Her şey bir anda altüst oldu.

Kocası ve babası dururken öncelik olarak bu durumun nişanlınıza dusmedigini düşünüyorum. Yardım etmeli elbette kardes atılmaz ama çalışanlarının maaşını veremeyecek kadar kendini zor duruma sokmak iyilik değil enayilik bana göre kusura bakmayın . Mantıklı hesaplı ve makul olmalı nişanlınız. Vicdanına yenik düşüyor belliki ama yrn birgün dönüp nişanlınız bu duruma düşse hepsi sırt çevirir . Babası annesi ne durumda en başta yükü omuzlasalardı madem
Ben bana söylediği şeyi aynen size yazayım. “Aynı durumda ben olsam kapımı dahi açmazlar” dedi. Zaten her şeyin farkında . Ama ah o vicdanı yok mu ...

Guzelim gece gec oldu hadi git yat yarin saglam kafayla tekrar oku ..tammi ? Ne dedigini bilmiyorsun sen gece gece insanliktan cikma .
Eger bir evde 18 yasindan buyuk erkek icin ki (benim kardesim 19 yasinda ) calismiyorsa devlet ona ""saglik sigortasi "" emeklilik degil sadece saglik sigortasini otomatik yapiyor eve giren para toplam bölü kisi sayisi. Heh o tutar yuksek cikarsa yuksek odeyerek faydalaniosun dusuk cikarsa dusuk oduyorsun ?sadece saglik icin bu . Devletin verdigi haktir bu ? 7kisi yasiyoruz evde eve giren para 10 kusur ama 7 ye bolmusler ne kadar odenmesi gerekiyotsa kardesime o cikmis ve her ay oduyor ansizin kaza gelir basina hastahane icin vs vs icin

Vallahi sizler varyemez olmuşsunuz. Sizin gibierin mal hırsını ancak toprak paklar bu kadar yazıyorum. 3 evi de yemeye yedirmeye almışsınızdır buraya yazıyorum.

İçime doğmuş gibi bugün aklımdaydın nasıl gidiyor diye yazayım diyordum. Yine üzgün yine mutsuzsun. Haklısın aslında.
İlk konuyu okuduğum zaman bende kızıp yükseldim ama biraz düşününce daha mantıklı düşünüyor insan.
Benim babam da kanser hastası. Evet sizi arayıp söylediği şeyler çok can sıkıcı ama o da şuan can korkusu yaşıyor. Ayrıca belli ki kötü ve düşüncesiz bir eşi var. E zaten görümcenin huyu önceden de böyleymiş biliyorsun.
Nişanlın şuan çok zor durumda. Yanında olursan sen kazanırsın. Hele bir kardeşi iyileşsin, ondan sonra ne yapacağınıza karar verirsiniz.
Sevdiğinin yanında ol ki iyice sıkışıp kalmasın. Onun aklı başında değil ve senşn hem sevgine hem de aklına ihtiyacı var.
son 1,5 aydır ben gülmeyi unuttum biliyor musun?
Allah babana da şifa versin. Zaten kardeşi de son evrede. O yüzden de çok agresifleşti. Gerçi daha evvelde bu tarz bir insanmış.
Nişanlım bana başımı omzuna koymaktan başka bir şey istemiyorum diyor. Yemin ederim ona çok üzülüyorum ama artık elimde değil. Bu ailesi böyle devam ederse ilişkimiz bitecek.

Ya tamam kardeş kardeşe destek olur da biraz mantıklı da davranmak gerek, bu çiftin nasıl sigortası olmaz ya üstelik başlarında böyle bir hastalık varken? İkisinden biri bari nasıl sigorta başlatmıyor bu zamanda? SGK olsa zaten tedaviyi devlet karşılayacak bu kadar yüksek paraları vermeye gerek kalmayacak?
Evet bunun açıklamasını yapamıyorum maalesef. Çünkü direkt deşifre olurum :) ama yok emin olun. Hatta duysanız orada ki ali-cengiz oyunlarını , şok olursunuz.

Hasta olan nişanlınızın kardeşi ise bunu konunuzun başında belirtseniz, önce birinci derece akraba demişsiniz sonra kardeşi demişsiniz.
Kafalar karıştı.

