Her şey bir anda altüst oldu.

Haddini bil , kendine gel ! İşi öğrenmeden işin üçkagıtçılığını öğrenen ülkemin tayfasından özel ders alacak değilim . Sizin çevrenizdeki gibi varyemez , vergi ödemez ancak muhtaç insanların yerini işgal eden gizli varlıklı tok evin aç kedileri gibi bir çok insan yüzünden ne kanunlardaki sistem oturdu ne liyakat ne adalet . O evi parası olup da yokmuş gibi davranıp gerçek fakir ve fukaranın hakkını gasp edenler adınız sanını batsın , bir bitmediniz gitti .
issiz kalinca issizlik maasi almiyor musunuz. genel saglik sigortasi da bu sekilde her vatandasa verilen bir hak.

aylik geliri 10 bin olup yesil kart kullananlarla karistirip ayri bir tepki gosterdiniz herhalde. gercekten bilmeden konusmussunuz.

Vallahi sizler varyemez olmuşsunuz. Sizin gibierin mal hırsını ancak toprak paklar bu kadar yazıyorum. 3 evi de yemeye yedirmeye almışsınızdır buraya yazıyorum.
İnsani sinir kupu yaparsiniz kim varyemez ettigin kelimelere dikkat et edebinle adabini bozma terbiyesizlik etme !. 3 ev var dogru bogazda yalida degil orta halli mahallede zamaninda babam almis gecekondu mutait geldi yapti ordan 10 sene once kaldi ve 7 kisi yasiyoruz 5 kardes ...filimleri dizileri izleye izleye kafayi siyirmissin senin kafanda ne canlandi cok merak ediyorum senin evine giren para ne ise kisi sayisina boluyor ona gore ayda ne ise evin durumu ona gore odemek icin rakam belirliyor devlet evdeki calismayan 18 ini gecmis birey icin saglik ta faydalanabilecegi sigorta yapiyor sadee saglikta geciyor cahil kadin bilip bilmeden iftira atma sen benim aileme bana nasil varyemez deyip iftira atarsin ahlaksiz !!!

Bu durum cok sacma degilmi hasta olan kardesinin evi hatta iki evi var,hastalik durumunda pek ala birini satabilir neden baskasini ustelik evlenmek uzere olan birini (kardesi degil anne babasi bile olsa farketmez)neden zor durumda birakiyor ki?nisanlin merhametli vicdanlida bir o kadar iyi niyetli sanirim fazla iyi niyetliye de bu devirde aptal deniyor biliyorsun.

Ben bu hikayede hala eksik bşyler olduğunu hissediyorum önceden de yazdığım gibi.
Şimdi çok çelişkili durumlar var: ortada nazik çok seven VS diye bahsedilen bir adam var, fakat bu adam aileden birinin hastalığı için çok yüksek bir meblağda yardımda bulunuyor ve bu uğurda düğünün ertelenmesini bile göze alıyor.
Böyle bir fedakarlık ancak ana baba hastalığı durumunda yapılır gibi geliyor bana. Kaldı ki satabilecekleri bir ev bile varmış ortada.
Dediğim gibi bu ilişkide çok çelişkili durumlar var, en baştan beri böyle hissediyorum. Ve bence evlilikle sonuçlanmayacak.
Herkes adamı kaçırma VS demiş ama ben hiç öyle düşünmüyorum, daha 1, 2 ay önceye kadar maldivlerde balayı hayali kuran adamın düğün ertelemesi...
Kajmery, bence babanın nişanlına olan tavırları haksız değil. O erkek gözüyle daha iyi gözlemlemiştir birşeyleri.baban senin evlenmemeni değil, bu adamla evlenmeni istemiyor.
Şimdi şöyle bir durum var ben bugün de desem ona maldivin parasını öde öder.
O konuda asla bir sıkıntı yaşatmaz bana. Bizim evlenmeyi ertelememiz zaten maddiyattan ötürü değil. Şu an bu meseleden ötürü.
Babam zaten bu olaylardan sebepte istemiyor. Çünkü şimdi böylelerse ya ilerde seni üzerlerse diyor.
Valla evleneyim diye bir duam yok inanın. Ben sadece hakkımda iyisi olacaksa evleneyim diyorum.
Çok seviyorum. Allah şahit beni daha hiç üzmedi. Gerektiğinde özür de diler , gönlümü de alır. Ama şu son 1,5 aydır kan kusuyorum. Kendime engelde olamıyorum 😔

