• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

her sey dis gorunusten mi ibaret?

patron kendisine kırıştıracak sevgili arıyor sanırım.karaktersiz herif.hangi dünyanın cehenneminde yaşıyoruz bilmiyorum...

Arkadaşım da aynı durumda.. Hatta okurken çok benzettim..
O da guatr ilaçları kullanıyor ve neredeyse 2 yıldır ışsiz..
3 üniversite bitirmiş, 2 dil biliyor ama görüşmeye gittiğinde ;
"Daha kapıdan girdiğimde tuhaf bakışlarından anlıyorum" diyor.
Bıktı artik zaten görüşmeye filan gitmekten.. "başvuru yapmak bile icimden gelmiyor artik" dedi gecen..
Üzülüyorum durumuna, ihtiyacı da var ama ne yapsa zayiflayamiyor.
"Piyangodan birkaç milyar çıksa da, kendi işimi kursam keşke" diyor.

Bence kilolu olmak bir sorun teşkil ediyor iş görüşmelerinde. Kilolu insanlara karşı önyargı var zaten. iradesiz ve tembel gözüyle bakılıyor. Onun dışında da patronun asistanı olacağı için yanında şıkır şıkır giyinen biri olsun istemiştir. Tamam eğitimi iyi ama kız orda mimarlık mesleğini icra etmicek. Çizim yapıyor olsaydı kimse görünüşe bakmazdı belki...

Patronunuz mimar aramıyormuş demek ki, bence iyi olmuş. Lakin uzun süreli iş gezilerinden arkadaşınızı göremez olurdunuz sonra :31:...

yönetici sekreterliğinde dış görünüş önemli de bunu dile getirmeye ne gerek var..
ama kilolu bayanlara uygun kıyafetler var..
patron özel sekreter arıyor demek ki..
hem önce gelsin diyor sonra bide size söylüyor çok sinir bozucu...

Bence patrona gereksiz yükleniyorsunuz. Adam hemen metres istiyor moduna sokmuşsunuz. Sektörünüz nedir bilmiyorum ancak günümüzde pek çok sektörde o pozisyon için dış görünüş önemli. Önemli çünkü patronunuzu temsil edecek sonuçta. Adam kendine metres arıyor olsaydı hemen başkasın demezdi.

Okuduklarıma inanamıyorum gerçekten. Metres arıyormuş patron, pess doğrusu. Bu yaftayı eski asistan icin de yapıştırmış bulunuyorsunuz farkında mısınız?

CV olumludur ama adamla elektrikleri tutmamıştır belki. Belki dış görünüşü gerçekten adamı rahatsız etmiştir. Bunlar ihtimaller dahilinde değil mi?

Bir yöneticinin/patronun asistanı olmak dış görünüşün düzgünlüğünü gerektirir evet. Bir gün ofise densiz biri gelir, kızı rencide eder adam da zor durumda kalır. Bu ihtimaller de düşünülmek zorunda.

Bilmeden etmeden konuşuyorsunuz.

özel bankadaki hatunların da çoğu çok bakımlı tamam belki kötü bir şey ama bazı meslekler pozisyonlar bunu gerektiriyor. tvdeki başrol oyuncuların çoğu da taş gibi hatunlar cillop gibi çocuklar :D çoğunun oyunculuğu işe yaramaz yaramaz arz talep meselesi.

arkadaşınız da inş iyi yerlere gelir

Patronunuz mimar aramıyormuş demek ki, bence iyi olmuş. Lakin uzun süreli iş gezilerinden arkadaşınızı göremez olurdunuz sonra :31:...

Zaten mimar aramıyormuş. Arkadaşı mimar olarak iş bulamadığı için asistanlık yapmaya karar vermiş..

maalesef özel sektörde böyle bir gerçek var.

İdeal güzellikten uzak olan şeyler makyajla, bakımla kapatılır ama kilo saklanmıyor.