Bu arada siz geçenlerde "ailesini sevmedim kültür çatışması olacak" diye düğün ertelememiş miydiniz?
O zaman eş adayınız sizi o aileden uzak tutacağını vaad etmişti.
Ama şimdi kardeşinin bir telefonu ile gerginlik yaratabiliyor. Demekki lafla olmuyor bazı şeyler.
Tabii, ortada ciddi bir hastalık var, bazı kırgınlıklar bir kenara bırakılabilir. Bu kabul edilebilir.
Ama sizin durumunuzda nişanlınız maddi olarak sömürülüyor gibi geldi.
Gerçekten ihtiyacı olanın boynu bükük olur zaten. Eniştenizi çok yüzsüz buldum ben.
Çabalamıyor "zengin kardeşi var, yapsın" der gibi bir hale bürünüyorsa siz haklısınız.
Yine de nişanlınızı yüzüstü bırakmayın sevgi değerli, kolay bulunmuyor. Üçüncü şahıslar bozmamalı bunu.
Teşekkür ederim güzel yorumunuz için.
Nişanlım eğer böyle bir ölüm -kalım meselesi olmasaydı yüzlerine dahi bakmazdı .
Buna nereden emin oldum derseniz de yanımda bile söyledi. Sen iyileşeceksin bende evleneceğim sonra herkes yerinde mutlu olsun dedi.

son 1,5 aydır ben gülmeyi unuttum biliyor musun?
Allah babana da şifa versin. Zaten kardeşi de son evrede. O yüzden de çok agresifleşti. Gerçi daha evvelde bu tarz bir insanmış.
Nişanlım bana başımı omzuna koymaktan başka bir şey istemiyorum diyor. Yemin ederim ona çok üzülüyorum ama artık elimde değil. Bu ailesi böyle devam ederse ilişkimiz bitecek.
Anlıyorum. Ama bir sakin ol önce. Bide nişanlını düşün. Kendi aileni kaybetmekle karşı karşıya kalsan neler yapardın?
6 ay daha geç evlen ama kafan rahat olsun en azından.

Nisanlinizi uzmeyin ama gozunu acin. Vicdani gozlerini kor etmis.
Mama alinacakmis gorumcenizin kocasi olacak adam onu bile nisanlinizdan bekliyor.
Milletin mali ne kiymetli. Ucunda can var ama evleri satmiyorlar.. akil alir gibi degil..
Ben bu insanlardaki mal hirsini anlamiyorum. Bir ayagi cukurda ama hala evi kocasina sattirmiyor. Cok afedersiniz ama akli mi basmiyor ki? Bugun vefat etse kocasi olacak o adam baska kadinla surecek o evlerin sefasini :KK43:
Öyle zaten. O kocası olacak adi için kadın değerli mi ? Biri gider biri gelir. Olan sadece çocuklara olur...

Hanimefendi benim yakin arkadasim sgk da calisiyor .gelir testine giriyorsun ailenin durumuna gore ayda 70 _80 tl ye saglik sigortasi yapiyorsun ozel hastahanelerden bile fark ucreti normal calisan gibi olarak odeyerek faydalaniyorsun .devlet hastahaneleri de ucretsiz olarak faydalanaviliyorsun .bence esinden para koparmak icin yapiyor olabilirler farkli bir durum var yil oldu 2019 .
evet bunu yapabilirlerdi. benim de aklima ilk bu geldi. bu kadar para harcanmazdi. bizimde bir yakinimiz yaptirdi boyle. her ay 70 tl oduyor.

Kardeşi zor bir hastalıkla uğraşıyor evet ama nişanlına "nasıl yemeğe gidersiniz" vs demek hadsizlik.İyi madem ac kalın iyileşene kadar... Ayrıca madem 2.bir evleri var tedavi sürecinde görüşmedikleri kardeşinden yardım istemek yerine, o evi satıp masrafları karşılasalarmış. Böyle olunca cok iyi niyetli düşünemedim. Hem karnım doysun, hem pastam dursun hesabı.Nişanlın da en baştan bir miktar yardım edebilirim ama bende bir düzen kuracağım benim de ihtiyacım var diğer evi satın diyebilmeliydi bence. Evet sağlık herşeyden önemli. Kardeş can ciğerdir ama hak edene...
Canım merhaba ❤️
Evet hak edene yapılması gerekiyor bunda hem fikiriz.
Ama sence mamasının parasını bile nişanlıma yığmak isteyen birisi evlerinden vazgeçer mi ?