Sen ney anlatiosun yahu kahkaha attim kimin hakkini yemisiz kim varlikli ?kim vergi odemiyor ne anlatiosun sen rahatsizmissiniz siz muhtac insanin hakkini yiyen kim bu solediklerinden cok pisman olacaksin biri anlatinca saglam kafayla dusununce . kaldi ki biz zengin degiliz evde 7 kisiyiz evde .kafanda ne canlandirdin ?
7 kişilik aile mensubu! Geliriniz düşük su anki anlatımlarınızdan bu anlaşılıyor emin olun o düşük gelirle ev almanız ve yeşil karrttan faydalanmış olmanız , gss li kendinizi göstermeniz anlaşılmıyor . Ne içip yazıyorsunuz siz , bu ne biçim üslup . Zaman geçince okursunuz anlarsınız söylemleri .. bacım senin seviyen eğitim durumun NEY ! kendimizi biraz yorup anlaşabilecegimizbir seviye ayarlayalım isterseniz.
Üye olduğum günden bu yana seviye üslup ve hıtam konusunda takıntılı olmamama karşın örnekler sebebi ile sinir harbi geçiriyorum ,bir kadının kendini bu kadar gelıştiremeyip siz ile sen arasındaki farkı öğrenememiş olması gerçekten üzücü . Onu dahi geçerim ki karşısındaki cahil kendi çok bilmiş tavırları ile davranışları yok mu , hakkında kısmındaki eiğitimli profili ile uzaktan yakından alaka kurulamamasına sebep olmakta . Bu sebeple lütfen her şeye atlatıp ben bilirim tavırları ile 3 sınıf kişilikle üslup kullanıp yazmayın buraya bildiğiniz size kalsın bildiğiniz gibi aynen devam edin sessiz sakin . Kimseye de laf yetiştirmeyin .

Kötü hastalık sebebiyle barışmış olabilirler ama kendini zor durumda bırakacak kadar masraf etmesine gerek var mıydı? Yardım etmesi normal ama mamasından suyuna ilacından eğlendirmesine kadar üstlenmesine gerek var mı gerçekten? Nişanlınızı kullanıyorlar resmen.

Evlendikten sonra sizi ailesiyle yüz göz edip etmeyeceği belli değil artık. Kendisini ailesine böyle kullandırtıp hayatınızı zorlaştırabilir. Ucu size bir kere dokunmuş zaten. Keyfi istedi diye sizin yemeğiniz bölünmüş ve gününüz mahvolmuş. Bunun devamının gelip gelmeyeceği nereden belli?

Neyse bu şüpheleri içinize gömüp bir şey olmuyormuş gibi nişanlınıza desteğe devam etmelisiniz. Ne bileyim bu desteği hak eden birine benziyor. Kendisi de zor günler yaşıyor. Zor günlerinin tek sebebi kendi saflığı olsa da destek olmaktan başka ne yapabilirsiniz? Üzüldüm adama ya kilo vermiş bir de.
Ben bir sefer inanın çok ağladım. Nasıl bir vefasız nasıl bir kalleşim diye kendime kızdım.
O benim en zor günümde hep tam destek oldu. Ellerimi asla bırakmadı. Çok zor zamanlar atlattık. Bana kadın olduğumu , değerli olduğum hissettirdi. Her zaman neyi var neyi yoksa benimle bölüştü, paylaştı.
Sadece bunların hatırı için bile ona sırt dönmeyeceğim.

ARKADAŞLAR SİGORTA İŞİNE ÇOK TAKTINIZ. Çok haklısınız ama onun nedenini açıklarsam dankk diye kendimi ele vermiş olurum.
Sadece şuna emin olun asla sigortası falan yok ve olamazda.

