- 5 Şubat 2020
- 105
- 73
- 13
- 37
İntihar etmeyi kafanizdan bir atin heleki cocuklari sakin boyle bisey dusunmeyin bile.bir kapiyi kapatan rabbim diger kapiyi aralar.varsin evden atilin sogan ekmek yiyin ama dirayetli olun cocuklaroniz icin ayakta kalin.size kucuk bi olay anlatmak isterim.annemin okuma yazmasi yok babam askerdeyken dedem toplasip koyden gelmisler izmire.buyuk abim zaman icinde kemik kanseri olmus babamda tiberkuloz yani verem olmus.ikisinide hastaneye yatirmislar doktorlar ikisi icinde umut vermemis abim yuzde bir ihtimal bacagini keserlerse kurtulur babam kesin olur gozuyle bakmislar.annemin hic okumasi olmamasina ragmen turkceside yokken o yollari sora sora dolmuslara binerek surekli yanlarina gitmis gelmis ve arkasindada dort cocuk birakarak en kuvugide ben bir iki yaslari arasindaymisim.devlet yurda koymus bizimkileri abim olmus babam intihar etmis koye gidip ve ictigi zehirli ot akcigerindeki yaranin buyumesini durdirmus.hastaneden cikmis bi ara ve hic parasi yok elini cebine atmis ve o zamankn otuz lirasini bulmus sasirmis ve babamla annem evlat acisi yasamasina ve dort cocuk ac beklerken o kadar hastalikla bogusurken yasam mucadelesine devam etmisler annem yillarca calisarak beni ardina koyup emekli oldu bir ev sahibi ve dort evlat buyuttu suan koyune donup yine ev alip yasiyolar ikinci baharlarini.zamaninizi caldim ozur diliyorum ama insallah bir nebze olsun daha kotusu varmis deyip mucadeleyi birakmayacaksinizdir umut ediyorum.