Kim diyor gss olmaz bizde 3 ev var erkek kardesim issiz oda 200 kusur tl odeyerek faydalaniyor eve giren maaslarda cabasi ....hadi bana inanmiyorsunuz gitsin bagkur primi yatirsin oda mi olmaz masal anlatmislar konu sahibine 😁
evet en kotu kocasina disardan prim odense bu kadar harcanmaz

Tamam gorusmuyordu ama neden canim sıkıldi denince hemen kalkiyor? Palyaco mu bu gidip gonul egleyecek?
Bilemiyorum , tepkinde cok haklisin , anlattiklarindan bende nisanlini seviyorum , para konusunda da hic sorun yok , kardrsini ölume terk edemezdi ama sonrasi icin gozumu korkuttu bu davranisi
Bende zaten buna kızdım. Şimdiden böyle yaparsa diğerlerinin de önünü alamayız dedim. Otur diye bağırınca mum gibi oldu.Bu kadar merhametli bir adamda yoruyormuş :(
Allahım düzgün erkeğin tanımı ne acaba ?

100.000tl yazmışsın Kajmeri 10.000, 20.000değil. Nişanlın enayi yerine konuluyor maalesef. O insanların da mağdur olduklarına asla inanmıyorum.
Canım şimdi ben sigorta olayını açıklarsam ortaya dank diye çıkarım. Ama sigortası yok ve olamazda .

Merhabalar.
Bu aralar çok çok canım sıkkın . Hatta ve hatta bu sıkkınlık 1,5 aydır devam ediyor.
Bazen diyorum ki Allahım imtihanın bitmiyor eyvallah ama bu kuluna da acı nolursun.
Sürekli bir sürü tan tana, gürültü.
Çok kısa kendimden bahsedecek olursam; Başımdan bir evlilik geçti . Hayatımda yaşamam dediğim ne varsa , millete “eziğe bak nasıl çekiyor?” diye dediğim ve düşündüğüm her şeyi yaşadım. Allahın adaleti çok büyük.
1 seneye yaklaşmak üzere olan çok güzel olduğunu düşündüğüm bir ilişkim vardı. Evet -dı eki ekliyorum çünkü maalesef artık her şey o kadar da güzel değil.
Biz nişanlandıktan sonra ufak tefek şeyler olsa da hepsini aştık.
Nişanlım insani olarak çok üstlerde bir kişiliğe sahip. Aşırı vicdanlı , merhametli ve kötü gün dostu deriz ya işte o tarz bir insan. Benim bir dediğimi daha 2 ettiğini görmedim. Sabrını sonuna kadar denedim. Adam her zaman sabırlı davranan, bana yanlış bir şey olduğu zaman bunu güzelce anlatan, fikirlerime değer veren birisi.

Çok ağladığım , üzüldüğüm geceler oldu. Hepsinde benim sonuna kadar yanımda oldu.

Ee sorun ne ?

Sorun o kadar uzun ki nasıl anlatacağımı bilemiyorum. Nişanlımın 1. Dereceden bir akrabası çok kötü bir hastalık yaşıyor. Malum hastalığın adını anmak istemiyorum. Düşündükçe üzülüyorum.
Hastalığı yaşayan kişiyle de nişanlım senelerdir görüşmüyordu. Çok haklı sebepleri vardı üstelik. Nişanlım parasız kalınca tüm ailesi sırt dönmüş desem anlaşılır her halde.

Bu kötü hastalık maddi olarak çok külfetli. Hastalığa yakalanan kişinin de sosyal güvenliği yok. Peki tahmin edin ne oldu ? Nişanlım hastalığın giderlerini karşılamak durumunda kaldı. Bu da aşağı yukarı 100-150 bin civarı. Tabi bu durumda bizim düğünümüz de ertelendi.

1,5 aydır hep sabretmeye çalıştım. Aman sus Kaj. Bak senin ailenden de birine olabilirdi. Sen ne biçim seviyorsun bu adamı . O hep senleyken sen sorunlar çıkartıyorsun vs diyerek.