7 kişilik aile mensubu! Geliriniz düşük su anki anlatımlarınızdan bu anlaşılıyor emin olun o düşük gelirle ev almanız ve yeşil karrttan faydalanmış olmanız , gss li kendinizi göstermeniz anlaşılmıyor . Ne içip yazıyorsunuz siz , bu ne biçim üslup . Zaman geçince okursunuz anlarsınız söylemleri .. bacım senin seviyen eğitim durumun NEY ! kendimizi biraz yorup anlaşabilecegimizbir seviye ayarlayalım isterseniz.
Üye olduğum günden bu yana seviye üslup ve hıtam konusunda takıntılı olmamama karşın örnekler sebebi ile sinir harbi geçiriyorum ,bir kadının kendini bu kadar gelıştiremeyip siz ile sen arasındaki farkı öğrenememiş olması gerçekten üzücü . Onu dahi geçerim ki karşısındaki cahil kendi çok bilmiş tavırları ile davranışları yok mu , hakkında kısmındaki eiğitimli profili ile uzaktan yakından alaka kurulamamasına sebep olmakta . Bu sebeple lütfen her şeye atlatıp ben bilirim tavırları ile 3 sınıf kişilikle üslup kullanıp yazmayın buraya bildiğiniz size kalsın bildiğiniz gibi aynen devam edin sessiz sakin . Kimseye de laf yetiştirmeyin .
Egitimim universite oncelikle bilmis de degilim. onemli olan ney biliyormusun bir konuyu bilmeden iddaa etmek bilen ogretmek isteyeni de taslamak sizin mantiginiz bos konusuyorsun .bizim gelirimiz dusuk olsa kardesim 200 kusur tl odemez gider 80 oder .200 kusur oduyor devlet bunu uygun gormus senin dedigin yesilkart hic odemiyor .kaldiki ev bize gecekondumuzdan dustu.ne gunlere kaldik. Birdahada bu konuda konusmayacam su sozle bitiriyorum mevlanaydi galiba "bin âlimle basa cikarim ama bir cahille cikamam" ailenize Allah sabir versin omur gecmez boyleleriyle...

Son düzenleme:
l

yahu siz de hala yukarda bahsettiginiz seyleri kendiniz yapiyorsunuz. bir googla bakmak bu kadar mi zor. gss nin ne oldugunu bilmeden uyeyle atisip bir de cahil olup cok bilmislik yapmakla sucluyorsunuz. bildiğiniz kendinize ayna tutmussunuz.

arastirmaya usenip tartismaya hakaret etmeye usenmeyenler icin kopyalayayim dedim :)

Genel sağlık sigortası; kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigortayı, ifade etmektedir.
KİMLER GSS KAPSAMINDADIR?
Zorunlu olarak herkesin genel sağlık sigortası kapsamına alınması 1/1/2012 tarihinde başlamıştır.
Kapsam dışı olarak adlandırılan banka sandıkları mensupları, hükümlü tutuklular, yurt dışından sağlık hizmeti alma hakkı olanlar dediğimiz kesim hariç olmak üzere Türkiye’de ikamet eden herkes genel sağlık sigortası kapsamındadır. Sigortalı çalışan, kendi nam ve hesabına çalışan, devlet memuru olan, isteğe bağlı sigortalı olan, kurumdan aylık ve gelir alan, 65 yaş aylığı alan, şeref aylığı alan, stajyer avukatlar, işsizlik ve kısa çalışma ödeneği alan herkes genel sağlık sigortası kapsamındadır. Bu kişilerin yanı sıra, herhangi bir kapsamda olmayan ya da sigortalının bakmakla yükümlü olduğu kişi kapsamında olmayan yani işsiz, kurumdan gelir ya da aylık almayan ya da bakmakla yükümlü olunan olmayan kişilerde genel sağlık sigortası kapsamındadır. Bu kişiler Kurum tarafından otomatik olarak sistem üzerinden bulunup genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilmektedir.

konuda tek tek alıntılayamadım, 100-150 bini kardeşinin tedavisi için fazla gören arkadaşlar, görüşmediğin, kötü, vefasız bir kardeşin ömrü kaç lira eder?

enişteden belli ki para çıkmayacak, o ödemiyor diye bu adam da kardeşi için imkanı varken görmemezlikten mi gelsin?