Ne kadar bakımlı da olunsa, güzel giyinilse de, fazla kilolar sanki bedensel bir kusur gibi algılanıyor olabilir. İşe alanların gözünde, bu kişi ağırkanlı olur, tuttuğunu koparamaz, dinamik tempoya ayak uydurmakta zorlanır gibi bir önyargı oluşturuyor belki.

Arkadaşlar zaten söylemişler, işin vitrin kısmı da var. Aynı donanımda, normal kiloda birini de bulabilirim, neden azıyla yetineyim diye düşünüyor olabilir patronunuz. Hemen metres arıyor düşüncesine kapılmayı çok yanlış buldum, sanki o eski türk filmlerinde yaşıyoruz.

Umarım arkadaşınız hem sağlığına hem yeni bir işe kavuşur. Belki zaten yapıyordur ama, arkadaşınız iyi bir iş buluncaya kadar çevirmenlik, tercümanlık gibi işler yapabilir mi acaba?

özel sektörde dis görünüs cok ama cok önemlidir
sanirim arkadasiniz ayni zamanda bakimli da degil
giyim sac bas vs hepsi düzgün olmali
hadi cok kilolu diyelim ama prezentabl olmasi sart
dikkat ederseniz is ilanlarinda bu kelime cok gecer

çok üzücü bir durum ama patronunuz da belki bir yer haklı olabilir ben sadece dış görünümünün bahane olduğunu sanmıyorum bu kadar eğitimli kişilerden iş verenler hep korkmuştur çünkü vereceği parayı haketmediğini eminim o da biliyordur.yeni mezun birini bulur vasıfsız bi eleman alır asgarinin biraz üzerinde para verir azıcık ta yetiştirir bikaç yıl böyle idare eder elemanda ilk iş yerim diye çıkmaya cesaret edemez yani bayağı bi uzun süre ipler patronun elinde olur anlıyacağın bu işler böyle özel sektörde maalesef..bence özel sektörde dış görünüm de önemlidir özellikle bayanlar bakımlı olmalıdır kimse için değil herşeyden önce kendin için..

maalesef özel sektörde böyle bir gerçek var.

İdeal güzellikten uzak olan şeyler makyajla, bakımla kapatılır ama kilo saklanmıyor.

Ne kadar bakımlı da olunsa, güzel giyinilse de, fazla kilolar sanki bedensel bir kusur gibi algılanıyor olabilir. İşe alanların gözünde, bu kişi ağırkanlı olur, tuttuğunu koparamaz, dinamik tempoya ayak uydurmakta zorlanır gibi bir önyargı oluşturuyor belki.

Arkadaşlar zaten söylemişler, işin vitrin kısmı da var. Aynı donanımda, normal kiloda birini de bulabilirim, neden azıyla yetineyim diye düşünüyor olabilir patronunuz. Hemen metres arıyor düşüncesine kapılmayı çok yanlış buldum, sanki o eski türk filmlerinde yaşıyoruz.

Umarım arkadaşınız hem sağlığına hem yeni bir işe kavuşur. Belki zaten yapıyordur ama, arkadaşınız iyi bir iş buluncaya kadar çevirmenlik, tercümanlık gibi işler yapabilir mi acaba?

tam ben yazacaktım ki siz yazmışsınız fikirlerimi mantıklı açıdan yaklaşarak

bazıları gerçekten türk filmine bağlamış metres mi arıyor diye, her şeyi cinsellik ve vitrin süsü olmaya bağlamayalım özel sektörde kilolu insanlara önyargı mevcut ve bu konuda kadını erkeği yok bu işin. Ağırkanlı olacakları düşüncesiyle aşırı kilolu insanlarla çalışmak istemiyorlar, bu yüzden yıllardır iş bulamayan erkek bir aile dostumuz var.

Evden çeviri yapıp, mezun olduğu alanda öğencilere makaleler yazarak güzel paralar kazanabilir arkadaşınız eğer iş konusunda durumu bu kadar sıkıntılıysa. Asistanlık pozisyonunda tez canlı olmak gerekir, evrak getir götür vs. Umarım asıl yapmak istediği meslekte bir an önce iş bulur kendisi

Back
X