Sonrasında ben üzerime ne düşüyorsa hepsini fazlasıyla yaptım. Manevi olarak destek olmaya çalıştım . Taaa ki biz bir akşam yemeğe çıkıncaya kadar. Yemeğimizi yiyip , sohbet ediyorduk. Uzun zamandır doğru düzgün konuşamıyorduk. Birden telefon geldi . Nişanlımın kardeşi arıyordu bizi. Ben sıkıldım, sen nasıl olurda çıkar yemek yersin. Ben ölüyorum . Sizin derdiniz yemek olmuş vs vs diye.
Tabi ben bunları duyunca beynimden vurulmuşa döndüm. Nişanlımda hadi kalkalım deyince . OTUR diye bağırdım. Oturmak zorunda kaldı haliyle. Bu insanın eşi varken neden sürekli seni istiyor ? Üstelik sen dım dızlak kaldığında seni arayıp benden uzak dur diyen bir kişi dedim.
O da sakin ol yapma böyle dedi. Ben de sakın ha sakın ileride gidelim , edelim deme inan olsun seni boşarım dedim. Böyle deyince o kadar üzüldü ki tarif edemem.
Sonrasında ben tabi daha fazla bir şey söylememek için kalktım yerimden . Arabaya gidene kadar da ağladım. O kadar sinirlerim bozuldu ki...
Bu durumu görünce o da arayıp ben gelmiyorum dedi. Çünkü resmen keyfen çağırdı bizi. Ve inanın dışarı çıkarken resmen izin alıp çıktık.
Her neyse şimdi nişanlım bu ağır masraflar yüzünden çok zor durumda kaldı. Artık para harcayamayacağını da bildirdi. Bu saaten sonra babası ben yardım ederim dedi.
Ama gel gelelim ki nişanlım öyle sıkışık bir durumda ki arayan herkesi geçiştiriyor.

Heh şimdi beni bombalayacağınız yer geliyor. Nişanlıma kardeşinin eşine söyle 2 evleri var birini satsın sana borcunu ödesin dedim. Çünkü bu şartlarda sen çok zorlanacaksın dedim . O da sakın bana bunu söyleme . Yarın bi gün sana da bişey olsa , ailene de olsa ben hep yanınızda olurum dedi.
Ben de çok üzüldüm bu duruma. İndim eve geldim.
Şimdi bana sürekli mesajlar atıyor. Şunu alalım bunu alalım diye...
Ama benim hiç içimden gelmiyor. Çünkü ben üzülmeyeyim diye yapıyor bunları...
Sizce ben bu süreçte nasıl davranmalıyım ?
Okuyan herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Esin cok iyi bir insanmis sakin terketme ablacim Allah bir kapiyi kapatir digerini acar elbet. Esiniz yardimi kessin artik elinden geleni yapmis siz de fazla masrafa sokmayin iste calisiyorsaniz sizde biraz maddi destek saglayin esinizin suan destege ihtiyaci olabilir Allaha bol bol dua edin

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu hikayede hala eksik bşyler olduğunu hissediyorum önceden de yazdığım gibi.
Şimdi çok çelişkili durumlar var: ortada nazik çok seven VS diye bahsedilen bir adam var, fakat bu adam aileden birinin hastalığı için çok yüksek bir meblağda yardımda bulunuyor ve bu uğurda düğünün ertelenmesini bile göze alıyor.
Böyle bir fedakarlık ancak ana baba hastalığı durumunda yapılır gibi geliyor bana. Kaldı ki satabilecekleri bir ev bile varmış ortada.
Dediğim gibi bu ilişkide çok çelişkili durumlar var, en baştan beri böyle hissediyorum. Ve bence evlilikle sonuçlanmayacak.
Herkes adamı kaçırma VS demiş ama ben hiç öyle düşünmüyorum, daha 1, 2 ay önceye kadar maldivlerde balayı hayali kuran adamın düğün ertelemesi...
Kajmery, bence babanın nişanlına olan tavırları haksız değil. O erkek gözüyle daha iyi gözlemlemiştir birşeyleri.baban senin evlenmemeni değil, bu adamla evlenmeni istemiyor.