iki ev var denmiş, eğer para acil gerekliyse evin satılması beklenmemiş olabilir ki evimiz satışa çıkalı 9 ay oldu, konumu, yeniliği, her şeyiyle çok güzel bir ev ama alan yok. çünkü bugün paranızı dövizde tutsanız bir sene sonunda bir kaç yıllık kiranızı kazanıyorsunuz.
yada 500 bine ev alacak yerde parayı bankaya koyup faizini alıyorsunuz ve güzel bir yerde oturacak kira geliriniz oluyor.
kredi ile alınacak deseniz pihuuuuuuu aklı olan kredi çekmez bu oranlarla.

dolayısı ile devir ev alma devri degil.
yani ev dediğiniz ha deyince satılmaz.

e söz konusu kardeş olunca ve ölüm kalım olunca,
bu borc ha! da denilmez.

bence nişanlı bu para meselesinde tam da olması gerektiği gibi davranmış.

ama hastalık düzgün karar vermesinin önüne geçmiş olmalı ki denge kurmada problem yaşıyor.

konuda tek tek alıntılayamadım, 100-150 bini kardeşinin tedavisi için fazla gören arkadaşlar, görüşmediğin, kötü, vefasız bir kardeşin ömrü kaç lira eder?

enişteden belli ki para çıkmayacak, o ödemiyor diye bu adam da kardeşi için imkanı varken görmemezlikten mi gelsin?

iki ev var denmiş, eğer para acil gerekliyse evin satılması beklenmemiş olabilir ki evimiz satışa çıkalı 9 ay oldu, konumu, yeniliği, her şeyiyle çok güzel bir ev ama alan yok. çünkü bugün paranızı dövizde tutsanız bir sene sonunda bir kaç yıllık kiranızı kazanıyorsunuz.
yada 500 bine ev alacak yerde parayı bankaya koyup faizini alıyorsunuz ve güzel bir yerde oturacak kira geliriniz oluyor.
kredi ile alınacak deseniz pihuuuuuuu aklı olan kredi çekmez bu oranlarla.

dolayısı ile devir ev alma devri degil.
yani ev dediğiniz ha deyince satılmaz.

e söz konusu kardeş olunca ve ölüm kalım olunca,
bu borc ha! da denilmez.

bence nişanlı bu para meselesinde tam da olması gerektiği gibi davranmış.

ama hastalık düzgün karar vermesinin önüne geçmiş olmalı ki denge kurmada problem yaşıyor.
Teşekkür ederim güzel yorumun için.
Bana dediği tek şey var bir insanın hayatına ben para biçemem. Sen de biçme lütfen diyor. Allah bugün zorluk gösteriyor ama yarın feraha ericez diyor:
Ben ne fırtınalar yaşadım , bu da geçecek diyor. Benden tek beklentisi var o da sükunetli olmam.
Ha eğer bu durum senin ailende de olsa yemin ederim yine aynısını yaparım diyor.
Ev meselesinde katılamayacağım çünkü evine 2 tane alıcı zaten varmış. Bunu kardeşi övünmek için söyledi. Laf arasında yani...
olması gerekenin fazlasını yapıyor inan bana. Sürekli olarak sanki o zorunluymuş gibi davranıyorlar. Adamın dengesi bozuldu 😔

Teşekkür ederim güzel yorumun için.
Bana dediği tek şey var bir insanın hayatına ben para biçemem. Sen de biçme lütfen diyor. Allah bugün zorluk gösteriyor ama yarın feraha ericez diyor:
Ben ne fırtınalar yaşadım , bu da geçecek diyor. Benden tek beklentisi var o da sükunetli olmam.
Ha eğer bu durum senin ailende de olsa yemin ederim yine aynısını yaparım diyor.
Ev meselesinde katılamayacağım çünkü evine 2 tane alıcı zaten varmış. Bunu kardeşi övünmek için söyledi. Laf arasında yani...
olması gerekenin fazlasını yapıyor inan bana. Sürekli olarak sanki o zorunluymuş gibi davranıyorlar. Adamın dengesi bozuldu 😔

kardeşimin bir böbrek rahatsızlığı var.
eğer işler ters giderse, belki nakile ihtiyaç duyacak.
3 çocuk annesiyim. risk almak anlamında zor durumda olduğumu söylemek için belirtiyorum.
ama bu benim durun biraz düşüneyim diyeceğim bir konu bile değil.
he şu var kardeşim de benim için aynısını yapar.
anne olunca yapar mı bilmiyorum hatta sanmıyorum ama şimdi yapar.

