle evlenmek ıstemıştır. erkek soğur kaçar ve yıne fecı sonnn....

içkı,kumar,aldatma yoksa bır kadın evlılıgı ayakta tutabılır zekası ıle. kadın evlenınce herşey bıttı artık salabılırım sanıyor hem fızıkı hem manevı ama en buyuk yalnışı burada yapıyor,aslında zorluklar yenı başlamış oluyor....sevgıler

ablammm yaa benimki senin bu yorumunu görse "perfect" der herhaldee kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 neyse görmesin sonra basima kalkarrrrr

Bence insanın her an hayatının son bulma ihtimali varken
sonsuzluğa kadar devam eden bir ilişki tasvir etmesi, çok boşuna bir çaba....
Hayatın belli bir ritmi var, doğa olaylarının hepsi bir döngü içinde ama kesinlikle düz bir çizgi yok...hal böyleyken evrenin bir tasviri de insan olduğuna göre bir şeyler değişecektir, ilişmizde de ,hissettiklerimiz de, yaşadıklarımızda da .... mesela ilişkilerimizn başındaki duyguyu aynı heyecanla yaşarsak "mutluluktan ölebiliriz" yada "acıdan" !!.....enerjisi ,akışı değişen bir ilişkiyi ben bu yüzden bitmiş ,aşk tükenmiş gibi değerlendirmiyorum ....bu şekilde bakınca her gün aynı şeyi beklemezsin karşındakinden ve her gün yeni bir ilişkin olur diye bir mantığım vardır benim.....

Son düzenleme:
ne zaman aşkım bitmicek lafını sölese biri gerçekçi ol diyip dururlar. asıl gerçekçilik bence bitmicegidir. belki aşk biter BELKİ .. ama önceden aşık oldugunuz birine karşı sevgi hiç bitmez bence. AŞKIM hala ilk günki gibi. bi gün sevgiye dönüşür mü bilmiyorum ama şmdi her şey çok güzel :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…