Vallahi sizler varyemez olmuşsunuz. Sizin gibierin mal hırsını ancak toprak paklar bu kadar yazıyorum. 3 evi de yemeye yedirmeye almışsınızdır buraya yazıyorum.
Raporlara müdahale edeceğim ama Miss hanımefendinin bahsettiği yeşil kart değil gülüm, genel sağlık sigortası, 18 yaşını doldurmuş, okumayan ve çalışmayan her bireye devlet genel sağlık sigortasını yani GSS'yi zorunlu tutuyor ve 18. yaş gününüzde sizi otomatikman GSS'li yapıyor, bunu da bireyin aile gelir toplamına bakarak yapıyor, üyenin bahsettiği dar gelirlinin hakkını yemek değil, kardeşi 19 yaşındaymış, çalışmıyordur çalışmadığı içinde mecburen gss ödüyor, devlet zorunlu gss yapıyor çünkü, eğer prim ödemezse hastaneye gidip sağlık hizmetlerinden yararlanamaz, okusaydı 25 yaşından gün alana kadar okuduğunu beyan ederek gss ödemezdi veya 2008'den önce doğmuş bekar kız çocuğu olsaydı babasının sgksından yararlanabilirdi, ortada bir hak yeme olmadığı gibi sizlerin yanlış anlaması var :)))

İyi de şu yazdığınız iyi bir şey mi??
3 evimiz var yazmışsınız, eve giren maaş var yazmışsınız ama siz hala dargelirli insanlara verilen bir hakkı nasıl haksız şekilde elde ettiğinizi yazmışsınız. Basbayağı harama el uzatıyorsunuz, sistemi suistimal ediyorsunuz sonra da burda övünüyorsunuz pes.
yesilkartla karistiriyirsunuz heralde. bahsediken genel saglik sigortasi. dar gelirle alakasi yok ki.

Nişanlınız bu sebeplerden ötürü sırtını dönse ve kardeşine bir şey olsa bunun vebalini ödeyebilir misiniz vicdanınızda?

Söyledikleriniz mantık çerçevesinde çok rasyonel, onda bir sıkıntı yok. Ama hayatta bazı şeyler de vardır ki.... boşluğu sen doldur.
Heh tam da mesele bu aslında. Ona bir şey olursa ve sebeplisi ben olursam kendimi de affedemem😬

Canım merhaba ❤
Evet hak edene yapılması gerekiyor bunda hem fikiriz.
Ama sence mamasının parasını bile nişanlıma yığmak isteyen birisi evlerinden vazgeçer mi ?
Canım benim onlar zaten yüzsüzlğün dibine vurmuş onlara diyecek bir söz bulamıyorum da burda nişanlına iş düşüyor. Evet çok iyi niyetli birisi ama suistimal edildiğinin farkına varması gerekiyor. Bana kalırsa bunu farketmesini sağlamak da sana düşüyor. Ama kavga vs ile değil. Sakin ve güzel bir anda karşına alıp mantıklı tüm açıklamalarını yaparak konuşmaya çalış bence. Seviliyorsun❤

Kötü hastalık sebebiyle barışmış olabilirler ama kendini zor durumda bırakacak kadar masraf etmesine gerek var mıydı? Yardım etmesi normal ama mamasından suyuna ilacından eğlendirmesine kadar üstlenmesine gerek var mı gerçekten? Nişanlınızı kullanıyorlar resmen.

Evlendikten sonra sizi ailesiyle yüz göz edip etmeyeceği belli değil artık. Kendisini ailesine böyle kullandırtıp hayatınızı zorlaştırabilir. Ucu size bir kere dokunmuş zaten. Keyfi istedi diye sizin yemeğiniz bölünmüş ve gününüz mahvolmuş. Bunun devamının gelip gelmeyeceği nereden belli?

Neyse bu şüpheleri içinize gömüp bir şey olmuyormuş gibi nişanlınıza desteğe devam etmelisiniz. Ne bileyim bu desteği hak eden birine benziyor. Kendisi de zor günler yaşıyor. Zor günlerinin tek sebebi kendi saflığı olsa da destek olmaktan başka ne yapabilirsiniz? Üzüldüm adama ya kilo vermiş bir de.

Back
X