he kardeş kötü, vefasız, ama kardeş
ve söz konusu para.
para kazanılır.
belli ve hayat standartı olan insansın, en basitinden geçen ki konuda yazdığın için söylüyorum, özel üniversiteye gittin, araban var.
150 bin para mı gerçekten?
kimine göre çok olabilir, ama sana eh iştedir diye düşünüyorum.
kardeşinin hayatı söz konusuysa lafı edilecek bir miktar degil.

bu demek değil ki nişanlını kullansınlar.
bir mesajında gözüme çarptı, doğru adam nasıl olmalı ki gibi bir şey yazıyordu.
herkese göre başkadır ama
bence dengeli.
her anlamda.
aile-eş,
iyilik- kullanılma
iş-tatil
aklına gelecek her şeyi yaz.
terazisi bozuk olanla 3 adım gidilmiyor.
he arada şaşar. anlattığın gibi bir adamsa seni anlar. ama odaktan uzaklaşma.
paranın, evin lafını yapma.
sen asil olan ol,
yazık yeterince avam var adamın etrafında.

kardeşimin bir böbrek rahatsızlığı var.
eğer işler ters giderse, belki nakile ihtiyaç duyacak.
3 çocuk annesiyim. risk almak anlamında zor durumda olduğumu söylemek için belirtiyorum.
ama bu benim durun biraz düşüneyim diyeceğim bir konu bile değil.
he şu var kardeşim de benim için aynısını yapar.
anne olunca yapar mı bilmiyorum hatta sanmıyorum ama şimdi yapar.

he kardeş kötü, vefasız, ama kardeş
ve söz konusu para.
para kazanılır.
belli ve hayat standartı olan insansın, en basitinden geçen ki konuda yazdığın için söylüyorum, özel üniversiteye gittin, araban var.
150 bin para mı gerçekten?
kimine göre çok olabilir, ama sana eh iştedir diye düşünüyorum.
kardeşinin hayatı söz konusuysa lafı edilecek bir miktar degil.

bu demek değil ki nişanlını kullansınlar.
bir mesajında gözüme çarptı, doğru adam nasıl olmalı ki gibi bir şey yazıyordu.
herkese göre başkadır ama
bence dengeli.
her anlamda.
aile-eş,
iyilik- kullanılma
iş-tatil
aklına gelecek her şeyi yaz.
terazisi bozuk olanla 3 adım gidilmiyor.
he arada şaşar. anlattığın gibi bir adamsa seni anlar. ama odaktan uzaklaşma.
paranın, evin lafını yapma.
sen asil olan ol,
yazık yeterince avam var adamın etrafında.
150 bin lira benim için büyük para . Çünkü öyle bir kazancım yok. Ailemin durumu için ise normal bir para diyeyim. Nişanlım içinde asla ödenmeyecek bir para değil.
O çalışır , eder fazlasını yerine koyar.
Ama kocası çok gamsız😔
Bu durumun sebebide benim ki...
Bak kendin de demişsin o yapar mı ? Sanmıyorum diye...
Neden bu kadar değer görmezken siz 3 çocuğunuz varken bu kadar riske gireceksiniz ?
Bu adalet mi cidden ? Ya da vicdan mı ?
Sizde ki vicdansa onda ki ne ?

150 bin lira benim için büyük para . Çünkü öyle bir kazancım yok. Ailemin durumu için ise normal bir para diyeyim. Nişanlım içinde asla ödenmeyecek bir para değil.
Ama kocası çok gamsız😔
Neden bu kadar değer görmezken siz 3 çocuğunuz varken bu kadar riske gireceksiniz ?

