Her şey çok pahalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mutsuz değilim aksine. Ama eşim hep çalışıyor. Bir pazar evde. Bende yarım gün çalışıyorum Çevrem geniş gezip alışveriş yapıyorum
Bir kere sokağa çıktı mı insan zaten en az 100 tl harcıyor. Eğer birikim yapacaksanız dışarı çıkmanızı haftada bire düşürmeniz lazım.

Alışverişlerinizi internetten yapmanızı öneririm t..yol sitesi falan çok uygun herşey de var paranız da artar çünkü herşey çok uygun fiyatlı.
Neyini beğenmiyorsunuz yorumun ya kötü birşey demedim ki mağazalara ve marketlerin çoğuna göre hesaplı internetteki güvenli siteler 😊

Kozmetige ne kadar harciyorsunuz ki?
Her ay biten nasil bir ürününüz olabilir?
Bunlara dikkat edin, elinizde olani almayin.
Yani ben düsünüyorum simdi aylik ne harcamam var diye, sifirmis
Ailecek gezip yeme icmeyi saymazsak tabi
Arada bir kiyafet alirim ama uygun olur bütceme göre
Sigara falan iciyorsan ona da cok gidiyor diye biliyorum sadece
Esimin bir enerji icecegi vardi onu da birktirdim, yeme icme disinda, benzin harici özel bir harcamamiz yok mesela
Siz bir liste cikarip ayda nelere para harcadim diye yazin, cikar ortaya ne varsa

Asgari ucretle gecinenler devamli kiyafet, kozmetik, gezme tozmaya butce ayirmiyorlardir saniyorum.

Birikim yapmak istiyorsaniz daha az harcarsiniz bu kadar basit.
Her ay temel kiyafet kozmetik alisverisi milyarlar tutmak zorunda degil. Gezme tozmada size kalmiş birsey o da mecburi degil sonucta.

Dünyaca ünlü markalardan alisveris yapmiyorum tabi ama bircok kişiye gore pahali denilen yerlerden kozmetik ve kiyafet alisverisimi yapiyorum ama her ay 2.500 gitmiyor. Alisveris olsun diye alisveris yapiyorsunuzdur

Bu konuyu gerçekten yardıma ihtiyacınız olduğunu zannederek mi açtınız.

Her ay 2.500 lirayı sırf lüks ihtiyaç için harcayıp bize geçim mi soruyorsunuz?

Ben çalışmıyorum. Evim kira ama geçinmeyi biliyorum. Geçen sene 1 liraları biriktirdim. Onunla tatile gittim. 1 çuval 1 lira cıktı bu evden.

El emeği masa örtüsü filan yapıp instagramdan satıyorum. O parayi da cebime atıyorum. Onunla da malzeme alıyorum. Kalanını nakit olarak saklıyorum.

Benim de benzinli arabam var. Ama park sorununun olduğu yere arabamla gitmem mesela. Otoparka 10 lira vermek istemedigim için arabamla gitmiyorum çoğu yere. Kapımdan dolmuş geçiyor. Dolmuşa biniyorum. Özellikle gezmek amacıyla gidiyorsam ve yüküm yoksa arabamı almıyorum.

Indirimleri takip ederim, her ay kozmetik almam.

Günlere girerim. Gün parası ile geçen sene altın aldım. O da duruyor kenarda.

Bakin siz maaslı calisansiniz. Ben el emeği ürünlere göz nuru akıtıyorum. Ama sizin paraniz yok benim var. Bu da demektir ki sorun sizde.

Kozmetige ne kadar harciyorsunuz ki?
Her ay biten nasil bir ürününüz olabilir?
Bunlara dikkat edin, elinizde olani almayin.
Yani ben düsünüyorum simdi aylik ne harcamam var diye, sifirmis
Ailecek gezip yeme icmeyi saymazsak tabi
Arada bir kiyafet alirim ama uygun olur bütceme göre
Sigara falan iciyorsan ona da cok gidiyor diye biliyorum sadece
Esimin bir enerji icecegi vardi onu da birktirdim, yeme icme disinda, benzin harici özel bir harcamamiz yok mesela
Siz bir liste cikarip ayda nelere para harcadim diye yazin, cikar ortaya ne varsa
Sigara içiyorum 300 tl benzine 600 tl pilatese 100 tl. 1500 kalıyor oda yetmiyor. Çok tutumsuzum ay sonuna hiç param kalmıyor

Güne girin 500 liralık olabilir
Veya
Altın hesabı açtırıp maaşı alır almaz altın alabilirsiniz her ay düzenli
Kıyafet almanın sonu yok gerçekten
Bende çok alırım ama bazende ne gereksiz şeyler almışım diye kızıyorum kendime
Bende artık kıyafet, ayakkabı almayı azalatacam kesinlikle
Kozmetik heray ne alıyorsunuz okadar anlamadım
çok gerekli değilse azaltın

Maalesef ülkede herkesin sorunu geçim sıkıntısı. Kime sorsan mutlaka herşeyi tam değildir, dört dörtlük değildir. Ben de gezmeye kozmetiğe, giysiye vs çok meraklıyımdır; bazı aylar düşünmeden para harcadığım zamanlar oluyor. Sonra durulup vicdan yapıyorum kendi kendime ama, napıyorum ben çok abarttım diyorum insanlar zor geçiniyor bu aldıklarımla diyorum silkeleniyorum bi.
Yani demem o ki düşünmeden harcamak kolay oluyor da, Durumun farkında olup kenara ayırmak idareli olmak lazım yoksa elimiz bomboş kalıverir bir anda anlamadan. Beni de çoğu zaman annem uyarır zaten çok harcıyorsun diye, yoksa size diyorum ama çoğu zaman harcarken ben de farkına varamıyorum.

