Bu yazdıklarına uygun herkesçe bilinen çok güzel bir söz var "iyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir" söz konusu hastalık olunca rehberim bu sözdür, keyfe istenen 1 lira bile olsa vermem ama sağlık söz konusu olunca ister vefasız kardeş olsun ister yedi kat el, o para geri gelir mi diye de bakmam, gelmeyecekmiş gibi düşünürüm, eniştenin gamsızlığını düşünürsen kendi kendini sürekli doldurursun, o onun duyarsızlığı, nişanlın bence kendine yakışanı yapıyor, kötü bir hastalığa yakalanmış kardeşini kaybedince en çok onun canı acıyacak, kocası 2 gün sonra hayatına devam edecek belki ama nişanlın eğer yardım etmezse vicdanen hep kendini sorgular, belki yardım etseydim yaşardı diye bile söylenir kendine, ki dünyanın en kötü kardeşi bile olsa onun ölecek olma ihtimali ciğerini yakar insanın, kardeş kaybetmiş biri olarak nişanlının hassasiyetini anlayabiliyorum, şunu da söyleyeyim nişanlın bu paranın çok daha fazlasını yerine koyacak emin ol, insan olmanın, kardeş olmanın, vicdanlı olmanın ekmeğini yiyecek, belki hasta kardeşinde bile olmayan değerlerini yitirmemiş çünkü.