o zaman nişanlınız parayı kazanmayı bildiğine göre yönetmeyi de biliyordur. zaten müdahale etseniz de kendi bildiğini yapacak 🤷🏻‍♀️

kardeşim içinse,
eğer bir gün anne olursa, farklı anneler oluruz.
o daha endişeli, evhamlı ama buna karşın daha özenli ve çocuğunu daha hayatının merkezine koyan bir anne olur.
benim için tabiki çocuklarım kardeşlerimden önce gelir ama bir kaç ihtimale binaen kardeşimi ortada bırakamam.
bu ihtimaller benim başıma bu işe kalkışmasam da gelebilir.
benimle hayata aynı pencereden bakmaya zorlayamam. bakmıyor olması da beni ben olmaktan alıkoymaz.

kendisi kötü biri asla degil :) benim iyiliğimi ister, fedakarlık noktasında biraz daha ölçülü olmayı seçmesi bana garip gelmiyor.
bu onu benim gözümde kötü yapmıyor.

karakter meselesi.
ben nişanlınızı anlıyorum, yaptığı şeyi takdir de ediyorum.
ama söyleyeyim, böyle bir insanla yaşamak zor ve yıpratıcıdır.
yarın annesi babası yaşlandığında yine el atacak.
öbür gün başka kardeşine bir şey olsa yine yardım edecek.
yada arkadaşına çok özverili olacak.
siz bunları nasıl karşılayacaksınız?
önemli olan bu.

o zaman nişanlınız parayı kazanmayı bildiğine göre yönetmeyi de biliyordur. zaten müdahale etseniz de kendi bildiğini yapacak 🤷🏻‍♀️

kardeşim içinse,
eğer bir gün anne olursa, farklı anneler oluruz.
o daha endişeli, evhamlı ama buna karşın daha özenli ve çocuğunu daha hayatının merkezine koyan bir anne olur.
benim için tabiki çocuklarım kardeşlerimden önce gelir ama bir kaç ihtimale binaen kardeşimi ortada bırakamam.
bu ihtimaller benim başıma bu işe kalkışmasam da gelebilir.
benimle hayata aynı pencereden bakmaya zorlayamam. bakmıyor olması da beni ben olmaktan alıkoymaz.

kendisi kötü biri asla degil :) benim iyiliğimi ister, fedakarlık noktasında biraz daha ölçülü olmayı seçmesi bana garip gelmiyor.
bu onu benim gözümde kötü yapmıyor.

karakter meselesi.
ben nişanlınızı anlıyorum, yaptığı şeyi takdir de ediyorum.
ama söyleyeyim, böyle bir insanla yaşamak zor ve yıpratıcıdır.
yarın annesi babası yaşlandığında yine el atacak.
öbür gün başka kardeşine bir şey olsa yine yardım edecek.
yada arkadaşına çok özverili olacak.
siz bunları nasıl karşılayacaksınız?
önemli olan bu.
Ben yanlış cümle kurdum sanırım. Asla kardeşiniz için kötü birisi imasında bulunmak istemedim.
Ama bence insanın hayatta en değerli varlığı çocuklarıdır. Çünkü herkes hayatına devam eder ama çocuklar hep bir eksiklikle yaşar.
Ben o gün öfkeyle i gerçek düşüncemi söylemiş oldum.
Hiç birini sevmiyorum ve asla hayatımda olamazlar dedim.
Ailem hala diyor ki ayrılmak istiyorsan ayrıl ama bunu şu am yapma. Sabırlı ol , destek ol diyorlar.
Ayrılmayı bir dönem çok düşündüm. Hatta olmayacak bu iş dedim ...
Ama bir yandan da hem çok seviyorum hem de gerçekten mutluyuz...

Ben yanlış cümle kurdum sanırım. Asla kardeşiniz için kötü birisi imasında bulunmak istemedim.
Ama bence insanın hayatta en değerli varlığı çocuklarıdır. Çünkü herkes hayatına devam eder ama çocuklar hep bir eksiklikle yaşar.
Ben o gün öfkeyle i gerçek düşüncemi söylemiş oldum.
Hiç birini sevmiyorum ve asla hayatımda olamazlar dedim.
Ailem hala diyor ki ayrılmak istiyorsan ayrıl ama bunu şu am yapma. Sabırlı ol , destek ol diyorlar.
Ayrılmayı bir dönem çok düşündüm. Hatta olmayacak bu iş dedim ...
Ama bir yandan da hem çok seviyorum hem de gerçekten mutluyuz...