Sigara içiyorum 300 tl benzine 600 tl pilatese 100 tl. 1500 kalıyor oda yetmiyor. Çok tutumsuzum ay sonuna hiç param kalmıyor

Sigarayi biraksaniz ayda 300 lira kardasiniz demektir
Platesi birakmayin zaten 100 liraymis cok uygun
Benzini de toplu tasima kullanrak azaltabilirisniz, hatta öyle yapin
Mümkün oldugunca yürüyün
Ise gidip gelirken mi gidiyor o benzin yoksa sadece gezmenize mi
Eger gezmenize gidiyorsa rahatlikla rakam düsürülebilir
Ben platesimi evde yapiyorum tabi 100 liralik bir imkanim ve zamanim olsa kesin giderdim
Sporumu acik havada yapiyorum
Sigara kullanmiyorum
Yagmur yagmadigi sürece de araba kullanmiyorum ihtiyacim yok
Yani aslinda önceliginiz gezmek ve harcamaksa birikmez
Öncelik birikim yapmaksa bir yolunu bulabilirsiniz aslinda

Bu konuyu gerçekten yardıma ihtiyacınız olduğunu zannederek mi açtınız.

Her ay 2.500 lirayı sırf lüks ihtiyaç için harcayıp bize geçim mi soruyorsunuz?

Ben çalışmıyorum. Evim kira ama geçinmeyi biliyorum. Geçen sene 1 liraları biriktirdim. Onunla tatile gittim. 1 çuval 1 lira cıktı bu evden.

El emeği masa örtüsü filan yapıp instagramdan satıyorum. O parayi da cebime atıyorum. Onunla da malzeme alıyorum. Kalanını nakit olarak saklıyorum.

Benim de benzinli arabam var. Ama park sorununun olduğu yere arabamla gitmem mesela. Otoparka 10 lira vermek istemedigim için arabamla gitmiyorum çoğu yere. Kapımdan dolmuş geçiyor. Dolmuşa biniyorum. Özellikle gezmek amacıyla gidiyorsam ve yüküm yoksa arabamı almıyorum.

Indirimleri takip ederim, her ay kozmetik almam.

Günlere girerim. Gün parası ile geçen sene altın aldım. O da duruyor kenarda.

Bakin siz maaslı calisansiniz. Ben el emeği ürünlere göz nuru akıtıyorum. Ama sizin paraniz yok benim var. Bu da demektir ki sorun sizde.
Konuyla değil ama mesajla alakalı, daha önce de yazdığınızı gördüm. Ne tarz ürünler yapıyorsunuz? Sakıncası yoksa instagram adresinizi paylaşır mısınız?

Konuyla değil ama mesajla alakalı, daha önce de yazdığınızı gördüm. Ne tarz ürünler yapıyorsunuz? Sakıncası yoksa instagram adresinizi paylaşır mısınız?
Sakıncası yok tabiki . nonnunun_ignesi adresimin adi. Müşteri ne isterse onu yapıyorum. Takip edip bakabilirsiniz.

Arkadaslar en büyük sıkıntı maddiyat. Nasıl tutumlu olunur bilmiyorum. Eşim çok çalışıyor. Bende çalışıyorum ama aldıgım para bana yetmiyor. Her şey öyle pahalı ki. Cebimde hiç para kalmıyor sürekli eşimden alıyorum. 2.500 tl maasım ay sonunu görmüyorum. İnsanlar asgari ücretle ev gecindiriyor. Birikim yapmak istiyorum ama ay sonunu görmüyorum nasıl yapabilirim bu arada evin masrafları eşimde fatura ve yiyecek içecek. Aldıgım maas sadece kıyafet kozmetik gezme tozmaya gidiyor. Ay sonuna kalmadan bitiyor eşimden istiyorum. Sizce nasıl tutumlu olurum. Nasıl birikim yapabilirim
İçerik için..
Kozmetik ürünleri bırakıp doğala dönün tertemiz..
Kıyafette de klasiklerden vazgeçmeyin o zaman her ay bir şey almak durumunda kalmasını ..

Zaten sizin maaşınız asgari ücretin bir tık üstü gerçekten zor geçinilir..

Maasiniza, evinize bereket diliyorum başka bir şey diyemiyeceğim 😕

Arabam var benzin parası gidiyor. Aylık 600 tl gibi bir rakam 1900 kalıyor ordanda bir şey kalmıyor.
1900 lira çok iyi bir para. Ben çalışmıyorum, yeni doğan bir bebeğim var. Buna rağmen haftada 200 harcamıyorumdur☺️ ki bez vs şeyleri de alıyorum. Tabi herkesin yapısı farklı ama her ay o 1900 harcamak güzel olsa gere😁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X