benim için trafikte ölme ihtimalim daha yüksek. ama ya ölürsem diye araba kullanmamazlık yapmıyorum 😅 yüzde 3 falandı donör için riskli durumlar.
dedim ya bakış açısı.
olacağı varsa olur gibi geliyor. öyle olmaz başka türlü olur.

sevgi yetmiyor onu söyleyeyim.
eşimle 7 si evli 14 yılı devirdik
sevgi olmazsa olmaz, ama bazı olayları yaşadıkça sevginin yetmediğini öncesinde duruma göre başka şeylere ihtiyaç duyduğumuzu tecrübe ettim.
onlar olmasa sevgi bizi götürmez.

ama nişanlın iyi biri :) merhametli, düşünceli, güzel ahlaklı bir insan.
ama sana merhameti fazla gelmiş mesela.
bu seni kötü yapmaz. farklısınız demekki.

Ama kocası çok gamsız😔
Bu yazdıklarına uygun herkesçe bilinen çok güzel bir söz var "iyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir" söz konusu hastalık olunca rehberim bu sözdür, keyfe istenen 1 lira bile olsa vermem ama sağlık söz konusu olunca ister vefasız kardeş olsun ister yedi kat el, o para geri gelir mi diye de bakmam, gelmeyecekmiş gibi düşünürüm, eniştenin gamsızlığını düşünürsen kendi kendini sürekli doldurursun, o onun duyarsızlığı, nişanlın bence kendine yakışanı yapıyor, kötü bir hastalığa yakalanmış kardeşini kaybedince en çok onun canı acıyacak, kocası 2 gün sonra hayatına devam edecek belki ama nişanlın eğer yardım etmezse vicdanen hep kendini sorgular, belki yardım etseydim yaşardı diye bile söylenir kendine, ki dünyanın en kötü kardeşi bile olsa onun ölecek olma ihtimali ciğerini yakar insanın, kardeş kaybetmiş biri olarak nişanlının hassasiyetini anlayabiliyorum, şunu da söyleyeyim nişanlın bu paranın çok daha fazlasını yerine koyacak emin ol, insan olmanın, kardeş olmanın, vicdanlı olmanın ekmeğini yiyecek, belki hasta kardeşinde bile olmayan değerlerini yitirmemiş çünkü.

Ay ne ayıp paramı ödesin demek.
ParaMı demek?!
Verdiği parada alın terin, emeğin mi vardı?
Seninle mi kazandı? Senden önce yok muydu o kadar parası? İstediği yere harcamasında söz sahibi misin?
Parasına güvenip mi evlenmek istedin?

Adam unutmuş yaşanılanları, hayır o bile sineye çekmiş, sana ne oluyor? O ikisinin arasında. Adın bile geçmemiştir aralarında.

Hastalık bu ya, param varsa ben de verirdim kardeşim için. Kocasının cebindeki miktarı, evlerinin değerini gözetmeden.

Para neden kazanılır? Yaşamak için değil mi?
Ölüm geldiğinde ne faydası olacak o paranın?

Çok ayıp çok kınadım.
Bunu yazmanı da neden bilmiyorum yadırgadım

Bu hayatta insan için en değerli varlığı çocuklarıdır nokta
Hicbir kimse benim bu düşüncemi degistiremez sanırım. Ogun eşimle konuştuk. Esim teyze oğluyla küs. Annesi görüşüyor teyzeyle,evet bu normal annesinin kizkardesi sonuçta ama o kuzene de yuz veriyor falan. Esim diyorki bisey olsa benle teyzem karsi karsiya gelsek teyzemi tutar. Hani onun yaşi büyük gibisinden.
Ben boyle seyi kabul etmiyorum edemem
Benim kizkardesim cocuguma ters bise söylese parcalarim valla onu
Ay bilmiyorum ben neden boyleyim? Ayrıca esimde cocuguma oyle bağıramaz. Babasi oldugu halde. Yukarida insanin en degerli varligi çocuğudur yazmissin ya yani sana katılıyorum kuzum.
Bana esim diyorki,dedesi bi vursa mesela cocuga bise demem.
Benim babami kast ediyor
Babamla yollarimi ayırırım yani. Ben yuzune de soyluyorum cocugumuz olsun senin pabucun dama diye.

Back
X